Rady k výběru antikoncepce

zuzkaborakova
17. bře 2018

Rada bych touto cestou pozadala o vase zkusenosti a nazory s ruznymi typy antikoncepce. Od 15 do necelych 30 jsem uzivala tabletky hormonalni antikoncepce. Po 15 letech vysadila a snazila se s manzelem o dite,ktere neslo. Rok jsem nemela menstruaci, nemela zadnou ovulaci. Nakonec pomohl Clostybegyt, ktery ovulaci nastartoval. Narodila se dcerka. Po porodu jsme pouzivali kondom, protoze jsme chteli samozrejme i druhe miminko. Povedlo se bez vetsich obtizi a doma mame tak uz dve dcerky. Ted po druhem diteti menstruace funguje jak hodinky. Opet zatim pouzivame kondom, ale zacinam uvazovat o zmene. Manzel s kondomem nema vubec problem, ale ja se tak nejak necitim. Navic po porodech mam vyrazne silnou menstruaci, min. dva dny velke bolesti bricha a zad, vlozky nestihaji nasavat. Navic teda nezavrhujeme moznost tretiho miminka treba do 5 let...jsem po dvou cisarich a drive nedoporucuji. Nevim, jestli jit opet do hormonalni antikoncepce nebo treba zkusit telisko. To je pro mne uplna novinka. Prosim o vase nazory a zkusenosti, at se mi snaze rozhoduje.

Dekuju

puresin
17. bře 2018

@zuzkaborakova Ja taky patram po vhodne antikoncepci, ale k hormonalni se mi vracet nechce a z teliska mam divny pocit. Objevila jsem ale nemecky mini pocitac na urceni ovulace ze slin, kdy si Te mesic testuje a pak Ti s 99,3% jistotou kdykoli ukaze, jestli jsi zrovna plodna nebo ne. Takze se vlastne hodi jako antiko i pro snadnejsi poceti. Jediny jeho problem je cena, vyjde na cca 13.000,- 🙄 Asi si ho budu prat k narozeninam 😁

puresin
17. bře 2018

@zuzkaborakova Tak tady: https://www.prozdravi.cz/lady-comp-prirozena-an...
A koukam, ze ho zlevnili, uz stoji jen 12t. 😂

janyshka
17. bře 2018

Doporucila bych gestagenni nitrodelozni tělísko. Mirena na 5 let nebo Jaydess na 3 roky. Pomuze i zeslabit menstraucni krvácení.

milkywei
17. bře 2018

Já mám od ledna mirenu a zatím teda luxus. Občas malinké špinění, ale jinak velká pohoda 😉

zuzkaborakova
autor
17. bře 2018

K tem nitrodeloznim teliskum...jaky z toho mate pocit,jako ze v sobe neco mate?Jake bylo zavadeni,cena?A pak menstruace pravidelna a slabsi?

kocvarovas
17. bře 2018

Mám po druhém porodu zavedenou Mirenu. Asi půl roku trvalo, než se vše usadilo. Ale od té doby mám pravidelný cyklus- 3 dny špiním na slipovku a to jsem mívala menstruaci klidně 8 dní a dost silnou. Zavedení bylo malinko nepříjemné, ale žádná hrůza a i se zavedením jsem platila 6000,ale to má každý gynekolog jinak.. Jo a pocit toho, že bych v sobě něco měla teda nemám..

milkywei
18. bře 2018

@zuzkaborakova zavádění bylo spíš nepříjemné, ale je to hned. Po zavedení jsem krvacela týden. Nejdřív jsem měla divný pocit, že to tam je, ale po dvou měsících jsem úplně v pohodě. Manžel si taky na nic nestěžuje. 😀 a jsem ráda že nemusím jíst prášky ani se jinak hlídat.

milkywei
18. bře 2018

@zuzkaborakova jo mě to stálo 5000

ada22
18. bře 2018

Tak to mi zajímá co ti kdo poradí. Já teď beru antikoncepci z důvodu silného krvácení. Nejsem z toho zcela odvázaná, ale zas tři dny v měsíci se kroutit bolesti a stále lítat na záchod bylo s dvěma dětmi dost náročný. Nemluvě o tom, že pak ještě další tři dny taky žádná hitparáda. Tělíska se trochu bojím, že se ho mé tělo bude snažit zbavit. Špatně reaguji na náušnice a podobné věci. Jinak jsem ještě přemýšlela nad hormonální yogou. To si hodně holek pochvaluje. Ale to by řešilo jen krvácení.

ada22
18. bře 2018

Jo jinak tělísko je vhodné zavádět spíše na podzim. Radila mi to gynekoložka. Muze to trvat i půl roku než si sedne a to je přel léto nepříjemné.

