icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

alca39
12. čer 2016

@dokument kouknu tam musím si napsat jídlo ale pořád nevím čeho se tam mám držet

dokument
12. čer 2016

@alca39 jenom bych zapsala co jsem vcera jedla a ukaze ti to celodenni slozeni zakkladnich zivin a pak teprve, pokud nemas zdravotni problemy typu cukrovka, porucha stitne zlazy apod. , bych se zacala snazit, podle toho, co ti vyjde a jake potreby (hlad) jsi mela.

alca39
12. čer 2016

zlatečko nevím kde se mám na to podívat ukazuje mi to tam sacharidy,tuky bílkoviny atd...sněděno kcal ...z kcal.koukám že nevypiju denně ani litr vody možná asi litr ano ale mám nastaveno 2,5 😢

dokument
12. čer 2016

@alca39 vodu ja si nepisu, proste se snazim pit, stejne jsem to psala nepresne

dokument
12. čer 2016

@alca39 no a to jak ti to ukazuje, jak ti to vyslo? b,t,s?
podle toho si pak pisu dalsi dny, snazim se, abych to mela vyrovnany, vzdy kolem 100 % kazda ta zivina , vlakniny mam nekdy i daleko vic, ale to nicemu nevadi. Mela bys mit B, T, S, vzdy kazdou tu zivinu nad 90 % (ale zase ne vic nez ti doporucuji tabulky
)

chris_n
12. čer 2016

holky myslím, že toto http://www.viviente.cz/jak-si-sestavit-vyvazeny... plus kalorické tablky jsou super pomocníci... pak uz se jen zamerit na pohyb a určitě to pujde. Me to ttedy ceka nejdriv tak po novém roce, ale taky budu muset.

alca39
12. čer 2016

@dokument objevují se mi tam procenta nahoře v pravo v pátek jsem měla tuky překročeny proto to asi svítí červeně...musím se naučit to vychytat zatím zkouším co a jak

chris_n
12. čer 2016

holky, k tem kalorickym tabulkam. kdyz jsem se tam prihlasila, tak první 2 nebo 3 tydny mi to ukazovalo vzorový jidelnicek. Ale ted uz nemuzu nikde najit, jak si ho trebas zaplatit nebo tak

chris_n
12. čer 2016

holky a nevadi vam ty večně sladké snídaně? my obecne dost jíme sice jogurty, ale pak mam období, kdy proste ke snídaní není na jogurt chut... a chci slané

dokument
12. čer 2016

@chris_n fakt? mne to nic neukazovalo, ale moc jsem to tam neprohlizela

ja snidane vetsinou nesladim, driv mi to taky nejelo, nemam rano na sladke chut, ale zase v tech vlockach mam vlakninu. Kdyz na to nemam chut, tak si dam celozrnne pecivo se syrem nebo sunkou, nebo vajicka. To je jedno. Hlavne, ze mi to sedi v celem dni. Ted nemam vubec na sladke chut, jako ovoce si dam, ale nenapadne me koupit si jakou sladkou vec, sem tam, kdyz to mam doma, tak to ochutnam, ale neni to jako driv, ze jsem mela vylozene chut na neco sladkeho.

chris_n
12. čer 2016

@dokument no ja to ted moc resit nebudu, preci jen ted je to spis o nejakem fakt vyvazeném a dobrém jídelníčku. A pak az po novém roce. Ale ja jsem ten typ, co si spíš bude hlídat vyvazenost, a skladbu nez diety. A doufam, ze se dokopu chodit víc sportovat. chci si koupit vozík za kolo, narvat tam batle s miminem a vyrazit.

mimochodem ten jidelnicek se mi ukazoval vzdy dole, pod mym zadanym jidelnicekm. mela jsem tam tydení vyhled.

chris_n
12. čer 2016

@vostrandalucka ovoce a zeleninu si muzes michat do smoothie.

