icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
3. črc 2018

@sarkoc já i s dominickem měla mini břicho najdu ti foto

krisatko
3. črc 2018

Tak nenašla.... Ale každopádně říkali když jsem byla kolem 20tt že vůbec není poznat že bych byla těhotná. Natož tak daleko

krisatko
3. črc 2018

Možná mám malé břicho kvůli tomu, že jsem malého nedonosila az do konce a tím pádem jako bych byla těhotná poprvé.

ester34
3. črc 2018

Holky, já se přiznám, že jsem dnes poprvé oblékla těhotenské kalhoty. Svoje dopnu, ale sedět v nich v autě by nic pohodlného už nebylo...Zítra se po delší době uvidím s přáteli a je mi jasné, že to všichni už poznají, po druhé ten pupík opravdu roste 😀

malecek
3. črc 2018

Ahojte tak screening za námi, přes břicho. Výsledky prý ok.

laola
3. črc 2018

@malecek gratuluju 😍 Pohlaví zjišťovat nezkouseli?

malecek
3. črc 2018

@laola dekuji. paní doktorka říkala že to tipuje na kluka

sarkoc
3. črc 2018

@malecek krásné výsledky, gratuluju...koukám, že na každém pracovišti zkoumají trochu jiné věci...resp., že ti toho zkoumal doktor mnohem více...tak budu věřit, že to ta moje doktorka nepodcenila

Jinak včera jsem byla také ještě na kardiologii, mám celkem vážný problém s chlopněma a v blízké budoucnosti (pár let) mě nejspíš čeká operace srdce a doktor říká, že mi zatím tak na 70% nedovolí už tentokrát rodit přirozeně, že se to za ty tři roky trochu zhoršilo a nevezme si to na triko...no, docela mě to vykolejilo, celkem jsem se na porod (normální) těšila, tohle jsem včera na rozdíl od výsledků screeningu obrečela...musím se s tím císařem radši vyrovnat dopředu a když mi pak dovolí rodit normálně, bude to jen plus 🙂

cerlada
Autor odpověď smazal
tsasenka
autor
3. črc 2018

@sarkoc Proč je císař pro Tebe taková hrozná varianta?

malecek
3. črc 2018

@sarkoc no zkoumala to mimco pěkně dlouho a nejhorší bylo to, že ono spinkalo a ona nic neříkala jen furt jezdila tim utz a nic tak jsem popravdě měla tlak 220 a chtělo se mi bulet, ale pak začla ťukat na břicho aby ho vzbudila a pak začlo mávat ručkama tak se mi ulevilo, chlap měl úplně stejné zoufale pocity.

malecek
Autor odpověď smazal
sarkoc
3. črc 2018

@tsasenka no za prvé psychicky...ačkoli jsem měla první porod řekla bych celkem hodně náročný, tak jsem byla strašně ráda, že jsem si to prožila a byla prostě duchem přítomná u toho, když se malá narodila, když poprvé plakala, hned jí mohli dát na mě atd...nevím, jak to říct, prostě mi to přijde takové přirozenější a nějak mě vůbec nenapadlo, že by to podruhé mohlo být jinak...přijde mi to takové neosobní prostě nebo jak to říct císařem...a za druhé mám strach z bolesti při hojení...ač jsem měla strašný první porod, tak hojení trvalo zhruba dvě hodiny (to mě trochu bolelo břicho a rozkrok, pak už jsem seděla normálně na žžidli a byla úplně v pohodě)...vím, že by to tak podruhé nemuslo být, ale obecně se prý ženy po císaři hojí podstatně hůře...nevím, budu prostě doufat, že to dopadne 🙂
Ale jako ten názor na císaře z psychického pohledu je čistě můj, chápu, že někdo to třeba upřednostní nebo tak...

malecek
3. črc 2018

@sarkoc to mě mrzí že budeš muset na operaci,ale tak hlavně ať jste oba v pořádku. Proč ti císař tak vadí??

