icon

Co doporučujete pro hubnutí nad 100 kg?

3. únor 2025

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám nad 100 kg chtěla bych začít hubnout co by jste mi prosím doporučili ? ☺️
Jídelníček sem změnila i doma cvičím ☺️ děkuju

1pomnenka
3. únor 2025

Jít ven a chodit, chodit a chodit.

sagitta33
3. únor 2025

Nejlépe eliptický ( ne elektrický) trenažér, který zatěžuje ruce i nohy. Běžecký pás při váze 100 kg určitě ne.

autor
3. únor 2025

@sagitta33 děkuju ☺️ chtěla sem začít běhat venku ale bylo mi řečeno že si můžu poškodit klouby 🙄

sagitta33
3. únor 2025

To určitě, ale dalo by se, alespoň občas, svižně chodit s holemi.

cilkat
3. únor 2025

Pokud to neumíš, s touhle vahou je běh opravdu dost o klouby. Ale to i na tom páse, i když je narozdíl od asfaltu odpružený. Ale jít si "pěkně v tempu obejít blok" mnohem lépe vyčistí hlavu, než "dřina" doma na stroji.
Ale ten eliptický trenažér je fajn - je to takový hezký, plynulý pohyb... Jen bacha při slejzání, mě se vždycky hrozně motají nohy :D .

autor
3. únor 2025

@cilkat mám dvě děti chodíme ven na procházky velmi často 🙂 ale i doma bych chtěla nějakou fyzickou aktivitu po cvičení ☺️
Děkuju za informaci 😄 budu si dávat pozor ☺️

reeeza
3. únor 2025

Za mě určitě eliptický trenažér. Pro lidi s nadváhou jako dělaný, nezatěžuje klouby.

Nebo plavání.

autor
3. únor 2025

@reeeza děkuju ☺️

martinka_33
3. únor 2025

Eliptický trenažér mam doma a delá fakt zázraky 👍 ja se na rychlý pohyb ven ani nedostanu (tříletá ryvhle chodit neumí).

llluckaaa
3. únor 2025

@martinka_33 Běhat při tvé hmotnosti opravdu ne. Přístroj musíš zvolit i podle nosnosti, tak bacha na to. Ja mam doma běžecký pas, chodim rychle a do kopce a jsem spokojena. Kdyz si chci fakt máknout, vezmu si k tomu do rukou ještě cinky. Obcas si dam ve fitku i chvilku na eliptickém trenažeru, ale ten me moc dlouho nebavi. Ja radši ten pas a chůzi.

llluckaaa
3. únor 2025

@martinka_33 malá na odrazedle a ty poběžíš za ni? 😁 Ja takto popobihala i za deckama na bruslích, na kole a tak.

martinka_33
3. únor 2025

@llluckaaa na tom se jeste na podzim bála 🙄 ale na jare ho zase vytahnem, tak pak to bude fičák jestli ji to chytne, nastesti do jara uz budu mit dobrou fyzičku 💪

moudivlacek
3. únor 2025

ten eliptical je fakt fajn, u běhání zatěžuješ při vyšší váze klouby, tady de facto jakoby běžkuješ, já ho mám i doma, a nedám na něj dopustit, zvládneš na něm daleko víc, než při klasickém běhu, je tam spousta programu rovina, kopečky, různé kombinace a opravdu to zvládne každý, stačí začít opravdu chviličkou klidně 10 minut, ty tě nevytrhnout, ale postupně si budeš přidávat a pak dáš časem s přehledem i hoďku

llluckaaa
3. únor 2025

@martinka_33 Naše nejmladší byla na odrážedle šílená, to byly fofry. Takže trénuj, ta tvá mi naši nejmladší docela připomíná 😀

autor
4. únor 2025

@llluckaaa mám 165cm a 110kg co by jste mi doporučila prosím ? dělám každý den větší úklid celého bytů cca 40/45 minut cvičím ☺️ a pak ještě si vezmu cca na 10 minut činky mám dvě děti chodíme ven na procházky děkuju ☺️

autor
Autor odpověď smazal
autor
4. únor 2025

@moudivlacek dobře moc krát děkuju ☺️až se udělá hezky tak plánuju inline brusle a kolo ☺️
Mám problémy s kolenem tak počkám až váha půjde po 100 kg a začla bych pomaličku běhat

