Nějaká rada, jak zhubnout po antikoncepci?

sanyy22
7. kvě 2023

Ahoj holky, brala jsem 11měsíců antikoncepční injekci, bohužel jsem ale přibrala 24kg. Za pár dní budu vysazovat právě kvůli stále stoupající váze. A tak bych se chtěla zeptat: Máte některá zkušenosti s hubnutím po vysazení? Šlo to dolů? Nebo co jse pro to udělaly? Jsem z toho zoufalá a naštvaná.

barmil
7. kvě 2023

@sanyy22 no je to vyvinuto jako injekce pro skot.. na lidi se to poprvé použilo při hladomoru v Somálsku, aby se dal nemnozili.. nechápu, že si to někdo píchá dobrovolně, je to prostě velká dávka hormonů..
Ale
Většinou za pribirani může změna životního stylu, to znamena, že např začnes užívat antikoncepci, když jsi v dlouhodobem vztahu, máš "jistotu", usadis se, nesnazis se, protože máš uloveno... 24kg jen hormony nepriberes, takže je opravdu jen vysazenim zazracne nezhubnes.

alpakovo
7. kvě 2023

@barmil to je sice krásné,to co píšeš,ale já třeba že zdravotních důvodů jinou než injekční antikoncepci mít nemůžu. Každý si nemůže vybírat. Tak nesuď ty co jí mají

barmil
7. kvě 2023

@alpakovo nesoudim, konstatuji a nabrat 24kg jen z antikoncepce prostě nelze

jana_zofie
7. kvě 2023

@barmil ja nabrala "jen" sedm. Zato za 2,5 mesice. Zivotni styl furt stejny, jen sexu pribylo (studentka a nas vztah se prehoupl do roviny vazneho a staleho, lec stale jsme meli kazdy vlastni podnajem). Jedla jsem zhruba stejne a stejne veci (kdyz mas par stovek na jidlo na mesic a nechces jist uplne sra*ky, tak se dostanes do takoveho zajeteho stereotypu). Takze ji to vcelku verim. Po vysazeni jsem zhubla 4,5 kg jen tak, volne. Ty 2,5 uz mi zustaly. Nejak jaem nemela silu je resit.

mia255
8. kvě 2023

24 kg určitě nemáš jen z antikoncepce 🤷 tak 5 ještě ano ale takhle velkou váhu rozhodně ne. Zkus si ještě nechat zkontrolovat štítnou žlázu. Já brala tabletkovou antinu cca 7 let. Když jsem ji vysadila ( nebo možná už v průběhu brání) se mi "pokazila" Štítná žláza (autoimunitní zánět). Přibrala jsem během pár měsíců 5 kg a ty zabíhá nejdou dolů

merope
8. kvě 2023

@sanyy22 Nepřibrala jsem z antikoncepce, ale z hormonů při IVFku. Šíleně jsem nabírala a postěžovala si doktorce a ta mi řekla, že není důvod u toho přibírat, ale že šíleně zvyšují chuť k jídlu. Tak jsem si u dalších cyklů fakt pečlivě hlídala, co jím - a aspoň už nenabírala. Pokud to má podobný mechanismus, tak jen vysazením nezhubneš, ale aspoň už nebudeš nabírat a bude šance trošku shodit (hlídáním si stravy).

Jinak když jsou léky, které jsou hubnoucí a v podstatě působí jen na chuť k jídlu, je to holt tak, že je dost léků, co jsou "přibírací" taky v tom, že působí zvýšenou chuť k jídlu.

veruuu_kubesovic
8. kvě 2023

@sanyy22 24kg fakt nepriberes jen z antikoncepce, to je prostě nesmysl...

nnnadja
8. kvě 2023

Ja pribrala cca 10 kg po telisku. Takze ti tech 24 verim. Ted ho mam pryc cca pul roku a vaha jde dost dolu- konecne!!!! Zivotni styl beze zmeny! Ted i pred tim. Ale urcite bych to nastartovala snizenim sacharidu🙂

marea2000
Odpověď byla odstraněná
Zobraz