icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

laola
3. črc 2018

@krisatko 😡 to je strašný😖

vendula123456
3. črc 2018

Jj

laola
3. črc 2018

@journals já už právě vůbec nevím co jsem driv brala. Mám pocit, že jsem měla z hematologie napsanou listovku, tak jsem to vic neřešila

arielka222
3. črc 2018

@laola já brala Femibion 1 a 2 celé tehu a velké dítě se mi nechce narodilo 😂 takže bych se toho nebála.

sarkoc
3. črc 2018

@krisatko teda, ty brdo...koukám, že to u mě byla asi ještě procházka růžovou zahradou :(

priefi
Autor odpověď smazal
misakri
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
cerlada
Autor odpověď smazal
misakri
Autor odpověď smazal
sarkoc
3. črc 2018

@priefi Taky mám nízký práh bolesti...myslím, že si se mnou všechny ty směny, co se u nás vystřídaly, asi dost užily :/

O té genetice mi asi 3x řekla, že mi jí musí doporučit vzhledem k výsledku, ale že je to opravdu povídání o ničem a že na genetice v HK vždy dělají ještě triple testy, které jsou ještě mnohem mín spolehlivé než ten screening, co máme za sebou, takže hrozí další zbytečné stresy, třeba i falešně pozitivní výsledek a nervy navíc...a že povídání o rodinně obou je opravdu o ničem, že samozřejmě i v úplně zdravých rodinách do dvacátého kolene může být najednou postižené miminko...když jsem rovnou odmítla invazivní zákrok, že na to mi výsledek přijde až moc dobrý, tak souhlasila (neví, že bych ho asi odmítla v každém případě) a ještě mluvila o tom testu z krve...ale nevím no, nejde o ty peníze, ale spíš prostě nervy zsase a já věřím, že zbytečné...můžu Ti fakt říct, že sice nechápu, jak je to možné, ale od včera jsem na to de facto nemyslela, považuji to za dobrý výsledek a věřím, že mimi bude zdravé...můžu Ti říct, že od včera jsem klidná jako nikdy v tomto těhu ještě...vysvětlit proč neumím...možná jsem tam na tom lehátku dospěla k tomu, že si mimi necháme, ať bude jaké chce, ať řekne co řekne (pokud by tedy vady byly slučitelné se životem)...a když to pak vlastně dopadlo dobře, tak to bylo jenom plus...jinak spíš řešila to hcg, že je opravdu hodně vysoké, ten nosánek spíš zmínila navíc, že to může být další znak, ale že věří, že se ještě okostí víc 🙂
Teď jak to píšu, neumím si vůbec představit, že bych s výsledkem skoro 1:4500 měla jít na potrat nebo jen odběr plodovky...mimčo už má všechno, co má mít, orgány viděla všechny, pokud mu něco málo schází, ono to vybojuje! A hlavně to bijící srdíčko, jak už to člověk slyší, broučka malého, já bych to nezvládla ukončit, když nemá žádnou vážnou vadu (např. bych věděla, že bude od narození muset být jen na přístrojích, že nemá ani ruce ani nohy atd, pak bych asi hodně váhala, ale takhle? ne)...

misakri
Autor odpověď smazal
misakri
Autor odpověď smazal
priefi
Autor odpověď smazal
sarkoc
3. črc 2018

@misakri ano, upravené riziko 1:4419; populační riziko 1:779...problémem dle doktorky je hodně vysoké hcg a že by měl být více osifikován nosánek, ale sama říkala, že jsem teprve 12+2 dle UZ a že to za týden může být jinak...vše ostatní dobré, šíjové projasnění krásné, papp krásně vysoké...výsledek testu sice negativní, ale pak to ve mě chvíli hlodalo samozřejmě po tom, co říkala...nicméně manžel je 100% proti jakémukoli dalšímu zkoumání a musím dát samozřejmě i na něj a jeho pocity...a já to víceméně vidím stejně...jen to včera chvilkama hryzalo samozřejmě, že s postiženým dítětem bych byla pak celý život doma já atd, ale už jsem to překonala, jsou to dost předčasné myšlenky...

misakri
Autor odpověď smazal
sarkoc
3. črc 2018

@priefi už cca 5 týdnů nekojím :/ pořád s tím nejsem úplně smířená, ale vím, že by mě to vysilovalo ještě mnohem víc než jen těhu, takže jsem ráda, že to dcerka dobře zvládla a já se s tím taky jednou smířím

misakri
Autor odpověď smazal
laola
4. črc 2018

Dobré ráno, nás čeká screening za dva týdny. Už jsem skoro zapomněla, jaké to byly stresy...
Teď prý se už upouští (vyjde-li 1.screen. dobře) od tripple testů. A v souvislosti s věkem i s odběrem plodove vody. Tak jsem docela zvědavá, co na nás vybali

bemo
4. črc 2018

@sarkoc
@malecek ahoj a díky za přivítání. Ano čekáme páté miminko. Čtyři jsme si naplánovali, tak páté se naplánovalo samo. Za chvíli jedeme na NT tak se těším a bojím zároveň. Děti se moc těší.

