Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@kacik222 Já už jsem to tu dříve psala, že kdyby to šlo, tak bychom to nejradši rodině řekli až třeba dva týdny před termínem...pochopitelně to možné není no :/ Mě vadí taková ta pozornost všech typu: nechceš pohlídat malou, aby sis mohla odpočinout (to tuším, že tak bude, je to tak, když mám třeba migrénu nebo jsem výjimečně nemocná); nechceš něco navařit, ať u toho nemusíš stát; už máte vybraný kočárek?...no prostě věci, co jsou pouze naše věc a budou mít všichni potřebu se do toho motat a pomáhat nám...nevím, neumím to ocenit, i když je mi jasný, že to nemyslí špatně, ale nesnášim, když se nám někdo, i když jen takhle maličko, motá do života...naštěstí naši bydlí nějakých 130 km daleko a manželovi rodiče cca 40 km, takže máme celkem možnost korigovat jak často a s kým se vidíme 🙂
@sarkoc jojo,tomu taky naprosto rozumím...Bohužel nám už se pletou tím, že plánujeme s přítelem na říjen svatbu.A je pravda, že mě to nervy poměrně drásá...Hlavně tím,že jsem si koupila šaty u kterých se teď řeší, že mi v říjnu nebudou.Prostě kraviny.Je mi poměrně jedno v čem se vdám :D
Kdyby bývala možnost jim to říct co nejpozději, též bych toho využila...bohužel se se všemi vídáme poměrně často a už to nešlo dále tajit.
Každopádně vám všem přeji pevné nervy a ať máte klid co nejdéle...
@ange_de_la_morte to mne mrzí. Já jsem tady jen s koelgyní. Ale je prostě jasné, že až odejdu na MD, tak tady musí být někdo místo mne. Nám se to točí po týdnu. Nejhorší je, že se nám sem odpoledne otočí slunko a v kanclu máme i 35 stupnu a to není nic pro mne....
@sarkoc Tak to je ale hezký, když chtějí pomáhat... Moje mamka třeba neplánuje pomáhat s ničím, spíš by sama pořád vyžadovala pomoc a že by třeba pohlídala malou, to nehrozí, takže já bych je určitě nechala pomáhat🙂
Holky tak dnešní návštěva stomatochirurgie - čekala jsem asi 2 hodiny na příjem, příčemž jsem ráno jedla jen ovocnou přesnídávku - víc jsme skrz ten zub nedala, takže na řadu jsem přišla někdy po 11 a to už mi začal zvedat žaludek z hladu - narazila jsem na celkem příjemného doktora který první že mně musí stejně na tu extrakci objednat a začal hledat termín .... žádný vhodný nenašel takže řekl že nejlíp by to udělal hned, takže jsem čekala asi půl hodiny na sálek - sestry se mně asi 3x zeptaly jestli jsem najezená , říkám že ne a ony že s tím stejně asi nakonec nic neuděláme .... to trhání jsem cítila jen tlak jak mi to opíchal, akorát bylo nepříjemné jak mi to vysekával z kosti tak ten sekáček nebo velká vrtačka nebo co to měl strašně nepříjemně brněla u hlavy .... no dal mi tam jestli jsem dobře počítala tak 5 stehů .... umrtvení přestalo zabírat tak kolem 2 hodiny a od té doby docela mazec - mám celou hubu oteklou že nemůžu polykat pomalu ani sliny natož cokoliv jiného - mám to chladit ale ono to moc nepomáhá , je mi už fakt dost blivno od hladu ale nejsem schopna sníst ani tu ovocnou přesnídávku .... už aby to bylo za mnou fakt nepřeju nikomu
@ange_de_la_morte au chudino.... Tak už to máš za sebou, přinejhorším smoothie brckem
Ach jo, dneska jsem si přučetla, že se nesmí užívat v prvních třech měsících Muconasal plus. Já mě la silnou rýmu, to jsem ještě nevěděla, že jsem v tom a užívala jsem jako divá a pak ještě dlooouho potom s přestávkama skoro až doteď☹....tak to jsem na screeening zvědavá☹ Mám strach
@iva_kucerova já u prvního používala celé trhu a vše bylo v pořádku... Nebála bych se sprej do nosu není jako silné léky a určitě to nepoškodí mimi
