icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
29. srp 2018

@sarkoc s kondomem jo? Tak to je mazec. Některé ženské to mají na jednu stranu dobré - takové to "otře se o ni trenkama a už je těhotná" ale na druhou stranu až už děti nechtějí, tak co pak že....

sarinka_nevesta
29. srp 2018

@priefi naprosto nejsem. Uz jsem si i byla jista nandavanim pesaru, krem jsem taky aplikovalav poradku. Dr mi rekl, ze tyto metody neberou jako spolehlive. Ale znam lidi, kterejm to funguje dlouhodobe...

sarinka_nevesta
29. srp 2018

@sarkoc u nas to taky nebylo vubec planovany... Nemam to ted uplne idealni na dalsi dite co se rodinnych a partnerskych vztahu tyka

halasovci007
29. srp 2018

@sarinka_nevesta teda to jsem v soku..Takze si pouzila dve metody najednou a stejne si otehotnela..Tak to je mazec..Neboj ono se to urovna.Ja jsem se po otehotneni chtela rozvadet nebo manzela necim prastit poradne po hlave 😂😂 asi hormony jely na plny obratky..Ale on me tak vytacel,ue jsem se chtela stehovat k rodicum..Nakonec jsme si vse vyrikali a doma i pomuze (jinak maka venku nebo na baraku ne ze by se nejak valel) a je to v pohode teda zatim. 😂

priefi
29. srp 2018

@krisatko ted jsem cetla v diskuzi, ze nejaka zena otehotnela pres HA a kondom, coz je z meho pohledu uz skoro sci-fi 😅 proste osud, co dodat

priefi
29. srp 2018

@sarinka_nevesta mno... takze tohle ani zkouset nebudu. Dobre vedet 😉

krisatko
29. srp 2018

@priefi to pro mě teda totálně protože když si vezmu nás před tim druhým tehu, už jsem si přišla fakt divná skoro i dvakrát denně jsme si užívali a stejně to přišlo až skoro po roce a přitom někdo "nechce" a jde to samo.

priefi
29. srp 2018

@krisatko presne tak, nekdy funguje prirozena ochrana 😅 a nekdy se muzes chranit jak chces a priroda si tu skulinku najde

sarkoc
29. srp 2018

Jinak holky já přehodnocuju to, co jsem u psala o tom oblečení...vel.50 nebudu pořizovat vůbec a 56 minimálně...jedna kamarádka má teď holčičku nar.6.8. 3800g a už nosí vel.62, ta, co rodila ted v pondělí 3750 g cca a ty taky rovnou 56 a to ještě jen něco prý, něco už asi bude malé....když by se miminko narodilo nečekaně malé, tak už to budu vědět v porodnici a poprosím manžela/švagrovou/sestru/mamku, at narychlo koupí něco ve vel.48-50...ale spíše čekám velké u nás, takže dopředu to určitě kupovat nebudu...

Taky sem zjijstila, že u kočárků nemám moc na výběr, aby splnoval to, co chci, takže už mi jen stačí vybrat barevnou kombinaci a objednat, taky o starost míň 🙂

@priefi Odkaz pošlu do zprávy ;)

krisatko
29. srp 2018

@sarkoc mě takýý 🙂

myskaq
29. srp 2018

Holky tak dnes po scanu 🙂 čekáme holčičku 🤷🏻‍♀️ Tak Anetka bude mít segru 🤗👶🏻 Vse v poradku 👍🏻

semmi
29. srp 2018

@sarkoc Mně u male tvrdili, ze nebude mit ani tri kila. Nakonec měla 3650g a 51 cm. Pridávám fotky. Na těch s kamaradkama je den po porodu. Jeste chudak otekla a šišatà. 😁 Takze obleceni ji bylo od trech měsíců dal. Na nohy sem dala fusky, aby ji nelitaly nohavice a bylo to vyřešené. 👌 Jinak jsem včera na půdě pozvolna třidila oblečení. Od narození cca do tech třech měsíců. A s hrůzou teda zjistila, ze s nakupováním mam utrum. Jen tech nejmenších veci sem po dceri nasla velky dva pytle a to jsem to ještě nehledala podrobne. To jeste minimálně pytel najdu. Chlap kdyz to videl, tak šel do mdlob. 😁 Takze ja asi investuji do ušití povlečení a hnizdecka a take šàtku na nošení. Oblečení nemá moc smysl kupovat, protoze mala toho moc neznicila, vse je uplne nove. Kombinezu jednu mela jen při ceste domů, dalsi dve nenosila vubec... mno bude to zajímavé. 😕

