icon

Moly v mouce. Je potřeba vše vyhodit?

Včera v 18:03

Tak jsem dneska otevřela mouku a v ní moli. Pak jsem našla něco i v rýži a vločkách, takže teď stojím před spíží a nevím, jestli mám vyházet úplně všechno.

Skříňku jsem vytřela, otevřené věci projdu, ale bojím se, že když něco nechám, za týden to začne znovu.

Vyhodily byste radši všechny suché potraviny, nebo jen ty načaté?

anonym_00d8ab
Včera v 18:18

@anonym_autor já bych vyhodila všechno. U nás hodně divná situace: žádná mouka, nic, přesto spousta molů. Viděla jsem je i na chodbě, možná lítaj od sousedů… preventivně jsem vyhodila úplně všechno a každý den jsou na pasti přilepení noví.

lv
Včera v 18:25

Jojo, úplně všechno a koupit ty lepicí pastičky na potravinové moli

sigyn
Včera v 19:21

Neotevřené suché potraviny, co jsou v plastu bych nechala. Ostatní (typu mouka, oříšky) bych zavřela do Ikea sáčků a zkusila počkat vypátrat odkud moli vylítnou. My je třeba nečekaně měli ve starém perníčku, co byl na dně skřínky nebo ve skořápkách vlašáků. Teď už většinu suchých potravin rovnou dávám do vzduchotěsných nádob.

kleio
Včera v 19:37

Potraviny s neporušeným plastovým obalem bych určitě nevyhazovala, max. otřela

kath457
Včera v 20:37

Vyhodit úplně všechno a stejně nemáte bohužel vyhráno… a pozor na psí granule, zda máte, to je jejich velké loviště, dokonce jsme našli pavučinky i v perníkovém srdci, které nám viselo v obýváku. Dětem vlezli i do sladkostí… je to šílený.. teď máme ťuk ťuk klid, ale na všechno jsem koupila dózy, včetně granulí a nedělám žádné zásoby ničeho a vše otevřené co nejdříve spotřebovat.