mcellinka
12. čer 2016

Ahojky holky. Tak koukám že tu má me nobé tváře. Tak vás tu vítám.
My máme od pátku návšťevu. Tak teď sobotu neděli mám volnější. Jídlo nepočítám. DDnes budu cvičit a pomalu se připravuji na měření a vážení 16tého. Jsem zvědavá jestli budou nějaké změny. Teprve si opravdu zvykám abych jedla pravidelně. Musím říct že nejhorší je to před MS. Mám hrozné chutě na sladké a ovoce nepomáhá 😀 musíte mi poradit co si dát. Protože já nevím. Už teď se děsím příštího měsíce až to dostanu ☹

mcellinka
12. čer 2016

@mcellinka omlouvám se za chyby. Píšu z telefonu a moc mi to nejde 😀

chris_n
12. čer 2016

@dokument hele zadavas si do tech tabulek veškerý pohyb a veškerou aktivitu? nebo na to pečeš? mě i zadání takového vysávání nebo proste dojít na nákup zvyšovalo pak moznost příjmu

mcellinka
12. čer 2016

@chris_n já třeba zapisuji cvičení, ale domácí práce nebo malou ptocházku s dětmi nezapisuji 🙂 snad nevadí žr jsem vám holky skočila do řeči 😀

chris_n
12. čer 2016

@mcellinka v pohode. Ja to zkoušela cca 3 nebo 4 týdny v září. A fakt jsem tam davala uplne vše. Ono se to nezda, ale udela to celkem hodne. Mas tam maly nakup, velky nakup. Prochazka na čas nebo kilometry. velky uklid, maly uklid. Vaření, atd.....

dokument
12. čer 2016

@mcellinka ja to same, prace a pochuzky nepisu. Jen cviceni.
@chris_n no ,ja mam spotrebu presne takovou jaky mam doporuceny prjem na hubnuti. Vetsinou. Jinak to vim, ze kdyz cvicim, zapsat, aby se zvysil prijem. Ale ja necvicim, v tom je ted problem. Ale jako jde to porad dolu ta vaha. Nemam s tim jidlem problem. Kdyz jsem kojila tak to proste neslo, jeste jsem tloustla. Ted mi to prijde hrozne snadne. Jsem nasrana, ze mi vsichni rikali, ze jim malo. Nejedla jsem malo, jedla jsem blbe v obdobi kojeni. On clovek, pokud nedela v dole, tak zas tolik by jist ani nemel... jsme proste rozerana civilizace.

dokument
12. čer 2016

@chris_n malo ji lidi, co ji jednou za den jedno jidlo nebo si daji na svacinu jedno jabko. To je malo. Ale tak malo jsem nikdy nejedla.

chris_n
12. čer 2016

@dokument nemluvim o cvičení. Ale o všem. Procházka s dítetem, nákup, uklid, atd... to vše mi přidávalo KJ ke snědení. Kdyz jsem odpoledne uz nevycházela s hodnotama, tak jsem se treba jen 3km projela s mladou na kole nebo se prošla. A hned se na to lip koukalo.

dokument
12. čer 2016

@chris_n ja vim jak to myslis. To tam nepisu, to nevydam fakt nic. A ani bych myslim vic toho nesnedla. Jo, mohla bych si zhresit treba necim sladkym, ale stejne na to nemam chut. Kdyz mam hladovejsi den, to taky zalezi co mam za jidla a jestli doma cekam na to, az se zase najim nebo jestli jdu ven, venku se zamestnam necim jinym a pak se normalne najim. Jako jestli to nekomu nestaci, at si to prida. Ja s tim mam problem jsem zjistila jen kdyz mam tyden pred ms, to je otazka jednoho dne. Nebo kdyz je nejake jidlo hladovejsi - treba cocka me moc nezasyti - tu mam dnes 😀 nebo svaciny s mrkvi..no tak po mrkvi mam hned hlad 😀 zalezi taky kdy si ji dam, jaky jsem mela obed a tak 🙂 Nebo teda pridat pohyb. Vsak me to brzy taky ceka. Potebuju i kvuli zadum cvicit a povolenymu brichu.

dokument
12. čer 2016

@chris_n a kdyz mam vetsi prijem o neco malinko, tak hledim taky na tu rovnovahu.

