icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
14. črc 2018

@priefi já jsem 13tyfmden, tak asi je ještě brzo, ale domiska jsem cítila už od 14 takže už to hlídám 🙂

journals
15. črc 2018

Ahoj holky, tak my už máme po screeningu, který dopadl výborně. Miminko stále odpovídá o 3 dny starší než je, tak to mám radost. Vzhledem k tomu, že ač je to naše první miminko, těhotenství je na mě už znát, tak jsme to o víkendu oznámili. Jsem ve 14 týdnu, screening dopadl krásně, tak se už tolik nebojím.
Mám na vás dva trochu ujeté dotazy: 😀
1) jak lidem říkáte, aby vám nesahali na břicho? Není mi to příjemné a to jsem teprve na začátku.
2) Všechny kamarádky, příbuzné atd. mi slibují, jak mi dají hromadu věcí co mi zbývají po jejich dětech. Já o ně zájem moc nemám. Před pár dny jsem zjistila, že tohle se nepromíjí a většina žen bere skoro jako povinnost si to vzít. Jenže já mám diametrálně naprosto odlišný vkus, jejich věci se mi nelíbí, upřednostňuju jiné značky a samozřejmě se těším na své miminko, na které si nakoupím vše co se mi bude líbit. Já vím, je to stupidní dotaz, ale já to už slyšela tolikrát za posledních pár dní, že mě to až děsí. Finančně jsme na tom velmi dobře, takže finanční stránku věci primárně vůbec neřeším. Samozřejmě že pár pidivelikostí které se mi budou líbit si ráda vezmu/půjčím pokud se mi budou líbit. Ale kamarádky už chystají skoro celé balíky a o to já zájem nemám. Jsou strašně hodné, opravdu zlaté. Ale jak je odmítnout? 😨

semmi
15. črc 2018

@journals rekla bych jim, ze jsou zlaté a moc si toho vážíš, ale že se těšíš právě na to, až budeš chodit po obchodech a budeš nakupovat poe svého. =) Tchán tenkrát, když jsem cekala dceru přišel s tim, že mu sousedka nabízí komplet výbavu na holčičku zadarmo. Bohužel jim dcerka umrela, bud pred porodem, nebo behem něj. A to podotýkám, ze ani mi na tom nejsme finančně nijak zle a tchán, ten patří k movitějším lidem a ze začátku nepochopil, proc si to nechci vzít. Ja jsem zaprve poverciva a zadruhe bych nemohla dceri dat na sebe něco, co mělo patřit jiné holčičce, která zemřela. Trhalo by mi to srdce, kdykoliv bych se podivala na nejaky z tech oblečků. =( A s tim briskem... to ti neporadim, protože jsem taky hledala, jak taktně říct, aby mi na.brisko nesahali.

journals
15. črc 2018

@semmi No to jsem už právě zkoušela, jedna kamarádka se trochu urazila 😀 všem hned říkám narovinu, že se strašně na nákupy těším, ale jak jsem pochopila, to není argument 😀 Když mě se prostě většina dětských věcí nelíbí, nesnáším kýčovité dětské oblečky 😀 Chápu, po té sousedce bych si to taky nevzala. Už třeba i jen z toho důvodu, že by ona pak musela koukat na to, jak je v tom cizí miminko ☹ ach jo, to je smutné.
S tím břichem to zřejmě budeme řešit všechny... tak uvidíme na co kolektivně přijdeme 😀

semmi
15. črc 2018

@journals jejda, tak to ti vubec nezavidim. Mne kamosky naštěstí nakoupily jen par drobností, kdsz jsem se loucila v praci tehdà. A malá tedy měla ke ctyrem kilečkům a ty úplné mimi velikosti ji vubec nebyly. =D Ted, tedy pokud se potvrdí, ze opravdu čekáme druhou holčičku jsem take v pasti. Rodina mi říká, jak je to super, ze nemusím nic kupovat, vse mam po malé schované, což je sice pravda, ale ja se nechci ochudit o to nakupování =-D Takže se chystám protridit veci po male a odvézt neco treba do kojenaku, nebo do porodnice. A obnovit garderobieru. 😕 Jinak ja mam také jiny styl a líbí se mi trosku odlisne veci, nez jsou ty kýčovitè volanecky na holčičky. =D A tedy, kdyz jsem od nekoho dostala nejake oblečení, co se mi moc.nelibilo, tak jsem do toho malou navlekla, vyfotila a poslala s podekovanim osobě, ktera to koupila a byl klid. =D Pak to letělo do krabice na půdu. =)

