icon

Jak bezpečně přepravovat dvě malé děti v autě?

nektarinka123
10. dub 2024

Holky, prosim o vase skusenosti jak vozite/vozili jste v aute dve deti do dvou let. Mam holcicku ktera bude mit 20m a jezdi v protismeru v autosedacce za spolujezdcem. Za tyden cekam dalsi holcicku, ktera bude mit vajicko za ridicem. Sedeli jste uprostred? Neumim si predstavit ze sedim vepredu a na miminko nevidim. Zrcadelko je nastaveno aktualne na tu starsi jelikoz je proti smeru. Dekuji

Strana
z2
veroniquecz
11. dub 2024

@nektarinka123 tam to bude problém, to je malé auto 😓 asi bych řešila zrcatky pro oba 🤔

veronicka89
11. dub 2024

@sarihy jako fakt nevim jsk necham 2 tydenni dite hodinu vzadu bez toho abych na nej nevidela... 😅

A ano urcite jsem jezdila vzadu , koukala jsem jestli dychs, neblinka, kdyz plakalo uklidnovala jsem , a presne podala dudlik apod...

A ano sedela jsem uprostred .

kacka1994
11. dub 2024

@nektarinka123 my kvuli tomu vybirame dalsi sedacky bez isofixu, abych se vesla mezi ne. Mame octavku combi, vejdu se i do fabie combi - tam ale nesmi byt zadna na isofix. Ted ma miminko cybex vajicko a starsi joie stages na isofix (u mamky ve fabce joie stages bez isofixu).
Jak to bude dal netusim. Nejstarsi jezdi vepredu na joie stages bez isofixu uz na pasy z auta, ale co budem delat, az mimino vyroste z vajicka, to fakt netusim 🙈🙈 tak uzkou sedacku asi nesezenem 🙈

pipi_puncocha
11. dub 2024

@nektarinka123 máme stejné auto a podobně děti - oba v protisměru. Vzadu je to fakt mazec a to jsem relativně drobná (pod 60kg, 160cm). Nemůžu se zapnout, sedím úplně nakřivo, po 15min mám dost 😃

guliii
11. dub 2024

Jako my si pořídili Multivan 🤭 čekám třetí, mladšímu je 1,5 roku a staršímu 4. Jelikož moje děti zvracení při jízdě v autě a ten 1,5 roční pokaždé v autě brečel a to tak, že přestával dýchat. No já vždycky chtěla sedět u nich. Jsem zastánce protisměrných sedaček, sice starší už má posmer, právě kvůli tomu zvracení. A tím, že manžela nabourali a já pak zjistila těhotenství, tak jsme šli do toho Multivanu a je to pecka. Budu moci mít na jedné straně mimčo a na druhé 1,5 ročního. Starší bude sedačku před námi a může být i otočený k nám pokud mu to nebude vadit. Ale my bychom 3 sedačky do nějakého auta cpali obtížně. Jinak opravdu nevím jak bych to řešila. Když to bylo nutné, vozila jsem vajíčko na sedadle spolujezdce, vím že to není dobře, ale věděla jsem, že dítě mám pod kontrolou.

pe_tu_ss_ka
11. dub 2024

@guliii jen pozor na ty otáčecí sedačky auta, pokud jsou v protisměru, tak na ně nesmí posměrná sedačka. Musí být otočené ve směru.

jana_zofie
11. dub 2024

@kacka1994 do Octavky kombi (jednickova rada, stare auto od nasich) jsem se mezi ne vesla, kdyz nebyly na isofix. Jen tam nebylo zadne misto na nohy.