malecek
29. srp 2018

Mám známou co má s manželem dvě děti přes ha a první hned 3 měsíce po seznámení 🙂
já taky velikost 50 nekupuju, syn se narodil s 3,80kg a zacínali jsme na vel 62, navíc současný muž meří 1,90 a když se on narodil měl 57cm a 3,70, tak nic malého neočekáváme 🙂

tsasenka
autor
30. srp 2018

Ahoj holky, včera jsme si udělali výlet do Prahy. Ráno v 6 už jsme tam byli, švagr nastupoval na operaci křečových žil. Takže jsme se trochu prošly. Na Staroměstskou radnici, orloj, Karlů most, pak na lodičku, která nás dovezela do ZOO a trajdali jsme 🙂 Já jsem toho ke konci měla dost, takže jsme jen poodešla na lavičku a počkala, až se rodinka pokochá 🙂 Parádní den, takhle ke konci prázdnin a břicho vůbec neprotestovalo, jenom nohy 😀

tsasenka
autor
30. srp 2018

Holky k tomu oblečení. Taky jsem s manželem vysoká, první dítko 49 cm a 3,1 kg, u druhého jsem hrozně přibrala, přes 20 kg a 3,5 kg a 51 cm. A oblečení 56 jsme nosili asi tak 3 měsíce (u první dcery asi trochu dýl). Tak snad tak nepřiberu a budu mít malé mimi, jinak nevím, kdo by to rodil 😀

A ještě k té Ha, když jsem ji vysadila, měla jsem super pravidelný cyklus, v rozmezí max 1-2 dny, ale většinou to bylo fakt pravidelné. No a po druhém porodu se mi cyklus tak rozhodil, že byl rozptyl víc, jak týden. Tak teda nevím. Před porodem super, po porodu hrůza. Kdoví, co bude po 3. porodu

tsasenka
autor
30. srp 2018

Holky, kolik jste už přibraly? Já jsem se dneska zděsila, že mám skoro 5 kg nahoře, zdá se mi to docela dost. Budu se muset víc hlídat. 20 kg nahoře opravdu nechci ☹

priefi
30. srp 2018

@tsasenka pri synovi jsem pribrala okolo 20kg, mel 49cm a 3260g, doufam, ze druhatko bude taky tak 😅 50 taky kupovat ted nebudu, 56 mame vic nez dost. Pokud bude mit 49cm, tak asi bude treba koupit nejakou 50, protoze mame spis letni veci. Co se tyce toho cyklu, tak taky nekdy byl totalne nepravidelny po porodu, ale to asi bylo kojenim, jakmile jsem prestala kojit (1.ms od porodu po 9m, konec kojeni po 18m), uz byl hezky pravidelny 29 dnu, nekdy 28. Akorat jednou jsem mela dvoji ovulaci, nebo stopnuti ovulky a nasledne znovurozjeti, to jsem mela tydenni zpozdeni a test negativni, ale kdyz jsem si napocitala od druhe ovulky 14 dni, tak to v podstate vyslo presne. To je super, ze jste si udelali takovy krasny vylet 😊 My jsme ted u mamky na dome (cca 18 dni), kdyz je na dovci a starame se o psa a kocku, ale dnes posledni den, tak jsme chodivali hodne na prochazky po okoli a kochali se prirodou a zviratky, ktere jsme videli cestou: psi a kocky to je jasne, ale krom toho kravy, kone, straky, capa, ktery byl od nas kousek a pak i vzletl, proste nadhera, kani a spoustu ruznych jinych ptacku, srnky, veverky, kruty, kaceny a diky mamcinemu kocourkovi i chciple mysi 😅 Bohuzel i mensi sok diky moji arachnofobii, to ze sem tam potkam pavouka ok, krizak, pokoutnik, takovi ti dlouhonozi s malym telem, slipkan domaci (ne ten velky chlupaty, to bych dostala asi infarkt na miste, je to podobne do krizaka, ale je flekaty a je casto na tujich) to uz nejak zvladam, kdyz se neobjevi z cistajasna a necekane primo prede mnou a pochoduje si to vedle me, to je potom pistici jekot, ale kdyz jsou rozumni i ja jsem rozumna 😅 Ale koukam, pavucina a na pavucine jakoby srsen, jsem si rikala, tyjo, to musi byt jo silna pavucina, jdu bliz a malem me streliko, byl to pavouk, ktery mel pruhovane zluto cerne telo a byl mega velky, fuj, az mi srdce leknutim na chvili prestalo bit 😂 Doma hned na net, zjistila jsem teda, ze to je krizak pruhovany, ktery k nam prisel z teplejsich krajin od more a pry neni jedovaty. Mrcha na te pavucine sedi porad uprostred, ani se nedivim, asi i mouchy jsou tak blbe jako ja a mysli si, ze to je jen srsen, nebo neco chutneho 😂 Dnes se vracime a ja docela s tezkym srdcem, protoze to mesto fakt nemam rada a byt uz vubec 😅 ale tesim se do nasi postele, na matrace, uz jsem tady nemohla ulezet v noci 😅

