Jak zhubnout břicho?

9. bře 2024

Ahoj, jsem ve fázi hubnutí. Za 3m dole 9kg a to především úpravou stravy a dlouhých procházek. Občas když je prostor si zacvičim. Těch 9 kg je znát ale přijde mi, že hubnu všude jen ne na břiše... Jsem 5m po operaci břicha takže cvičení mám svoje speciální od fyzio. Vím že to chce čas ale cvičit jenže to musí ještě chvíli počkat. Tak si říkám... dá se tomu trochu pomoci jinak? Třeba nějaké speciální potraviny, bylinky.. máte zkušenosti 😉??

cilkat
9. bře 2024

Obávám se, že neexistuje nic, co by reálně spalovalo tuk jen v určité oblasti. Tuk prostě mizí, nebo nemizí.
Co je trochu rozdíl, je viscerální tuk obalující vnitřní orgány (který může dělat to břicho) a tuky v podkoží (klasické "špeky") ... ale obávám se, že viscerální jde stejně vždycky první a že tvůj pocit, že břicho nehubne, je stavem břišnich svalů, pánevního dna a podobně. Jenže po operaci to chce fakt dozor fyzio. Ale pokud máš doporučení od fyzio v rámci nějaké pooperační rehabilitace a třeba měsíc staré, stálo by to za novou konzultaci. Ale s fyzioterapeutem - ne s trenérem ve fitku (pokud to není odborník na zdravotní tělocvik a rehabilitace).

optimistic
9. bře 2024

Přesně, jak je psáno výše. Povolené svaly břicha, např při diastáze, mohou působit, že je žena tlustá...

dashyyy
11. bře 2024

případně, pekáč buchet se peče v kuchyni... cvičení s fyzio beze sporu, ale úbytek tuku v oblasti břicha je nejvíce zásluhou stravování