Nezhubnu, protože málo spím
Ahojte
Mam rocni dceru a cele noci proste knoura a knoura ,,
Takze se nevyspim, jsem rada kdyz spim 4 hodiny .( vkuse)
Problem je ze bych rada vypadala jako pred tehotenstvim nebo aspon rada zhubla ,, jenze vsude se pise ze nezhubnu protoze malo spim a musim spat vic a jak asi ..
Bohuzel si nepamatuji kolik hodin jsem spala kdyz jsem chodila do prace ale urcite to taky nebylo 8 hodin ,
tak myslite ze to pujde i ted ?
Zvykneš si na ten “nespánek”. Navíc sport nabíjí, takže se stačí jen vykopat a především jíst!
Spát 4 hod v kuse, co to je?? Já mám od porodu dole 30kg a je to jen o jídle a trochu pohybu.
4hodiny v kuse? Neznám a hubla jsem stejně
@jjasmina neni, je to i o horm9nedhy nekdo ji malo, hybe se hodne, a nehubne. Ja zas nikdy nehubnu tim, ze budu malo jist, pouze tim, ze se vic hybu. Kdyz jim min, mam akorat hlad je mi blbě a vaha dolu nejde. Vestina zhubne kojenim, ale nekdo nic, dels vsechno mozny, a az sk9nci s kojenim tak mu vaha spadnnne o spoustu kilo. Podle sebe nemuzes hodnotinvsechny ostatni. Nefunguji mam ta tela stejne.
@jjasmina dekuji to jsi me uklidnila ☺️ To se budu asi snazit dale ☺️
já myslím, že to spaní na hubnutí tak velký vliv nemá. Já po porodu dcery zhubla během půl roku asi 15 kilo. Dcera byla totální nespavec a uplakánek a vstávala jsem k ní každou noc třeba 20x. Když jsem spala 2 hodiny v kuse to byl už luxus. A kila šly dolů taky. A to jsem jedla vše, žádnou dietu jsem nedržela. Ale prostě jsem měla fofr kolem mimča a hodně jsem chodila na procházku s kočárkem. Takže hubnout se dá i při minimu spánku. 🙂 Jo a to mám ještě i sníženou funkci štítné žlázy. A šlo to i tak. 🙂
Spánek může mít velký vliv na hubnutí, jelikož je pro regeneraci těla opravdu důležitý. Jídlo si hlídáš?
Hubnutí je 80% správná strava a 20% pohyb, dlouhý spánek je spíš příjemný doplněk...myslím, že většina z nás nespí 8 h denně. Takže nezoufej, málo spánku ti určitě hubnutí nebrzdí. Držím palce!
Spánek je pro hubnutí opravdu dost důležitý, jeho nedostatek zvyšuje hladinu kortizolu a ten má vliv na ukládání tuků. Nehledě na to, že když se člověk nevyspí, tak třeba regenerace po sportu není nic moc a pak má člověk tendenci tu energii doplnit jídlem. Každopádně strava je základ a nakonec ti dodá energii i na ten pohyb. A o čtyřech hodinách vkuse si spousta maminek může nechat zdát, nejsi v tom sama.
Jasne, ze to ma vliv, ma to na svedomi leptin, kazde telo se s tim vyrovnava jinak. Diky tomuhle se vytvari vzorec nespim-zeru, mam chute, vlci hlad -nehubnu.
Mam to tak, uz jsem se tim prestala stresovat, jidlo si hlidam, aspon abych netloustla, ale hubnuti az budu spat.
Podotykam, ze kvuli sklonum k nadvaze a hit si celozivotne hlidam jidelnicek a i podle tabulek -co stacilo pred tehotenstvim -kdyz jen lehce navysim mnozstvi -proste nestaci. Napr celozivotne snidam ov kasi-normalne mi staci urcite mnozstvi. Pri kojeni navysim o ctvrtinu a stejne tu pak sustim a hledam cim se dojist 😡 a musim a musim :/
Dokojim, najedu na jidelnik a 10-15 kg do roka dole. Trikrat jsem kojila, trikrat stejny. O aerobni aktivitu se snazim pravidelne pokud mam moznost a nehrozi to kolapsem 🤣
Taky o tom přemýšlím. V těhotenství jsem dost zhubla, hned po porodu jsem měla tak o 5-7 kg míň než před otěhotněním. Dnes jsem vlezla na váhu a mám ještě o kilo víc, než před otěhotněním a o kilo míň než před porodem 😨😨😨. Nechápu, jak se to stalo. Kojím a tak strašně se nestravuju, chodím na procházky. Jediný, co, tak to šílený nevyspání trochu doháním sladkým, což jsem dřív nedělala, ale jsem tak unavená, že si nemůžu pomoct. O 4 hodinách spánku v kuse si můžu nechat zdát, to bych ani nezvládla a budila se, co je se synem, že spí 😅. Jsem ráda za 4 hodiny dohromady. Tak nevím, jestli to tloustnutí mám z tý trochy sladkýho nebo z toho nespaní. Ale vidím to na kombinaci. Sport si neumím teď představit vůbec, sotva pletu nohama.
