Jde hubnout a cvičit při péči o děti?
Dobrý den, je mi 36let, mám 2,5 letého syna a půl roční dvojčata holky. Nekojim, ale ručně odstříkam 1,5-2litry mléka denně, plně pokryji příjem dvojčat. Spím denně 3-5hod. Přerušovaně kvůli krmení holek, když se stane, že je to víc, tak je to úžasné. S detmi chodím ven, hlídání využívám hlavně kvůli lékařům a nutným zařízovani. Můj jídelníček je bohužel fakt na pytel. Muž chce uklizeno, navařeno a postaráno, ať je o děti. Mám kvůli jedné z holek zakázáno jíst mléčnou stravu. Můj jídelníček je vražedný. Někdy sním jen dva rohlíky se šunkou a pak večer to doháním, co najdu. Během dne to řeším příjmem rychlých cukrů. Sladké nápoje , gum. Medvídky, prostě vše co mi chutná a neobsahuje laktózu, prostě nestíhám. Obchod v dosahu taky nic moc výběr. Muž mi včera začal vyčítat, že můžu hubnout, cvičit i když je situace jaká je. Jen že já se na to necítím, moc bych chtěla. Ale většinou jak si na chvilku sednu, okamžitě mi padá hlava. Nechci ohrozit tvorbu mléka a někdy prostě, jak je doma ticho, děti spí, prostě mé tělo vypne a já upadnu do spánkového kómatu 🤪 a pár minut spím ... Vůbec nevím jak budu stíhat vařit příkrmy pro dvojčata a krmit je. Přeci jen mlíčko mají za dvě minuty v sobě a s příkrmy je to fakt na déle. Už tak mám pocit, že syn z mé strany nemá tolik pozornosti kolik bych mu chtěla dát. A já a mé potřeby jsou do pozadí. A rada typů , víc hlídání prostě nepomůže, tchýně hlídá hlavně druhého vnuka ( téměř furt) , muž musí chodit do práce a moje máma mi fakt pomáhá, když je třeba a ještě chodí do práce ...jde za takové situace hubnout , cvičit a nebo jsem fakt jen líná...
Muž chce uklizeno, navařeno a abys vypadala jako modelka z časopisu. A co kdyby třeba muž přiložil ruku k dílu? Nikde nepíšeš o tom, že by se do chodu domacnosti a pece o děti jakkoliv zapojoval.
On snad nemá ruce, aby uklidil?
Omlouvám se, ale tohle mě úplně rozcililo za tebe.
@sherryel Jako mám půl roční a 3 letou, mít místo té půlroční dvojčata, tak mě mrskne 😅. Malá od půlnoci skoro nespí a je ranní ptáče. Ještě jsem nějak nenašla čas na cvičení, občas hrozně nestíhám a jsem strašně unavená, ale aspoň se snažím v jídle, když vařím pro 3 letou, tak prostě vařím zdravě i pro mě, chodíme aspoň 1-2x ven, na zahradu a létám s 3 letou, tak to beru jako to cvičení 😉. Sama jsem z dvojčat, takže si celkem umím představit jaký je to pro maminku dvojčat náročné . Zkus se aspoň nešidit v tom jídle, a místo sladkých rychlých cukrů, třeba zařadit ovoce, med, nebo než po ruce pytlík oříšků. Hlavně na sebe nebuď úplně přísná, hodně záleží i na povaze staršího dítěte, jestli je 2.5 letý jako tryskomyš, a musíš se mu hodně věnovat, tak se prostě nedá nic dělat no, prostě počkat až začnou dvojčátka běhat, to bude teprve cvičení 😅.
1. Chlapa bych poslala do fitka, at se nevraci bez pekace buchet a doma nezaclani (kecam, mela bych hystericky zachvat a poslal ho do prdele)
2. Prestala bych odsavat a zacala kojit. V leze. Urcite tim usetris vic energie nez tim nablblym odsavanim (to jsem delala 14dni a vetsi pakarnu jsem nezazila)
3. Nad nejakym hubnutim a cvicenim bych vubec nedumala dokud si nespravis zivotospravu. Jak? Moc neporadim, taky se v tom placam. Ale snazim se. S chutema pocitam-to patri ke spankověu deficitu, tak aspon na to jidlo myslet vcas. Rano poradna kase (v. MW-2 minuty) appd. Urcite ten starsi ji. Snaz se s nim, at to mate jako ritual. Pro nej jen dobre.
