icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

ababunk
31. kvě 2016

@mmartinam taky děkuji:o) No já tomu masu moc nedám....jím jen kuřecí a krůtí, sem tam mleté a ryby.Vždycky, když si chystám jídelníček, vařím sobě i malé tak, abychom měly v týdnu jednou rybu, 1 - 2 x luštěniny(mám ráda červenou čočku), kuřecí maso, malá vepřové, obě krůtí, rybu a vejce + pro malou různé přílohy, já jím wasa a knackebroty s vlákninou + kopec zeleniny 🙂
Cvičit začni pomaloučky a přidávej si.......

kaccistar
31. kvě 2016

@ababunk potrebuje, ale nie na raňajky a v obmedzenom množstve, nie 500 g na deň. to proste sa nemusíme o tom ani hádať a výkričníky na seba používať! 😀 a je rozdiel, či chudneš zo 100 kg na 75 kg alebo zo 65 kg na 55 kg.. to je fakt sakra rozdiel 😉

kaccistar
31. kvě 2016

@mmartinam teraz som bola na premeraní a za 2 mesiace mám dole 6,5 kg TUKU a pribrala som 1,5 kg svalov, takže sacharidy treba dávať v menšom množstve a hlavne nie na raňajky.. za tým si stojím, nech sa tu každý aj na hlavu postaví 😉

mcellinka
31. kvě 2016

@kaccistar je to každého věc. Vždy každý bude mít jiný názor. I lékaři,trenéři.......... Pokaždé i na internetu budou odborníci psát jiné názory na různé druhy jídla. Pečivo ano- ne? maso ano-ne? .paprika jen odpoledne nebo večer?...........

Takže vlastně nemá cenu něco řešit. Spíš je to jen o tom co komu vyhovuje. Já například zkoušela bezsacharidové snídaně takže většinou vejce a neměla jsem vůbec žádnou energii. Takže za mě sacharidy určitě. Protože i člověk co jí pečivo ráno a k obou svačinám ( tmavé ) a přílohy k obědu a večeři hubne taky tak pokud má správně rozdělené živiny a nejí víc než by měl.

Snad si tady každá najde to co jí vyhovuje 🙂

aknel72
31. kvě 2016

@kaccistar mohu se zeptat, co snídáš, když ráno nejsou sacharidy vhodné?

alik25
31. kvě 2016

@vostrandalucka Ještě mě napadá mrkev, nastrouhat s jablkem... 🙂ze zeleniny ještě ledový salát se zálivkou nebo jen trochou olivového oleje, nebo jen lehce posypat nějakými semínky ( slunečnice, chia...)... 🙂

cabalkova
31. kvě 2016

Ahoj holky, mohla bych prosim taky k vam? Ja s vahou zapasim dlouhodobe, momentalne jsem v kategorii 100+. Teoreticky mam vse zmaknute, ovladam kaoricke tabulky i Stobklub, ale ta praxe teda silne pokulhava... mam porad nejaky stresy a to pak to sladky lita. Od tohoto tydne mam ale malou ve skolce ne jen na dopoledne, ale na cely den, a tak chci pridat cviceni a nejak se hodit zase do late, uz to takhle dal nejde, prece nebdu dozivotne jak prasatko?!

A jinak ad snidane, myslim, ze rano jsou sacharidy potreba, ale je vhodne je doplnit bilkovinama, po kterych je clovek dele syty, pro me jsou ted objevem cizrnove pomazanky, napr s tunakem nebo s vajickem, to ma clovek vylozene pocit, ze ten den zacal tak nejak lip. A mimochodem, sacharidy ma rano i Chris Powell, guru americkeho hubnuti, videla jsem, ze snida pravidelne jeden banan, k tomu proteinovy koktejl a jeste hrst orisku.

kaccistar
31. kvě 2016

@aknel72 napríklad 100g sunky, 20g orechov a 100g zeleniny. Alebo 3 vajíčka a 100g zeleniny na všetky spôsoby alebo 1/2 vanicky plnotucneho tvárou so zeleninou, cottage a zelenina, zeleninou šalát a smakoun. Ono tých možnosti je fakt dosť. Prípadne aj dosť možností poskytujú paleolit recepty.

