Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@lindikova Hlava mě bolí hlavně na zátylku. Já osobně si myslím, že to mám od krční páteře, jelikož celý den sedím u PC. Teď mě bolela tři dny v kuse a to byl teda záhul. Předtím jsem chodila na masáže každej měsíc, ale teď mi řikal že mi masáž udělá až po porodu že sit o prý nelajskne asi kvuli těm bodum.
@broskev93 vypiju tak dva litry za den víc ani tuk ... což i tak je u mě uspech, jak jsou ty vedra tak o něco víc. Jde o to že já když piju, tak pak mám plnej zaludek a zase pro změnu moc nesnim
asi to bude od té páteře, snažila jsem se pít teď víc a stejně to nepomáhalo. Dneska už je to teda dobréé díkyybohu.
@kordulice nevím jestli jdu na to samé, ale je to to měření ve 20 týdnu ? TO já má nejspíš hrazené, jelikož se doktorka o penězích nezminovala a dělá mi to přímo na gynde. Jestli je to to samé.
@veselaopicka zátylek vypadá na krční páteř... já tedy na masáže krku a šíje chodím dál, masíruje těhotné běžně, rizikovým bodům se vyhýbá. Nechceš zkusit fyzioterapii? Někoho, kdo dělá s těhotnými? Jinak tedy tu zmíněný hořčík by taky mohl pomoct, za mě je nejlepší citrat complex, spešl pro těhotné od výrobce chytrého miminka. Možná trochu nahřát teplým ručníkem? Nebo nahřívacím pytlíčkem, ale ne na max a ne déle jak dvacet minut. Já se snažím každý den cvičit na záda podle Mojžíšové, střídám masáž s fyzioterapií, jinak bych se nehla. Taky celý den sedím za compem...
@veselaopicka me taky ted ve 20. tydnu delal doktor vetsi ultrazvuk, ale organy a tak neprohlizel, takze jedeme i do toho Brna
@krisatko @tsasenka jedu 13. ctvrtek ve 13:00. Doufam, ze budu mit zase stesti na skvelou doktorku jako u prvniho, kdyz uz nevysel Vlasin. Tak si to holky uzijte 🙂 my uz se tesime moc 🙂
@zetta01 tak to je super, budeme mit hezkou pamatku 🙂
Baby ukecany😂
Nestraste už teď s porodem... 😲 Poprvé docela maso, ale vzhledem k tomu, co tu čtu, tak to byla procházka růžovým sadem... 🙂 Misto klystyru yal, měla jsem vypracovany porodní plán...
Podruhé už jsem neresila vůbec nic, nechala si dát klystyr a malej byl venku za chvilku.
Holky, tak jsem byla dnes na screeningu, vše naprosto v pořádku a neplatila jsem nic! V neděli se chystám do Prahy na kurz hypnoporodu od Jemného zrození - nepotkám se tam s některou z vás?
@ester34 já se chystám v HK (bude nějak víc z podzimu), dej pak vědět pocity, klidně zprávou ;)
@zavodnice , @1nelinka , @sarinka_nevesta Tak já byla včera u doktorky a ta mi řekla, že teď je to ještě ok. Ale že pokud zase do další poradny přiberu tolik moc, tak už mi bude dávat kázání o stravě... prý to nemám přehánět s ovocem 😒 fakt mě nenapadlo, že nějaké hlídání budu řešit i v těhotenství.... a to schválně neláduju oplatky, čokolády a podobně, což bych tak ráááááda ládovala.😍
V pondělí jsme byli na druhém screeningu a princezna nám krásně roste. Konečně máme 3D fotečku, je k sežrání.... měla jsem z toho takovou radost, že jsme včera objednali už kočárek 🙄 myslíte, že je ještě brzy? asi jo, že? 😀
@zouzel01 já jsem zijstila, že s našimi požadavky připadá v úvahu pouze jeden kočárek, takže to máme jednoduchý :D...Už jen vybereme barvu a paní říkala, že stačí objednat 14 dní, pro ijstotu měsíc dopředu...tím, že pak jsou Vánoce a hlavně první dcerka byla narozená dřív, tak radši plánuji objednat cca v polovině listopadu, po posledním screeningu 🙂
Holky, objednala jsem si látku na "tuning" do postýlky. Chystám se ušít hnízdečko, mantinely, zavinku a kapsář. No, jestli se nakonec místo Mikuláška ukáže holčička, bude muset být asi v modrém. Ale nějak mám strach, že do porodu je málo času, tak už se na to chystám 🙂
@priefi Myslíš látku? Jdu do oveček a k tomu mentolovou látku, co bude jakoby vespod.
https://www.bavlnenysvet.cz/metraz/bavlna-detsk...
@priefi To ještě uplně přesně nevím, ale mamka tam kupovala kočárek pro mladší segru a vydržel jí snad dalších 5 let a pak ho ještě i dávala někomu dál. Tak až to bude aktuální tak začnu bádat kam zajet. Pro nás je hlavně důležitý to, že manža je vysokej a potřebujeme takový, aby při chůzi nekopal do koleček nebo do košíku a já chci aby měl velký zavazadlový prostor a kola schopná projet štěrkem :D Máme velké požadavky :D

Ahoj holky, ceka nas pristi tyden 2. screening v Prenatalu v Brne. Mam sice zadanku od doktora, ale mam tam psano samoplatce, takze pocitam s tim, ze si to zaplatim...ted na jejich strankach jsem cetla, ze stoji 1200,- a ze dostanu dvd se zaznamem z vysetreni a fotku, coz by bylo fajn. Je to opravdu tak? Dekuji