icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

linetka
3. srp 2016

hrozná skladba že? no chci se inspirovat vašimi jídelníčky🙂

radka8888
3. srp 2016

@linetka neda mi to 🙂 To neni uplne idelani jidelnicek...

radka8888
3. srp 2016

@linetka co si myslim ja je, ze mate pomerne strasne moc sacharidu. Kdybyste chtela ,,dojist,, bilkoviny tak presahnete sacharidy o moc moc.

linetka
3. srp 2016

ještě jeden pokus nebyl celý ☹

linetka
3. srp 2016

@radka8888 jj děkuju vím že není dobrý zítra bude třeba lepší

radka8888
3. srp 2016

@linetka vsichni pracujeme na lepsich jidelniccich, je to neverending story 🙂

mrkvicka88
3. srp 2016

@linetka co zkusit si udělat domácí ovesnou kaši, než tu kupovanou přeslazenou? A chtělo by to nějakej "normální oběd" Takhle vlastně skoro nic nejíš, ale kaloricky je to dost vydatný. Nemáš večer hlad?

linetka
3. srp 2016

@mrkvicka88 hlad nemám a když jo tak si dám rajče ze zahrádky🙂 jiné dny mívám oběd trochu normálnější 🙂 asi obden mám teplý jídlo.

zuhur
3. srp 2016

Ha, dneska jsem měla větší oběd než jsem měla v plánu, ale měla jsem po práci na zahradě příšerný hlad. Cvičně jsem si dneska vzala i sporttester a byla jsem překvapená kolik kalorií jsem za ty dvě hoďky spálila - asi tam budu fakt pracovat častěji a dobrovolně 😀 😀. Takže mám jen víc bílkovin, což by neměla být taková tragédie a to si jdu ještě odcvičit Jill.......

martina468
3. srp 2016

Ahoj holky slysela jsem ze se da v drogerii koupit nejakej prasek,ktery nahradi treba obed?nevite co to je?

crawler
autor
3. srp 2016

Ahoj holky 🙂 tak konečně mi ustupuje zánět,jím s větší chutí a dnes po několika dnech jsem zase i cvičila🙂

@linetka moc Tě vítám 😉 napiš nám ještě (pokud tedy chceš) jaké máš cíle a jaké máš výchozí podmínky,jak se hýbeš,jakou máš hubnoucí minulost atd 🙂 A moje postřehy k jídelníčku- možná ty chyby sama vidíš, tak se nezlob, že to budu psát...určitě hodně musli - 100g je příliš a navíc je to musli ne zrovna vhodné-tedy nevím,ale v názvu křupavé, tak se obávám, že to bude zapékané slazené. Oběd - v podstatě jen sacharidy a opět - emco není zrovna zdravá hubnoucí alternativa - pokud Ti chutnají, tak bych tuto kaši volila na snídani a rozmíchala si do ní třeba lžíci tvarohu. líbí se mi večeře a to, že nemáš problém se zeleninou-sníst 200g rajčat- to je už pěkná porcička -to se mi líbí. Tak se písni,jak se vedlo další dny 🙂

crawler
autor
3. srp 2016

@martina468 s tímhle bych byla opatrná...nic nenahradí pořádné dobré a vyvážené jídlo. Prvně -obávám se, že to bude prostě umělé chuti,bude to nějaký koktejl...Možná,když si nestihneš uvařit, tak ok, že ho budeš mít sem tam,ale určitě bych nenajela na denní nahrazování oběda - ani by ti to nechutnalo si myslím. A určitě prostudovat složení - jako se vším - budou šunty a budou kvalitní koktejly. Já třeba výběru proteinového nápoje věnovala asi 5 večerů u PC 😅 Dávám si ho 3-5 x týdně k odpolední svačině před během - klasické jídlo mi totiž hrozně skáče - dlouho trávím...no a nahoním si tak pěkně i ty problematické bílkoviny 🙂

martina468
3. srp 2016

@crawler jsem si myslela,ze to nebude zadna slava😀jjj jenom sem tam bych ho pouzila,

crawler
autor
3. srp 2016

@martina468 sem tam to bude určitě v pohodě - jen tedy vybrat takový,co bude mít ideální poměr živin, aby to nebyly třeba samý sacharidy...no uvidíš, určitě pak dej echo😉

blondynka400
3. srp 2016

@martina468 já bych to nedělala. Tělo potřebuje klasické jídlo, potřebuje žvýkat, tím předává informace o jídle do mozku. Co budeš mít z prášku? Ok, možná "chemické" živiny v normě, ale požitek žádný.....

crawler
autor
3. srp 2016

@blondynka400 no požitek bude určitě takový nijaký..:-/já třeba i ten proteiňák,který má dle referencí dobrou chuť, tak si nedělávám samotný,ale mixuju ho s mlékem / kefírem/tvarohem,semínky a dobrou vlákninou nebo vločkama...

blondynka400
3. srp 2016

@crawler právě.... A jako svačinu ok, občas. Ale dokážeš si toto představit jako oběd? Já tedy ne. Jak by to člověk dlouho vydržel.....

