Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
@martina468 super rozhodnutí a uvidíš, že ti během pár dní (nejdýl za 14 dní vůbec nebude chybět😉
AD. Birell - obávám se, že to bude kalorická bombička,která ti nedá živiny...ale tak jednou za čas určitě v pohodě,ale jinak by ti to hubnutí taky narušovalo...i když teď kukám sem a myslela jsem, že je to horší
http://www.zdravapotravina.cz/nealkoholicke-piv...
115kcal jedna plechovka= 482kj- takže jako doplněk ke svačině 🙂
@crawler když jsem začala se změnou jídelníčku, jedla jsem striktně a mnohdy pod bazál. Měla jsem docela i hlad.Teď jsem se naučila jíst, nehoní mě mlsná, ale občas si kousek něčeho sladkého dám.
MYslím, že hlavní je nepřežírat se, používat selský rozum a navýšit zeleninu. K tomu všemu přidat trochu pohybu a není možné, aby ta kila nešla dolů.
O pečivu jsem slyšela, že když se to nepřehání, je to v normě. Baštím knackebroty, ale občas si dám pořádný kus chleba a sem tam i ten rohlík k jogurtu.
Většinou jím takto :
snídaně - kolem 1600 svačina 600 oběd 2000 svačina 500 večeře 1300 kalorií
Taky se mi stalo, že jsem měla šílenou chuť na sladké, ale bylo to jízdě na kole a švihadle:o)
Holky, nakupujete (nebo nakoupily) jste někdy tady???
http://www.mixit.cz/hotove-mixit/musli
strašně mě to láká 😵
@crawler nenakupovala, ale mám na to typ od vyzivove poradkyně. Jeden druh mi tam doporučovala. Ja teď také na její doporučení kupovala na www.janovapec.cz a vyborne.
Holky, neco k tematu, nevim jselti jsem psala, ze mam brzy po jidle hlad. Pry malo jim, ja si to nemyslim, protze nehladovim, jen pocituju trosku hlad,tak se zase najim. Zatim hubnu bez problemu. JE teda pravda,ze jsem to tak mela vzdycky, jedla jsem skoro porad (po hodine nebo dvou jsem mela hlad) a s vahou jsem problemy nemela. Az pak jsem mela to dite a vsechno bylo blbe s mou stravou (jedla jsem jinak) http://www.nutricoach.cz/kdy-jist-abychom-hubli...
Co jste dne jinak jedli? Já jsem měla :
Sn : 2x vejce, 1ž žitný chléb + okurka
Sv : 1x žitný chléb, 60g mozzarella ligt + zelenina
Ob : guláš zahuštěný protlakem a cibulí + 200g brambor
Sv : koláč ze špladové mouky a vloček ( 30g špaldy,30g ov. vloček ) + jablko a 80g jogurtu
Ve : 110g kuřecí prsa, 60g rýže + zelenina
První měsíc jsem nepočítala nic jen jedla porce jak jsem si pamatovala, abych si zvykla pravidelně jíst. Dnes je to 2 den kdy mám vše vypočítané a uvidím jak to půjde ted dolu 🙂 vše mi skvěle vychází ( zatím ) 😀
cvičení dnes : Jillian Michaels 30 Day Shred 1 level + 7 minut břicho a protahování
U mě dnes.
