Jak zhubnout po těhotenství?
Holky pomoc😭😭😭😭porad te prosím já vůbec nemůžu zhubnout ty kila se drží jak klíště nabrala sem během dvou těhotenství přes dvacet kilo a za boha to nejde dolů prosím pomoc😭
@jaroslava350 no nenapsala jsi co pro to děláš ? Zaklad ze deficit a nejaky pohyb ..chodíš cvičit ? Běhat ? Jóga ? Jaky máš jídelníček ?
@wladimira chodím běhat pravidelně každé odpoledne když děti spí a odpoledne cvičím doma a mám dietu stím že žádné smažené ,cukry a a tak jim dost vlákniny a bílkovin
@wladimira chodím běhat pravidelně každé odpoledne když děti spí a odpoledne cvičím doma a mám dietu stím že žádné smažené ,cukry a a tak jim dost vlákniny a bílkovin
@jaroslava350 tak jestli tohle nefunguje,je někde chyba … kolik kalorií mas na den ?? Jak dlouho běháš a odpoledne cvičíš ? A to takhle každý den mas aktivitu nebo máš i rest day ? Vis co ty reknes ze chceš zhubnout ale nereknes ty důležité informace co je k tomu potreba vedet
Zkus kalorické tabulky, abys měla přehled, mě překvapuje, že moje porce jsou vlastně o dost větší, než by měly.. jinak deficit a pohyb zabere, 100%
@jaroslava350 A nemáš antikoncepci?
Řekla bych ti "se s tím smiř" ... Mám za každé dítě 12 kg nahoru. Jsem na hranici obezity... Jsem poměrně dost fyzicky aktivní - dělám cvičitele + děti a domácnost. Nemohu si dovolit "se zničit" a zároveň zajídám stres, takže... Prostě nejsi v tom sama.
Váha se od porodu úspěšně hnula dolů 2x, vždy po pěti kg. Poprvé když jsem se před pěti lety dostala na prediabetes a cukrovkářské poradny... Po konzultaci tam jsem zhubla asi 5 kg a stabilizoval se cukr. Podruhé teď po nástupu do práce. Zhubla jsem 5 kg, ale na Vánoce se to zastavilo a zatím dál dolů nejde.
Ano, problém ej u mě zajídání stresu. A to klidně ani ne prasárnama, ale prostě jídlem.
@jaroslava350
Hubnutí je v podstatě jednoduché. Pokud je nastaven a dodržován kalorický deficit= hubnutí.
Občas můžou zlobit hormony,PCOS nebo štítná žláza. Sama mám hormony rozhozené, díky mudr jsem našla cestu a váhu si držím. Samozřejmě je v tom dost omezení, ale furt lepší než být obézní a řešit v budoucnu zdravotní problémy. Dala jsem dolů 25kg a už sem nepřibrala ,po druhém dítěti to šlo hůř jelikož jsem dlouho kojila. Jako jím fakt hodně a to je ten klíč.
Po 2 dětech jsem se vyžrala a mám 40kg nadváhy. Mám 5kg dole za měsíc, protože jsem začala mnohem víc pít a dodržuju kalorické tabulky.
Pokud nehubneš, tak nejsi v kalorickém deficitu. Můžeš jíst zdravěji, ale asi máš větší porce. Je fajn skupina na Facebooku, kde ohledně kalorických tabulek poradí.
Všechny tady píší kalorický deficit 🙂 ale řeknu ti svou zkušenost, malý má teprve 10m, mám kalorický deficit nastavený pro kojící matku, mám 2x týdně silový trénink a časté procházky... (Nabrala jsem 33kg v těhotenství a mám 20kg nahoře) A ani deko nejde dolů. Po prvním porodu jsem dala 25kg dolů (nekojila jsem), teď kojim , nespím, ... Mám zvýšeny kortizol a tělo je nastaveno jinak a teď nejsem asi připravena na hubnutí. Nevím jak staré děti máš a jestli kojíš a jestli máš dostatečný spánek, dostatečné kalorie, protože to dělá fakt hodně.
@jaroslava350 Kalorický deficit je až druhotný krok. První krok je zajímat se o správnou denní kortizolovou křivku a o inzulínovou rezistenci - neznamená to diabetes 2 typu. Pokud toto nesrovnáte, řídící osy těla Vás drží ve stresu, ve stavu pohotovosti. To způsobí, že tělo neuvolňuje zásoby a snaží se i zmála něco uložit. Tedy vyřešte prvně kortizol a inzilínovou rezistenci - především klid, předvídatelnost situací, žádný dlouhodobý stres, pravidelný a dostatečný spánek nejpozději před 23 hodinou, nejlépe vyřadit alkohol, kávu nikdy ne nalačno a nepozději ve 14 hodin. V každém jídle dostatek bílkoviny a zdravých tuků a vlákniny - zeleniny asi jedna pěst na porci, ideálně brukvovitá zelenina. Přílohy menší a nejlépe minimalizovat bílou mouku a cukr, dostatek tekutin. Dohledejte si, jak upravit kortizolovou křivku a jak zlepšit inzulinovou rezistenci. Ani to, že se budete nutit do namáhavého cvičení a hiit Vám nepomůže, protože to je další stresor pro tělo a tedy další rozhození kortizolu. Pokud jste nad 35 let, pak je zde již také faktor klesajících hormonů, ty je však dobré řešit pomocí vitamínů a stopových prvků, ne hned univerzálními doplňky nebo začínat hormonální podporou.

@jaroslava350 no nenapsala jsi co pro to děláš ? Zaklad ze deficit a nejaky pohyb ..chodíš cvičit ? Běhat ? Jóga ? Jaky máš jídelníček ?