llluckaaa
4. únor 2025

Hlavně se nepouštěj předčasně do toho behu, zbytečně se odrovnáš a zadelavas si na problémy, ktere se pak mohou táhnout dlouho. To až bys klesla třeba pod 80 kg a měla bys natrénovanou rychlou chůzi v terénu, takže bys to i udýchala a chůze by ti už nestačila. Ja mam rada videa na YT lady lab, maji na ruzne partie, pro začátečníky, i bez poskoku, zkus si vybrat podle toho a střídej to. Každý pohyb se samozřejmě počítá, ale úklidem a pomalou procházkou s dětmi se toho zas tak moc nespálíš. Ideální na spalování je pohyb, při které se zadýcháš, ale současně jsi u něj schopna mluvit, min 45 min několikrát týdně. Kdyz to budeš prokládat posilováním s vlastní vahou a protahováním/jógou ap., tak ti půjdou tuky dolu dobře a svaly zůstanou. Jinak ja mam pas Trinfit, nad 100 kg nosnost ma, je i dost prostorný. Ale jak jsem psala, ja na nem ted jen chodim.

autor
4. únor 2025

@llluckaaa děkuju ☺️ snažím se cvičit doma jídelníček sem též změnila nejím nic sladkého ani nepiju mám i kalorické tabulky tak snad to půjde dolů

sagitta33
4. únor 2025

Ještě jsem si vzpomněla kdybys vybírala ten trenažér, tak vybírej s těžším setrvačníkem. A pak nenasadej a nevystupuj a raději ani neběhej na nejlehčí stupeň bez zátěže. I když vypadá nejjednodušší opak je pravdou, žene tě to a má tendenci vyhazovat. A pokud bude stát, tak nenechávej bez zátěže ( na nejnižší stupeň) aby se to dětem neprotočilo.

uzivatelkapetra
4. únor 2025

Já si koupila nintendo switch a hru ring fit adventure, je to zábavnou formou a není to pořád to stejné.

autor
5. únor 2025

@sagitta33 dobře moc krát děkuju
Snad kg půjdou dolů ☺️
Dění příjem mám 5000 kJ tak snad uvidím po měsíci nějaký výsledky

llluckaaa
5. únor 2025

Denní příjem 5000 kJ je strašně málo. Toto číslo ti poradil kdo?

llluckaaa
5. únor 2025

Hele, jestli se v tom sama plácáš a chceš podpořit, vidět, jak to dělají ostatní, nechat se inspirovat, tak se přidej k nám do skupiny tady na MK, od letošního ledna tam sdílíme naše úsilí. Pošlu ti případně odkaz. Jinak dobrá kalkulačka doporučeného příjmu živin je na těchto stránkách: https://gymbeam.cz/blog/online-kalkulacka-energ... Zkusila jsem tam nahodit tvoje čísla a vychází mi na hubnutí doporučený příjem mininálně 8000 kJ. 5000 kJ je určitě pod tvým bazálním metabolismem.

lucisuska
5. únor 2025

@llluckaaa Luci, pošli mi prosím název té skupinky nebo odkaz, děkuji 🙂

llluckaaa
5. únor 2025
autor
5. únor 2025

@llluckaaa děkuju určitě se přidám ☺️ prosím vás a co se stane když budu mít příjem 5000 kJ ?

alubif
5. únor 2025

Tělo si myslí, že hladovis a všechno co sníš si bude ukládat do zásoby.

llluckaaa
5. únor 2025

Budes riskovat zdravotní problémy, budeš hladovět, ztrácet svalovou hmotu, zpomalovat metabolismus, budeš unavena, bez energie, s blbou náladou. Dlouhodobě to nemůžeš vydržet a jak se pak rozjíš, rychle nabereš tuk zpět.

autor
6. únor 2025

@llluckaaa moc krát děkuju takhle mi to bylo dáno u poradkyně pro výživu když prý nemám velký pohyb zatím mě to nasytilo ale určitě to změním když do toho ještě kojim a mám problémy ze štítnou žlázou děkuju