Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@bemo jéžiš, to je fakt blb...
Takže ti dnes jen vzali krev a pak jdeš.na utz nebo tě opravdu nahnal na tu plodovku? Fajn, že sis zavolala na to nt centrum.
Mně je 38 a na plodovku bych šla jen v krajním případě.
Dnes jsem byla u Dr. - zhodnotila, ze screening je ok, objednala mě na krev ke 2.screeningu a o plodovce nepadla ani zmínka.
Jinak cipek ok, jen mám bohužel nějakou infekci, tak jsem nafasovala atb na 10 dní. Zkoušela se dívat na pohlaví, ale nejdřív nám mrne ukázalo záda a pak nevím, jestli neco viděla, ale pronesla, že mi raděj nebude brát naději 😁 tsk nevím😂😂😂
Holky a prosim vas, uz citite pohyby nejak casteji?? Ja vzdy citila 1x 2x za den ale od predvderejska proste nic tak se obavam. Zitra zacinam 17 tyden. U druheho tehotenstvi to jde pry citit uz drive 😕😕🙁
@adunax co je jinak? Mi prijde stejny 😅
@zetta01 rekla bych, ze @tsasenka by tu zadanku dostala tak ci tak, s ohledem na to, jak tu psala, ze dcerka ma vadu srdicka. Takze to u ni ted budou hlidat. Ja treba dnes zjistila, ze srdicko na velkem utz automaticky nekontroluji, ze to delaji jen nekteri doktori a nejcasteji jen, kdyz je to uvedene na zadance. V rodine ma vadu srdce neter a nejaka vada srdce byla i u moji babicky a bratra dedecka, takze s ohledem, ze mi vysla spatne krev (ackoli byla negativni), budou zkoumat i srdicko miminka
@bemo a mas zpravu ze screeningu? Jake mas hodnoty? Budu drzet pesti, at triply dopadnou dobre 😊
@1nelinka asi neni zadanka jako zadanka. Ted uz zacinam chapat rozsireni sede zony. Jsou to stresy navic, ale z druhe strany vice maminek dosahne na velky utz.ve 20tt zdarma
@myskaq mi tam teda uz skace delfinek docela dost, jedu 18tt. Kdyz jsem byla v utery u dr., tak se dr.divila,.ze uz 2 tydny je citim a ze v nedeli citil stouchanecek i manzel
Ahoj holky, tak jsem byla dneska kontrole. Naše tečka opět ruky za hlavou, takže prej neotravujte, pohodička. Pak do ní doktorka trochu šťouchla, že mi udělá pěknou fotečku, tak začla tečka metat kozelce, rukama se odrážela na jedné straně "domečku" nohama na druhé. Fotit prej nebudeme :D Pak jsem se objednávala na ten druhý scr. do prenatalu, dostala sem sprda že jsem hned neřekla že chci Vlašína, ale nakonec jsme se domluvily 🙂
@laola dělal mi i utz a měřil hlavičku, která přesně odpovídá tomu termínu 13.1. Na plodovku bych šla taky jen v krajním případě. Výsledky krve budou v pondělí, ale tomu moc nadějí nedávám, u třech dětí mi vždycky vyšly blbě a u čtvrtého už jsem na ně ani nešla. Ale ta dr. z Centra říkala, že vyhodnotí ty výsledky z NT i tripple a pak se uvidí, že se počítá i s tím, že ty tripple nebývají přesné. Ale ta se mě snažila uklidnit a ne mě ještě víc vystresovat. Nakonec mi řekl můj dr. já si myslím že to bude v pohodě, ale víte co, myslet si znamená nic nevědět. Tomu říkám slova útěchy. Pak řekl, že kdybych šla na ty předražené testy, tak jsem si tohle mohla ušetřit. Já říkám pořád, byznys se strachem rodičů, nic jiného to není. Dnes jsem se objednala na to vyšetření ve 20 tt a milé ráda si ho sama zaplatím. Tam mi všechno doktorka vysvětlí a ukáže a ještě budu mít DVD.
@myskaq Pohyby zatím moc necítím, jsem po třetí těhotná. No a někdy přemýšlím, jestli je to pohyb, nebo střeva. Ale to přijde, uvidíš 🙂 Když jsem první rodila ve 40 tt, tak jsem až brečela bolestí, jak se mimi zapřelo o žebra a ne a ne dolů. Ke konci je to fakt bolestivé.
@priefi Myslíš, že to srdíčko hlídají jen někteří? Mně to u screeningu kontrolovali, komory a průtok a pak mi doktorka řekla, že víc se to dá vyšetřit ve 20 tt, tak si to musím pohlídat, aby to pořádně omrkli. Zatím mi to u předchozích 2 kontrolovali, i když vada se objevila krátce po porodu.
@krisatko A vyšel Ti zase Vlašín? Já k němu jdu 7.9. snad to vyjde 🙂
Holky, tak dneska je mi hodně špatně, dočetla jsem vás a jdu do postele. Nevím, jestli je to tím teplem, ale chodím do bazénu, tak se chladím, ale na zvracení je mi furt a těžko to rozdýchávám. Léto mám hrozně ráda, radši ty horka, než u nás hrozné zimy a plískanice na Vysočině. Ale dneska je toho na mě vážně moc. Přeji dobrou noc 🙂
@malecek a když jsem se ptala v Prenatalu, tak mě upozornili, ze jelikož mám zadanku, tak DVD nedostanu. Že je to jen pro samoplatce. Že bych si jej musela zaplatit za 500,- No tedy každopádně radši si sebou vezmu více peněz, ať se pak nedivím. ,L🤔😂 No a jinak když jsem si dělala průzkum u kamarádek, tak je to tak půl na půl. Některé opravdu platily, některé vůbec a ani netušily, že by za to někde měli chtít peníze. No jsem zvědavá. Pak dám schválně vědět. 👌
@tsasenka na tripple jsem byla dnes. Mě ty horka dost ničí. Ráno jsem musela k tomu dr a ta cesta mi fakt nedělala dobře. Dneska jsme ani nešli do bazénu. Děti se jednou namočili a já tam ani nevlezla a pak jsme šli domů, kde máme naštěstí příjemně. Ať už to polevi. Já ani na té zahrádce nejsem schopná pořádně nic udělat.

@semmi 205 proplácí 1500kč ale prý jen na screening mi bylo řečeno, takže počítám s tím, že utz v 20tt budu cvakat já 1300kč. to mi řekla i doktorka ze screeningu at s tím počítám