icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

laola
9. črc 2018

Vidím to stejně jako @journals... Do ciziny by mě momentálně nedostali ani párem volů... přece jen zdravotnictví u nás máme jaksi prověřené, ale co v cizině s komplikacemi? Samozřejmě jinak to asi budou vidět děvčata, u kterých těhotenství probíhá/probíhalo bez problemu😉

semmi
10. črc 2018

@journals no to ja si právě až vcera zjistovala, co a jak. Ještě se přiznám, ze jsem to neresila. Na netu psali, bud zazadat o povoleni ČSSZ ale to reálně nevidím. Takže to vyřeším tak, že se nechám uschopnit a vezmu si neplacene volno na tu dobu. Bohužel stornovat to nejde, nemáme to pres cestovku a jsou na mas závislí jeste dva lidi, co snami pojedou a maji to zaplacené. Na neschopence jsem skrze nevolnosti a tedy, ze stojím celou smenu na nohou. Na zacatku jsem mela i šílené migreny a bylo to teda peklo v praci. =-(

semmi
10. črc 2018

@journals
Popřípadě zkusime za sebe najit nahradu. Jet na tyden na neschopence bych si ani netroufla. A bez pojištění už bubec ne.

1nelinka
10. črc 2018

Ja jsem mela minule tehotenstvi bezproblemove a vse se zmenilo jak mavnutim proutku 29tt kdy me vezla rychla pro silne krvaceni(dziny jsem mohla zdimat)..neumim si ani predstavit jak by to dopadlo kdybych v te dobe byla jinde nez v cr..

bemo
10. črc 2018

@1nelinka to je strašné a jak to dopadlo?

krisatko
10. črc 2018

Holky nechce se mi vás označovat...... 😀 tak hromadně

Pohlaví na utz- me to poznali minulé už ve 13tt, ve 22 to potvrdili.

Dovolená - my nakonec asi pojedeme do Zadaru na pár dní na loď. Autem tam a pak asi 3 dny na moři.

Ve čtvrtek jdu na kontrolu po 3 týdnech, tak jsem zvědavá jak tečka porostlá a jestli je ok 🙂 Vůbec si nedovedu představit, že někteří lékaři nedělají uz na každé kontrole a měla bych čekat tři měsíce na další obrázek.

myskaq
10. črc 2018

Holky tak po vcerejsim ultrazvuku jsme misto 12+5- ted 13+4 tt. Vse v poradku 🙂 prdolka se vrtel/a tak to dele trvalo premerit ale jsme radi ze je vse jak ma byt 🙂 termin mame 11.1.2019 puvodni byl 17.1

1nelinka
10. črc 2018

@bemo diky tomu ze jsme bydlely kousek od nemocnice kde my daly 1 pomoc a prevazely k apolinari kde jsou vybaveni na nedonosena miminka tak dobre..nakonec nas tam udrzeli do 35tt 😍😍

iva_kucerova
10. črc 2018

Tak dnes další kontrola, 13+2 a bude Ládík🙂

krisatko
10. črc 2018

@iva_kucerova a dělala jsi si ty testy se sodou atd? Vyšli to?

iva_kucerova
10. črc 2018

@krisatko nezkoušela jsem nic, jen jsem měla tušení a dneska na ultrazvuku se potvrdilo🙂

myskaq
10. črc 2018

@iva_kucerova ono to jde poznat tak brzy??

priefi
Autor odpověď smazal
krisatko
10. črc 2018

@priefi Jojo, každou dovolenou co jsme jeli do chorvatska jsme si půjčovali, vždycky jednu "malou" rychlou a pak jednu "velkou" pomalejší na celodenní výlety. Na rychlou letos asi můžu zapomenout, pač jak to skáče po vlnách, tak to docela drncá, ale tu pomalou ... 🙂 a když budeme mít loď tři dny, stihnem objet skoro celé chorvatsko po vodě. Letos už jsme byli jednou na lodi na Baťově kanále, loni jsme místo Chorvatska byli na Lipně 🙂

priefi
Autor odpověď smazal
sarkoc
10. črc 2018

Ahoj holky, tak jsem to tu dlouho nečetla a už to asi ani zpětně pročítat nebudu, tak snad jste všechny v pohodě a miminka OK...zachytila jsem něco o nevolnostech, tak u mě houpání žaludku asi pomalu ustává (což mě na jednu stranu děsí trochu :/)...spíše mi teď vadí různé pachy, to se mi navaluje, ale jinak jsem ještě nezvracela, tak snad to tak zůstane...jen ta příšerná únava trvá dál a dál. U nás asi jedinou změnou je tedy to, že už to ví oboji rodiče...moje byli velmi překvapeni, ale mají radost samozřejmě...tchánovci mají také velkou radost, ale překvapeni ani nebyli, prý se to dalo čekat, když už Elišce budou tři. Moje mamka to s manželem v sobotu zapili půl litrem slivovice, tak snad to pomohlo a mimčo bude zdravé :D

V sobotu jedeme kamarádce na svatbu, tak jsem zvědavá, jak to zvládnu...

