Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
Ahoj spolubojovnice,jak pak se dari?se priznam,ze sem to ted flakala,jeden den bych praskla,jak jsem.jedla a druhy den treba jen 2 jidla _:-/ Dneska probehlo po mesici vazeni,jenom to kilo dole,a -2cm pres stehna,jinAk nic,ale jak rikam fakt jsem to flakala,Takze to chci napravit a zacnu poctive dodrzovat jidelnicek a snad se naucim jist 5*denne 😝 dneska mi prijde kniha brichace toma,tak jsem zvedava
Tak ja mam porad podobny jidelnicek. Jednou jsem si dala tu cervenou cocku na kari, inspirovala jsem se tady. To bylo moc dobre! Ted jsem mela parkrat kure na majorance s ryzi, svaciny typu tvaroh s jabkem nebo chleba svajickem, trosku zeleniny, ovesna kase....porad se to opakuje. Jo, vcera jsem mela hovezi gulas s mnou doma delanou zitnou pita plackou (recept brichac tom , ale placka je hnusna, uz ji vic delat nebudu, ovsem dost me s tim gulasem zasytila 😀 ) Dnes mam -5 kg od 17. 3. 2016 A pritom vcera jsem si dala kousek gyrosu (hovezi) a smetanovou zmrzlinu u McDonald... 😅 Vyjimecne, protoze jsme s manzelem byli na rande, bez syna <3 😉
Jeste teda, asi si pridam jednu svacinu, pac tak mi to vyhovuje a nemam hlad, a bude to vzdy nejaka husta polevka nebo neco jako je ten fazolovy gulas. To se mi hodne osvedcilo, jednak mi to chutnalo, jednak jsem nemela hlad a jeste mi to krasne vyslo v celkovem souctu zivin a prijate energie 🙂
Muj dnesni jidelnicek:SN:ovesna kase,SV:banan,broskev, O:zelenin.rizoto,SV:jablko,Ve:2Ks zitny chleb,cottage,zelenina
Ahoj holky tak čtu co je nového. A moc teda nepíšete 🙂
@martina468 i to 1 kg je super. Určitě to ted půjde lépe. Držím palce 🙂
@dokument Je super občas vypnout a dát si něco dobrého 🙂 a máš hezký výsledek těch 5 kg. Kolik ještě potřebuješ dát dolu?
Jinak já dnes :
Sn: 2x žitný chléb,trochu másla a řetkvičky + 2 vejce
Sv: b. jogurt, 80% čokoláda nastrouhaná, ovoce a kešu oříšky
Ob: guláš zahuštěný cibulí a protlakem + rýže
Sv: salátek s balkánským sýrem
Ve: zapečené těstoviny ( celozrnné těstoviny, kuřecí maso, zelenina, 1 vejce )
cvičení : T Shaun 25 🙂
@martina468 parádní!!!😵 jen tak dál 😉
@dokument jéé a dej tip na nějakou polívečku,prosím 🙂 Já si minulý týden vařila hrachovou (žlutý půlený) a k večeři značka ideál 😵
@mcellinka parádní taky 😉
Já jsem teď 2dny jedla míň- jednak mi trhali moudráka, tak jsem neměla tolik chuti jíst a druhak jsem si zapomínala jídlo do práce doma v lednici😝
ale dneska:
sn:podmáslí+dobrá vláknina,+ semínka
sv: ovesná tyčinka (nedoslazovaná)+ malinký banán
o: trocha bramb.kaše+holandský řízek z jídelny
sv: hrst arašídů, 1pl eidamu 30%,rohlík(bílý) s lučinou linie a 2pl šunky 92%
**běh 5 km**
ve: odtuč. tvaroh +bílý jogurt+kávová lžička agáve
Jo a holky - objednáváte někdo ze zdravébedýnky BIOovoce a zeleninu? Jste spokojené?