4. Mas nadeji, ze se to srovna 😉
Ještě mě napadlo - co nějaká krabickova “dieta?” Nebo dovážení jídla z jídelny? 😊
@sherryel v první řadě máš můj obdiv 👍 v druhé řadě by sis měla srovnat chlapa, protože představa, že mám doma 2,5 leté dítě plus miminka dvojčata, nespím déle než 5 hodin a milostpán chce mít do toho veškerý komfort a ještě si dovolí mít poznámky na mou postavu při takovém životním stylu, tak já osobně bych si tedy tohle líbit fakt nenechala - buď by se musel víc zapojit nebo slevit ze svých nároků, aby sis tedy mohla udělat na to cvičení nebo alespoň na to se pořádně najíst, což je v tvém případě priorita - bez pořádné stravy se hubnout nedá, respektive zdravě hubnout 😉 mimochodem, jak se cítíš ty? Opravdu si myslíš, že potřebuješ cvičit a hubnout? Protože mě se zdá, že tohle je teď to poslední, co ty osobně řešíš 🤷♀️
@sherryel A můj muž hodně pomáhá, hlavně večer když uspávam jednu nebo druhou, třeba uklidí v kuchyni, naplní myčku.... Nemusím mu říkat, prostě je radši že jsem byla s prckama venku než řešit, že není naklizeno jak z časopisu. Prostě jsme tým, parťáci a každý vypomůže kdy a kde je třeba a nikdo si nehoní ego, jestli ten a ten dělá nebo by měl dělat víc.
@sherryel to jidlo mas silene, vubec div, ze mas to mliko! a co ji 2,5 letak? jez aspon s nim. radsi rano kasi, ovoce nebo presnidavku nez nic. i kdyz uvaris kotel polivky a budes to aspon popijet v rychlosti, tak to bude lepsi. ale vubec nechapu, jak takhke muzes prezit, vazne! me se normalne chtelo pri kojeni spat. manzelovi rekni, ze hubnuti neni pri kojeni zdravy, ze se do mlika uvolnuji toxiny. ne...vazne, k tomu co rekl, se radsi nebudu vubec vyjadrovat 😔🙈
Muž dokud jsme neměli děti, byl skvělý. Teď má pocit že když jsem doma tak jen polehávání a klidecek. Neřekne to přímo, ale když odjíždí na služební cestu, tak mi řekne že si s dětmi aspoň odpočinu ( jako fakt ? ). Nebo mi vozí z práce brigádu ( během dvou týdnů už po druhé , což dělá 30hod. Navíc k mému režimu za týden a ani se mě neptá , prostě přijde a řekne " tahle zakázka v úterý musí být" ) někdy tedy ho pošlu s brigádou někam a moje mamka tu práci udělá jakoby za mě ( někdy nám v práci vypomáhá ) . Někdy přijde a řekne mi " musí se umyt koupelna " a já na to "tak prosím,můžeš " ale nemám na to pak se hádat, že jsem sobecka atd. Pak zase chvilku funguje a za pár dní to jede zase stejně... Chování mého chlapa je na další slohovku. Chybí mi ta jeho podpora ( třeba i slovní ) , že si uvědomuje že to není med. Ale myslím že mi podvědomě vyčítá, že jsem chtěla druhé dítě a podařila se dvojčata ... Syn má své oblíbené jídla a pokus o zpestření jídelníčku se moc nedaří. Ja pak jim obložený talíř se zeleninou či ovocem. Neříkám že si nedám oříšky, ovoce, zeleninu. Sem tam ovesná kaše bez laktózy, cereálie, polévky a jídlo. Varim na dva dny , někdy ale i dvě tepla jídla denně . Krabičková dieta asi s omezením laktózy, ryb a alergii na pórek a upřímně s penězi by mi ta krabičková dieta vyšla tak tak...
Jak nejsem nějaká průbojná, tak při další zmíňce o hubnutí bych si sbalila "věci do fitka" a na dvě hodiny někam odešla se vyspat (kamarádka, mamka) a o domácnost a děti se starej ty. A klidně třikrát týdně, opakovat do doby, než mu dojde, jaká je to řehole.