@jjasmina Měla jsem těhotenskou cukrovku a kromě toho cukru a sacharidových bomb jsem normálně jedla (máslo, sýry), hlad jsem neměla a kila šla dost dolů. Naopak sportem jsem nikdy nezhubla. Ale je těžký nejíst vůbec sladký, když je tělo vyčerpaný a volá po cukrech šílenou chutí umocněnou tím, že jsem nic půl roku nemohla. Taky myslím, že je to hlavně o stravě, ale jak se člověk nevyspí, tak věřím, že tělo si bude spíš ukládat, než se zásob zbavovat, když trpí nedostatkem energie. Já mám teda jen o kilo víc než před otěhotněním, ale pěkně mě to štve, když jsem měla o nějakých 5-7 kg míň a neměla břicho, což teď mám 😒. Nějak jsem tomu špeku odvykla.
Může to jít, ale jde to mnohem hůř. Chce to zamakat na stresu - a nemusíš spát 8 hodin v kuse, ale prostě jít např. spát s dítětem.
Já zhubla před lety deset kilo při deseti probdělých nocích měsíčně (trávila jsem v práci 300 a víc hodin a ve sluźbách na záchrance a na aro se člověk fakt moc nevyspí), neměla jsem čas ani dospávat přes den, ale prostě jsem se hecla a najela na kvalitní jídelníček a prostě jsem šla po 36h v práci ještě běhat. Takže to samozřejmě jde, ale zároveň to nemusí jít snadno -kvůli kortizolu a dojídání únavy, ale to už je zase víceméně naše volba, jestli tu čokoládu dáme do pusy.
S prvním dítětem jsem v noci také moc nespala, ale lehala si s ní i přes den když jsem byla unavena a celkově si ten den mohla rozplanovat. Z pribranych 30 jsem zhubla bezproblémové 35. S druhým dítětem jsem zhubla již jen 15 a to jsem se snažila pod odborným dohledem, měla krevní testy a fakt se snažila jako nikdy. Nakonec mi řekli, že to musí souviset se spaním a tím psychickým stresem. Synator nespal 3 roky 😁. Po třetím jsem to zatím vzdala. Díky covidu nemám za poslední rok a čtvrt minutu pro sebe, natož čas se vyspat, vařit si jinak nebo mít jiny pohyb. Bohužel. Takže i spanek je důležitý
Ano, u mě to tak bylo, že šla váha dolů nejprve po tom, co se dcera přestala v noci tak budit (protože jsem ji šoupla k nám do postele, úplně jedno z nejlepších rozhodnutí u nás v ohledu kvality spánku celé rodiny), okolo 8-10 měsíce. A finální zhubnutí ještě pod váhu před otěhotněním přišlo po konci kojení a vymizení laktace, takže celkem cca 2 a čtvrt roku po porodu jsem byla tam, kde jsem chtěla. Víc než délka spánku je podle mě důležitá kvalita a pravidelnost, stejně tak v jídle. Pohyb taky, cvičila jsem sporadicky, tak to možná proto nešlo tak rychle, na druhou stranu pohyb mám v práci a pracuji od konce šestinedělí, dělám uklidy.
@drep klobouk dolu.
Ale stejne si myslim, ze to s tou cokoladou neni moje volba. 🤣Ovladaji me nizke pudy mozna me nekdo ovlada na dalku, nebo mi to naseptava cokodabel 🤣 je to peklo. Kdyz nemam cukr, byla bych snad schopna jist samotny cukr. Vyvazenost bilkovin, cukru, tuku nefunguje. Funguje me temne ja. Me asketicke racionalni disciplinovane ja je nejmensi na celem svete 😢
Sice se to říká, ale nevěřím tomu. Já jsem byla do měsíce zpět na 50kg a vstávala jsem i 12x za noc...
@katule1990 jj upřímně, ja jsem se hned do zdravé stravy nehrnula, malá se budila po půlhodině a ještě si nedat ani coko. Musí na to bejt i správný čas 🙂 u mě to bylo vždycky spíš o jídle než o sportu, nicméně já můžu tak akorát běhat s kočárkem 🙂
Mam roční dite. Stále kojim, takže 4h vkuse fakt nespim a pres den jsem nespala nikdy, prostě za světla neusnu. Chodím, běhám, jezdím na kole, cvicim, plavu, odjakziva se otuzuju. Teď makám na zahrade. Auto stojí, jede jen, když je to někam víc jak 10km a musíme tam být vyloženě na čas, jinak vsude s kocarkem pěšky.
V tehotenstvi jsem pribrala +8kg, ted mam - 19kg. A to si stravu nehlidam, jen jsem zvykla teď 14hod, driv 16/18h nejíst. Prostě si dát brzkou veceri a nechat tělo trávit a regenerovat.

Já naspim tak 4 hodiny denně a to ještě s přestávkama, asi bych musela být slon už 😂 Je ale fakt, že jsem pořád v práci a pohyb tam mám, ale že by spánek měl takový vliv na hubnutí?