Tři děti v autě. Vozíte někdo v běžném osobním autě?
Máte někdo běžné osobní auto (u nás konkrétně dost velký kombík, ale vzadu nejsou tři plnohodnotná sedadla) a vozíte tři děti (vajíčko + 2 sedačky 15-36)? Nechce se nám zrovna kupovat větší auto, tak přemýšlíme, jestli se naskládáme. Díky
Libi se mi, jak hodnotis focus jako dost velky kombik. To ze ma to auto kufr z nej velke auto nedela, focus je male auto, uzsi nez octavka napr. (Pokud nejnovejsi nejak nezvetsili) Pak schvalne napis, jak jste to vyresili a jestli se sedacky vesly. Zajima me to
@jolana24 Ne, to není pravda. Pás to drží při předozadním pohybu, ale směrem do strany neposkytuje ochranu adekvátní parametrům i-size. Umístění autosedačky blíže ke dveřím, než umožňuje isofix, je na úkor bezpečnosti, protože kontakt sedačky s dveřmi auta při bočním nárazu zvyšuje riziko zranění hlavy dítěte. Proto se sedačky s vyššími nároky na bezpečnost snaží kontaktu s dveřmi vyhnout, proto musí být upevněny isofixem.
@jolana24 Nebo takhle, musí... Technicky to možné je, upoutat i pásem, a nikdo tě nehlídá, je to na tvém rozhodnutí. Výrobce to nedoporučuje, sedačka v takovém použití nemá atest a neposkytuje plnou ochranu jako při správném použití. Otázka, co je nutné/nenutné, může záviset na chápání těch slov. Ale rozhodně na tom záleží.
@mdch91 Každý model fordu je širší než předchozí generace, řekla bych 🙂 Neznám vnitřní rozměry, ale podle vnějších rozměrů je Ford focus jedno z nejšrších aut na trhu: https://www.autohled.cz/a/ford/focus/t/parametr...
@mdch91 když jsme auto vybírali - teda manžel - řídil se převážně šířkou a je jeden z nejširších, co byl na trhu, širší než octávie určitě, s tou ho porovnával.( Ale se třemi dětmi jsme nepočítali, takže tři sedačky vzadu při výběru neřešili.) Je to ten nejnovější model. Mamka má focuse o dvě řady starší a je mnohem menší
@sirinfirst my mame stary focus a ten je opravdu maly (uz jen treba ve srovnani s mondeem, kde jsem si mezi sedacky uplne pohodlne sedla). Ale ja kdyz nekam jedu s detma, stehujeme pulku domu, takze pro me nepredstavitelne nemit obr auto, naopak lituju, ze nemame dodavku.
@slunea hele, diky za info.. asi ho ani nepotrebuju. Pani se ptala, jestli nekdo vozi 3deti v aute. Neptala se, jak je co bezpecne. Ma to nejaky EU certifikat jako sedacky 15-36kg. My to nemame, jen jsem uvedla priklad, jak jezdi jedna rodina s 3detma do skolky a ze skolky. Predpokladam, ze pokud chce nekdo neco porizovat, zjisti si o tom vice informaci.
@sirinfirst teď už ne, ale máme Toyotu corollu verso, vlezou tam.
@sirinfirst vozime 3 děti, už 3,5 roku 🙂 do Focusu RV 2004 se nám tři tedy nevešly, ani do Roomstera, ale na přejezdy do školy jsme volili tenkrát Cybex solution pro 4leteho, 6lety na úzkém podsedaku uprostřed a na druhém kraji byla základna pro vajíčko maxi cosi. Apl jsme stejně koupili Berlingo, dnes tam máme 3*Cybex solution 15-36, ale třeba romerky se tam nevešly. Jinak s Roomsterem jezdím stále, vzadu byla 9-18 a Romer 15-36 a vpředu nejstarší v Romer 15-36. Dneska je nejstaršímu 9, a v Roomster jezdí na podsedaku a prostřední (tomu je 7,5) jezdí vpředu v Romer. Takže v nouzi jdu já na prostředek dozadu, když není hlavní auto .. do školky k nám jezdila paní s Peugeot 307 a měla tři sedačky vzadu, nechápu, jak to poutala.... Nutno ale podotknout, že já si potrpim na přesně usazení sedaček, opěrek a pásů, manžel že mě kvete... Takže jinak by se třeba do toho Focusu tenkrát vešly taky tři...
@sirinfirst autosedačka multimac!

@jolana24 Neee, mnohé sedačky se musí přidělat isofixem a není povoleno přidělat je jen pásy.