@mcellinka u mě je to záhadný - když mám fyzickou zátěž, což ten běh byl, tak pak nemám večer tolik chuť- jakoby jak je tělo rozpumpovaný, tak se musím spíš nutit, abych něco snědla, zatímco, když mám den odpočinkový, tak bych toho snědla o dost víc a večeře někdy mívám i 2 😅
@dokument
@mcellinka jé holky, tak to mne těší, že nejsem jediná 🙂
a dneska :
sn: bílý jogurt, půl malého banánu,vločky, semínka, agáve
sv: celozrnný krajíček colorado, lučina linie a 2pl šunky 92%,okurka,pažitka
o:šunkofleky se sýrem a zelný salát s kukuřicí(bez zálivky)
sv: nějaké zdravé zobání ve školce (měli projekt o zdravé stravě)
**běh 2km**
ve: vejce, rýže okurka a 2 lžíce omáčky z jídelny, abych tu rýži neměla suchou
Holky a jaké ty polévky si vaříte? Inspirujte mne prosím 🙂 Děkuji za recepty!
Ahoj holky, tak dočítám, co je nového. Výsledky i jídelníčky máte opravdu hezké.
Já polévky pro sebe nevařím, tak to neporadím. Ale biozeleninu a ovoce občas objednávám, ne přes zdravebedynky, ale k nám do zdravé výživy dováží jeden farmář z nedaleké farmy. Zelenina od něj je super, spokojenost. Z ovoce jsem teď objednávala jablka a ta jsou teda hodně drobná, ale chuťově taky dobrá. My máme hodně ovoce a zeleniny z vlastní zahrádky nebo od babiček, tak se těším, až začne zase sezona.
Jinak můj včerejší jídelníček. Byli jsme na výletě, takže to bylo takové cestovní 🙂.
SN: pečené musli, polotučné mléko, banán
SV: tyčinka raw energy
O: salát z celozrnných těstovin + zelenina + sušená rajčata v oleji + eidam + bílý jogurt
SV: tvarohový milko dezert
VE: celozrnná bageta + gervais + šunka + eidam + rajčata + rukola
Mám trochu upravený jídelníček, výživová poradkyně mi opět přidala jídlo, takže porce jsou pro mě už dost velké. Ale za týden, co ho dodržuji mám váhu -1,7 kg, takže super.
Dnes jsem se i měřila a od 15.2 . mám pas - 22 cm, boky - 13 cm a prsa - 9 cm. Ta prsa by už mohla zůstat, jinak budu zase úplně plochá.
Jo, a ještě mi doporučila méně pohybu 🙂. Takže 3x týdně 10 min. posiluji a jinak chodím na rychlé procházky s kočárkem cca 7 km. Ty bohužel nestíhám každý den. Ale teď mám zrovna starší děti u babičky, takže vyrážím.
Mějte se hezky a boji s kily zdar 🙂.
@crawler mrkni se mi do fotoblogu - základ je povětšinou jednoduchý - vývar (není nutný), opražená cibulka a zelenina, zalít, ochutit, povařit a rozmixovat. Nijak je nezahušťuji.
Výborné jsou: pórková, ředkvičková, hrášková, mix lilek s rajčaty a paprikou, dýňová se zázvorem.
V kombinaci třeba s naklíčenou řeřichou či slunečnicovými semínky apod. 🙂
Konecne jsem si dopsala tabulky asi za uplynule 3 dny. Myslela jsem, jak jsem to prepiskla a vsechnbo spatne a ono ne. Ale dnesek jsem pretahla, dala jsem si velkou porci pstruha peceneho na masle a k tomu cervenou cocku (nic jineho doma nebylo, vratila jsem se po 3 dnech a prazdna lednicka 😀 ). A bylo to dobre, moc jsem si pochutnala. Akroat mam zase dneska vseho nejak vic 😅
@pav_la moc gratuluji- ty míry zní úplně luxusně-to jsou úbytky s velkým U!Gratuluji!!! Mohu se jen zeptat,proč méně pohybu? Já ho mám taky dost a vůbec netuším,zda jím dostatečně ...říkám si, že by nějaké přeměření a odborné rady byly dobré... 😒
@dokument já nezahušťuju už roky - polévky jsem vždy dělala husté, tak nebylo třeba a omáčky nevařím...miluju luštěninové polévky a jiné moc neumím ...:-/
No a můj víkend? Manžel mi dal opět do těla - bojuju s tím jídlem a pitím na takových trekách, takže jsem byla nateklá - jenže kdo má tahat litry a litry vody a mraky jídla? Takže jsem svačila spíš střídmě a když jsme došli docíle, tak jsem si dala zdravý oběd, ale porci pořááádnou - tchýně uvařila luxusně😝
V nohách jsem za ten den měla celkem 40km a možná i víc, takže bych měla sníst cca kolem 16-18000kj! Ale kde to nabrat? 😅
Ahoj holky tak já měla volný víkend. Dala jsem si různé dobroty na které jsem měla chut a ted to nechci dlouho vidět 😀 .