budilinka
18. bře 2018

Mam rok Mirenu a jsem spokojena jako nikdy predtim. Zaspinim 2 dny na slipovku a tim to hasne. Po porodu po navratu menstruace jsem skoro nikam nemohla, jak silnou jsem ji mela. Nesnasim vlozky a musela jsem menit tampon kazdych 45 min. prvni 2 - 3 dny. Peroralni hormonalku nemuzu, desne mi tlumi libido. Navic mam trombofilii s mensim rizikem, takze ji vlastně stejne nemuzu. Zavadeni Mireny jsem skoro necitila a trvalo 2 mes., nez si to "sedlo". Vubec nic cizorodeho v sobe necitim. Pritel je spokojeny a ja uplne maximalne. Deti uz neplanujem a za 4 roky si necham zavest dalsi. Platila jsem 6000. Na kratsi dobu - 3 roky existuje to telisko Jaydess, jak uz zde nekdo psal 😉

maru84
18. bře 2018

Také doporučuju Mirenu. Zavedení trochu zabolelo ale jen na pár vterin. Do večera po zavedeni jsem telisko trochu cítila a pak už jsem o něm nevedela. Asi 2 az 3 mesice si sedalo. Z menstruace se poté stalo pár denni spineni. Měla jsem ho skoro 2 roky. Ven slo, protože chceme miminko. Určitě do něj půjdu znovu po detech

tymothy
18. bře 2018

Holky, Vy které máte Mirenu,nedělají se Vam cysty? Pry je to hodně caste.

zuzkaborakova
autor
18. bře 2018

Dekuju moc za nazory,takto jsem to nejak potrebovala.Uz jsem byla trochu rozhodnuta pro telisko,ale vahala jsem.Takze pri sexu nijak nevadi?A nekde jsem cetla,ze se musi nejak udrzovat,jako pry obcas zatahat za nejake snurky v pochve.Je to pravda?

zuzkaborakova
autor
18. bře 2018

A tampony pak lze pouzivat?Ceka nas dovolrna u vody,tak kdyby nahodou.

milkywei
18. bře 2018

@zuzkaborakova ja tampony normálně používám a žádný problém, ale věřím že do léta už bude fakt jen to špinění...mě to už po dvou měsících téměř zmizelo. Ale chce to rozhodnout se teď, v létě bych si to zavést nedala.

snahnah
18. bře 2018

Měla jsem Mirenu a nevyhovovala mi. Neustále jsem špinila nebo krvácela, MS totálně rozhozená, časté migrény (i 3x týdně). Při zvednutí dítěte nebo něčeho těžšího, bolesti v podbřišku. Po 2 letech šla ven. Prý pro mě není antikoncepce 🙂 hormony ani tělísko nesnesu. Ale kamarádky mají nějaká nehormonální tělíska a jsou spokojené 🙂 Rozhodně lepší než pilulky, které můžeš zapomenout zobnout 🙂

budilinka
18. bře 2018

Při sexu vážně Mirena nevadí 😀 Přítel nic cizorodeho, ani vlákna, necítí. Vlákna se hodně zkracují, takže ja jsem je třeba nenahmatala nikdy. Můj gynekolog mi řekl, že je to v pořádku. Cysty žádné nemám. Ale kamarádce Mirena nevyhovovala, a tak si ji nechala asi po 7 - 8 mes. vyndat. Jsou tam nějaké podmínky farmac. firmy, ktera Mirenu vyrabi, ohledně vrácení peněz. Je to v některých případech možné.
@zuzkaborakova

budilinka
18. bře 2018

@zuzkaborakova Nehormonalni teliska jsou o dost levnější, ale nejsou tak spolehliva jako telisko hormonalni a take dost zesiluji menstruaci. Takze ja bych si ho zavest nenechala.

maru84
18. bře 2018

Cystu jsem žádnou nemela. Tampony se používat mohou ale vůbec jsem je nepotřebovala 🙂
Vlákna jsou hodně zkrácená, při sexu je manžel nikdy necítil.
Kamarádka si nechala Mirenu zavest po 2 detech a také je spokojena

zuzkaborakova
autor
18. bře 2018

Moc diky za vase prispevky.Jsem rozhodnuta pro telisko😊

uzivatelkapetra
25. led 2023

Obnovuji diskuzi
Přemýšlím, jakou antiko zvolit v mém případě.
Mám dvě děti, druhý porod hodně dramatický, kde šlo už i o život, takže další dítě rozhodně neplánuji. Ještě nevím, jak se tělo po porodu srovná, každopádně mám docela silné PCOS, k tomu inzulinovou rezistenci, která mi způsobuje, že tak nějak přibírám i ze vzduchu (což se v dobách, kdy jsem brala antikoncepci nedělo), vysoké AMH, cykly skoro žádné.
Na absenci cyklu ale spoléhat nechci, druhé těhotenství bylo překvapivě přirozeně, hormonální antikoncepce nejspíše pomůže s IR, ale říkám si kdy bych asi tak měla přechod, když žádné ovulace nebudou.
Nějaká nehormonální antikoncepce zase nepomůže s tím tloustnutím a budu odsouzena k věčnému boji s váhou, možná i cukrovce?
Manžel o vasektomii moc nechce přemýšlet.
Nevím nevím co si naordinovat, s dr se o tom taky pobavím až tam půjdu.

uzivatelkapetra
26. led 2023

.