chris_n
12. čer 2016

@dokument no ne, ale moha by sis dát to 150g maso místo 100g třeba. Já to tak delala, snažila se dodržovat. A takhle to bylo semnou. Ono se to nezda, ale i takové žehlení a tak tam ma celkem slušný výdej, kdyz se na to v tech tabulkách podíváas

chris_n
12. čer 2016

@dokument ono vlastne taky jeste jde o to, jak to tam mas nastaveny. Ty muzes mit nastaveny nejaky profil, který odpovídá cca tvému dennímu výdeji energie. Nebo pak se to zadává dle reality. Tudíž opravdu všechno.

dokument
12. čer 2016

@chris_n mne to tak vyhovuje, ja maso vic jak 100 nechci, najednou ne. Nikdy jsem tak velke porce nejedla, ani jako mlada a vzdy jsem byla stihla. Momentalne mam nastaveny sedavy rezim, coz odpovida realite. Co nechodim s kocarkem, hybu se daleko mene. Ven malym chodi babicka, nezehlim, nakoupit jdu malokdy a celkove se nehybu. Varim...to je otazka par minut, ze to nakrajim a dam do hrnce. Ja zas nejak vic nevyvaruju (krome tedka posledne tech placek 😀 ) Zalezi taky jaky to je maso. Kdyz si dam rybu, tak tam vetsi gramaz vetsinou mam. Ale vic jak 100 g hoveziho nebo kureci prsa (to je takovy suchy...) to ani nechci. Jsou i jiny zdroje bilkovin.

chris_n
12. čer 2016

@dokument ja prave nejak pochopila z toho, co si tu psala, ze je to pro tebe málo. Tak jsem to asi blbe pochopila

dokument
12. čer 2016

@chris_n tak si o vic nez 10 cm vyssi, takze to ti tam nastavi uplne jiny prijem. Co mam dle tabulek vypocten prijem na udrzeni vahy, tak to odpovida memu dni kdy se naprosto neomezuju v nicem - tj. ani nesleduju druh potravin, abych nemela neceho vic. Delala jsem si napred prehled jak jim a zjistila, ze po odstaveni jim prirozene tak, ze mam +-v zivinach rovnovahu a odpovidalo i mnozstvi. Ted pri hubnuti hledim na to, abych tam nemela ty zakladni prohresky jako bile pecivo, tucne maso, pochutiny (obcas). Hubnuti neni pohodli, je to urcite omezeni, z principu veci. Proste trochu snahy musi byt. Co se divam na tvou tabulku, mam to podobne, co se vahovych ubytku tyce, nekdy yto jde rychleji, ale ted, co jsem zhubla tech 5 kg, tak uz to jde pomaleji, cili cviceni proste neutecu 😀

dokument
12. čer 2016

@chris_n neee, to vubec. jednou jsem psala, ze mam nejak vetsi hlad, nekdy to mam pred ms, to jsem vypozorovala. A taky si myslim, ze mi stoupl trosku obrat, ale pak se to zase zmenilo, myslim, ze bych mela vic pit a cvicit. Jinak co se podivam co sem pisi holky, tak mam pocit, ze ja jim nejvic z tech, co tady pisou. Ale neprepocitavala jsem ty jejich jidelnicky ani vic nezkoumala, spis to mam jako inspiraci, protoze uz me ani nebavi jist dokola to same. Myslim si, ze to hodne taky ovlivnuji hormony. chute i hlad. (kojeni vs nekojeni)

chris_n
12. čer 2016

@dokument to asi jo.. ja bojovala hodne s tim, ze jsem nechtela furt veceret jen maso a zeleninu... a tak. TAkze pak za kazdy vzorovy jidelnicek jsem byla rada.

martina468
14. čer 2016

Ahoj mamky,tak jak válčíte?já docela dobře,pravidelně jíst už mi problém nedělá 🙂 konečně 🙂 jinak váha vesele stojí dál.Posledních 14 dní jsem trochu bojkotovala cvičení,vůbec se mi nechtělo,ale od neděle jedu už v pohodě,nakoplo mě to,že jsem si chtěla koupit něco pěkného na sebe u nás u tamanu a bohužel mi tam nic nebylo :-/ takže moje motivace 🙂

Strana