icon

Jsk dlouho se vzpamatovává tělo po antikoncepci?

taigo
1. srp 2017

Ahoj, zajmalo by mě jak dlouho jste se srounavali po antikoncepci, kdy je možne začít planovat mimi? Už neberu antikoncepci 8 měsicu a těhotenstvi nikde 🙂 spíše se mi rozhazely poslední měsic měsičky...

Strana
z2
normalnimatka
1. srp 2017

to je samozřejmě individuální, podle toho, jak moc v háji tvoje tělo je🙂))))

hahahala
1. srp 2017

Ihned po vysazení antikoncepce první cyklus by měla proběhnout tzv. super ovulace a je tedy nejvhodnější doba na otěhotnění ... Jak dlouho se tělo čistí to je otázka v každém případě otěhotnění by nemělo nic bránit ihned. Po vysazení antikoncepce může být problém s pravidelností cyklu a tudíž člověk nemusí odhadnout kdy bude ovulace, ale na to jsou ovulační proužky ... Já vysadila antikoncepci a otěhotněla jsem za 3 měsíce ... Menstruaci nemám pravidelnou ani nyní a neměla jsem ji ani před antikoncepcí ...

lenule243
1. srp 2017

Je to individualni, ja otehotnela tyden po vysazeni, a to jsem brala HA asi 11 let.

deene
1. srp 2017

Brala sem HA 7let,dostala sem to po vysazení jednou,pak sem otehotnela 🙂

jitavrtule
1. srp 2017

Brala jsem HA pres deset let, otehotnela neplanovane - zapomenuta pilulka v nevhodny okamzik. Od porodu bez antikoncepce, vyjma kojeni, cyklus se mi vratil az po 18 mesicich, otehotnela jsem po ctyrech cyklech (v te dobe stale kojici).
Takze kojeni u me lepsi antina jak hormony 😀 (hahahaha)

sarrita
1. srp 2017

Brala jsem HA 18 let. Doktor mi řekl, za po vysazení je tělo schopno fungovat normálně hned. Otěhotněla jsem po 4 měsících. Ale myslím že je to individuální.

dura175
2. srp 2017

Je to velmi individuální. Nelze ani usoudit podle délky braní hormonů, kdy se tělo srovná. Já osobně jsem se, co se týče cyklu, srovnala hned. Ale vyskákaly mi děsný boláky a šíleně se mastily vlasy zhruba další rok po vysazení.

akankeo
2. srp 2017

@taigo to je strasne individualni, ja to brala nonstop od 15 kvuli pleti, pak sem pri brani otehotnela, nastesti uz v manzelstvi, plodnost mi to teda nenabouralo, ale mam trombofilni mutace, takze brat to uz nesmim. Doporucuju telo podporit nejakym zenskym cajikem, ne kazdemu cyklus naskoci

mutsynka
2. srp 2017

Já jsem brala HA 17 let. Koncem září jsem vysadila a na štědrý den otěhotněla 😊

belleelle
2. srp 2017

@taigo individualni. Zalezi jaka forma antikoncepce, jake ma davky hormonu, jak se vstrebava...

kacasa
2. srp 2017

Mě zajímají ty příznaky, nebo nežádoucí vlastnosti kolem..Šíleně, ale vážně hrozně moc se mi mastí vlasy..pleť též není úplně OK a dost jsem přibrala..nevím, zda to má co dělat se zadržováním vody v těle, nebo se tam stalo..ale je to děs. nemohu váhu svalovat jen na to..dost jsem se omezila v pohybu..ale i tak..je to hrozný skok

klaina
2. srp 2017

HA jsem vysadila v listopadu 2015. Tělo je z toho v pr.... ještě teď. MS jsem neměla cca 9 měsíců vůbec, potom jen po nasazení Gynprodylu od gynekologa, ale po tom se mi zase udělala veliká cysta, takže jsem ho musela přestat užívat. Od té doby začala MS chodit sama, ale cyklus je v rozmezí 30-50 dní. Jestli probíhá ovulace vůbec netuším, ale miminko se zatím nedaří. O všem dalším - vlasy, pleť, nálada atd. radši ani nemluvím. Všelijakých přírodních prostředků jsem už taky vyzkoušela nespočet.

kockakacka
2. srp 2017

Me 2,5 roku 😡😡😡 co jsem vykadila, tak by z mého cyklu člověk brecel

kockakacka
2. srp 2017

Vykadila jsem take v listopadu, ale 2014 :/ @klaina

klaina
2. srp 2017

@kockakacka Jako nikdy by mě nenapadlo jaké to může být peklo. Naštěstí jsem na tom už líp psychicky, ale ten první rok jsem brečela kvůli každé blbosti. Ale občas mě taky přepadnou chvilky zoufalství i teď, zvlášť když to mimčo se nedaří.

vanea
2. srp 2017

Vysadila jsem po 10ti letech, půl roku nebyla MS, pak byla cca půl roku hodně nepravidelně a zřejmě bez ovulace, pak jsme se půl roku normálně "milovali" bez nějakých větších snah o trefení se do ovulace, (ala "necháme to na přírodě") ale nevyšlo...tak jsme se pak dalšího půl roku snažili vytrvale, testovala jsem ovu testama a měřila jsem si BT. Po 6 měsících se podařilo =) takže dohromady 2 roky od vysazení, jsem naprosto zdravá (a manžel taky)...

belleelle
2. srp 2017

@klaina gynex, sarapis i nosifol?