sorboni30
12. dub 2024

@nektarinka123 když byly dvojčata kluci malí, tak byli vzadu. Od malička sami. Měla jsem zrcátko abych na ně viděla. Zvykli si od mala. Teď dcera bývala vepředu ve vajíčku, abych ji viděla..byla nedonošená tak jsem měla strach. Ale už sedí hezky sama vzadu i když tam nejsou kluci. Jinak kluci nesmí být s ní sami vzadu. Rvou se o ni 💗 takže jeden vzadu druhý vpředu.. Pokud máš batole, bude ti hlídat hezky miminko. Ony jsou ty děti strašně starostlivě když mají mladšího sourozence 😉

mlynkova85
12. dub 2024

@nektarinka123 já jezdila vzadu seděla jsem uprostřed právě z důvodu že mladší dcera zvracela. Od doby co mám 3 tak se ze mě stal aktivní řidič a malá od narození vzadu sama. Když vypadl dudlík nebo potřebovala napít tak jsem musela někde zastavit na bezpečném místě a obstarat jí a pak jet zase dál. Sice to místo díky 2 autosedačkam bylo užší ale horší jsou pak 2 sedačky po směru jízdy ty jsou dle mě širší než vajíčko.

pampelina18
12. dub 2024

Sedí vzadu samy oni to zvládnou

eldoradoh
12. dub 2024

Vždy a jen vepředu. Vzadu jsem s ním nikdy neseděla.

nektarinka123
autor
12. dub 2024

No holky to mate asi klidne deti. Ta moje starsi si cesty zrovna neuziva. Vubec nespi, protoze ji stve ze se nemuze otocit na bricho. Musime si hrat, spivat, cteme knizky a pod. Jinak rev a ja jsem z toho akorat na prasky.

tereza0111
12. dub 2024

Taky jsem sedela mezi detma vzadu. Jednu jsem hlidala, druhou bavila, doprostred se mi poradne nevesel zadek ani ramena, hrozne to bylo 😅 Ale prislo mi to jako nutnost, jinak jsme vyjeli a vzadu okamzite zacalo neco rvat. A co ja s tim, kdyz bych sedela na miste spolujezdce? To bychom porad zastavovali..

jadadee
12. dub 2024

Do zadu jsem se mezi sedacku a vajicko nevesla, takze vajicko slo dopredu, abych v pripade potreby mohla neco podat. Mala byla blici, takze jsem je samotne vzadu se zrcatkama nechtela nechavat. Pozdeji, kdyz sla do protismerne sedacky, tak jsme to resili temi zrcatky.

rebe
12. dub 2024

Většinou jsem řídila, takže jsem moc nemusela řešit, kde sedět. Ale holt je potřeba vzít v únavu, jak děti cestování snášejí a přizpůsobit se. S třetí dcerou jsme třeba skoro necestovali, protože to fakt nedávala.

veroniqess
12. dub 2024

Synové 3,5 a 1,5, pokud neřídîm, sedím s nimi vzadu

ivis_b
12. dub 2024

normálně obě vzadu, já vpředu, většinou jsem navíc řídila, tak to stejně jinak nešlo. Jezdili jsme dlouho se řevem, prostě obě děti do nějakých 2 let (a dcera o něco déle) cesty autem nesnášely, ale to se zkrátka nedalo nic dělat. Hodně děti v autě řve tak to prostě je, vyrostou z toho. A pořídit zrcátka, to je jasný.

terisek2222
13. dub 2024

V našem autě bylo to same, neslo to mezi dvěma sedačkami, aby někdo seděl. Já jak neřídím, tak syn šel dopředu a já pak byla vzadu s dcerou, ona byla blinkací, takže to nešlo je nechat vzadu oba, takhle jsme byla při ní a mohla hned jednat. Ale až povyrostla a šla do normální sedačky a ne vajíčka, tak pak už jsme zkouseli a jezdí vzadu spolu.

guliii
13. dub 2024

@pe_tu_ss_ka jj zjišťovala jsem si to. Je to tedy škoda. Zatím jezdím s oběma klukama vzadu. Holt bude starší před námi. Ale náhodou nevíte proč to tak je? Prý snad na to nejsou jen testované, ale zajímalo by mě jestli je to tak.

leymea
13. dub 2024

Vzadu jsem sedela jen jednou a to kdyz jsme jeli se starsim synem z porodnice 😂 nase deti nastesti od narozeni davaji auto v pohode. Neplakali, nepotrebovali zabavit atd.

pe_tu_ss_ka
13. dub 2024

@guliii co jsem tak pochytila, tak je to právě proto, že na to nejsou testované. A vlastně by to bylo v rozporu s návodem, tak nevím, jaké by z toho mohly plynout následky například po nehodě u pojišťovny a tak..

Strana
z2