aknel72
31. kvě 2016

@kaccistar děkuji za odpověď, ptala jsem se jen ze zvědavosti, já musím sacharidy i na snídani i na druhou večeři, jsem 26let na insulínu, ale pokud tímto způsobem hubneš a vyhovuje ti to, tak proč ne, ikdyž ořechy jsou sacharidy, ale máš jich málo. 😉

kaccistar
31. kvě 2016

@aknel72 no to je samozrejme potom úplne niečo iné, keď si na inzulinet. To by som si nedovolila ani diskutovať, čo pre teba je a nie je vhodné. Áno, sacharidy sú aj v orechoch a aj zelenine. Ale napríklad ovesne vločky a musli sú vyložene len sacharidy a cukry, preto som hovorila, že nie sú vhodné.

ninusch
31. kvě 2016

@cabalkova Nechceš sem dát recept na ty pomazánky? Docela mě to zaujalo 🙂

kaccistar
31. kvě 2016

@cabalkova áno, Chrisa poznám. Banán má ako doplnok k proteinovemu drinku a nie ako základ snidane. Takže určité musí byť viac proteínov a keď teda niekto nutné trvá na sacharidoch, tak tých zdravých a prírodných a hlavne nie v podobe cukrov. Tom súhlasím.

dokument
31. kvě 2016

@kaccistar no je fakt, ze po kasui mam brzy hlad. Ale mam ted hlad (pocit, ze bych se zase najedla, ne nejaky dlouhotrvajici hlad) tak nejak brzy po vsem 😅 A kdyz si dam takove ovesne placicky zalite jogurtem a vevnitr je vlastne jeste vajicko, tak to hlad nemam. To by vysvetlovalo muj hlad, to mliko, ze je to s nim logicky chudsi. Jinak ale ty instatni a prislazovane smesi s vlockama, to snad kazdy vi, ze to neni zdrave. Samy cukr.
Ja ztloustla v obdobi kojeni, nejspis jsem byla podvyzivena, proto si hlidam ziviny a funguje to. Rychle.... mne se zda, ze hubnu dost rychle, 2 kg za mesic. Vzhledem k tomu jak rychle jsem tloustla, 0,5 kg za mesic, m ipripada hubnuti 2 kg za mesic megarychle. A vic nepotrebuji, takhle mi to staci.

dokument
31. kvě 2016

Holky, prosim vas, muzete sem dat gramaze nejakeho hlavniho jidla? Nejlepe obeda. Vecere mi problem nedelaji. Dekuju 🙂

dokument
31. kvě 2016

@kaccistar jeste jak to tak procitam, vlocky samotne jsou rychle cukry? Ja myslela, ze prave naopak, ze jsou to ty spravne cukry, ktere se uvolnuji pomalu a pak je tam hodne vlakniny. Müslim takove ty obycejne, neslazene 😀

faabien
1. čer 2016

@dokument Ahoj, já mám v jídelníčku třeba tohle.

Červená čočka vařená 250g (váha po uvaření)
Treska pečená s bazalkou a česnekem 200g (váha v syrovém stavu)
máslo 20g pro pečení tresky

Rýže natural dušená 200g (váha po uvaření)
Krůtí prsa pečená bez kůže 200g (váha v syrovém stavu)
Máslo 20g na pečené kuře

Špagety s boloňskou omáčkou 350g (250g špagety + 100g směs) bez sýra

Hovězí vývar 330ml + plátek žitného chleba
Těstovinový salát s kuřecím masem 300g
Máslo 10g na těstoviny

Celozrnný kuskus 150g (váha po namočení)
Dušená zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice, atd...) 150g

A ke všemu čerstvé zeleniny kolik chci 🙂

ababunk
1. čer 2016

@kaccistar ahoj, já vím, že sacharidy by se měly baštit zejména ráno, dopoledne, je třeba dodat tělu energii. Nemluvila jsem o 500 g. Sacharidy jím, baštím banány a ovoce, dopoledne a přesto se mi daří hubnout. Toť za mě. Vykřičník nebyl na tebe, ale na to, že sacharidy jsou třeba 🙂 😀

vostrandalucka
1. čer 2016

@alik25 Moc děkuji, ta mrkev mi úplně vypadla i ten hlávkový salát ;) děkuju

vostrandalucka
1. čer 2016

@faabien jéé ty jsi mě potěšila, protože vždy, když vidím váhu 100g rýže a k tomu 100g masa, tak hlady koulím očima 🙂 tyhle váhy mi připadají reálné.