Ještě mě napadá... Měla by ses jasně vymezit, vážit si sebe sama a ujasnit si, co chceš, a co už je moc. Většinou se k nám druzí chovají tak, jak jim sami dovolíme.
@sherryel kašli na hubnutí. Stejně ti to nepůjde. Tělo je sakra opatrné. Nespiš, nejíš, kojíš, celý den se nezastavíš. Tělo potřebuje energii a nepustí ti ani gram, protože jedeš na doraz. Vím o čem mluvím. Mám od porodu 11 kilo nahoře a nejde to ani po dobrém a ani po zlém. Až se zvolní režim, přestaneš kojit a budeš spát a jíst pořádně, tak budeš mít i energii a tělo si nebude muset syslit. Jsi krásná a dokonalá tak jak jsi a co si myslí nebo chce tvůj muž není důležité. Dala jsi život dětem a děláš pro ně vše. Až bude mít tvůj chlap blbé kecy, tak se ho zeptej, co dělá proto, aby jsi na to měla čas?...je mi líto, že takhle sráží tvou sebedůvěru člověk, který tu má být pro tebe. Naštěstí máš nás, ženy, které víme co prožíváš a jsme tu, abychom tě podpořily...Já osobně tě obdivuju. Nemám starší dítko a jenom jedno mimčo a i tak jsem si včera holila nohy skoro po 2 měsících 🙄. Prostě není čas na blbosti 🤣. Já jsem ráda, když si vyčistím zuby a učešu. Do toho péče o domácnost a práce, mála přes den skoro nespí a já nevím kolikrát ani, co jsem naposledy a kdy jedla, nebo co je vůbec za den. Kdyby mi do toho přišel chlap, že to či ono, tak to nerozdýchá. Naštěstí on ví jak je to s Elli náročné a spíš semtam utrousí nějakou tu strohou poklonu. 🫂
@sherryel Já chodím už roky za doktorem na výživu, je opravdu lékař, ne samozvaný výživový poradce. Dokud jsem kojila, hubnutí extra nešlo a sám mi říkal, že to je takový výdej pro tělo, že v kombinaci s nespavcem je to proopravdu záhul. Co udělat můžeš - napiš si jídelníček a nakup si jídlo na týden, ať to máš dané. Na YouTube je mraky videí na cvičení, půl hodinky manžel pohlídá, když chce mít doma kočku.
Tvl tak to by mi řekl jednou, umyj koupelnu a zhubni 😀 Jako nenech se takhle komandovat. Tři takhle malé děti, to musí být každý den boj o přežití, natož abys ještě večer běhala 10km. Já sportuju hodně, ale umím si představit, že v takovém zápřahu na to prostě energie ani čas není a taky jsem začala, až když byly děti starší. Na druhou stranu, když překonáš ten prvotní odpor a zařadíš nějaký pravidelný pohyb, tak si na to tak zvykneš, že už se nebudeš muset nutit. V tvém případě je nejlepší nějaké večerní cvičení na doma. Mám ráda videa od Ladylab, půl hodinková cvičení, kdybys to zvládla 3x týdně, určitě se nastartuješ. A nebo jestli máš doma prostor, pořiď si chodící pás a u koukání na telky prostě choď. Co se týče jídla, vzdej se pečiva a cukru a nemusíš držet žádné složité diety. A nebo když má manžel kecy, ať ti zaplatí krabičkovou dietu, to by ti určitě hodně pomohlo.
@sherryel já mám 3 letého syna a 3 měsíční miminko, které většinou přes den spí jen v kočárku a to se s nim musí ještě jezdit. Do toho starší chce být celý den venku a domů ho skoro nedostanu. Jednou manžel řekl něco jako, že není uklizeno a pak jsem mu to řádně vysvětlila a už nic neříká a spíš už to chápe stačí mu občas dát na hlídání staršího a chápe, že s nim skoro nic neudělám 😂 takže když to jde tak vždycky něco uklidím a když ne tak je bordel. Hračky se u nás uklízí max jednou denně a někde je uklidi i manžel 😀 takže bych mu děti na par hodin strčila ať si to zkusí když je to pohodička
Byla bych rychle hotová s chlapem. Se asi pos*al ne? Přijde mi to od něj velice sproste. A k tomu tvému jídelníčku... Píšeš že nechceš ohrozit tvorbu mléka, ale dva rohlíky se šunkou ji jaksi ohrožují. Zkusila bych kalorické tabulky. Za prvé tě to bude nutit jist a za druhé bys treba i zhubla - i když nepíšeš jestli to potřebuješ, nebo zda chce muž abys cvičila jen kvůli zpevnění...