journals
15. črc 2018

@semmi Jsem ráda, že má někdo pochopení pro mou marnotratnost 🙂 Půdu nemáme, ale asi to holt nějak podobně budeme muset vymyslet. Kdyžtak to svedu na babičky (prostě se neudržely a nakoupily toho strašně moc - což tak stejně bude a bude to přesně to kýčovité co bych já nekoupila 😀 ) No, jsem na to sama zvědavá. Už jen čekám, kdo mi přiveze svůj super kočár po dvou dětech 🙄

krisatko
15. črc 2018

@journals o mě všichni vědí, že mám ráda osobní prostor a docela dost jsem háklivá na různé objímání a tak obecně, takže to s tím břichem u mě nikdo ani nezkusil 😂 a když jo, asi jsem musela pusobit jako fúrie protože jsem reagovala asi na jejich vkus přehnaně 😀

A věci většinou dostávám se slovy "co se ti nebude líbit vyhod" ale když už bych jako fakt nic nechtěla asi bych to řekla jak mám ve zvyku no, na ferovku. Jsem v takových věcech hrozná a moc si servítky neberu. Když mě názor ostatních nezajímá nebo nesouhlasím s tím co dělají tak jim to řeknu ať jim je 25 nebo 50 úplně stejně. Tchán to takhle kdysi schytal za davani kosti psům od stolu. A za spoustu dalších věcí 😀

semmi
15. črc 2018

@journals 😂😂😂😂 No bude to chtít pevné nervy. To znám 😂

journals
15. črc 2018

@semmi Bude, mám pár měsíců na vypilování 😀 asi holt budu muset být ráznější. Stačí, že tchýně už nám včera rozmlouvala vybranou porodnici - ale to jsem utla okamžitě, že je vybraná a tečka. Člověk najednou řeší věci, které ho nikdy nenapadly že bude muset řešit...
@krisatko možná tomu ještě nechám pár týdnů a půjde mi to samo, protože to ve mě bude vřít stále víc a víc 😀

krisatko
15. črc 2018

@journals to asi jo no 😀 s tím kecáním do čehokoliv to mám stejně... Proto jsem ráda, že se to po rodině ještě moc nerozšířilo, budeme to říkat oficiálně až po tom screeningu a už vím přesně co si vyslechnu zase... Musíš tohle, nesmíš tamto.... už ted z toho mám pupínky :D

Jinak problém z noci už se neobjevil... Dala jsem si hned hořčík, vitamín C a beru to jako znamení, že práce kolem domu a koní dávám vale 🙂

journals
15. črc 2018

@krisatko To je dobře! Máš pravdu, jakmile to oznámíte, bude to jedna velká lavina. Mimochodem první otázka/připomínka byla, že doufají, že jsem přestala jezdit. Dost se jim ulevilo, když jsem řekla, že jo 😀 Já jsem už dostala tolik rad... a to to ví teprve jeden den! 😀

krisatko
15. črc 2018

@journals no tak já už to mám za sebou dvakrát, teď mě to čeká po třetí a předpokládám že tobude stejné. Babička mi kdZ jsem byla s andílkem těhotná dokonce řekla že nesmím dávat ruce nad hlavu protože by si mohlo mimco zamotat pupeční šňůru kolem hlavy.... Tak nevím, jak se bere hrnek nebo talíř z linky nebo věší prádlo aniž bych dávala ruce nad hlavu....

journals
15. črc 2018

@krisatko 😂 asi se počká, až se to udělá samo

priefi
Autor odpověď smazal
krisatko
15. črc 2018

Ještě mě napadlo, jak jsme tu řešily ty pohyby, tak od včerejška cca od 22 už cítím takové simrani a lehoučké bublání i do ruky, může být špinění i od toho?

