icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

bemo
13. zář 2018

Jinak, ačkoliv čekáme páté miminko a doma už mám jistojistě všechno, tak jsem si dnes udělala radost a koupila miminku dupačky, krásné modré, snad to bude tedy ten kluk 😀 a pak se usmívala na celé kolo, jakou jsem z toho měla radost. Teď mají v akci Lovelu, tak si ji asi zrovna koupím.

sarkoc
13. zář 2018

Já poté, co mi s Eliškou praskla voda v 36+5 a měla jsem v tu chvíli sbaleno fakt jen to nejnutnější, zbytek jsem balila tak nějak během deseti minut plus další věci dokupoval manžel pak další den, tak to tentokrát vidím tak do konce 35. týdne, že bych to jako mohla nachystat :D I když jako i minule jsme to zvládli, tak by se to nejak udělalo i ted 🙂

priefi
13. zář 2018

Ja u Matyho s balenim tasky a dokumenty taky mela fuuuru casu a asi jsem to delala kolem 36tt, ted jsem objednavala necomalo z lekarny, tak jsem si uz priobjednala par veci i do te porodky, abych mela dopravu zdarma, ted to lezi ladem skladem ve skrini... dnes jsme opet otevreli s manzelem jmena a opet jsme zjistili, ze jsme bezradni, ze asi jmeno, co by se nam obema libilo a byli bychom z nej nadseni, asi neni... achio 😔 kompromisni nejak nemaji "to neco". Jsem zvedava, co nakonec vymyslime. Jinak Kevin uz je definitivne zase z vyberu pryc, Mikulas je stale jeden z favoritu, uvazujeme i nad Nikolasem, a mozna nad Markem, Martinem a Lukasem.

Mimochodem, mate nektera RBP ZP (213)? Pokud ano a jste v programu 90 (pokud mate pod 30, muzete se tam jeste pridat) a muzete cerpat dalsich 500kc na zdravotnicke veci, doplnky stravy atd.).

@sarkoc neuvazovali jste s manzelem nad materskou v jeho praci, resp.nad ppm? Vim, ze to tady na konikovi nekdo resil a pry to jde, je to sice takove obchazeni zakona, kdy by manzel po dobu md mel jinou pracovni smlouvu, ne kazdy zamestnavatel to ale dovoli, ale nekreri ano. Ale uz by nemohl mit otcovskou a s osetrovnym by asi taky mohl byl problem

sarinka_nevesta
13. zář 2018

@journals nejaky seno? Zrovna jsem slezla z kone... Nachystany nemam nic, nakoupenejch par mini hadriku a to je vse 😂

sarkoc
13. zář 2018

@priefi to už nám přijde trochu moc zneužívání možností...i když samozřejmě výhodnější by to bylo finančně...

priefi
13. zář 2018

@sarkoc mam na to podobny nazor a osobne bych asi do toho nesla. Pisu asi, protoze vis co, nikdy nerikej nikdy.

tsasenka
autor
14. zář 2018

@priefi Já se v těch dávkách tak nevyznám, ale spousta holek, co neměla práci nějak brala mateřskou na chlapa, ale nevím, jak se to dělá. Já mám smlouvu a rodičák jsem si zkrátila, v prosinci nastupuji na mateřskou.
Třeba úřednice poradí, ale asi se musí narazit na nějakou ochotnou, co to vysvětlí a pomůže s papírama.

tsasenka
autor
14. zář 2018

@priefi Já jsem takhle s jménama nevěděla u Mianky. Čekali jsme holčičku a naprosto žádné jméno si mi nelíbilo. Pak jsem si zadala na jedné stránce datum narození, příjmení a vygenerovalo mi to jména. Napsala jsem si, co se mi líbí, čtu to manželovi a líbila se mi jen Mia a manžel se hned chytil, tak máme Mianku. Ale byl to boj, furt chtěl Františku atd.

journals
14. zář 2018

Zabaleno do porodnice nemám (a ještě dlouho mít nebudu), papíry vyplněné nejsou (ani netuším co se má kde vyplňovat) ale dneska jsem mrňouska zaregistrovala k pediatričce. A prý jsem volala už skoro pozdě. Takže dobrý, uff, ještě jsem to stihla. Na únor bych už prý měla smůlu

krisatko
14. zář 2018

@journals ajéje, tak to bych asi měla pohnout .... vubec nevím ke komu mrňouse přihlásit :-/

halasovci007
14. zář 2018

@journals ty mě děsíš chystám se tam až příští týden ve čtvrtek po utz! Asi bufu muset vyrazit do města dřív,ale to je riziko,že zavítám do Pepca a nakoupím cestou zase kupu oblečků pač to mám kousek od pediatra a cesta do mědta se musí využít když už se dostanu do města 😂😇

kikika87
14. zář 2018

@halasovci007 Já už se obchodům taky vyhýbám, dost často mě totiž vcucnou😂

journals
14. zář 2018

@krisatko U nás je to jednoduché - je tu jen jedna 😀 ale i proto bych hodně nerada dojížděla někam dál :-/ zvlášť v zimě s tím malým miminkem.
@halasovci007 neboj, já byla dneska vyděšená taky!

malecek
14. zář 2018

Já jsem psala naší pediatričce už v červenci ať s prckem počítá, naštěstí bere sourozence automaticky 😍

halasovci007
14. zář 2018

@kikika87 to je parádní slovo-vcucnou 😂😂 to budu s dovolením taky používat 😂😂 přesně a když už t člověk je,nikdy neodejde s prázdnou..