priefi
30. srp 2018

@tsasenka bud v klidu 😂 ja uz mam 11 kg nahore (22tt) 😅 nevim, co budu delat s timto tempem dal 😅 moje klouby to asi nedaji 😥

krisatko
30. srp 2018

@tsasenka já jsem asi trapná, ale zatím jen 1,5kg oproti startu tehu, ale před tehu jsem měla o kilo víc, takže oproti normálu jen 0,5kg. A měla bych být 19+1 dneska jdu na kontrolu tak uvidím jestli je to pořád stejné

halasovci007
30. srp 2018

Ahojky taky jdu dnes na kontrolu jsme 21+3 a jsem zvedava na vahu..Jinak my mame navstevu vzacnou,tak mam rozptyleni a dnes se chystame do Prahy taky na Vaclavak a Karluv most moc se tesim 😍 vcera jsem ja prvne tehotna poucovala svoji novou (mladou cerstve vystudovanou) zubarku.Objednala me na vrtani zubu a povida jestli cgci tmavou nebo bilou plombu..Ale z diskuzi vim,ze nuzu jen bilou a ona hm a jo mno tak si prineste sebou 750Kc.Hm tak me nepotesila a uz ted se bojim vrtani - ja ktere u zubare 10let nic nedelali 😣🤔

tsasenka
autor
30. srp 2018

@priefi O pavoucích mi ani nemluv, dneska jsem doma objevila 3. Jak se vrátím ze školy, kde musíme vyřídit obědy atd. Tak vezmu vysavač a nazdar. Pavouky fakt bytostně nesnáším. A potkat ty, co Ty .... áááá, infarkt 😀
No jo, ale ty určitě nemáš výchozí váhu skoro 80 kg, jako já. Já jsem to po druhém těhu prostě nedala všechno dolů. Tak se bojím, že rodit budu stokilová. No, fakt se začínám dost hlídat. Chtěla bych přibrat tak 10 kg, max.
@krisatko Já Ti nějaké to kilo pošlu, jestli chceš 🙂

@halasovci007 No, ty plomby jsou hrozně drahé. K zubařovi jdu až někdy v prosinci a taky se hrozně bojím, tak přeji, ať to moc nebolí 🙂

halasovci007
30. srp 2018

@tsasenka děkuji snad nebude uz ted jsem jako na trni..Jinak co se tyce pavouku ja snesu hodne..Ale jednou jsme meli v baraku pavouka a manzel ze ho chyti aby nebyla na zdi obrovska skvrna tak mu davam tu sklenicku od kafe Velvet a ten pavouk by se prumerem nevesel (nohy by jsmu mu amputovali) tak jsme ho chytili do misky s poklopem a manzel ho zkoumal pres net a tam psali ze je to samice co klade mlady pod omitku a schiva je ze ani nejsou videt..Parada nastesti to uz je dyl ale sem tam malyho cernyho hnusaka najdu a to neznam slitovani 😂😂😎

laola
30. srp 2018

Ahoj holky,

@kikika87 byla včera na tom utz? Stavila se tu? Musím vás dočíst.
Já byla v poradne v pondělí, dr.se snažila odhalit pohlaví a možná se ji tam povedlo najít něco, co jsme "nechtěli" 😀
Ještě zjistila, že mám placentu vepředu... máte s tím některá zkušenosti?
Oblečení budu muset taky probrat, jsem zvědavá, co mi nakonec zbylo a co budu muset koupit 🙂

