Mirena - ano či ne?
Chci se zeptat, jak jste spokojene s tímto druhem antikoncepce, ci naopak ne? V mnoha diskuzích jsem se docetla, ze po tom ženský rapidne tloustnou, zhoršuje se pleť atd. a pak je ta 2. skupina zen, co na ni nedá dopustit. Nevim jestli do toho jit, nebo ne...? Prášky se mi brát nechtějí. Díky predem za zkusenosti 🙂
Ja teda spokojena nejsem, ale netloustnu, nic se mi nehorsi. ALe manzel to citi a ja to taky citim. Takze uvazuju o vyndani
Já ji měla 1,5 roku, pak jsme se rozhodli pro druhé dítě. Byla jsem s ní velmi spokojená, necítila jsem ji já ani manžel, žadné změny váhy a ani pleti ani nálad...navíc mi zmizela menstruace 🙂. Za mě super. Zato moje sestra ji nesnesla. Její tělo Mirenu 2x vypudilo.
Mela jsem ca 2 roky, a ze vsech HA byla tato asi nejsetrnejsi. Zadna zmena vahy ci zhorseni pleti se nekonalo.
ALE!
Je to stale hormonalni antikoncepce. Porad jsem se citila tak trochu "jinak", mela jsem i takovy jiny oblicej, pak mi temer zmizela menstruace, taky posevni sekret se zmeni... Clovek citi, ze neco neni uplne v poradku. Plus samozrejme vylucovani hormonu do odpadnich vod a rozhodzeny cyklus, proste - hormonum jsem dala sbohem a dlouho jsem jela na mereni bazalni teploty&kondomech.
A taky jsem ji obcas citila, zadna bolest to nebyla.
Mela jsem ji dva roky. I presto ze jsem nemela nejake velke komplikace, nechala jsem ji odstranit. Uz po zavedeni jsem citila zmenu meho ja, hned na prvni kontrole po 6ti tydnech jsem ji chtela odstranit. Gynekolozka mi to ale rozmluvila, rok jsem spinila, presne po dobu kojeni. Nikdy jsem se s ni nenaucila zit, ale vydrzela jsem dva roky. Ted ji mam tyden venku a citim se mnohem lip, i manzel si vsiml. Ale mne nesedly ani prasky, tudiz si myslim, ze pokud nekdo dobre nese prasky, zvladne i telisko. Ja uz hormony nechci.
Ja ji mam pres rok,zatim dobry.
Tak ženy, mam ji od dnesniho rána, břicho uz me neboli a cítím se fajn 🙂 samozřejmě akorat spinim... Zatim se furt cítím jako ja :D Jeste uvidime, jak to bude se sexem a vubec jak mi sedne. Doufam ze ano, aby neletely penize zbytečně z okna... :/ 🙂

Ja jsem naprosto spokojena, nepozoruju na sobe zadne zmeny...kamaradka to same..