krisatko
14. zář 2018

Jak jste na tom holky s bříškama? Mě teď cca 14 dní zpátky docela slušně poskočilo, foto dnešní - 21+2

malecek
14. zář 2018

@halasovci007 mě to vcucává pravidelně do parfumerie ☹ ted v poslední době se brzdím a šetřím na dětské věci. do pepca mě to popravdě nevcucne snad skoro nikdy, nemám ho moc ráda, semtam tam koupím max spodní prádlo jak se syn rychle vytahuje, ale jinak s kvalitou tam nejsem moc spokojená. naposled jsem tam synovi koupila tepláky za 299kč a po dvou vypráních vypadaly jak by byly po pěti lidech a mamka se mě ptala kde jsem je vykopala, podotýkám, že peru šetrně, nemám nic zapraného a tak. takže jdu raději do sekáče, nebo hm, lindex apod. kde mu to vydrží déle.

halasovci007
14. zář 2018

@malecek tak já ty dětské věcičky ještě nemám zmáknuté, když nakupuji předem na první. Sobě tam kupuji jen dekorace a rámečky a vim, že se nesmějí dávat do sušičky, že říkala holky, že se smrskávají..My tady bohužel HM ani Lindex nemáme ☹ jedině zbývá Kik, CA nebo Lidl na ty dětské o ničem jiném zatím nevim mno..Nebo specializované obchůdky, ale tam je to strašně drahé..

kikika87
14. zář 2018

@malecek
@halasovci007 Já do toho pepca taky moc nechodím. Kvalita bude podle mě špatná. Dobrý je třeba F&F v tescu, tam se chystám po vánocích na slevy. Mají vždy velké. Z lindexu sice mám pár vecicek z toho úplného vyprodeje a jsou fakt moc hezky a kvalitní, ale je to strašně drahý. Stejně tak H&M. Takže za mě Lidl a F&F. A pak bazarek.

halasovci007
14. zář 2018

@kikika87 jj máš pravdu Tesco taky má pěkné věcičky a mají občas i akce 🙂 na ten jsem zapoměla, tam taky občas jedeme tak tam okoukávám..Já jsem teď dost nakoupila v Lidlu byly u nás ohromné výprodeje před rekonstrukcí prodejny, ale více méně spíš už na příští léto a i větší velikosti..A něco jsem dostala od kamarádek. Bazárek musím taky obhlédnout..Kamarádka tam kupuje značkové věcičky sice z druhé ruky, ale člověk by to ani nepoznal, vypadají jak nové kort na ty miminka ty to nestihnou zničit 😀 a na větší taky občas něco přienese a člověk by neřekl, že to není první majitel 🙂 jen se musí hrabat 😀

priefi
14. zář 2018

@tsasenka ja mam taky smlouvu a budu nastupovat na md v listopadu. Asi si dam 8 tydnu pred, budu mit diky tomu mozna vetsi narok na dovcu, jeste si to musim prepocitat. Manzel uvazuje, kdyby nam to vyslo, ze dovcu bych cerpala az v roce 2020 v lednu, sice rd mi ji zkrati, ale mozna by to vyslo se slevou na dani na manzelku, ale vse si musime prepocitat a to neprepocitame driv, dokud mi nestanovi vymer na den. Myslim, ze bude stejny, jako minule, ale nevim, kolik byl presne a moje uvalena banka udelala nejake super pitome inovace a od data inovaci vymazali stare vypisi frajeri a ja se nedopatram. Jeste bych mohla zavolat na ossz, ale to mi prijde zbytecne, spis si pockam a pak to v klidu prepocitam. Tu ppm casto vyuzivaji zeny, co nemaji narok na ppm, ale nekdy i ty, co maji mnohem mensi ppm nez jeji manzel. Avsak, ne kazdy zamestnavatel je ochotny, je to obchazeni zakona, musi mit dalsi smlouvu, dalsi naklady s tim spjate a dalsi dovcu, kterou musi proplatit navic, takze muz z toho ma hodne benefitu, ale zaroven si muze zavarit v praci.
K tomu jmenu, zkusime taky mozna neco vygenerovat 😂
@journals hm... asi bych mela preventivne napsat te nasi pediatricce 😂

malecek
14. zář 2018

Líbí se vám ty kožešiny kolem lemu a na rukávníku??

malecek
14. zář 2018

@kikika87 taky nakupuju ve slevách za plnou jen v rámci nouze když není zbytí. Ale v tom lednu to f&f tam budou slevy fakt velké tam se taky těším . Lindex je bohužel dražší ale kvalitní

priefi
14. zář 2018

Krom lednovych povanocnich slev pocitejte s tim,.ze budou velke slevy kolem 24.10., je to vyroci cerneho patku a patek kolem tohoto data a vubec obdobi kolem tohoto data posledni dobou obchody "slavi" slevama a vyprodejema 😊
@malecek na zimu paradni kombinace, predpokladam, ze kozisek jde z boudicky sundat? Pokud ne, v lete by vypadal vtipne 😊

malecek
14. zář 2018

@priefi jj jde sundat, je to jen na zimu. mě se to moc líbí, kamarádka mi řekla, že je to pro cigány (pardon jestli tu někdo je)

journals
14. zář 2018

@malecek popravde... ani trochu

lindikova
14. zář 2018

@malecek Mně se to třeba líbí moc! Když je k tomu vkusný jednoduchý kočárek... mám políčeno na: https://www.vandastore.cz/cs/detske-hracky/dopl...

malecek
14. zář 2018

@lindikova taky moc pěkné 🙂

malecek
14. zář 2018

@lindikova jaký budes k tomu mít kočárek? 🙂

lindikova
14. zář 2018

@malecek horký favorit je Cybex Priam, Manhattan grey. Pokud manžel teda neprosadí něco terénního, jak tu nad tím vždycky vzdychá, líbí se mu kolečka jako na traktor. https://www.detske-kocarky.cz/kocarek-cybex-set...

Strana