crawler
autor
3. srp 2016

@blondynka400 no,měla bych pocit, že jsem se ani nenajedla - já to mám hlavně kvůli běhu,protože jinak všechno krkám - i dneska jsem krkala ty arašídy, takže v tomhle mi ten protein vyhovuje,ale ne na běžné stravování...
jinak jukněte- myslím, že skladbou to tragédie není,ale je toho zase málo ach jo- to ten pohyb mi to skrouhnul...a snídaně malá po 5.hodině,ale v práci jsem dala ten meloun...a oběd -bída - byl to zbytek ze včerejška 😀 nestihla jsem nic jiného uvařit...

blondynka400
3. srp 2016

@crawler ty běháš odpo?
Mně ti přijde, že toho máš na porce málo. Proč ráno podmáslí jenom 150ml? A pod. Mně to přijde zbytečně málo.....

crawler
autor
3. srp 2016

@blondynka400 jojo,většinou odpoledne po odpo svačině (cca hodinu a půl po ní),ke snídani se mi nevešlo víc do misky 😀 ono těma kuličkama hrozna už to nešlo ani promíchat ...hlavně ten oběd byl na prd - toho jsem měla málo a ještě místo přílohy jsem musela sáhnout po housce 😝 No zítra snad bude líp- mám uvařenou extra hustou čočkovou 🙂

blondynka400
3. srp 2016

@crawler tak snad není jenom miska ne? 😀
Oběd byl hodně špatný.... Radši si nechci představovat, jak přesně jsi to jedla 😅 😀

crawler
autor
3. srp 2016

@blondynka400 ty ale chuťově dobrý 🙂 krůtí mleté jsem dusila na mrkvi,pak zalila pasírovanýma rajčatama,česnek, sůl,sojová om. a byla ktomu včera rýže 😀 no - mám tu i větší misky 😀 musím se tedy pochlapit a můj stažený ranní žaludek též - tohle jsem nacpala do té plastové ikea 😅

blondynka400
3. srp 2016

@crawler tak když to píšeš takto, tak už to vypadá lépe 🙂
Tak si vem větší misku a je to 😀 A žaludek ať si zvyká 🙂

zuhur
3. srp 2016

@crawler hele, já jsem na tom dneska podobně. Zapsala jsem si do pohybu i tu dnešní dvouhodinovku na zahradě (když už jsem si ten sporttester dnes ze zvědavosti dala) k tomu Ripped In s Jill a chybí mi ještě cca 1400 Kj. Hlavně teda dneska sacharidů, což jsem poznala před chvílí, kdy jsem do sebe nacpala kus Eidamu. Prostě jsem dostala hlad (a to se mi už měsíc nestalo).

Jinak - manžel zatím tabulky nevzdal. Občas už se dokonce blížíme k tomu množství co by měl opravdu sníst, ale přiznávám se, že občas si pomáhám berličkami typu - k jogurtu a ovoci co má ke svačině mu přihodím třeba ještě hrst piškotů.
Snídaně jsou také stále boj. Buď má pečivo se šunkou, sýrem a zeleninou - to už se mi daří dostat na potřebnou výši nebo si dělá instantní kaše (chystá si to v práci, takže jiná varianta není). Dnes jsem se ho ptala co mu v té kaši chybí a prý druhá půlka - tak si zítra nese dvojnásobek 😅

hanulaaa1
4. srp 2016

Ahoj🙂
já jsem měla taky po miminku docela nadváhu. Jelikož jsem byla docela rozležená a líná k nějakému pohybu, řekla jsem si, že aspoň nějak podpořím trávení. Byla mi doporučena zelená káva. Je fakt, že jsem napřed nic nepozorovala, ale pak asi cca za 4 měsíce jsem najednou měla 4kg dole. A to jsem se sebou nic nedělala. Takže ji piji dál a už se chystám i cvičit🙂 Tak uvidíme🙂 Jinak, Nově ji začli i s příchutí prodávat na: https://www.krasaprozeny.cz/Zdravi-krasa/Zelena...

dokument
4. srp 2016

Ahoj holky, jsme na dovolené, takže nepíší. Varim sice sama, ale máme dost jiný režim a omezené zdroje. Všechno dělám na másle, i bílém rohlík nebo zákusek si dam, jejím pravidelně a tak.

dokument
4. srp 2016

Nejim

crawler
autor
4. srp 2016

@dokument dovči jsou od toho, aby mělo tělo změnu, takže na to prď a hlavně si odpočiň a dovču pořádně užij! 😉

...mě čeká dovča až za ca 3-4 týdny..jak to jenom doklepu...práce mě baví,ale i tak...??

broskvicka6791
4. srp 2016

To mi už máme po dovo☹. Takže práce až do Vánoc to jistí🙂. Tedy kromě nárazovek jako 1. září, nemocí dětí a tak🙂). Já jsem teď s váhou docela stála asi 3 týdny, už mě to fakt štvalo a najednou během pár dní -1,5 kila. Tak jsem ráda. Holt už jsem starší kost a nejde to tak snadno🙂

zuhur
4. srp 2016

Tak my letos víceméně nedovolenkujeme - musela jsem dát výpověď z práce, takže dokud nenajdu jinou........... ale užili jsme si víkend pod stanem a příští týden pojedu s dětmi na návštěvu za kamarádkami z VŠ. Už se moc těším, jen se obávám jak dopadnou moje shozená kila. Kamarádka a její manžel mají vlastní víno.................... 😅

Strana