A pomalu se nám blíží ta dovča v Českosaském Švýcarsku a to už nějak tuším, že nezvládnu :D Naplánovala jsem si krásně všechny túry, abysme toho viděli, co nejvíce...no a teď o víkendu u našich na chalupě jsme šli skoro rovinatou procházku zhruba 4 km, já funěla jak parní lokomotiva a pak se dvě hodiny vzpamatovávala...tak už se chci vidět "lézt po skalách" a vyhlídkách a tak :D

krisatko
10. črc 2018

@priefi manžel má 🙂 ale za přítomnosti kapitána může loď řídit kdokoliv 🙂 ale odpovědný je za ni vždy kapitán. Jo to já nevím, ale on už si prý mapku dělal :D Každopádně ano - spát na lodi a pokud mi to bude dělat zle tak venku pod širákem třeba na ostrově. Ono je spíš potom horší se vrátit na "tvrdou zem" .... vylezeš po celým dnu z lodi a potřebuješ se houpat :D často se mi stávalo že jsem šlápla na zem a pak ještě prohoupla kolena :D

laola
10. črc 2018

@myskaq krásný/á prdolka 😍 A že teda roste😉
@iva_kucerova teda to jsou šikovní, že poznali. Teda spíš malej, že se správně natočil😀

cerlada
Autor odpověď smazal
laola
10. črc 2018

@sarkoc no tak lezení po horách v tomto stavu optimální😀 i když pár takových bláznů znám...
Já měla jít teď v sobotu na běžecké závody, no holt to za mě vezme manžel😀 Ale strašně se těším, až budu běhat s kočárkem😍
Což mě přivádí k otazce... cvicite některá něco nebo děláte nějaký sport v těhotenství?

cerlada
Autor odpověď smazal
cerlada
Autor odpověď smazal
iva_kucerova
10. črc 2018

@priefi No možná jo,ale už nevim, jak se to dělá🙂

iva_kucerova
10. črc 2018

@laola Ono mi přišlo, že něco vidím už minulý týden na prvotrim.screeningu,a doktorka říkala, že to vypadá spíš na kluka, ale jistý to neni. No a dneska byl dobře natočenej a bylo to vidět, že jsem to poznala hned, ani mi doktorka nemusela říkat, kde mám co hledat🙂

cerlada
Autor odpověď smazal
bemo
10. črc 2018

@laola já v těhotenství nedělám nic, když nepočítám procházky s dětmi, ale tak max 3 až 4 hod. denně. ale nic rychlého. Bohužel mi skoro cokoli u čeho si rozhoupu žaludek zajistí rychlou cestu na záchod. Ale jinak, co by netěhotná jsem cvičila 6x týdně a hrozně mě to nabíjelo. Tak se těším až budu zase po porodu moct. Děti se mnou vždy cvičili a hodně jim to chybí.

krisatko
10. črc 2018

@laola Já už tu psala no, jsem tu asi jako jedna z mála které není až tak zle a dělá všechno, tedy jezdím na koni i kolem baráku dělám co je potřeba... otázka jak dlouho to vydrží, co se týče velikosti bříška no...

journals
10. črc 2018

@semmi No, popravdě - neschopenka se nedává proto, že se celý den stojí na nohou. To tu radši ani nepiš a nikomu neříkej. A pokud jsou nevolnosti tak velké, že je neschopenka nutnost, tak zkust najít nějakou náhradu místo sebe, bude to nejlepší řešení. Zbytečně bych nic neriskovala - ani svůj zdravotní stav, ani udání sociálky a zbytečné komplikace. Však si to za rok můžete vynahradit 😉
@laola Narozdíl od holek tu na koni už nejezdím, nestojí mi to za to, takže si dávám po 18 letech v sedle zaslouženou pauzu. Před cca 2 týdny jsme byli v Krkonoších, kde jsme dali i túru 26 km, příští týden jedem zas, tak jsem zvědavá. Jinak se chystám na těhotenskou jógu. S pilates jsem kvůli častému cvičení břicha musela skončit, to nešlo. Ale začínám 2. trimestr a rozhodně se na něco chystám, sedět doma na zadku se mi nechce. A až se prťous narodí, je pro něj připravený Chariot, takže běhání po výletech i po horách je jasné 🙂

semmi
10. črc 2018

@journals popravdě ja ani ven moc nechodím i kdyz ma vychazky. Max do obchodu, nebo s dcerkou. Ale bývám strasne unavená a sem tam je mi ještě zle. No ja hlavne tu neschopenku dostala, protože me vyšla hidne spatne moč. Měla jsem hodně bílkovin v moči, tim jak me bylo.špatně a malo jsem pila. Ale s těmi bílkovinami jsem bojovala i.před tehu. Rikala, ze se to musi hlídat, abych neskoncila na nefrologii. No a ted mně nechce zatim zpet uschopnit, protože dělám na stánku s obuví, kde cely den vlastne stojim a nemuzu si odskocit moc na wc. Takže ani moc pit. Na prvni přestávku na wc jsem se dotala vzdy az po sesti hodinách. Na neschopence jsem nikdy nebyla, tak prave nevím, jak to chodí. Vím, že sestrenice kdyz byla na neschopence v tehu, tak dostala neomezené vycházky a mohla na dovcu. Ale je pravda, ze to uz je tak 5-6let zpet. No každopádně, ještě že jsem se tady dozvěděla, jak to chodi a mohu se vcas zaridit. Kdyztak pošleme tchána s tchýni s malou. Protože mala uz se těší, takže tu bych nerada o dovolenou připravila. =-(

journals
10. črc 2018

@semmi Pak je to prostě jasné a dovolenou si nechejte na příští rok už rovnou i s mrňouskem. Dřív byly procházky neomezené, teď se dávají max. 6 hodin a pozor - kontroly opravdu chodí. Dnes přišla na těhotnou kamarádku! Je lepší poslat tchánovic, než pak řešit nepříjemost s prošvihlou kontrolou (v lepším případě). Ale chápu, že je to pak komplikace pro víc lidí. Ale lepší, než pak řešit případný zdravotní průšvih někde v cizině a to, že přijdeš o nemocenskou...

Strana