Nechci HA po porodu, plánujeme druhé dítě - jsem divná?
První dítě se nám narodilo v listopadu, těhotenství jsem měla pohodové, dítě bylo plánované, idyla. Nyní si dovolím říct, že rodičovství snad zvládáme, syn prospívá, až na prodělanou bronchitidu je zdravé a dělá nám radost. Dnes jsem byla na kontrole u svého gynekologa po šestinedělí a velmi mě zarazilo množství otázek na antikoncepci jak ze strany sestřičky, tak lékaře. Ani ne tak proto, že bych byla proti podstatě antikoncepce, jakože spíš bychom se rádi za nějakého půl roku snažili o druhé dítě. Je to divné? Nerozumné?
Určitě existují různá pro a proti, u nás ale pro rozhodně převažují. Jsme zdraví, relativně ještě mladí, chceme děti blízko od sebe, aby si spolu hráli a měli k sobě blízko. Zároveň já mám náročnou práci, která vyžaduje další vzdělávání a atestaci a nemůžu si dovolit být doma na mateřské třeba 6 let.
@blahova_andrea
ono tam stejně bude muset jít on nakonec... určitě je to menší práce a výdaj než další dítě, jen to chlapům občas nedochází 😉
mně to přijde nefér... proč by antikoncepci měla řešit vždycky jen ženská? a když otěhotní, tak dítě nosí, rodí a do 3 let se o něj doma stará (a i pak víc než otec) taky ženská...
MM stačilo naštěstí říct, v USA je to fakt běžné...a o třetím neuvažujeme, nemáme na to ani jeden už léta, ani peníze a děti jsou dost akční, hlavně mladší, takže nebylo co řešit 🙂 já věčně řeším nějaké zdr. potíže, tak jsem ráda, že aspoň tohle odpadlo, není o co stát
@lu777 no on už má celkem 4, takže fakt stačí 😀 ono se spíš chlapům to nechce řešit zatím trošku netradičně u sebe, když to v posledních x letech bylo víceméně spíš na ženách ☹ už jsem našla urologa přímo u nás v tišnově, tak teď jen aby se tam objednal 😅 cenu na webu má poloviční než mají v brně. tak teď jen zjistit jestli je to cena komplet nebo se k tomu ještě něco načte a jít do toho. něco už jsme si nadělili do obálky pod stromeček, tak by se jen doplatil zbytek 🙂 ale já už udělala vše, co jsem mohla. dala peníze, zjistila info, našla dr....teď už musí chtít a jít sám 😎
@blahova_andrea jj, zbytek je na něm...
jinak jak tu padlo, chodí se pak na kontrolní spermiogram, ono tam ještě může být nějaký zbytek něčeho a než se to úplně uzavře, tak to není ze dne na den... takže do té doby používat např. kondom 😉
jinak 4 děti by mu mohly stačit, ne? 😀 MM má 2 a stačí nám to oběma, do třetího by byl nerozum jít už v naší situaci celkové, takže jsem byla ráda, že jsem neměla dilema...
@lu777 to vím, nemusí to být 100% hned na poprvé ☹ no snad bude 😅
no stačí to určitě, další nechce. jen se mu to nechce řešit, no. chlap ☹ ale já mu jasně řekla, že já to řešit nebudu a když to nevyřeší on u sebe, tak ať počítá s tím, že to v ložnici už žádná sláva nebude 😅 já z toho mám fakt stresy. on má dvě s první ženou. a teď máme dvě spolu a dcerka už nebyla úplně plánovaná, takže stačí 😀 taky nemáme nej situaci. spíš jsme neměli mít ani syna, natož ještě dceru 😅 ale neměnila bych, nějak se s tím poperem
@blahova_andrea já jsem myslela jen to, že se musí chvíli po tom počkat... myslím, že měsíc nebo dva 😉 musí být prostě kontrolní čistý spermiogram 😉
jinak stresy chápu, ono to fakt je pak víceméně na ženských...je potřeba si sednout v klidu u stolu a prostě to naplánovat jinak pak musí člověk řešit případně mnohem těžší situaci, ono děti jsou radost, ale člověk se taky musí nějak uživit a být schopen chodit do práce atd.
a vy jste děti vůbec neplánovali? no tak to máte tuplem splněno 😅
ale jo, míša byl plánovanej. moničku jsme sice chtěli, ale pak jsme od toho začali upouštět právě z rozumu.

@lu777 njn, urologa by musel vyhledat a on a lékaři, to je problém. 10 let neměl ani obvoďáka 😅 díky za odkazy, mrknu. ke komisi se myslím chodilo kdysi dávno a spíš ženy 😅