icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

dokument
2. čer 2016

Znate?

https://www.youtube.com/watch?v=oks8hC3n0eo

Ja to objevila vcera, mozna to znate. Knizku nemam, ale na ytb je o tom i zajimave povidani, vice dilu 🙂

dokument
2. čer 2016

nevite proc mi to nejde stahnout? http://emuieee.com/nebezpecn-svet-kalori-z-pohl... kde delam chybu?

dokument
2. čer 2016

@brunetka11 tak bohuzel pri zadani 150 g masa si pak uz neskrtnu. Asi se docpu listama, salatem (tak by to melo byt, ale ja ty listy moc neprozivam...). A pak mi zbyva hodne bilkovin i na vecer.

brunetka11
2. čer 2016

@dokument Co ti tam tam rapidně vyskočí?

dokument
2. čer 2016

@brunetka11 bilkoviny, mozma mam dnes moc velkou snidani, 70g vlocek... mix ovesnych a spaldov\ch

brunetka11
2. čer 2016

@dokument Žiši, tak to nechci vědět, co by v těch tabulkách u mého režimu vyšlo mně 😀
Ráno smetanový jogurt, na svačinu Cottage, teď na oběd kuřecí stehno s rýží a se lžící sterilizovaných kápií (220 g masa i s kostí + 60 g neuvařené rýže), na svačinu zvažuji smoothie z mandlového mléka a meruněk s jahodami, na večeři asi pórkový salát (kuřecí maso 120 g, kyselá okurka 50 g, kysaná smetana 50 g a spařený pórek 100 g), s plátkem chleba.

brunetka11
2. čer 2016

Jo a jinak fajn zjištění - 3 týdny jsem teď plánovaně "prasila" - trhali mi zub, byli jsme na svatbě. V pondělí se mi moc na váhu nechtělo, nakonec to dělá 2 kg, hned následující den po zavedení režimu necelé 1 kg a centimetry se buď drží nebo o 1 č. dokonce ubyly.
A to jsem se fakt nešanovala, jedla jsem čokoládu, občas nějaký dort - ale je pravda, že hned po první zkušenosti, jak mi bylo po Lindt červených bonbónech jsem si dávala větší pozor, co do sebe tláskám a jestli mi to pak za to stojí. A párkrát došlo na víno.
Jen je to divné - neměla jsem potřebu se přecpávat, obzvlášť na začátku u obědů jsem si musela nechat odkládat cca půlku porce s sebou domů. Asi jak jsem měla sytější snídaně, než jak jsem byla v poslední době zvyklá.

dokument
2. čer 2016

@brunetka11 cottahg jsem mela vcera, ale pak spatny svedomi, smetane se vyhybam. Snad jednou za cas.

Ale ty cvicis! 🙂 Ja ne. I kdyz dnes jsem zahajila rozcvickou a 20 drepy, aspon neco 😅

brunetka11
2. čer 2016

2 x do týdne a jsem ráda ,-)

dokument
2. čer 2016

@brunetka11 tak to bych se mohla premoct.... 😅 2-3x do tydne, plus moje obcasne prochazky, chodim rada a rada hodne. Bohuzel nikdo z rodiny toto moje nadseni nesdili ☹

Dnesek:

Snídaně
1 667 kJ
ovesné vločky 10:32 h 1x 50g
808 kJ
špaldové vločky Alnatura 10:32 h 20x 1g
282 kJ
semínka slunečnicová 10:32 h 1x lžička (6 g)
148 kJ
mléko plnotučné 3,5% 10:32 h 150x 1ml
400 kJ
kokos mletý (strouhaný) 10:32 h 1x 1g
29 kJ
Dopolední svačina
1 261 kJ
vejce slepičí na tvrdo 10:32 h 1x 50g
314 kJ
chléb pšenično žitný 10:32 h 1x krajíc (50 g)
482 kJ
máslo 10:32 h 5x 1g
157 kJ
pórek 10:32 h 1x 5g
8 kJ
Florian smetanový jogurt meruňka Olma 10:32 h 50x 1g
300 kJ
Oběd
1 494 kJ
jablko 10:32 h 1x menší kus (100 g)
238 kJ
mrkev čerstvá 10:32 h 1x kus (100 g)
148 kJ
kuřecí prsa bez kůže vařená, dušená 10:32 h 1x 100 (100 g)
631 kJ
brambory vařené ve slupce 10:32 h 1x menší porce (100 g)
373 kJ
černý čaj s cukrem a citronem 10:32 h 1x 250ml
105 kJ
Odpolední svačina
568 kJ
jablko 10:32 h 1x menší kus (100 g)
238 kJ
Eidam sýr 30 % tuku, plátkový 10:32 h 30x 1g
330 kJ
Večeře
952 kJ
ledový salát 10:32 h 1x malá porce (50 g)
34 kJ
pórek 10:32 h 1x 10 g
16 kJ
mrkev čerstvá 10:32 h 60x 1g
89 kJ
žampiony na cibulce 10:32 h 10x 1g 29 kJ
olej olivový 10:32 h 1x kávová lžíčka (3 g)
113 kJ
kuřecí prsa bez kůže vařená, dušená 10:32 h 30x 1g
189 kJ
chléb pšenično žitný 10:32 h 1x krajíc (50 g)
482 kJ