dokument
1. čer 2016

mne to totiz prijde malo, ty vrabci porce. Divam se na stare jste to, co jite a jeste ma Cajthamlova porad v rozhlase, kazdy tyden, takze to si taky obcas pustim a ona tam taky rika, ze obed by mel byt vase pest masa, pest prilohy a pest zeleniny. Tak to mi prijde hrozne malo. Takovy obed me zasyti, ale jen na chvili. Radsi bych si dala vic.

faabien
1. čer 2016

@vostrandalucka Kdybys chtěla gramáže ještě nějakých jiných jídel (večeře, snídaně, svačiny), tak klidně řekni 🙂

crawler
autor
1. čer 2016

Ahój holkýý 😵 Jsem moc ráda, že to tu žije, postupně vás dočtu🙂 Byla jsem několik dní pryč, snažila se každý den běhat,protože jídlo jsem vůůůbec neřešila-resp. v hotelu jsem se cpala,co hrdlo ráčilo, tak jsem to kompenzovala pohybem - denně ráno před snídaní běh 40minut a pak zbytek dnes turistika.
Jo a hlásím, že před mini dovčou jsem vážila 69kg 😀, čili bomba- bo váha už mi konečněěě začíná na číslo 6 😵

brunetka11
1. čer 2016

@dokument Povětšinou:
- 150 g brambor + 150 g masa (vepřové hovězí, krůtí)
- u kuřecích paliček / stehen (k tomu 150 g brambor nebo 80 g rýže v nevařeném stavu) 250 g (jsou s kostmi)
- těstovin to dělá 80-100 g v "surovém" stavu, k tomu 150 g masa

brunetka11
1. čer 2016

@dokument zkus si na to sypat to mleté sušené ovoce (jak jsem třeba dávala fotku) - je to zvláštní, po čerstvém mám hlad, po sušeném jsem opravdu zasycená

brunetka11
1. čer 2016

@vostrandalucka Mrkni se mi do profilu do https://www.modrykonik.cz/blog/brunetka11/album... a https://www.modrykonik.cz/blog/brunetka11/album...
Jinak to nemusí být jen o salátech - výborné kombinace jsou teď k dostání i jako mražená zelenina. Kdysi jsem ji fakt nemusela, ale teď je ta kvalita o něčem jiném. V těch fotoalbech najdeš i typy na konkrétní značky (omlouvám se, že je tu nevypisuji).

dokument
1. čer 2016

@brunetka11 no jo, ale de sezenu susene neproslazene? Mne to vsechno prijde proslazene. Doma mam rozinky, zdaji se mi (asi jsou teda neslazene) az moc sladke, kasi prave nesladim, nechutna mi to sladky. Susene ovoce a orechy kupuju ve stanku se susenym ovocem. Takze tam ne?

dokument
1. čer 2016

@brunetka11 diky, mne prave prijde, kdyz si dam 100 g masa a prilohy to same, ze to neni dostatek, abych se dosyta najedla na obed. Je to takova porce co jsem vzdycky jedla. Ale prijde mi to malo. Ze se nenajim poradne a tudiz brzy prijde hlad. Tech 150 je tak akorat asi. I kdyz 120 - 130 g varene ryze mi taky nestaci.

dokument
1. čer 2016

@brunetka11 jakou fotku mas na mysli? ja nic nevidim 😅

brunetka11
1. čer 2016

@dokument https://www.modrykonik.cz/blog/brunetka11/messa...

Ad. rýže a těstoviny - v uvařené podobě to je minimálně dvojnásobek gramáže.

brunetka11
1. čer 2016

@dokument To neproslazované sušené ovoce kupuji na rohlik.cz nebo u nás ve zdravé výživě. Je dobré to promíchat s ořechy/mandlemi apod.

Strana