Do léta postava snů i při kojení, s koktejlem nebo bez?
Ahoj holky,
mám 3 měsíce po porodu, dole mám 17kg a do léta chci shodit ještě 13kg. Jenže moje váha už 14 dní stojí na stejném čísle. Tak mi to trošku štve. Denně chodím na 1-2hodinky s kočárkem, koupila jsem si závaží na nohy, kočár schválně tlačím do největších kopců 🙂. Je tu někdo, kdo se snaží zhubnout podobně? Před otěhotněním jsem hodně cvičila, pila koktejly jako náhražku třeba večeře, tím jsem neměla chuť ani na sladké. Ale co kojím, tak bych vraždila i pro blbou čokoládu 🙂 všude čtu, že koktejly se při kojení nesmějí, tak to neriskuji, nebo máte nějakou zkušenost s nimi?
To nevecereni, nebo jen zelenina odpoledne a vecer je hlavne o zvyku. A dela fakt hodne s vahou. I kdyz u me ted pri kojeni nezabira ani toto 😒
@hop_ita zvyknout se da i na hladoveni, otazka je, co to udela se zdravim. Kdyz nebudu jist cely den,tak to taky na te vaze bude poznat, jako treba u mentalni anorexie. http://www.rozhlas.cz/strednicechy/hubnetezdrav...
@dokument tak to je hodne blbe prirovnani, nezlob se na me. Pokud chces zhubnout, tak uprava jidelnicku je proste potreba a vzdy si na ni musis zvyknout. A proc hned ten extremismus? Kazdy clovek je jiny, to predevsim. Me osobne to vzdy fungovalo, pokud jsem potřebovala shodit. Byla jsem vzdy stihla a vzhledem k tomu, ze se velmi aktivne venuji sportu, tak zdrave stihla. Sportem nemyslim posilku tenis apod.ale sporty, kde opravdu musis byt ve skvele celkove kondici a chyba nebo vycerpani mohou mit fatalni nasledky (vysokohorska turistika, expedice, lezeni, skialpinismus...). Takze asi tak.
Tak dnešní vážení.. od porodu (8.11.) a moje váha ukazuje -20kg 👍 takže jsem na své původní. Ještě 10kg a budu spokojená 🙂 takže jdu si udělat ke sváče a k večeři špenátové smoothie 🍹
nj, ale u mamky to bylo hodně - bud máš 100 nebo 112 kg ve věku 60 let je sakra rozdíl. Ona ani držet nějaké dieta nemohla, jen se umravnila v jídle a výsledek byl. Pro ni to trápení nebylo, za každé kilo, které zhubla, se mohla lépe nadechnout - když ležela, dusila se váhou těla.
Takové to večerní přežírání je výsledkem toho, že tělo hladoví a večer potřebuješ vše dohnat. Pokud se stravuješ zdravým stylem, tohle nepoznáš.
Já jedla nejvíc do 17.hodiny, pak už jen zobala a nikdy mě nehnal hlad bezmyšlenkovitě v noci na vyjídačky ledničky 😀 to až nyní 😀
@astyna mluvime o normalni veceri, ne? Najist se treba v 19 nebo 20 hodin vecer a dat si poradne vydatne jidlo. Zadne prezirani. A jestli si nekdo da kousek syra nebo hrnek mlika nebo kousek jabka tesne pred spanim, tak se mu taky nic nestane. Jestli nehubne, tak to je necim jinym, ne tim, ze si vzal kousek jabka. Klidne se najim i ve 24 hodin. A taky s tim hubnu.
@astyna Vidis, ted jeste jak ctu o mamince, tak moje mamka ma 66 let a taky mela tu vahu jak pises a az zacala poradne jist, tak zhubla bez jakehokoliv omezeni, jeste mi rikala, ze musi furt jist a neni na to zvykla. Vecer samozrejme jedla taky. Nevim kolik zhubla celkove, hubla asi 2 kg za mesic. Ale jako mas pravdu v tom, ze v tomto veku uz to jde daleko hur. Dokonce by mela jist vic nez ja, vyzivuje "vetsi" telo. Pohyb mela jen chuzi, vylety a treba nejake manualni prace na zahrade, uklid a tak. Teda "jen" chuzi...to je stejne pro ni asi ten nejlepsi pohyb 🙂
Moje máma je ale v důchodu, pohybu už moc nemá. Takže nepotřebuje vyživovat o nic víc, než já, která chodím do práce, cestou z práce do obchodu, poté se synem na hřiště a doma ještě poklidit. To mám tak 2x-3x víc kalorií zapotřebí, než ona, která jde do obchodu cca 300 m od domu a zpět.
