Zapomněla jsem si recept na HA, můžu jít na pohotovost?

cotty
15. říj 2015

Ahoj,určitě nejsem první komu se to stalo-zapomněla jsem si dojít pro recept k dr. a zítra neordinuje. Můžu si zajít na normální pohotovost,ne gynekologickou,a dají mi recept?Nějaká jiná rada?

no_title
15. říj 2015

@cotty taky se mi povedlo. Na pohotovosti ti asi nic nedají, možná praktický, ale nevím... záleží o jaké léky jde. Když se mi to stalo s antikoncepcí, šla jsem hold až když tam byla a ten měsíc jsme se chránili jinak.

milatka
15. říj 2015

Můžeš se zkusit domluvit i v lékárně.Pokud máš nějakou lékárnu,kde si je vyzvedáváš,dá se podle tveho rodného čísla podívat do historie vyzvedávaných léků. Pak záleží na ochotě ti vyjít vstříc a domluvit se. Třeba ti na zálohu poskytnou určitou část léku,ty seženeš recept a na ten ti pak vydají zbytek.

luj_89
15. říj 2015

Myslim, že ti nikdo jiný než gynekolog HAK nepředepíše. Co nějaká ženská v rodině/práci/okolí? Nepůjčila by ti platíčko?

anetka1701
15. říj 2015

Já mám pocit, že jsem na gynekologii v nemocnici viděla ceník a tam byla nějaká desetikorunová položka za předepsání HA... Ale jistá si nejsem... Zkusila bych zavolat někam na gynekologickou ambulanci do nemocnice a zeptala bych se tam 🙂

pety91
16. říj 2015

V lékárně se půjde domluvit, taky z toho mají peníze a zisk. Určitě výjdou vstříc.

alexah89
16. říj 2015

HA pokud ji beres pravidelne a mas ji psanou u obvodaka(ze beres) tak ti ji napsat muze, zrovna tak ti ji napisou na gyn. pohotovosti.. bez receptu ti ji nevydaji- nesmí ze zákona! i když za to mají peníze.. takhle by jim tam mohl každý slibovat a uz nikdy neprijit... (to jsou názory...)

pety91
16. říj 2015

Jenže u mě to tak jednou bylo, záleží na koho narazíš. Antikoncepci si platíš sama. Ne léky hrazené pojišťovnou.

ireniq
16. říj 2015

Gyn.ambulance v nemocnici asi jak kde, na stránkách Apolináře píšou -
Pohotovostní služba v nemocnici nesupluje péči obvodních gynekologů (např. v době jejich dovolené), není možné provádět úkony, které jsou v kompetenci obvodních gynekologů (např. předepisovat hormonální antikoncepci apod.).

tak bych si tam radši napřed zavolala, jestli k tomu budou svolní...

pety91
16. říj 2015

U Apolináře jsou přetížení a na toto prudí, tam bych nechodila.

pajula123
16. říj 2015

Zkusila bych se domluvit v lékárně, jak píše @pety91 a @milatka. Jednou mi takto prodali za zálohu lék na astma, když se doma dusil partner a bylo po ordinačních hodinách. Recept jsem jim donesla do týdne, zálohu vrátili. Vím, že to dělat nemusí, ale asi jsem tehdy vypadala fakt zoufale (což jsem byla). Za pokus to určitě stojí.

aneta15
16. říj 2015

Me se to stava casto. V lekarne Ti ji prodaji na rodne cislo. Nikdy jsem s tim nemela problem 🙂

pety91
16. říj 2015

Tak vidíte, že můj názor není ojedinilý 🙂