icon

Moly v mouce. Je potřeba vše vyhodit?

5. srp 2026

Tak jsem dneska otevřela mouku a v ní moli. Pak jsem našla něco i v rýži a vločkách, takže teď stojím před spíží a nevím, jestli mám vyházet úplně všechno.

Skříňku jsem vytřela, otevřené věci projdu, ale bojím se, že když něco nechám, za týden to začne znovu.

Vyhodily byste radši všechny suché potraviny, nebo jen ty načaté?

anonym_00d8ab
5. srp 2026

@anonym_autor já bych vyhodila všechno. U nás hodně divná situace: žádná mouka, nic, přesto spousta molů. Viděla jsem je i na chodbě, možná lítaj od sousedů… preventivně jsem vyhodila úplně všechno a každý den jsou na pasti přilepení noví.

lv
5. srp 2026

Jojo, úplně všechno a koupit ty lepicí pastičky na potravinové moli

sigyn
5. srp 2026

Neotevřené suché potraviny, co jsou v plastu bych nechala. Ostatní (typu mouka, oříšky) bych zavřela do Ikea sáčků a zkusila počkat vypátrat odkud moli vylítnou. My je třeba nečekaně měli ve starém perníčku, co byl na dně skřínky nebo ve skořápkách vlašáků. Teď už většinu suchých potravin rovnou dávám do vzduchotěsných nádob.

kleio
5. srp 2026

Potraviny s neporušeným plastovým obalem bych určitě nevyhazovala, max. otřela

kath457
5. srp 2026

Vyhodit úplně všechno a stejně nemáte bohužel vyhráno… a pozor na psí granule, zda máte, to je jejich velké loviště, dokonce jsme našli pavučinky i v perníkovém srdci, které nám viselo v obýváku. Dětem vlezli i do sladkostí… je to šílený.. teď máme ťuk ťuk klid, ale na všechno jsem koupila dózy, včetně granulí a nedělám žádné zásoby ničeho a vše otevřené co nejdříve spotřebovat.

karollka23
6. srp 2026

Já jsem měla moly v mouce, čočce, lípě a vyhodila jsem jenom to kde jsem je našla. Ostatní jsem při používaní kontrolovala. Bylo to v pohodě. Všude jsem si dala bobkový list do šuplíků a koupila lepící pasti. Zatím dobrý, no pořád potraviny kontroluju

betelgeuzz
6. srp 2026

Já všechno projdu a vyhazuji jen to, kde moly najdu. Kdybych všechno vyhodila, tak jdu dělat nákup za tisíce. Stejně jsou ty potvory kolikrát zalezlí v nějaké škvíře se suchým rohlíkem, tak proč bych kvůli tomu vyhazovala dobrou mouku, nebo čaje.
Ty lepítka na moly mám nalepené pořád.

petulkadodo
6. srp 2026

@anonym_autor Určitě nainstalovat lepicí feromonové pasti, ty pomáhají dlouhodobě. A jinak vše kontrolovat a chycené hned vyhazovat a hlavně urychleně odnést z bytu. Jsou to mrchy. Našla jsem je i v čokoládě, koření a dokonce i v česneku, který je má odpuzovat 🤷‍♀️ Vyhldit vše preventivně nemá smysl, vyhodí se i dobré potraviny a stejně není jistota, že někde nezůstali.

minerva
6. srp 2026

Co koupíš - mouku, vločky a tak, dej na pár dnů do mrazáku. Vajca přemrznou a nevylíhnou se ti noví moli, které si beztak nosíme z obchodu nebo už z výroby.

ghsedmiptak
6. srp 2026

@anonym_autor to vám závidím. moli přidávaj extra protejn, úplně zdarma

michalusenka
7. srp 2026

@anonym_autor taky jsme hodně měli,přišlo mi, že to snad je už z obchodu.vyhodila jsem vždy vše. Dávám do plastové nádoby a to ještě do IKEA uzavíratelného sáčku a od té doby nic.na cukr nejdou,takže řeším jen mouky

erchia
7. srp 2026

Radí se vyhodit všechno, včetně zavřených obalů třeba s těstovinama. Ale chápu, že to je dost věcí. Variantou může být dát to někam bokem, třeba do uzavřených plastových krabic, boxů a zkusit vypozorovat, ale těžko říct, jestli je ta možnost.

Třeba moje tchýně vždycky jednou za čas udělá rádoby velký úklid a pak machruje, jak se jich zbavila, ale ani náhodou, už s ní normálně žijou asi osm let...
Štve nás to, protože občas se od dle všeho od ní dostanou k nám.
Jo, stane se to, ale chce to na to zakleknout...

U nás naštěstí se zatím povedlo to vyřešit. Hned je vraždíme a když se objevili jako červíci, tak jsme taky nekompromisně vraždili. Ale hodně je to asi o štěstí a tedy o tom všechno vyřešit/vyhodit.

A jinak zkušenosti v ostatní rodině praví, že to jde vyřešit. Stane se to, ale chce to řešit 🙂

veronicka89
7. srp 2026

Me pomohlo po vsem vyhozeni a vystrikani proti molum dat na tamponku silny parfem… oni se pak pry nemnozi kdyz jich zustane par …