Hladovka. Máte zkušenost?
Dobrý deň, dnes ráno som zistila že neoblečiem nohavice 🥺 Tak som si povedala že by som vyskúšala tu slávnu hladovku. V minulosti som problémy s váhou nemala, takže som nikdy nedržala žiadnu diétu. No už je na čase niečo so sebou urobiť 😔 Tak mi teda napadlo spýtať sa Vás, či máte skúsenosti s haldovkou /prip. inou diétou/ a či sa Vám podarilo udržať si hmotnosť. Potrebujem schudnúť do Vianoc aspoň tých 15 kg. Ďakujem
Do Vanoc, tj. za 3 mesice, 15kg? To je nerealny cil 🤦♀️ Uzenete si zdravotni problemy a i kdyby zhubnete, bude nasledovat paradni jo-jo efekt. Doporucuji radsi zdravy jidelnicek, pohyb a postupne udrzitelne shazovani.
15kg do Vánoc sice je reálné, ale nezdravé stejně jako hladovka. Každé tělo je jiné a každému na hubnutí zabere něco jiného. Někdo vynechá mléčné výrobky a hubne, někdo pečivo.. na mě třeba zabírá přerušovaný půst. Každopádně zdravá strava a dostatek pohybu a spánku je nutný základ.
15 kilo do vanoc je realne a ani na tom nevidim nic nezdraveho, je to vic jak 12 tydnu a kdyz se ke zdrave strave prida pohyb, tak to muze klidne vyjit. Doporucuje se kilo tydne a zezacatku to jde vzdy lip, protoze jak clovek prestane prasit, tak jde i voda a celkove to jde lip. chce to hlavne hlidat at ji clovek dostatecne a pridat pohyb.
koukni na kalkulacku https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka tam si vypocitej hodnoty a ty zadej do kalorickych tabulek(ty jejich hodnoty jsou spatne) a pak uz jen staci se tech hodnot drzet
@tulikiss ďakujem.
Proc hladovku? Ta ti nepomůže. K hubenosti se musíš projist a mit pohyb
Zkušeností s dietami mám plno a upřímně píšu, že řešit nadváhu hladovkou je asi ta největší blbost, kterou můžeš udělat. Tím si leda tak zpomalíš metabolismus, bude ti špatně, zničíš si zdraví a jakmile přejdeš na klasickou stravu, tak to všechno i s pěkným jojem přibereš zpět. Nakolik je do Vánoc reálné shodit 15 kilo, to těžko soudit, když neznáme tvou aktuální fyzickou konstituci, stravovací a pohybové zvyklosti.
Jinak já zkoušela jednodenní půst a nedala jsem to, dělalo se mi a hladu blbě. Radši si koupím větší kalhoty než držet hladovku 🙂
Za sebe radím přechod na Low Carb, ale chce to brát jako trvalou změnu stravovacích návyků, ne jako dietu. Sice by to taky fungovalo, ale jakmile by ses vrátila ke starému způsobu stravování, všechno by se ti to vrátilo.
Co Neera? Na 5 dní, procistis se a pak najed na zdravou stravu s kalorickym deficitem. Do toho pohyb, cvičení
Vynechat z jídelníčku lepek, cukr a nejíst "sračky".. A hýbat se a to pravidelně. Mě třeba jóga nastartovala metabolismus a do toho nějaké rychlejší cvičení, já chodila na TRX. Nebo třeba běh 😉
Hladovka je nesmysl. Mně pomohla ketodieta,ale není to pro každého. Jedla jsem nárazově a hlavně večer. Díky keto jsem se naučila jíst každé 3-4 hodiny a ve stylu lowcarb jedu dál. Dnes už je na trhu spoustu produktů,samozřejmě každý si musí najít svou vlastní cestu. Občas zhřeším😊....Jak už někdo psal, důležité je změnit stravovací návyky a zařadit pohyb.Hodně štěstí!
Před 2 rokama jsem zhubla od září do prosince 10 kg. Jedla jsem ráno ovesné kase, k svačině polivky, oběd klasickej (pracovala jsem v restauraci), odpoledne k svačině jablíčko a večer nějaký těstovinový salát, rýže s masem, nebo nudle s kuřecím, občas hemenex s kaiserkou, nebo sopak. Neprejidala jsem se, jedla jsem takto pravidelne každý den a k tomu jsem se hodně nalitala v práci. Ve volnu jsem chodila na dloooouhe procházky s dcerou 🙂
Jo a přerušovaný půst jsem nevědomky držela. 14 hodinovy půst a 10 hodin během dne jsem jedla.
Jako u každé diskuze o hubnutí bych se do zblbnutí opakovala. Ve zkratce- nejíst není řešení, stejně jako člověk za dva měsíce nenabere 20 kilo, tak je ani nemůže zdravě za 2 měsíce shodit. Je třeba zařadit méně kalorií, ale nejít pod bazální metabolismus. Plus nějaký pohyb. Nejsou nezdravé potraviny, pouze nezdravá množství. Chce to číst složení a obsah kalorií nezapomínat na všechny makroživiny- bílkoviny, sacharidy, tuky. Vřele doporučuji mrknout na web Institut moderní výživy. Pokud chcete zhubnout zdravě a UDRŽITELNĚ, tak na to žádná magie ani zkratka není...
Mně a mamce se osvědčila krabičková dieta. Jí se "všechno", ale hlídá se počet kalorií na den a počet porcí. Přijde mi, že je to takové odlehčení jídelníčku. Úbytek váhy cca 1-1,5 kg týdně, a když se pak trochu hlídáš i dál (třeba omezení sladkostí a nezdravých jídel, zachování těch 5 porcí denně...), tak bez jo-jo efektu.
A kolik máš Kg? Jaká je výška?? Říct, že chci zhubnout 15 kg je sice fajn, ale taky to nemusí být úplně zdravé. Hladovění ti nepomůže, tělo si uvědomí, že nedostává živiny a začne si ukládat tuk, takže se ti bude objevovat jojoefekt. nejlepší je řídit se zdravým rozumem- nesolit zbytečně, vyhodit cukr a sladký, jíst ovoce, zeleninu, mít pohyb, vyloučit uzeniny a tukové rohlíky. Příčinou přibírání hmotnosti může být i stres? Podívej se na to co jíst, v jakých dávkách, kolik máš pohybu, kolik spánku a přehodnoť to ☺️Hodně štěstí
Myslím, že to není dobré, zkuste si koupit třeba rotopet a začít se pravidelně hýbat i doma.
Nee, do toho bych nešla, je důležité pravidelně jíst a cvičit. Třeba si domů pořídit rotoped a nebo běžící pás.

Hladovku neee. Já vynechala bílé pečivo a tučné věci.dám snidani, oběd, odpoledne občas ovoce a večeři. Vše střídmě, za tři měsíce mám dole cca 12kg.Jinak jím vcelku normálně , hlavně neprasit a výjimečně zahřešit 🙂