masa jsem si nakonec vlastne dala 130, kdyz se to secte. Na obec mi to stacilo. Asi mam nejake vykyvy, dnes zadny pocit hladu nemam, ani vcera. Florian merunkovy jsem dojidala po malym... :-/ Jogurty dojida manzel 😅 tyto ovocne, smetanove, ale merunkovy pry neji 😅

crawler
autor
2. čer 2016

ahoj holky 😵

včera jsem na netu v ivysilání objevila Partu maraton, což je pro mě super povzbuzení v mých běžeckých (chodících 😀) snahách.

aktuálně mám své dny,což v praxi znamena úplně jiné chutě než běžně-máte to taky tak? chvíli mám chutě prasit,pak zase nemám chuť na nic a musím se nutit...na sport ani pomyšlení...

dnešní jídelníček:

sn: 100ml sojové mléko natural, 2 bebe sušenky light, chia, slunečnicová semínka
sv: celozrnný plátek 42g, lučina linie, vejce
o: ca 70g rýže, 2 bramborové knedlíčky, kousínek uzeného masa, rajčata
sv: plná hrst aradšídů, tvaroh s vejcem a pažitkou, 2knackabroty
ve: 280ml smoothie (tvaroh, bílá hollandia, mléko, vločky ovesné, karob a med)

martina468
2. čer 2016

@crawler ahojky,to smoothie muze byt dobre 😊zitra zkusim

dokument
2. čer 2016

@crawler ty chia seminka v tom mliku nejak macis pres noc? Videla jsem jakysi puding, ale tam byly 3 lzice medu nebo mandlove mleko (neznam), to se mi zdalo neprijatelny ten med. Ta seminka byla takova nacucana, tak jestli by se to v tom mlece taky tak udelalo?

Pri samotne ms uz zadne chute nemam, ale tak tyden pred, ty prvni dny mam spis vetsi hlad 😅 Ale chute ne. Uz dvakrat co si to jidlo sleduju jsem mela presne ten tyden do ms takovy hladovy den.

crawler
autor
2. čer 2016

@dokument ano ano, snídani si připravuji večer předem, protože ráno nestíhám, takže chia jakoby nabobtnají, dávám i drcené lněné semínko, ale těch semen dávám celkově tak 1 plnou polévkovou lžíci, protože to mám každý den a asi by se to s nimi nemělo nějak extra přehánět - takže jde spíš jen o to, že dodají takovou oříškovou příchuť a trochu zahustí to mléko. Já med moc nepoužívám, ale když mám chuť na sladké, tak sáhnu právě po něm a mléku. Jeden čas jsem při nervech pila každý večer před spaním hrnek 250ml teplého mléka s vrchovatou lžičkou medu a hubla jsem bez problému a fakt mě to hodilo do pohody a lépe jsem usínala.

Jo a ještě k těm množstvím - ono se to asi nedá říct nějak obecně - chtělo by to fakt k výživovému poradci - asi si to nadělím jako odměnu za snahu 😀 V minulosti jsem měla vyzkoušené, že mi k obědu výborně sedí 60g rýže (suchý stav) - bylo to množství,kdy jsem hubla (z nějakých 65kg na 60kg a bez problému).

crawler
autor
2. čer 2016

@martina468 vyzkoušej - fakt moc dobré a sytivé a myslím,že při kojení i velmi vhodné.

janina29k
2. čer 2016

Ženy dneska jsem byla na cvičení a už po druhý mě začala děsně bolet hlava. Máte to taky některá? Posledně mě bolela několik dní. Co s tím?