SN: pečené musli 50g, pol. mléko 150 ml, banán 120g
SV: tyčinka Bombus raw protein
O: cuketový nákyp + 100g brambor
SV: celozrnný rohlík 30g + francouzská rostlinná pomazánka 20g + eidam 20 g + hlávkový salát 30g
VE: žitný chléb 70g + eidam 30g + šunka 50g + gervais 30 + rajčata 100g
Pohyb: 7 km rychlá procházka s kočárkem + 10 min. posilování
@crawler Ano, teď už pravidelně. Mám vlastní mix Vláknomatka 🙂, muž i děti také své ,-)
Jestli můžu dám svůj tip jak se zbavit vody v těle. Asi to znáte:o) Pomohlo mi každodenní pití červené řepy, cca 1,5 deci po dobu 14 dní. Tělo se vyčistilo i pleť je taková hezčí.Teď ji zařadím občas do jídelníčku a je mi fajn:o)
@dokument zajímavé stránky- ještě jsem na ně nenarazila, tak pročítám články, děkuji za tip 😵
@pav_la
@mcellinka krásný jídelníčky holky 🙂
@ababunk
@mcellinka já jsem skákávala přes švihadlo,když jsem měla nadváhu jen tak max. těch 5kg,teď už ne - bolela kolena- i u cvičení Jillian musím skákání vynechávat :-/
@ababunk a ta červená řepa- to si koupíš syrovou a rozmixuješ? nebo povaříš? nějak ochucuješ nebo jak? já dost zadržuju vodu - hlavně právě při sportu...
dneska
Snídaně
1 214 kJ
ovesné vločky Penam 13:03 h 1x 50g
785 kJ
mléko plnotučné 3,5% 13:03 h 150x 1ml
400 kJ
kokos mletý (strouhaný) 13:03 h 1x 1g
29 kJ
Dopolední svačina
652 kJ
bílý selský jogurt Kunín 13:03 h 1x porce (150 g)
414 kJ
jablko 13:03 h 1x menší kus (100 g)
238 kJ
Oběd
1 977 kJ
kuřecí prsa bez kůže dušená 13:03 h 1x 100 g
498 kJ
rýže parboiled vařená 13:03 h 130x 1g
663 kJ
zeleninový salát bez zálivky průměr 13:03 h 1x 150 g
297 kJ
arašídy loupané pražené nesolené 13:03 h 1x porce (20 g)
519 kJ
Odpolední svačina
385 kJ
mrkev čerstvá 13:03 h 1x kus (100 g)
148 kJ
238 kJ
Večeře
960 kJ
Olomoucké tvarůžky 13:03 h 1x 40g
209 kJ
máslo 13:03 h 5x 1g
157 kJ
pórek 13:03 h 1x 20g
33 kJ
chléb žitno špaldový 13:03 h 1x silný krajíc (70 g)
561 kJ
Druhá večeře
568 kJ
Zapamatovat jídlo
238 kJ
Eidam sýr 30 % tuku, plátkový 13:03 h 30x 1g
Arasidy mam napsane u obeda, mam je v jidle (kureci maso), ale zase jsem uzirala na svacinu, takze celkove to mam napsane u obeda, spis jsem to mela trosku k dopo svacine a jako prvni dopo svacinu (jela jsem do mesta a nestihla se najist, svacila jsem o troskju pozdeji nez jsem zvykla)
@dokument obdivuji, jak to dokážeš / dokážete fakt všechno nacvakat do aplikace 🙂 musí to žrát spoustu času...
@brunetka11 to ne, jednak pisu rychle vsemi 10 😀 a pak to je otazka max peti minut, z toho vetsinu casu o tom, co budu jist premyslim (co mame v lednicce...). Porad se to opakuje, zadam jen kousek slova, vyhleda samo, je to rychly. Ty ostatni udaje pisou tabulky.

@dokument tý,to je divný - ano - správně bys měla být pomalu věčně nacpaná,když to přeženu...být tebou tak si příjem navýším - já jsem se nahladověla hodně a výsledkem jsou všechny ta kila navíc☹ JInak mě určitá jídla prostě taky nezasytí - třeba banán - sním a mám pomalu ještě větší hlad :-/ Mě vždy nejlíp zasytilo pečivo,ale snažím se ho mít jen 1kus za den...Luštěniny teda (ťuk ťuk) dobrý - ty mne zasytí...a neuvažuješ jít na vypočítání bazálu k doborníkovi? přeměření na bodystatu nebo inbody? Já nad tím uvažuji,ale nemám ho v širokém dalekém okolí😝