Dnes mě čeká cvičení a musím se kouknout na jídelníček co upravit atd. Zdá se mi že jím málo bílkovin. Takže budu dnes počítat a počítat. Pak týden testovat a uvidím 🙂
Určitě všechny využíváte hezkého počasí. Já bych hrozně moc chtěla chodit běhat. Ale nemám hlídání ☹ takž nic. Jen cvičení doma 3x v týdnu
Ahoj taky se k vám přidám. Já začala s pohybem. Z časového důvodu a kvůli hlídání to mám rozjeté následovně. Jeden týden posilovna 2x a druhý 2x plavání. V posilovně mě zatím doprovází skvělej trenér, který mi udělal i jídelníček. Jestli budete mít zájem tak to můžu nafotit a dát to sem. Můj problém je, že zatím podle něj nejedu. Nějak na to nezbývá čas. Manžel tak jíst nebude a pro syna by to nebylo, ten je omáčkovej.
@crawler podle trenéra vajíčka neuškodí, těch říkal, že se nemám bát.
@crawler no můj přítel je doma až v 10 večer tak to už se bojím někam vyběhnout 😀 Ale pokusím si ted vždy když bude mít volno udělat čas na menší běh a snad se do toho dostanu. Bojí se že někde po cestě nechám plíce 😀
Ale přesně jak píšeš. Taky by mi to vyhovovalo nejvíc ráno. Přijde mi to nejlepší 😒
@janina29k ahojky,moc tě vítám! no jo...pohyb je super, ale to jídlo stejně dělá víc...ale když budeš po malých krůčkách tu stravu postupně měnit, tak výsledky určitě budou a třeba ti to nebude připadat tak hrozný, ale chtělo by to, aby manžel trochu pomohl a zapojil se - můj teď aspoň snídá a svačí podle mě a mě to podporuje. Takže moc držím palce a přeji hodně odhodlání a piš 🙂
@mcellinka jéé, tak to ti chodí hodně pozdě ☹ to je škoda,ale jak píšeš - aspoň trochu ve dnu volna a postupně,postupně...začni každopádně indiánským během😉 já když není čas, tak jdu třeba jen na 2km a jsem za pár minut zpátky,ale mám dobrý pocit, že aspoň něco ...
Ahoj vespolek, mohu se přidat? Hubnu od února a docela to jde.Za 4 měsíce mám dole 9 kg. Upravila jsem jídelníček a začala jsem cvičit. Jídlo si vážím, teď už ne všechno, poněvadž už zhruba vím a je to znát. Cítím se dobře a nejlepší je, když obleču oblečení před těhotenstvím:o) 🙂
Mě se podařilo především rychle zhubnout po těhotenství hlavně tím, že jsem začala běhat 3x týdně 40 minut, prostě bez pohybu to jde fakt hůř. No a pak jsem si ale musela změnit šatník🙂))), uff, to bylo něco. A musím říct, že bez Žanety stylistky by mi to snad ani nešlo!

já dnes žádná hitparáda 🙂
sn:bílý jogurt hollandia ca 120g, bebe dobré ráno light
sv: 2krajíčky celozrnného chleba, pomazán.máslo, šunka 94%, eidam30%
sv2: banán
**obě svačiny na výletě - pěší trasa 6km s dětma**
po výletě oběd v restauraci (cca ve 14.hodin) - krokety, tatarka a kuřecí prsa 😀
vídeňská káva, doma 3v1 kafe a sladká sušenka
a na závěr půl banánu
no a byla jsem z toho tak nacpaná, že jsem neměla žádnou večeři-jen hrstku arašídů...takže kaloricky to asi na ten den vyjde, ale živinově teda hnus 😝