malecek
3. črc 2018

@sarkoc a tak to trochu chápu

cerlada
Autor odpověď smazal
sarkoc
3. črc 2018

@cerlada vidím to stejně, viz výše, ale asi nebudu zas taková hrdinka, abych šla proti jednomu z nevyhlášeněších kardiologů v kraji...kdyby se pak něco šustlo, asi bych si to neodpustila...takže pokud řekne, že mám kapacitu srdce takovou a makovou, že hrozí komplikace pro dítě nebo i pro mě, tak do toho asi za každou cenu nepůdu...

sarkoc
3. črc 2018

@malecek já vždycky první co, když vezme UZ do ruky, tak jí říkám, že vím, že potřebuje na mimčo koukat déle než ho změří a tak, ale at mi prosím hned řekne, že srdíčko tluče a na první pohled je vše OK...tentokrát mi rovnou oznámila, že bude chvíli trvat než nám k tomu něco řekne, že se bude chvíli soustředit...tak já naní taky, jen at mi hned řekne, jak to vidí na první pohled, že už to nevydržím ani minutu to napětí :D

1nelinka
3. črc 2018

@cerlada ja myslim ze hrozne zalezi na porodu jako takovem..ja byla celou noc otevrena na 6cm 12h silenych bolesti ktere byli uplne k prdu... maly zacal hrozne litat tlak a bylo zle takze me do minuty komplet uspaly a za dalsi minutu byla mala venku..uplne poprve jsem ji videla po 36h protoze byla na detskem jipu a cely tyden jsem za ni mohla chodit max 5* denne na cca hodinku.. ted kdyz mi mudr doporucil cisare tak jsem za to narovinu rada protoze budu mit planovany cisar kde me uspi od pasu dolu budu mit domluveny nadstandart kde s nama bude manzel a bude se o prtouska starat..uvidime jak to nakonec vsechno bude ale hrozne moc bych si prala videt miminko hned po narozeni a mit ho u sebe..

cerlada
Autor odpověď smazal
cerlada
Autor odpověď smazal
1nelinka
3. črc 2018

@cerlada drzim palecky at se ti to vse vyvede🙏 moje mala na tom byla tak spatne ze me musely uslat celou nebyl cas napichovat zada:// takze mam nadherne fotky dojateho tatinka a ja jsem o vse prisla:/ a tim ze jsem ji pak ani nemela u sebe no dlouho jsem mela takovej pocit jestli je vubec moje nejak mi to dlouho neslo dohromady:/ ale muj mudr mi rekl ze sance rodit po cisari prirozene je 50%..v mem pripade tak 20%...:/ takze u me je volba jasna..hlavne aby byl prtousek v poradku to je nejdulezitejsi

tahejhula
3. črc 2018

@1nelinka Já jen nakoukla a moc gratuluji. Ať je vše v nejlepším pořádku. 🙂

1nelinka
3. črc 2018

@tahejhula moc dekuju

misak48
3. črc 2018

@kacik222 ahoj, tak jsem se dnes ptala dr. na to koupání a vůbec nic proti tomu nemá, pokud není špinění, krvácení nebo svědivý výtok. Říkal, že to mám normálně zkusit (ptala jsem se na bazén doma a těhotenské plavání na plavecaku) a teprve kdyby se nějaký problém objevil, tak to zalecime a koupání by mi zakázal... Ty probioticke tampony prý jsou fajn, mám si je vždy na dobu koupání zavést. Jinak to těhotenské plavání mi vyloženě doporučil, že je fajn 🙂

sarkoc
3. črc 2018

@cerlada tak to koukám, ze mužů děkovat hradecké porodnici, ze nakonec dcerka taky našla císařem, i když bez obtíží to nebylo...voda mi praskla v úterý navečer, pak cca za dvě hodiny v porodnici začaly uz příšerné bolesti, strašně časté, jenže jsem se prostě neotevirala, zhruba za 20 hodin jsem se otevrela na 4 cm a zas se x hodin nic nedělo...v pět ráno ve ctvrtek uz jsem po dvou nocích beze spánku v bolestech padala do mdlob, byla jsem na 6 cm a primář usoudil, ze je čas celý proces zastavit, aby i přestaly kontrakce, a ja si odpocinula (hahaha, pry dvě hodinky se prospete, jenže kontrakce moc neustaly) tak mi dali oxytocin a zavedli tabletu a pak uz to bylo celkem rychle, v půl jedenáctý byla na světě...ja rodila o tři týdny driv, tak jsem nestihla ani por.plán, ale hned když jsem tam přijela, tak jsem říkala, ze poslední, co bych chtěla je císař a epidural, dokud o to nebudu prosit, tak ani nic proti bolesti a ideálně nijak chemický neovlivnovat porod...no, to se sice nakonec nepovedlo, ale jlavne, ze to dobře dopadlo...