Chůze je nejlepší pohyb, když chci zhubnout, přestanu jezdit městskou. A je to hned znát.
Mamka jedla pravidelně, ale nemělo to efekt...
Mě je třeba z večerního jezení špatně, za to manžel - ten zbouchá vše možné i o půlnoci 😀 ale to je také tím, že on celý den nic nejí, pak to potřebuje dohnat. Tasemnice jedna.
@88jani zatezi nezhubnes- jen vybudujes svalovinu (nasledne pak spotrebovava vic energie, to ano..ale primarne se tim nehubne). Hubnuti: pravidelny dlouho trvaj8ci pohyb bez pauzy pri tepu 105-115 (bez zastavovani jit treba 2 hod. min. hodinu). Jidt musis vse bez omezeni, cim dyl budes kojit, tim vic zhubnes...napr. v roce vypije dite mnohem vice, nez 3m mimi (tam to efekt zatim moc nema..casem bude mit ..pokud nebude dite v prirozenem kojeni tlaceno do jidla misto kojeni).
@88jani To je super výsledek!!
Já jsem zatím od porodu -25kg, během těhotenství jsem nabrala 20kg, takže jsem 5kg pod svojí původní váhou. Snažím se jíst zdravě, i když mám občas chuť na sladké, tak to zaženu kouskem hořké čokolády nebo jablkem. Snažím se chodit každý den na procházku s kočákem, to mi pomáhá asi nejvíc, na jiný pohyb není moc čas, protože neustále mám nějaké aktivity okolo malého nebo práce.
@dokument
@astyna
Koukám na skoro vyhrocenou diskusi o večerním jídle. Nevím, jestli to vyvolal přímo můj příspěvek, tak to zkusím uvést na pravou míru. Tím, že jím večer myslím třeba to, že si v deset večer dám jablko a jdu spát o půl jedné/v jednu. Přes den jím normálně, zdravá jídla, vyhýbám se bílé mouce, mám ráda ryby a zeleninu. Myslím, že v dnešní době snad už většina lidí, co se snaží zhubnout chápe, že se to musí brát jako změna životního stylu a ne jako časově omezené hubnutí.
ahoj, ale ne 🙂 jen prostě nemám ráda večerní žranice, kdyby sis dala regulérní oběd v 22.hodin, tak je to něco jiného, než jablko (ikdyž ty cukry ti asi nedovolí hned usnout, a na zuby taky nic moc). Já už teda nejím nic, nemůžu pak spát, funím v posteli 😀 nejvíc jím dopoledne, ikdyž jsem nebyla těhotná, pak to postupně snižuju...
Jablko vecer je právě že na zuby zdrave 🙂 nedokážu ted zduvodnit proc, kdysi jsem to slysela a i zubar mi to rikal. A je fakt ze ja mam po jablku takove hladké zuby. Ale musi se pak samozrejme vycistit.
@anniesfibis kojeni na kazdeho ale nefunguje, i to dlouhodobe. Znam z okoli par zen ktere kojily fakt dlouho a nemohly zhubnout. I kdyz u vsech bych nedala ruku do ohně za to, ze nejedly jak cunatka.Ale je to videt i na diskusních forech-spousta zen nahle zhubne prave az po ukonceni kojeni.
@hop_ita kojeni je obrovsky vydej (mamli vydej-hubnu..pokud u toho moc prijimaji, nehubnou..tot vse ;)..)...ale samo hubnuti nemuze nejdo cekat u kojeni 3m mimca, ktere vypije zanedbatelne mnozstvi
@anniesfibis to je teda zajimave,ze spousta zen potom co ukonci kojeni, samovolne zhubne.
Tak já se snažím jíst zdravě, pečivo nejím vůbec, plne kojim, každodenní procházky na cca 2hodinky s kočárkem. Od úterý začínám chodit na taebo a kilča snad půjdou ještě rychleji. Porodní váha byla 90kg a teď jsem na 70kg. Takže bych chtěla do léta ještě těch 10 shodit. V porodnici jsem nechala jen 6kg, takže o to víc mám ze sebe radost 🙂
A vy se tu holky nehádejte, každej ať si hubne jak chce přeci 🙂
@anniesfibis ano, to vím - cvičila jsem před otěhotněním poměrně dlouho 🙂 ale já nechci být vychrtlina bez žádného svalu 😉

@astyna zbytecne trapeni, to se da uplne v pohode zhubnout i kdyz se normalne najis, i pred spanim. To mas kilo za mesic, takove akorat tempo