taigo
autor
2. srp 2017

Takže nejsem jedina kdo neví co se děje z vlasním tělem...taky nechavame tomu otěhotněni volný prběh ale už mi to příjde dívný... kdy je spravne začit to řešít?

klaina
2. srp 2017

Zkoušela jsem nejrůznější ženské čaje, kontryhelový čaj, vitamíny na pročištění - Green trio, kyselinu listovou, Gynex a Fertipronu. S Fertipronou jsem začala až teď, končím první měsíc užívání.

nikolatje
2. srp 2017

brala jsem antikoncepci vkuse 10 let a tělo potřebovalo asi chvilku čas na pročištění. Počítala jsem s tím, trvalo nám kolem půl roku, než se zadařilo. Ale to je moc individuální. Hodně dělaly i nervy ze svatby 🙂

vanea
2. srp 2017

@taigo když se rok nedaří, tak by se mělo jít na kontrolu k doktorovi =) za předpokladu, že teda aspoň menstruuješ ...

klaina
2. srp 2017

@taigo Určitě nejsi jediná. Taky to nijak nehrotíme, priorita je pro nás momentálně dostavit dům, ale miminko bychom si moc přáli. V červnu jsem byla u gynekologa, že mě to už celkem trápí, ale zároveň to ještě nechceme řešit hormony (bylo mi po nich hrozně). Takže mi udělal ultrazvuk - že se zdá být všechno v pořádku, takže mám přijít já na krev a přítel na spermiogram. Což jsme se zatím rozhodli odložit až na podzim, že si chceme užít hezké léto 🙂

belleelle
2. srp 2017

@taigo neni nic spravne. Me dr rekla, ze hned po vysazeni mam prijir na ultrazvuk kvuli ovulaci a dalsi mesic jsem si nechala odebrat i hormonalni profil.
Zkousela si napr. gynex nebo nosifol?
Rok od vysazeni jsem porodila 🙂

taigo
autor
2. srp 2017

Od te doby co neberu HA do teď jsem vlastně byla Ok...jenom před velikonocema jsem měla zpoždění dvá týdny, pak čtyři měsice vpořátku a minuly měsic byl týden zpoždění, pak jako vždy dvá dny pms a za necelý dvalá týdny zás ale ten to krát se to zatahlo na 6 dní a to asi jěště není konec 😢 doktora mi do telefonu řelka ať počkám do dálšího týdne a já jsem psichicky na dně...nic mě neboli ale furt krvácím...

akankeo
2. srp 2017

@taigo to se ale muze stat i kdybys antikoncepci nikdy nebrala. Treba potrebujes vycistit, kdyz to neprestane, skocis na ultrazvuk a podle toho jak to bude vypadat te pripadne posle na kyretaz. Me to napriklad loni stavela pambou, protoze se ji to na kyretaz nezdalo, ale tohle se obcas stane. Doporucuju pak zacit pit caj z rebricku pripadne si delat sedaci koupele a nebo kontryhel caj a k tomu ty koupele, pripadne kotvicnik, ale ten jen pokud mas jistotu ,ze nejsi tehotna

dmiska
2. srp 2017

Brala jsem HA 10 let, hned po vysazeni jsem 3 mesice brala Gynex a cyklus jsem mela pravidelny. Kdyz jsme se pul roku po vysazeni zacali snazit, vyslo to hned na prvni pokus. Ale bude to individualni...

emmanessa
2. srp 2017

Brala jsem HA asi 10 let v kuse. Tělo se z toho dostávalo 2 roky, musela jsem pár měsíců brát i hormny na upravení cyklu, pak naskočil vždy ob dva měsíce. O miminko jsme se nesnažili. Až letos jsme si řekli, že se nebudeme nijak chránit a buď to vyjde nebo ne. No a ono to vyšlo 🙂 A to jsem měla fakt hrůzu, že se nám to třeba ani nepodaří. Ale HA je teda svinstvo ☹

kajsav
2. srp 2017

HA jsem brala 10 let, po vysazení nepravidelný cyklus bez ovulace, zadařilo se po dvou letech, brala jsem Nosifol.

dokument
2. srp 2017

@taigo ja si myslim, ze kazdy je na tom jinak uz pred branim HA. Kazdy ma jine hodnoty hormonu (? - mne pred zacatkem brani delala doktorka testy a pak mi rekla jak na tom jsem, neco jsem mela v norme, neco prave ne a ta antikoncepce mi pomohla to srovnat). Mne HA vsechno zlepsila a taky jsem hned, po brani asi 15 let, temer na prvni pokus /poprve/ otehotnela ve 36 letech. A to jsme spolu spali jednou za mesic (frekvence). Vysadila jsem, jednou odmenstruovala a pak hned otehotnela. Pred HA jsem mela silene bolesti pri menses i hrozny a dlouhy prubeh a velmi nepravidelne - klidne jednou za dva nebo tri mesice. Tloustla jsem. Pri brani se vse spravilo, zhubla jsem samovolne, zadne bolesti, pravidelnost. A tak to mam i ted po porodu, tri a pul roku po porodu teda... od te doby zadne bolesti, presne jak hodinky, celkove vse stokrat lepsi.

marcelka311
2. srp 2017

Brala jsem antikoncepci 16 let, otěhotněla jsem ihned po vysazení, žádná menstruace už nestihla proběhnout. Mám to nejspíš po mamce, ta byla taky chytlavá 😀

Strana
z2