Tipy na rodinné auto pro tři děti s autosedačkami
Dobrý večer, narodilo sa nám 3 bábo a premýšľame nad kúpou nového auta (jazdeného), kde nám vojdu 3 autosedačky vedľa seba. Chceli by sme 5 miestne ale aby vzadu boli 3 plnohodnotné sedadlá... Budeme potrebovať jazdiť I dlhšie trasy. Pozeráme po VW Touran, je ešte nejaké, ktoré by to spĺňalo? Máte skúsenosť? Príp. aké auta máte maminky s 3 malými deťmi? Ďakujem
@fatal_error máme sice jiné auto, ale veprostred sedí nejstarsi dítě a vpohode se zapíná samo (pásem z auta tak od 4 let).
@felixfelicis diky za vysvetleni, je fakt, ze starsimu by bylo v dobe narozeni tretiho (kdyby toto jeste nastalo) uz 5, to uz by se snad zapnul
@eva267 diky, my urcite nechceme kupovat nove auto
@ee.liska
@felixfelicis
Holky, ktere tri sedacky, myslim znacky a typy mate vzadu ve VW Touran? Dik
@jelenice_zavodnice 2x Besafe izi Flex Fix a 1x Besafe izi Modular, časem budou 3 ty 15-36 kg.
@jelenice_zavodnice jednu Joie i Spin 360 a 2x Romer Kid.
Máme Citroen Xsara Picasso a vejdou se. Uvažovali jsme i o sedmimístném, ale odradila nás velikost, u nás se blbě parkuje, takže čím menší auto, tím jednodušší. A ta nabídka je šílená, všechna tahle rodinná auta přestávají vyrábět, přitom mám subjektivně pocit, že rodin se třemi dětmi je čím dál víc...
Máme Citroena Grand Picasso, vozíme tedy děti dvě v sedačkách, ale máme i třetí řadu sedadel, kde vozíme babičku a dědečka, a druhý děda se vmačkne mezi sedačky, takže jedeme v 7 lidech. Ale viděla jsem někde na parkovišti, že vzadu měli sedačky tři, musíme se to určitě zkoušet aby se vešly. Hledali jsme auto pro 6 lidí, ale zároven odmítám platit okolo milionu, takže jsme ted spokojení moc, jezdí se mi dobře.
@felixfelicis K be safe modularce potrebuji dve nove. Takze izi flex bych mohla dostat uprostred na to neplnohodnotne sedadlo? A myslis, ze by byla vhodna uz i pro 3,5r dite s 16 kg nebo jeste ne? Ted jeste sedi v te modularce ale zakladnu potrebuji pro vejce a dve modularky tam uz nedostanu. Pojedeme urcite zkouset ale potrebuji vedet uz predem, co tam asi dostat.
@ee.liska Dekuji, mrknu na ty Romerky.
@jelenice_zavodnice jj, protismernou máme za spolujezdcem a veprostred a za řidičem posmerne. Mladší děti jsou o 18m od sebe a když nejmladsi odrostl vajíčku, prostredni se musel stěhovat, takže byl ještě mladší (ale cca stejná váha a je hodně vysoky). Vyzkoušejte to, ale nepřišlo mi, že by mu ta sedacka tehdy byla moc velká.
Citroen C4 Piccaso, absolutně perfektní auto, jiné už nechci 😁🥰 Vzadu tři plnohodnotné sedačky, pro větší děti stolecek, spousta místa uvnitř, velký kufr, spousta úložného prostoru. 👍👍
@la_amanita podľa foto sú tam 3 plnohodnotné sedadlá, tak mali by tam vojsť. Ešte sme ale neskúšali
@mirinda60 je to upevnění protisměrných sedaček.
@mirinda60 toptether je takový hák zezadu sedaček v autě, kam upnes autosedačku. Je to bezpečnostní doplněk, není jen k protisměrným sedačkam, ale třeba pokud chceš používat pětibodový pás u dítěte do 25 kg, pak některé sedačky podmiňují poutání autosedačky isofixem, autopasem a současně i toptetherem.
My teď koupili Citroen Jumpy. Máme podsedak a vajíčko, nejstarší dcera už jezdí bez sedačky, ale místa je tam ještě dost.Kocar postavím do kufru tak jak je, nesložený a ještě je půlka kufru volná 👍
@mirinda60 my máme VW touran a čekáme třetí dítě. Tři sedačky se vedle sebe vejdou, ale je tam vzadu málo místa. Já i manžel potřebujeme při řízení mít sedadlo trochu posunuté dozadu a dítě za řidičem má pak málo místa. Teď tam jezdi trileta a na nohy má dost místa jen když má sedadlo v sede. Když ji chci trochu položit, aby se vyspala tak už se ji tam nevejdou nohy. Mladší je rok a jezdi teď v otočné sedačce a zabere taky hodně místa a vajíčko se základnou taky takže záleží taky jak mate velké děti. Nám je touran malý 😒.
@luckawm no to koukám, to musíte být obří 🙂 my tam máme docela velkou protismernou a před tím tam v pohodě sedělo desetileté dítě 😮 Zrovna včera byla sedačka pryč a v klasické seděla sedmiletá neteř a místa bylo spoustu. Máte je posunuté dozadu, nebo je máte kvůli kufru vpředu?
@ee.liska no já mám dost dlouhé nohy, ale obří bych řekla, že nejsme. My máme 7 místné takže v kufru jsou položené ty zadní dvě sedadla. Nevím jestli nám tam jdou sedačky na kterých jsou děti posunout dozadu. Asi to nejde když tam jsou ve třetí řadě dvě sedačky položené a ty tuším vyhodit ven nejdou. Kufr teda taky potřebujeme celkem velký. Jezdi v něm pes (i když jen nárazově), ale hlavně tam musím dat dvojkocar 🤔.
Wv Caddy maxi
@mirinda60 autosedačka multimac je i pro 4 děti. Je drahá, ale nemusite kupovat nové auto a sedacka roste i s dětmi!!
@svetluskasvetylko
Multimac je znacka te sedacky?Muzes na ni hodit odkaz?
@zelenaesmolda Tady jsou domovské stránky výrobce https://www.multimac.com/home

@fatal_error my máme toho na fotce. Už se nevyrábí. Za řidičem máme Britax Roemer Discovery na isofixu. Za spolujezdcem protisměrnou Britax Roemer Dualfix a uprostřed Heyner multiprotect na pásu. U té používáme pětibodové pásy, tak se to dá. Až syn vyroste a bude se zapínat pásem z auta, může to už být problém. To už ale očekávám, že se nejstarší dítě třeba přesune na podsedák a půjde doprostřed.