Co doporučujete pro hubnutí nad 100 kg?
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám nad 100 kg chtěla bych začít hubnout co by jste mi prosím doporučili ? ☺️
Jídelníček sem změnila i doma cvičím ☺️ děkuju
Nejlépe eliptický ( ne elektrický) trenažér, který zatěžuje ruce i nohy. Běžecký pás při váze 100 kg určitě ne.
@sagitta33 děkuju ☺️ chtěla sem začít běhat venku ale bylo mi řečeno že si můžu poškodit klouby 🙄
To určitě, ale dalo by se, alespoň občas, svižně chodit s holemi.
Pokud to neumíš, s touhle vahou je běh opravdu dost o klouby. Ale to i na tom páse, i když je narozdíl od asfaltu odpružený. Ale jít si "pěkně v tempu obejít blok" mnohem lépe vyčistí hlavu, než "dřina" doma na stroji.
Ale ten eliptický trenažér je fajn - je to takový hezký, plynulý pohyb... Jen bacha při slejzání, mě se vždycky hrozně motají nohy :D .
@cilkat mám dvě děti chodíme ven na procházky velmi často 🙂 ale i doma bych chtěla nějakou fyzickou aktivitu po cvičení ☺️
Děkuju za informaci 😄 budu si dávat pozor ☺️
Za mě určitě eliptický trenažér. Pro lidi s nadváhou jako dělaný, nezatěžuje klouby.
Nebo plavání.
@reeeza děkuju ☺️
Eliptický trenažér mam doma a delá fakt zázraky 👍 ja se na rychlý pohyb ven ani nedostanu (tříletá ryvhle chodit neumí).
@martinka_33 Běhat při tvé hmotnosti opravdu ne. Přístroj musíš zvolit i podle nosnosti, tak bacha na to. Ja mam doma běžecký pas, chodim rychle a do kopce a jsem spokojena. Kdyz si chci fakt máknout, vezmu si k tomu do rukou ještě cinky. Obcas si dam ve fitku i chvilku na eliptickém trenažeru, ale ten me moc dlouho nebavi. Ja radši ten pas a chůzi.
@martinka_33 malá na odrazedle a ty poběžíš za ni? 😁 Ja takto popobihala i za deckama na bruslích, na kole a tak.
@llluckaaa na tom se jeste na podzim bála 🙄 ale na jare ho zase vytahnem, tak pak to bude fičák jestli ji to chytne, nastesti do jara uz budu mit dobrou fyzičku 💪
ten eliptical je fakt fajn, u běhání zatěžuješ při vyšší váze klouby, tady de facto jakoby běžkuješ, já ho mám i doma, a nedám na něj dopustit, zvládneš na něm daleko víc, než při klasickém běhu, je tam spousta programu rovina, kopečky, různé kombinace a opravdu to zvládne každý, stačí začít opravdu chviličkou klidně 10 minut, ty tě nevytrhnout, ale postupně si budeš přidávat a pak dáš časem s přehledem i hoďku
@martinka_33 Naše nejmladší byla na odrážedle šílená, to byly fofry. Takže trénuj, ta tvá mi naši nejmladší docela připomíná 😀
@llluckaaa mám 165cm a 110kg co by jste mi doporučila prosím ? dělám každý den větší úklid celého bytů cca 40/45 minut cvičím ☺️ a pak ještě si vezmu cca na 10 minut činky mám dvě děti chodíme ven na procházky děkuju ☺️
@moudivlacek dobře moc krát děkuju ☺️až se udělá hezky tak plánuju inline brusle a kolo ☺️
Mám problémy s kolenem tak počkám až váha půjde po 100 kg a začla bych pomaličku běhat
Hlavně se nepouštěj předčasně do toho behu, zbytečně se odrovnáš a zadelavas si na problémy, ktere se pak mohou táhnout dlouho. To až bys klesla třeba pod 80 kg a měla bys natrénovanou rychlou chůzi v terénu, takže bys to i udýchala a chůze by ti už nestačila. Ja mam rada videa na YT lady lab, maji na ruzne partie, pro začátečníky, i bez poskoku, zkus si vybrat podle toho a střídej to. Každý pohyb se samozřejmě počítá, ale úklidem a pomalou procházkou s dětmi se toho zas tak moc nespálíš. Ideální na spalování je pohyb, při které se zadýcháš, ale současně jsi u něj schopna mluvit, min 45 min několikrát týdně. Kdyz to budeš prokládat posilováním s vlastní vahou a protahováním/jógou ap., tak ti půjdou tuky dolu dobře a svaly zůstanou. Jinak ja mam pas Trinfit, nad 100 kg nosnost ma, je i dost prostorný. Ale jak jsem psala, ja na nem ted jen chodim.
@llluckaaa děkuju ☺️ snažím se cvičit doma jídelníček sem též změnila nejím nic sladkého ani nepiju mám i kalorické tabulky tak snad to půjde dolů
Ještě jsem si vzpomněla kdybys vybírala ten trenažér, tak vybírej s těžším setrvačníkem. A pak nenasadej a nevystupuj a raději ani neběhej na nejlehčí stupeň bez zátěže. I když vypadá nejjednodušší opak je pravdou, žene tě to a má tendenci vyhazovat. A pokud bude stát, tak nenechávej bez zátěže ( na nejnižší stupeň) aby se to dětem neprotočilo.
Já si koupila nintendo switch a hru ring fit adventure, je to zábavnou formou a není to pořád to stejné.
@sagitta33 dobře moc krát děkuju
Snad kg půjdou dolů ☺️
Dění příjem mám 5000 kJ tak snad uvidím po měsíci nějaký výsledky
Denní příjem 5000 kJ je strašně málo. Toto číslo ti poradil kdo?
Hele, jestli se v tom sama plácáš a chceš podpořit, vidět, jak to dělají ostatní, nechat se inspirovat, tak se přidej k nám do skupiny tady na MK, od letošního ledna tam sdílíme naše úsilí. Pošlu ti případně odkaz. Jinak dobrá kalkulačka doporučeného příjmu živin je na těchto stránkách: https://gymbeam.cz/blog/online-kalkulacka-energ... Zkusila jsem tam nahodit tvoje čísla a vychází mi na hubnutí doporučený příjem mininálně 8000 kJ. 5000 kJ je určitě pod tvým bazálním metabolismem.
@lucisuska Je to tato skupina: https://www.modrykonik.cz/group/9110/
@llluckaaa děkuju určitě se přidám ☺️ prosím vás a co se stane když budu mít příjem 5000 kJ ?
Tělo si myslí, že hladovis a všechno co sníš si bude ukládat do zásoby.
Budes riskovat zdravotní problémy, budeš hladovět, ztrácet svalovou hmotu, zpomalovat metabolismus, budeš unavena, bez energie, s blbou náladou. Dlouhodobě to nemůžeš vydržet a jak se pak rozjíš, rychle nabereš tuk zpět.
@llluckaaa moc krát děkuju takhle mi to bylo dáno u poradkyně pro výživu když prý nemám velký pohyb zatím mě to nasytilo ale určitě to změním když do toho ještě kojim a mám problémy ze štítnou žlázou děkuju

Jít ven a chodit, chodit a chodit.