priefi
30. srp 2018

@halasovci007 mmnt, bila je v tehu hrazena zp, at si to zjisti

priefi
30. srp 2018

@tsasenka vychozi vaha 58kg 😉 ted uz mam 69kg
@halasovci007 a co to bylo za potvoru? Rekla.bych pokoutnik domaci? Ty potvory nekdy jsou docela velke a je to jeden z casteho duvodu meho pisteni 😂😂😂😂 a utikani do zajecich 😂😂😂😂 Ale jednou jsem si tak nalivala vodu z kohoutku do konvice a kokoukam, neco se mi nezda a tam velke sarance, me malem svihlo, pisteni, jeceni, pustila jsem konvici, nechala zaplou vodu, utek, pak se pomalinku vratila, s tichym pistenim jsem zastavila vodu a volala manzelovi, tehdy priteli, ze ihned musi prijit, ze jsem sama doma a ze tu je sarance a ze se ho bojim, tak chudat naklusal (meli jsme zrovna prazdniny) do 20 min (bydlel ode me 2,5km), aby me zachranil, ja v ruce metlu (ne ze bych ji pouzila, kdyby se to hnulo, tak zdrhnu, ale pro dobry pocit), bylo to dlouhych 20 min. Pak jsem priteli jen hodila klice oknem a hlidala tu potvoru dal 😅 nevim, co bych bez nej delala 😂😂😂 A pak jeste jednou, kdyz jsem byla s mamkou na dovci v Recku, tak jsem objevila obri stonozku ve drezu a zacala jecet a pistet na celeho, mamka pribehla a rika, no ty s temi pavouky nadelas, pak se sla hrdinka na "pavouka" podivat a taky zacala pistet 😂😂😂 pribehl soused z ubytka vedle, kouknul se, couvnul, podival se na nas, pokroutil hlavou, pak nevim co s tou potvorou udelal, ja vybehla ven 😅 ale zbavil se ji

priefi
30. srp 2018

@laola jeste se neozvala, snad je mimi v poradku. Ja mela u syna vcestnou placentu na predni stene, nastesti se vytahla 😉 a zjistili jste pohlavi?

semmi
30. srp 2018

@tsasenka ja přesně 5kg nahoře! 🙈👌😁 U dcery jsem měla všeho všudy 7-9kg nahore. Pak to shodila behem 14.dnů. Dokonce jsem sla hluboko pod původní vahu a vubec nevím, cim to bylo. Jestli kojeni a nerviky z nové životní situace (?) No nicméně za 5měsíců jsem začal pribírat a ja, ktera jsem vždy mela nejvice 59kg a to uz bylo fakt maximum, jsem najednou mela 68kg 🐳🙈 a s tím otehotnela. Příští srpen máme svatbu, takže prostě po porodu se začínám šíleně hlidat, at to jde dolů. Vtipny je, ze ja prakticky vubec nejim. Jen snidam a pak tedy vecer vecerim. Jinak vzdy jsem se během dne do jídla musela nutit, protože vubec nepociťuji pocit hladu. Což je taky špatně no. Pravidelnost a male.porce jsou důležité, ale ještě jsem nepřišla na to, jak do sebe prostě narvat svaciny. Ted v tehu, to celkem jde. Pres den se snažím sezobnout aspoň nejaky ovoce, nebo zeleninu, ale taky žádná slava.

krisatko
30. srp 2018

@halasovci007 podle mě bys měla mít jako těhotná bílou zdarma

halasovci007
30. srp 2018

@priefi ja nevim uz co to bylo ale bylo to hnusny fuuuj.Taky jsme meli pred tydnem sarance a i manzel se ho bal pac znamej rikal,ze takoca potvora prokousne i prst.Je u nas svara (20let) a ten ho chtel chytit ze ho pustime nahore na louce a sarance na pristalo na nohu tak to odneslo zivotem mno..Ja teda uz nevrestim pri kazdy johane nebo sekacovi i pri malym cernym uz jaem statecna ale jak jame se nastehovali a ze tady ziji i jiny potvory jako slepysi a jesterky uz se kamosime ja necham je a oni me. I mys venku sem nechala bejt kdyz bezela ode me..v dome ji lovila ja muz se bal 😂😂 ja jako mala ty laboratorni doma mela tak se malych nebojim..Krysa by byla horsi..Letos mame i zaby nosime je k rece nikdy tady nebyly. Mozna ze nemame uz kocozra tak se to tady mnozi jak o zivot 😊😉Ale pavouci maji urcite zuby a me z nich vzdycky mrazi mam fakt hruzu z nich..

krisatko
30. srp 2018

@semmi přesně to je důvod přibírání (mimo tehu), protože tělo ví, že dlouho nedostane najíst a tak ukládá na horší časy. Já se v práci naučila zobat cokoliv i sladké nebo slané a třeba co hodinku až dvě a už asi 3 roky se držím na stejné váze aniž bych se drtila někde v tělocvičně. Jediné co mívám je Celulitida, ale za většinou zmizí když začnu aktivně jezdit na koni a trénovat.

Strana