Vymenit muže. Má na tebe příliš velké nároky, jako aby měl denně navařeno, naklizeno, doma modelku a ještě postaráno o 3 děti, to nejde stíhat. Já mám taky 3 deti, ale muž doma dost musí pomáhat a nevyčítá mi, když něco není dokonalé. Zas se chci věnovat i tem dětem, to mi přijde důležitější, než celý den lítat s hadrem a vařečkou. Akorát bych něco udělala s tím svým jidelnickem, to je o zdraví se takhle stravovat dlouhodobě.
ne líná fakt nejsi! je potřeba si srovnat priority. Já taky měla sama sebe až na posledním místě a to je hodně špatně. časem se to vymstí. Takže 1.ty (odpočinek, nehonit se za vším, úklid rozhodně není životně důležitý) pak děti a manžel. Ale nenech si od něj diktovat, co všechno máš stíhat a dělat. Bude to náročné období, než pochopí, že jsi také jen unavený člověk, a i ty potřebuješ odpočinek od tvé práce - od dětí, a domácnosti. Zkus si prosadit aspoň třeba hodinu denně, kdy necháš vše na něm a půjdeš si klidně jen lehnout, nebo ven, aby tě opravdu nikdo nerušil, pořádně a v klidu se najíš.... Hubnutím se teď fakt nestresuj, to dáš, až nebudeš tak vyšťavená z malinkých dětí. A třeba to půjde samo, i jen tím odpočinkem a lepším jídlem🙂
My se pak s mužem vystřídali na rodičáku, když bylo dětem 3r a 1r a bylo to super pro všechny. Já už nemohla být doma (nonstop, hlídání 0) a jeho to štvalo v práci. To jen takový tip na zamyšlení😉
@sherryel mám tři děti a po těch dvou porodech jsem byla schopná začít cvičit až cca po tom 1 roce. Do té doby jsem na to neměla kapacitu. Nebo ano, měla bych, ale nebylo by doma uklizeno nebo uvařeno a nebo bych pustila dětem TV a to moc nedělám. Teď mám 5m prcka a taky bych měla se sebou začít něco dělat. Občas se k cvičení dostanu, ale jak píšete, spíš si sednu a ihned usínám. Nedávno jsem čekala na poště 1hodinu a malém jsem tam usnula na židli 🤦♀️. Takže líná nejste, jen je toho na vás momentálně hodně. 🙂
@sherryel jsi skvela mama a, asi nemuzu napsat manzelka, promin, ale skvela sluzebna. At si postezuje chlapum v praci a zepta se jich, jak to maji oni. A at nezapomene dodat ze doma nehne prstem. Ja mam k 2,5lete jen pulrocniho kluka a doma to vypada jak po vybuchu. A chlap je kupodivu spokojeny a jeste mi rika, ze jsem skvela (a to zvladam jen uvarit, vyprat a jet program s detma - ven, vylety, hrani, fyzio a tak). Den ma jen 24 hodin a ty jsi taky clovek a ne robot nebo motorova mys.
Ve chvíli, kdy se objeví chlap ve dveřích, dostal by všechny tři děti a ty by sis měla jít okamžitě lehnout. Pak chtít večeři, uklizeno a vykoupané děti. A pak se můžete bavit o nějakém cvičení. 🤦♀️

Co chceš slyšet? Přečti si to znovu a odpověz si sama, 😉
Všechno jde, když se chce.... Ale někdy je to na úkor kvality, komfortu, zdraví... Popravě si myslím, že chvilka na cvičení najít jde. Na druhou stranu s tímhle režimem a jídelníčkem (!!!) to je cesta ke kolapsu.