journals
3. črc 2018

Tip pro ty, které taky řeší vitamíny...
na sleky mají femibion 2 "jen" za 819,- tak kdo berete a plánujete kupovat, dávám odkaz 🙂 https://www.sleky.cz/femibion-2-s-vit-d3-2x-30-... - vyzvednutí je gratis v Teta drogeriích
Mějte se všechny pěkně, ať nám ta miminka pěkně rostou 🙂

krisatko
3. črc 2018

@sarkoc taky mi nabízeli epidurální tehdy. Ale jakmile řekli anesteziolog do páteře velká jehla manžel musí pryč, tak jsem řekla, že to radši přežiju. Já rodila prcka skoro tři dny. Vždycky mi dali ty tablety, za dvě hodiny bolesti jak blázen, pak horečka. Tak už mi další nedali, dali mi kapacku na stažení teploty atd. Pak zvracení, apod. Bolesti jsem se snažilq rozdychat, jenže zrovna měla směnu divná stará sestra, která přišla až když jsem měla jednu ruku úplně modrou a necítila ji. Řekla mi "no jo no, to má z toho jak dýchá" ale že by mi jako prvorodičce, v pátým měsíci, takže ještě ani nebyla na žádným kurzu, rodici mrtvý miminko řekla, jak mám dýchat správně, to ne....Druhý den zase dvě tablety, horečka 39.8, tak mi brali krev, to už jsem měla zánět, asi jak už byl malej (pardon) mrtvej , tak kapačka, antibiotika, fizak atd. Mezi tímhle peklem kontrakce, ale to jsem nevěděla, že to je ono, příšerně mě bolely záda, tak mi dávali takovej horkej polštář na záda, na břicho, mezitím pořád zvracení a pak už aji na záchod sem litala. Asistentka mi říkala, taková stará co mi s ničím nepomohla oproti těm mladým, že na záchod nesmím, abych ho nehodila tam.... Příšerný. Pak zabrala kapačka co mi dali na zklidnění a od bolesti do zadku, tak jsem usnula. A ve 3 ráno mě vzbudila příšerná bolest. Mokro pode mnou. Šla jsem na záchod, ale zpátky už jsem se na jeden zátah nevrátila. Tak jsem budila manžela, ten alarmoval asistentku, přišla, zkontrolovala, nachystala si věcičky a řekla manželovi "až vám řeknu, tak mi zazvonite na další sestřičky" uběhly asi dvě vteřiny a říká "zvoňte" .... Do půl hodiny bylo po všem, ale vím, že jsem nebyla duchem přítomna. Cítila jsem se jako bych se na sebe dívala někde z dálky, nikoho jsem neslyšela, až když mi jedna sestra řekla přímo do ucha, ať zavřu pusu a zatlačim, tak jsem se jako by vrátila mezi živé a drapla manžela za ruku a zatlačila. Pak ještě jednou a bylo to.

laola
3. črc 2018

@journals mně zbývá ještě víc jak půlka balení jedničky, tak to doberu a zvazuju, jestli pak vůbec tu dvojku dávat. Muž se bavil s magistrou v lékárně, ktera říkala, že ho nenasazovala, prý se podle nejakych studii po nich rodí velké děti atd. Tak nevím... Asi si pak dam jen listovku

journals
3. črc 2018

@laola ja mam taky jeste pul plata jednicky. Ale ja brat musim, vcera jsem mluvila s endokrinolozkou a rozhodne nemam vysazovat, mam brat dal (beru leky na stitnou zlazu). Takze ja ani neuvazuju vysadit
A velke deti se po vitaminech nerodi, je to jen dobre rozsirena fama 😉

Strana