crawler
autor
2. čer 2016

@janina29k a co přesně cvičíš? migréna může mít hodně příčin...co třeba hnutí s krční páteří- blbý pohyb? nebo prochladnutí a průvan?nebo dehydratace? určitě bude ještě mnoho možných příčin tvé bolesti...chtělo by tomu přijít na kloub :-/

dokument
2. čer 2016

@crawler diky, a myslis, ze bych to mohla dat i do obycejneho kravskeho mleka? Nebo bileho jogurtu? Do toho si to vlastne nekdy davam, mam mix lnene a chia, ale je to mlete. Nekdy si dam kavovou lzicku a hned to snim s tim jogurtem. A ano, jako kdybych v tom mela mlete orechy. Ty nabobtnale jsem nikdy nezkousela.

dokument
2. čer 2016

@crawler ja med taky klidne pouziju, ale ne teda 3 velke lzice na jednu porci (ani za den)....

janina29k
3. čer 2016

@crawler chodím do fitka, Zatím cvičím s trenérem. Myslím, že to začíná na jednom přístroji, ale nejsem si tím stoprocentně jistá. Příště ho zkusím vynechat.

crawler
autor
3. čer 2016

@dokument jojo, určitě klidně do obyč mléka 😉 já mám semínka obecně hodně ráda,ale právě jsem četla, že např.to lněné zamezuje srážení krve, takže asi jako se vším - hlídat si množství...a ve zdravé výživě mi paní říkala, že chia a je optimální čaj.lžička denně,což mi přijde taky málo - jakože v tom jogurtu to skoro ani nepoznáš...

crawler
autor
3. čer 2016

@janina29k určitě mu to řekni - může to být špatně provedeným cvikem atd.měl by o tom vědět...

vostrandalucka
3. čer 2016

@brunetka11 pecka motivace 🙂. Jsi úžasná, že si to dokázala. Myslím, že vždycky je to nejtěžší být sobecká a urvat si ten čas pro sebe (myslím např. na cvičení) a taky si dělat správná jídla a nikoliv se pořád obývat. Doufám, že to tady zvládnu "být sobecká" ;). Jinak ty jídla vypadají úžasně. Bohužel ještě stále vzhledem ke kojení toho moc nemůžu. To bych si zase užila s mrňouskem pro plakané večery. Ale těším se až budu moci vše ;).

dokument
3. čer 2016

@crawler tak chia super 🙂 dala jsem do mleka drcenou smes co mam doma, jine jsem nemela. 90 % lnene seminko a 10 % chia a docela, i v tak malem mnozstvi, to nabotnalo. Takze zitra zkusim jen z chia.

crawler
autor
3. čer 2016

dnešní hubnoucí...

sn: vločky ovesné 3 pol. lžíce, 1 bebe sušenka, chia, lněné sem., půl banánu, mléko
sv: ovesná tyčinka bez polevy
o: kuskus, cca 100g divočiny (libové a bio), vejce, ředkvičky a rajčátka
sv1: jablko
sv2: hrst arašídů a smoothie ( salát, řepa,mrkev,jablko,banán,citron.šťáva, voda)

**běh 3km**

ve: žitný celozrnný plátek chleba moskevský, mázlé lehoulince lučinou, vejce, salátová okurka

crawler
autor
3. čer 2016

@dokument super! 😉- my s manželem to máme fakt rádi a necháváme bobtnat v mléku, jogurtu a podmáslí nebo kefíru - takže semínkům zdar 😉

brunetka11
3. čer 2016

@vostrandalucka Děkuji 🙂)

dokument
4. čer 2016

Dnes budu mit asi neprikladny den. Snidane me neuspokojila, chia mi malo zhoustly 😅 a uz se to se mnou veze 😀 Nevim kolik mam dat tekutiny v pomeru k chia. Pres tabulky hazi chia silene hodnoty. Takze jsem si dala 250 ml plnotucneho mleka, pak jsem varila vlocky jen ve vode. To mi smrdelo 😀 , tak jsem pridala zase mleko. Do toho ohromne mnozstvi chia, kiwi ke kasi mi nejelo. Ted uziram uzene tofu, to je takove nic na chut... Takze dnes asi nebudu nic psat a pocitat.

martina468
4. čer 2016

@dokument 😀 nevadi.Ja si vcera delala na rano chia pudink,a mela jsem to jak mleko se seminky 😝

dokument
4. čer 2016

@martina468 ja taky, mleko a seminka v dolni casti. V jakem pomeru jsi to delala?

Strana