Včera o půlnoci jsem trochu zastínila, prikladam to k tomu že jsem celý den fotila na závodech. Pak pomáhala na akci kamarádům točit pivo a završila to přípravou jízdárny na ježdění kamarádce, která mi teď bude jezdit koně po dobu tehu.... Ale říkám si,bze by to mohlo být trochu i tímhle tím řáděním prcka v břiše. Když v podstatě vše co jsem dělala jsem dělala i doteď bez problémů

priefi
Autor odpověď smazal
zuzekk
15. črc 2018

Jojo, tchýně se švagrovou už tahaj poklady z půdy- neteri je 13, ale jako poctiví shromažďovači po ní nabízí postýlku, autosedacky, trikolku, pyžamka, atakdale. Ani snad neměly radost, že jsem těhotná, ale že můžou krámovat. To bude boj... Kamarádky si myslím že už na mě nečekaj a věci předpokládám rozdaly, prodaly.

journals
15. črc 2018

@zuzekk počkej, to budou perly co najdou! 😀

vissper
15. črc 2018

@journals s tím oblečením ti semmi krásně poradila. A s bříškem jim klidně třeba řekni že ti často bolí a tvrdne a je ti kvůli tomu nepříjemné když ti na něj sahají

krisatko
15. črc 2018

@priefi hned nad tím tvojim příspěvkem o tom píšu. Psala jsem to v noci do blogu do krátkých zpráv pro kohokoliv kdo byl online aby mi poradili a pak jsem to stejně zaspala, tak jsem to mazla, ale journals mi tam odpovídala..

priefi
Autor odpověď smazal
krisatko
15. črc 2018

@priefi je mi to jasné 🙂 už jsem stopla veškerou námahu. Po všem co máme za sebou mi tohle jako indicie stačilo.

bemo
15. črc 2018

Ahoj holky, jak se daří? Co provádíte? My jsme dováděli v bazénu a teď jedeme s tatínkem do práce. Jinak doma vůbec není, tak jsme rádi alespoň za tuto neděli, ale i tak musí pracovat a když chceme být s ním, tak nás vezme sebou. Jinak jsem si dnes libovala, že už je mi druhý den dobře a samozřejmě to zakřikla, dnes jsem zase lítala. Ale cítím že už to není tak hrozné, jak ještě před několika dny. Tak si užívejte pěknou neděli.

priefi
Autor odpověď smazal
malecek
15. črc 2018

@priefi nemám díky bohu osobní zkušenost, ale asi pokud jsi neměla vyloženě záchvat, tak asi upravit stravu a zajít za doktorem jestli není něco na zklidnění co můžeš.

malecek
15. črc 2018

Jak si užíváte léta? My jsme byli dnes v aquaparku ale nakonec jsem se nekoupala voda mi přišla dost studená tak jsem nechtěla pupek trápit.

priefi
Autor odpověď smazal
malecek
15. črc 2018

@priefi pokud neuklidní tak ti stejně nic nezbyde než to řešit hned, snad se to zklidní.

krisatko
15. črc 2018

@priefi ach jo. My jsme sebranka :D každopádně já taky zkušenost nemám, s domiskem me akorát asi dvakrát šílene pichalo v boku, pak to šlo až pod zebra. Jako by ti někdo bodl nůž do boku pak jel nahoru a zas do strany. Jela jsem s tím do Nemocnice bála jsem se že je něco s malým a udělali mi všechna možná vyšetření krev vzali a stejně na nic nepřišli. Tak jsem jela domů, tam si dala chleba s máslem a solí a za půl hodiny to preslo

krisatko
16. črc 2018

Ahoj holky, tak já dnes ráno vstávala s bouličkou na pravé straně podbřišku. Spala jsem na pravém boku a pak se přetočila na záda a asi za půl hodinky mi vystouplo břicho jako pingpongový míček. Jakmile jsem tam přiložila ruku, pomalinku zase kleslo. Tohle už vážně střeva nebyly 😂😂

Strana