icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jednaholkaa
17. pro 2018

@andelka Ok, diky 🙂 Treba si pak budu pripadat blbe v mikine, ja fakt nevim, zkusim to.

misak48
17. pro 2018

@cuccinka jak píší holky, normálně jsem si mohla vybrat. Šla jsem hned od 8., kvůli vycházkám. Ale taky jsem právě musela kvůli ukončení PN pro papíry až 7.

jessulka
18. pro 2018

Ahoj holky, nemůžu spát. Jsem plná dojmů. Verunka dnes měla své první taneční vystoupení s taneční skupinou. Moc se jim to povedlo a slušelo jim to. Posílám pár fotek 😊

jessulka
18. pro 2018
jessulka
18. pro 2018
michaelarei
18. pro 2018

Tak jsme taky po kontrole malinká je v porádku, zdravá hlavičkou dolu ...má 1580g což jsem ráda ,že nebude snad veliká i když je to teda odhadem.😅
@cuccinka Taky jsem Pn a jedu na md 6 týdnů ale zeptala se mně jak to chci...

@elu001 Mám od Alverde coldcrem ...

@jednaholkaa Myslím ,že jak se ty citíš jinak v tom nevidím problém, že by si mneěa mít mikču hlavně at ti je pohldne.
Ja mám pripraveno do porodnice košilku flanelovu, normální jednu a taky i takový set pyžama kde mam navrch k tomu měkkou mikinu je mi fajn v ní a mně je porád zima..

beruska125
18. pro 2018

@jednaholkaa ja taky vubec nenosím zupan, v porodnici se ale něco hodí když člověk cestuje po chodbách 😉 a je mi furt vedro takže buď si vezmu úplně tenký Župan nebo ten svetřík. 🙂

andelka
18. pro 2018

Tak hlásím že malý je 33+4 KP. Tak ještě počkáme,a kdyžtak v 39+0 se v nemocnici domluvím zda chci zkusit normálně nebo císařem. Že záleží na více faktorech. Kdybych chtěla normálně,tak by to byl v tom 39+0 vyvolavane. No..tak jsem taková.. rozpačitá. 😔

cuccinka
18. pro 2018

Holky , tak mě to nedalo a zavolala jsem si na gyndu ohledně toho nastupu na md. Tak prý když jsem na PN tak můžu nastoupit 6tydnu před porodem,je to jen pouze v pripade když má někdo On, prý to po nich socialka vyzaduje a musí to tak být. Tak já vám nevím, že by to každá klinika měla jinak ??!! 🤔

ajdamajda
18. pro 2018

@andelka nedoporučuji vyvolávat Kp. To jsou akorát komplikace. Kp je z určitého důvodu , miminko vi proč. Tak ty budeš rodit potreti tak třeba zkusit sehnat narychlo doprovod k porodu (dulu) která vi ze se zasahovat nemá do průběhu rozjeti i rozeni. Hlavně bych se zaměřila na volbu polohy pro porod a ne klasiku, tak půjde miminko dost blbě ven. Lekari si neuvědomují co vyvolání způsobí za manévry v těle. Většinou pak scénář jak přes kopírák. Miminko není připravené, pokaka se do PV, ta se zkali, navíc není připravené, neotevírás se, klesají ozvy, ses vysílena kontrakcemi a presto není postup dal, nakonec akutní sekce nebo kleště atd. Ale tak nejsi prvorodicka a jsi starší než já takže asi zkušenosti mas. Jen mi vždy přijde líto ze i v naši rodině to končilo jak jsem řekla :(

ajdamajda
18. pro 2018

@andelka jinak cvičení na otočení jsi zkoušela? Případně někoho specializovaného na obrat miminka?

misak48
18. pro 2018

@andelka třeba se ještě otočí 🙂 jak jsem tu psala o té kamarádce, že ji právě ve 34 týdnu strašili císařem kvůli KP, tak se jí během dalších 14 dní malý otočit hlavičkou dolů 🙂 ale jinak když na to koukneš z jiného úhlu, tak KP, kdy máš aspoň šanci, že to třeba přirozeně půjde je lepší než ta příčná poloha předtím ne? A vychází ti těch 39+0 aspoň na dobrý termín z hlediska manžela?

dominika963852
18. pro 2018

@andelka Nevím no, já jsem si prostě řekla,že když budu mít dítě KP tak ho zkusím porodit normálně, já mám z císaře panickou hrůzu.
Samozřejmě by záleželo kolik mimčo váží a jak je tam vůbec poskládané. Uvidíš, co ti řeknou oni a jestli ti třeba nabídnou otočení miminka. Samozřejmě se na to musíš cítit sama.

andelka
18. pro 2018

@ajdamajda jj, cvičím, zkouším,ale prostě asi nechce,nebo nemůže. Zevní obrat mi vůbec nedoporučoval ( stejně bych nešla). Vyvolávat se mi taky nechce. Vyvolávali mi v lednu potrat,sice to šlo dobře,ale bolest jak prase a prostě se k tomu moc nekloním. Nevěřím že by tomu pak nechali volný průběh. Abych nedopadla ještě hůř než při císaři ( nikdy jsem nebyla na operaci,tak se bojím). Sice budu rodit v podstatě počtvrté,ale je to kluk,a není to žádný drobek.