ange_de_la_morte
4. črc 2018

@sarkoc : já ten test z krve řešila s kamarádkou - je jí 39 a vycházelo ji to riziko podstatně hůř než u vás - přímo v reproklinice ji doktorka říkala že ten test z krve je poměrné nová záležitost a i přesto že se udává spolehlivost 95-99% tak stejně se může ukázat falešně pozitivní výsledek ( myslím že to psal i tady někdo na koníku že jim to vyšlo falešně pozitivně, ale už si nejsem jistá), on ten test z krve je prý asi tak na úrovni kombinovaného screeningu, že pokud už něco navíc k NT tak pak raději odběr plodovky, ale myslím že vám to riziko vyšlo dobře - že spousta maminek má to riziko už v základu vyšší ( třeba kvůli věku), věřím že to bude dobré

@laola : mi moje gynekoložka nabízela tripple test ale doktorka ve FNO kde jsme byli na prvotrimestrálním říkala že ty triply mají často falešnou pozitivitu a že mi to nedoporučuje, tak jsem je odmítla

ange_de_la_morte
4. črc 2018

@laola @journals : multivitamíny obecně nejsou problém - jen konkrétně u vitamínu A se říká že miminko víc naroste - takže já užívám multivitamín bez toho A

@cerlada : já jsem rodila přirozeně ale stejně jsem měla pocit jakobych ten začátek mého syna na světe nějak ,,prošvihla,, - rodila jsem 40 hodin posledních asi 5 moc nevím o sobě - zaspávala jsem mezi kontrakcema a měla jsem kyslík - když se syn narodil na břicho mi ho dali asi tak na 5 sekund než manžel přestrihnul pupeční šňůru a hned mi ho vzali - a zabalili do housenky ( i přesto že syn měl apgar 10-10-10 a nic nepotřeboval), dopředu jsem všem říkala že chci bonfing a že kdybych toho nebyla schopna tak manžel - i na sále to manžel říkal a sestřička na něj vyjela že ona je tu personál a manžel si nemá co vymýšlet, že syna dostane zabaleného - mi ho do ruky ani nedali protože prý když usínám a jsem na kyslíku tak nemůžu ( jenže to už jsme nebyla po narození syna - probralo mně to samozdřejmě a byla jsem úplne vpohodě) - takže se nikdo nepokoušel mi syna ani přiložit .... syn se narodil v 17:45 a první přiložení bylo druhý den v 10:00 i přesto že jsem chtěl rooming-in - od půlnoci jsme pořád urgovala sestry že kdy už mi ho dají nebo alespoň přinesou na přiložení - že za chvíli a za chvíli ... až jsme ráno udělala scénu u vizity tak jsem ho dostala - přitom on byl vpořádku a já akorát vyčerpaná ale taky vpořádku - chodila jsem sama ... no takže toliko asi k ,,přirozenému porodu,, - a divím se že jsme se 3.den rozkojila vzhledem k těmto stresům

krisatko
4. črc 2018

@laola
@sarkoc
@priefi No jo no, "užila" jsem si to :D jsem strašně ráda, že to bylo v tom Zlíně. Když tam zrovna nebyla ta stará sestra, ostatní kolem nás skákaly, manželovi vařili kafe, ohřívaly jídlo, dali nám nadstandart zadarmo, přistýlku pro manžela na zem aby tam se mnou mohl zůstat i přes noc, napustily vanu, já nevím co všechno. Samozřejmě když Vás všechno bolí, je vám zle a ještě podstupujete to co podstupujete, nedokážete spoustu věcí ocenit hned. Ale určitě bych šla rodit zase jenom tam. To že jsem špatně reagovala na prášky a chytla blbou jednu směnu asi byla náhoda, ale přístup těch ostatních sestřiček byl fajn. A při odchodu, dokonce uplně z jiné směny sestra, která u mě ani jednou nebyla mě hladila po zádech a říká "příště se k nám vraťte už s miminkem jo" 🙂 po porodu mě ještě uspávali a dělali revizi protože placenta se nechtěla pustit, v tom deliriu v jakým jsem byla jsem jim podepisovala anestezii :D i manžel si myslel, že vnímám a já se ho pak ptala co jsem tam podepisovala a jestli jsme jim vubec řekli, jak mají malýho pojmenovat a tak :D fakt jsem byla mimo a usla a pak se vzbudila až kolem osmé ráno, konečně jsem se po třech dnech pořádně najedla (nesměla jsem kvuli té anestezii) a do druhého dne ještě ležela na normální gyndě na pokoji, to už jel manžel domů za našima "dětma" čtyřnohýma 🙂

krisatko
4. črc 2018

@sarkoc Já bych asi na tu genetiku nešla, počkala bych na ten další scr. jestli se ta nosní kůstka víc ukáže a pak bych se rozhodla. Protože my jsme na ní byli třeba až v tom 21+3 takže nikdy není pozdě tam zajít.

cerlada
Autor odpověď smazal
journals
4. črc 2018

@ange_de_la_morte to se prave neprokazalo 😉

iva_kucerova
4. črc 2018

Prvotrimestrální screening máme za sebou. Podle ultrazvuku všechno v pořádku a ještě se uvidí podle výsledků z krve, ty budou až v úterý☹. A vypadá to, že naše princezna bude mít bráchu🙂. To určitě obrečí, chudák🙂

malecek
4. črc 2018

@priefi byla jsem v Ostravě u docentky která ordinuje i v Olomouci, můj doktor ji dnes vychvaloval že je prý velká kapacita a odbornice.

Mimochodem jsem se dnes ptala na bazén a povolil, jen říkal ať se vyhnu vířivce,že se v teplé vodě daří bakteriím. Na stojaté vody jsem se neptala, tam se nekoupu.

Strana