Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky, tak já nevím. Končím 19 tt a je mi stále hrozně špatně, o víkendu jsem zase zvracela. Máte některá už ty šílené nevolnosti za sebou? Z tepla to snad není, protože teď ráno máme krásně vyvětraný barák, venku je zatím příjemně. Aaaaa, už chci asi leden - po porodu, samozřejmě 😀
@tsasenka Já už jsem úplně v pohodě cca 2-3 týdny (jsem také v 19.tt)...včera 20 km na kole v tom horku a nic mi to neudělalo (ne, že by to teda byl nějaký výkon, ale ze začátku těhu jsem dojela tady 2 km na poštu a byla hotová)...přešla únava, už toho zase dost stíhám, až na to břicho mě prostě nic nelimituje...ale už se na utu naší berušku mooooc těším, takže leden po porodu bych též brala :D
@tsasenka já se stále hlásím do klubu zvracejících. Dnes ráno jsem nerozdýchala smradlavý odpadkový koš. Stačí mi fakt málo a i když je mi někdy úplně dobře, tak něco zasmrdí a letím. Ani na té zahrádce se nemůžu ohnout, s každého předklonu se mi dělá zle. Podle toho ty moje záhony letos vypadají, fakt ostuda, ale zelenině to očividně nevadí. Ale čekám každým dnem, že se to musí uklidnit. Příští sobotu jedeme do Itálie, já se tam těším jak blecha. A věřím že ta psychika jen pomůže a bude mu dobře.
@tsasenka Ta to naštěstí neslyšela a byla trochu napita, protože tam musela ještě exovat malý pivo takže ta si nějak neuvědomila, že je tam nálada pod bodem mrazu. A byla spokojená si myslím. Akorát včera mi psala, že jak utíkala do klubu tak si zvrhla kotník. Takže berle...ale do soboty snad bude ok😂
@tsasenka No mě už to opouští, jsem v 16tt. Jako pořád toho moc nesnim, ani maso...ale už nemám takový bolesti od žaludku. Manžel už mi nadává, že to dítě potřebuje z něčeho brat a já skoro nejim a když tak blbosti. To je mi tě líto, že je ti až tak špatně. To už bych nedala....😏 už minulý týden jsem tu fnukala, že se to nedá vydrzet a jako by mě to mimco slyselo či co, od dalšího dne mi začalo být relativně dobře!
@cerlada čekám teda první miminko, ale strašně mě bolí bok a mám to v tom místě úplně tvrdý. Dnes začínám 20tt a na netu psali, že je to tím jak se natahují vazy a všechno se rozpíná..Tak snad to bude všechno v pořádku. Máte to taky tak některá?
@tsasenka Já taky, v sobotu večer - měli jsme kukuřici, takovou tu vařenou, prančenou či co, do 10 minut byla všechna venku.
@bemo smrady a vůně mi taky dělají zle. Dnes jsem po týdnu v práci a hned první zákazník totálně upocený smradlavý chlap. Fujky. Naštěstí jsem byla najezená takže se zdravení wc nekonalo ale nemít plný žaludek, jsem jasná.
Jinak já mám taky problém v autě s pásem, @cerlada musím si jakožto spolujezdec vždycky pás povolit, jako řidič hold musím vydržet, naštěstí teď už moc neřídím, jen do práce a zpět, což je asi 8 minut jízdy. Ale tvrdnutí břicha asi nemám, nebo nepoznám. Po ránu je vždycky tečka vyboulená na břiše, to je teda tvrdší, ale během dne mám břicho měkké a tvrdší jen když se zrovna otočí zádama a opírá se mi o vnitřnosti - to mě jakoby píchá v břiše a když je obráceně a kope a buší tak to lechtá :D
Vypadá to, že tenhle víkend byl náročnější pro všechny. Mě se včera taky prcek pěkně připomenul. Celý den mi bylo špatně a večer šlo všechno ven. Nic moc...
Jinak u nás nic nového. Příští týden mám kontrolu, po skoro 5 týdnech (měli dovolenou), tak jsem už dost taková nervózní. Na screening jdu začátkem září. Bříško roste, tak snad se má mrňousek dobře a nic mu nechybí. Ale pohyby ještě necítím.
Před pár dny jsem zjistila, že začínám 5. měsíc! To tak letí!
@kikika87 Tak to jsme na tom stejně. Já asi taky začínám 5. měsíc dnes 🙂 teda nevím, podle čeho se řídit, protože tu kolují nějaké tabulky, které se liší.. takže podle některé jsem vlastně v polovině a podle jiné dneškem začínám. Z těch měsíců jsem nějaká zmatená. Ale je to jedno, prostě to letí 😀
Přesně, říkám jen týdny, většina lidí se hrozně diví, že už tolik (já teda taky) a měsíce neřeším :D
@laola Moc děkuji 🙂 Teprve od té kontroly jsem si to těhu víc uvědomila...už dokonce přišla i taková ta nálada, že bych něco koupila, ale na druhou stranu to nechci zakřiknout a hlavně mi to přijde jako strašně brzy...vánoční dárky taky začnu řešit nejdřív v listopadu a tohle je ještě později, takže se zatím krotím :D
@bemo NO, já bohužel taky zvracím. Schválně jsem si dávala snídani později, aby to nešlo ven. No, tak 20 vteřin jsem to vydržela a pak letěla. Asi i u 3. budu zvracet do porodu.
@kikika87 Jestli se to nevěstě líbilo, tak to je to to hlavní a zbytek neřeš 🙂 Jinak taky toho pořádně moc nesním. Teď nanuk, no. Po něm nezvracím. Snad! 😀
@cerlada Mně to takhle tvrdlo v druhém těhu. Dostala jsem na to hořčík a neschopenku. Jestli se Ti to nezdá, možná raději zajdi k doktorovi.
@journals Na kontroly taky chodím po 5 týdnech. Tak snad už mi ty intervaly zkrátí. Ne, že bych potřebovala jezdit často, ale je to taková jistota, aby to všechno bylo OK.
@journals Já používám jen týdny a ostatním to nic neříká 😀 Mají smůlu, pro mě je jsou lepší týdny, je to přesnější a ostatní a´t si to přepočítají
Tak holky, zvládla jsem vás dočíst 😀 Teď si jdu zkusit dát něco k jídlu. Je mi moc špatně a mám šílený hlad. Skvělá kombinace. Za hodinu se musím chystat. Beru dítě, psa a jedeme na veterinu na očkování. Ještě, že po cestě naberu manžela. No, dneska bych to těžko sama zvládala. Kdo vymyslel tu blbost, že jsou to jen ranní nevolnosti a trvají jen 3 měsíce?
Holky ono je to s těma měsícem a totiž tak, že těhotenství trvá 9 kalendářních měsíců, ale 10 lunárních 🙂 proto ty dvě odlišné tabulky... Ta oranžová označuje "kalendářní" měsíce, kdy je tehu na 9 a ta modrá konikovska zobrazuje lunární měsíce...

@kikika87 A nevěstě se to líbilo?