andelka
18. pro 2018

@misak48 mně se mladší otočil z příčné do pph též až nějak po 32 tt,ale měl krátkou pupeční šňůru,takže jsme se pak divili,že se mu to vůbec povedlo. Obrat Dr vůbec nedoporučil. Jinak termín by byl úplně ideální po všech stránkách.

misak48
18. pro 2018

@cuccinka tak o tom pochybuju. Muselo by to mít nějakou oporu v zákoně. Spíš mají asi nějaké svoje zaběhnuté postupy, které se jim nechce měnit, tak tvrdí, že to nejde.

andelka
18. pro 2018

@dominika963852 otočit právě prý ne. Buď v tom 39+0 vyvolat,pokud budou podmínky nebo se udělá sekce.
Nevím no,bude to dilema. Pozjistuju ještě jestli by se dala udělat rovnou i sterilizace,když by byl plánovaný císař.

cuccinka
18. pro 2018

Holky 😂 tak ještě další dotaz. Přítel mi tvrdí, že týden otcovske poporodni péče je neplaceny. Ale teda všude na internetu čtu že dostane 70% vymerovaciho základu. Takže? A bude s vámi pritel či manzel ten týden doma ?

andelka
18. pro 2018

@cuccinka je placený určitě. A můj pochybuju,ten bude rád,když bude doma aspoň trochu. Zrovna leden únor bude v práci mazec.

dominika963852
18. pro 2018

@andelka Třeba se prcek ještě otočí 😉.
Ale když ne, tak jak čtu, jsi nespíš vnitřně rozhodnutá pro toho císaře. Tak to by jsi pak sfoukla dvě mouchy jednou ranou . 🙂

andelka
18. pro 2018

@dominika963852 já jsem právě hrozně rozpolcená. Též mám hrůzu z nemocnic, operací, zákroků,siti..vůbec si to neumím představit. Po porodech jsem byla hned fit, ležela na břiše, kojila podle potřeby..

misak48
18. pro 2018

@cuccinka placený je určitě, akorát OSVČ si musí platit dobrovolne nemocenske pojištění, aby na to měl nárok. Manžel s námi určitě doma bude...

dominika963852
18. pro 2018

@cuccinka Jojo,je to těch 70 z platu. Manžel pracuje v Rakousku, tam to nemají, ale doma pár dní zůstane, podle toho kdy porodím 🙂 .

@andelka Tak to máme stejně, já si taky neumím představit, že kdyby došlo na čísaře, jak se pak o to miminko postarám.
Já už na operaci byla a už bych nechtěla, natož dobrovolně.
Syna jsem porodila normálně a pak jsem ho měla neustále u sebe, což mi u císaře vadí taky, že pak bych prostě nebyla schopná . Ale tady nerozhoduješ právě jen za sebe, ale i za malýho no . Držím palce,ať to pro vás dva dopadne co nejlépe 😉

beruska125
18. pro 2018

@andelka chápu tvé pocity, sama nevím co bych dělala. Vzhledem k tomu ze to není první porod bych spis zkusila rodit normálně ale radši bez vyvolávání. Ale je to těžká otazka😉 u nás v porodnici je možné rodit kp přirozené ale nechávají to na rozhodnutí maminky (samo ještě pokud jsou splněny další podmínky jako váha mimi, poloha zádeckem...).
Já dnes naštěstí na kontrole poloha hlavičkou dle MUDr ideálně pro porod🙂 snad už si to nerozmysli😉

jednaholkaa
18. pro 2018

@andelka To me mrzi, sakra :( Ale fakt se treba jeste otoci, kamaradce se taky otocil az nekdy pozde, 35tt myslim. Ten cisar taky ma svoje vyhody v nejhorsim..uvidis. Kdyztak bys to mohla spojit s tou sterilizaci jak rikas.

andelka
18. pro 2018

@dominika963852 no právě..kdyby šlo jen o mě..o jedno mimco jsme přišli,neunesla bych kdyby se něco stalo,nebo kdyby pak stejně to dopadlo akutním císařem. Je hodně + a -. Mám nad čím přemýšlet.

michaelarei
18. pro 2018

@cuccinka Určíte je placené už se ptali manžela na personálním kdy máme termín .Manžel bude týden s námi doma

zuzekk
18. pro 2018

@andelka porod koncem panevnim není příliš častý, ale taky není nijak nepřirozeny, není to žádný zdravotní problém. Nějaké komplikace asi mohou nastat (kdy ne, že), ale úplně klidně se dá porodit přirozeně. Lékaři ale nemají rádi to neznamo, tím, že se s KP nesetkavaji často, raději volí pro ně(!) bezpečnější cestu. Do císaře bych se tedy zbytečně plánovaně nehnala, nech to otevřené- otočení, přirozeně KP, k operaci se můžete nakonec uchýlit akutně.

dominika963852
18. pro 2018

@andelka Všechno bude určitě v pořádku, ať už se rozhodneš jakkoliv 😉 <3

arielka222
18. pro 2018

@cuccinka manžel s námi bude doma minimálně 2 týdny. První týden je tech 70% platu a pak si vezme dovcu.
Jinak já minule tehu šla s PN na MD a muselo to být taky tech 6 tydnu před. Vyjde to prý lépe finančně.

Strana