Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 Ano máš nárok na 6 hod. denně já je mám od 13 - 19hod. a je to super, spousta času.
Jinak já jsem byla dneska na kontrole u své dr. dnes 18+0 a vše v pořádku. No a rovnou mi vypsala žádanku na 2.screen. ale upozornila mě, že tohle si musím platit, jako samoplátce, že to pojišťovna nehradí, že to proplácí, až v tom 30tt zase. Jinak jdu tedy 22.8. do Prenatalu v Brně
@priefi Hm, to je teda těžké. U nás se jezdí jenom do Brna do Prenatalu, nebo to možná ještě dělají ve fakultce v Bohunicích. Jinak to mám taky hodinu cesty plus pak MHD, nebo to dojdu pěšky, když se mi bude chtít. Být Tebou asi jdu k tomu, co je kapacita, i když se neví, jestli bude moct. Já to taky nemám 100%, kdo mě vezme
@zetta01 právě mě je to divný na další kontrole se na to zeptam.Děkuji za odpověď.
Holky, kdyby vám ten odkaz na dotazník vadil, odstraním ho. Jinak ho nechám, souhlasíte?
Hele holky teď jsem na stránkách Prenatalu v Brně narazila na tohle upozornění, tak ono jestli v tomhle nebude ten zakopaný pes. Pač mi má dr. říkala, že by to pojišťovna proplatila jen pokud bych měla nějaké problémy s genetikou a plodem. Takže tohle bude ten důvod, proč si to mám platit sama asi.
Zdravotní pojišťovna 111 zavedla od roku 2018 nové regulace a srážky pro gynekology, kteří překročí určitý limit odeslaných pacientek na specializovaná vyšetření. Jedná se o vyšetření v 21.týdnu těhotenství.
No, holky, tak v Brně v Prenatalu mají toto na stránkách:
S žádankou od vašeho lékaře
Pokud má být vyšetření uhrazeno ze zdravotního pojištění, je nutné mít na toto vyšetření žádanku - doporučení svého ošetřujícího lékaře.
Takže už se nebudu dál zabývat. Žádanku mám a měla by to platit pojišťovna.
Holky pojišťovny už jsou jen dve pry, co proplaci a to 205 a ta druha už si nepamatuji. Prý ale po novém roce už by žádná pojišťovna proplacet neměla. Prenatal a jemu podobné institice maji přehršel pacientek a naznali, že je toopět vyšetření nadstandart. A doktori maji omezeny.pocet pacientek, ktere na nej mohou poslat se zadankou. Pokud pocet překročí, budou to plati ze svého. Což nikdo.nechce. Osobně to nechápu, protože se mi zdá, že tento ultrazvuk je stejně důležitý, jako ten v prvním trimestru. Ja myslím, ze i pojišťovny jsou si toho vedomy a počítají s tím, ze si to nastávající maninky budou ochotne hradit ze svého, jen aby mely jistotu, ze jse vse v poradku...
Dobrý den,
ráda bych požádala pouze ty z vás, které těhotné právě jsou nebo již byly (klidně vícekrát, podmínkou pro vyplnění je těhotenství), zda by byly tak hodné a vyplnily dotazník k tématu "Farkmakoterapie v těhotenství." Jedná se o anonymní dotazník a vaše odpovědi budou použity pouze ke zpracování praktické části mé maturitní práce. Prosím o co nejpravdivější, nejpečlivější a nejpřesnější vyplnění.
Odkaz ZDE: https://goo.gl/forms/ZbC51m6wZVvsOS2j1
Moc děkuji všem z vás, které věnují svůj čas pravdivému vyplnění dotazníku.
PRO TY CO UŽ VYPLŇOVALY: Dotazník byl trochu upraven, tak pokud by vám to nevadilo a máte čas a chuť, můžete jej vyplnit klidně znova. Moc se omlouvám.
@semmi No a ono je hlavně zajímavé, že ten ultrazvuk v 12tt není ani povinný to je dobrovolný ultrazvuk a na ten pojišťovna přispívá, ale pokud bys nechtěla můžeš ho odmítnout a nejít na něj, ale ten v tom 20tt povinný je.
@semmi ano to je presně to co jsem našla na stránkách a psala výš, že prostě, jak doktor překročí určitý počet pacientek u VZP 111 (tedy má pojištovna) tak od toho r. 2018 si to musím platit sama, mě to teda ani nijak nepřekvapilo, jelikož jsem celou dobu počítala s tím, že si to budu vše platit. Proplácí prý pak, až zase ten 30tt, ale dodala taky že zatím.
@tsasenka samozřejmě, šak já se nechci s nikým dohadovat. Psala jsem, že tohle je nové vydání od VZP od r. 2018 a že pokud je limit odeslaných pacientek překročen musí si to platit sama, tak proto sice žádanku napsala, ale dopsala na ni, že jsem samoplátce. Takže pokud ty ji máš jen tak, tak super, určitě nic platit nebudeš, já si to hold zaplatím. Ale dělají v tom teda pěkný bordel :-/
@laola tak jsem byla na vyšetření. Prý mi vyšla nějaká zvýšená hodnota. No můj dr. je teda fakt "profesionál" místo toho aby mě uklidnil, tak mi furt nabízel nějaké vyšetření za 12 tisíc a nebo odběr plodovky. Prý kolik vám je. Já že 33 a on, no hmmm. Ty vole co je to za věk, já čekám páté dítě, dneska mají holky v tomto věku první. Nic uklidňujícího nevypadlo. Tak jsem pak volala kde mi dělali to NT a ta mě uklidnila. Že tam vyšla nějaká hodnota vyšší, ale tak nepatrné, že jen chtěli udělat interakci s tím tripple. Že kdyby vyšly fakt špatné hodnoty, tak už by mi dávno volali. No, diky za tyhle lidské lékaře. Ten můj dr by zasloužil nějakou lekci lidského chování.

@halasovci007 Gratuluji😉 tak asi to má něco do sebe ta limuzína...ještě to promyslím.
@tsasenka Ten 2. ultrazvuk se neplatí, hradí ho ZP.
@malecek Jo to určitě budu doma a až mi bude dobře, tak zase naklusu. Ne že by se mi doma nelibilo, ale přece jen už těch pár měsíců vydržím.