@iva_kucerova na všem je napsáno, že se nesmí používat hlavně proto, že to na těhotných nesmí nikdo testovat, jaké to má a případně jestli vubec nežádoucí účinky. A na druhou stranu - kolik fetek, bezdomovkyň, alkoholiček, kuřaček a buhví jakých dalších už přivedlo na svět zdravé děti..... Nelámala bych si hlavu se sprejem do nosu
@krisatko @priefi : holky Paralen můžu ale je úplně na houby takže akorát likviduju zásoby zmrzliny z čehož je mi pak zase nevolno, jenže já mám asi oteklý i kořen jazyka a každé poklnutí hrozně bolí, piju ledový heřmánkový čaj - snad to miminku nevadí a čekám až to přejde ... a o spaní fakt nemůže být řeč takže koukám na seríály ať ten čas aspoň ubíhá ... je to už 14 hodin od zákroku tak doufám že už se pomalu blížím k tomu zlomovému bodu kdy to začne ustupovat
@ange_de_la_morte drzim palce, aby to brzy preslo ☺ ja trpěla první den po tom, kdy se to začalo probouzet, taky hrozně, nešlo spát, skoro mluvit, smát se, jíst, nic...druhý to bylo stále hrozný, ale už jsem cítila, ze se to lepší...celkově to bolelo tak 5 dni az týden, ale zhruba od třetího dne uz méně než ten zánět před zákrokem 😉 drž se ☺
@ange_de_la_morte Ahoj, tak jak dneska je? Je to už trošku lepší? Já jsem měla jen trhanou vrchní 8, ale zato hrozně málo opichlou, proti bolesti. Takže, jak trhala zub, cítila jsem šílenou bolest a rupnutí v puse. Zařvala jsem bolestí a dostala od doktorky sprda, co řvu, že to nemůže bolet. A pak už mě to moc nebolelo, jen jsem pospávala.
Tak držím palečky, ať je Ti brzy dobře 🙂
Holky, neměla jste některá někdy v těhu bakterie v moči? Dělali mi předběžné vyšetření a měla jsem nález. Tak dneska si mám zavolat, dělali mi znovu rozbor a nějaký pořádný. Tak se bojím, jak to dopadne.
No, hlavně, jestli nemají e-recept, tak budu muset jet hodinu do Brna pro recept a to mě asi klepne ☹
@krisatko To si taky vždycky říkám,ale já jsem plašan, takový o tom nepřemýšlí, já řeším každou hovadinu🙂 Teď mě skolila pěkná viróza s teplotama, tak zase řešim, aby prcek byl v pořádku....někdy si říkám, že je lepší snad lepší být úplně jednoduchá a nic si nepřipouštět a taky o ničem nevědět. Moje gyndařka vždycky říká, že feťačky jí tam přijdou třeba v 6.měsíci, že předtim nevěděly, že jsou těhotný, až když měly velký břicho, tak jim to přišlo divný🙂
Tak jsem zkoušela test pohlaví z moči se sodou a nešumělo to, tak doufám že to bude holčička a nebo něco dělám blbě 😁
@ange_de_la_morte Ať ti někdo skočí do lékárny pro homeopatika Arnica 30CH - klidně 5x denně kuličku vycucat. Jsou na hojení po trhání zubů. Mám venku 5 zubů, 3 vysekávané z kosti, a také po operaci čelisti...vždy mi hrozně moc ulevila, Ibalgin jsem si vždy vzala tak jeden, jak to přišlo k sobě, a pak už jen ji...A dobré jsou i kapičky Bachovy krizové esence, ale ty má málo která lékárna...s dcerou jsem v těhotenství měla se zuby šílené potíže a tyhle dvě věci mě zachránily, navíc se mohou v těhotenství bez omezení...
@priefi My to máme možná tak nějak podobně...mě je čerstvě 28, manželovi brzy bude 28...ve 25 jsme měli dcerku, teď tedy ve 28 bude druhé, pak bych šla do práce a třeba klidně v nějakých 38 bychom zkusili třetí...už jen proto, že mezitím budeme muset sehnat asi větší bydlení, pokud budeme ještě zvětšovat rodinku...máme sice 3+kk a velkou zahradu s chatkou nedaleko, kam se dá vypadnout, ale pro pět už by ten byt asi dost stísněný...

@krisatko No,tak to je dost drsný... To mě teda moc mrzí :(
Tak každopádně přeji hodně štěstí 🙂