icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

zuhur
19. srp 2016

@ababunk to je nádhera. Taky maluju, ale takhle krásně tedy ne.

mrkvicka88
19. srp 2016

Holky jste fakt šikovný!!

jitulka23
19. srp 2016

@ababunk to je nádhera,co to máš za barvičky? 🙂

jitulka23
19. srp 2016

tak jsem se navnadila a objednala látku a přidala se do skupinky o šití. 🙂

mcellinka
19. srp 2016

Ahoj holky. No vy jste šikovný 🙂 Já se můžu jít někam zahrabat :D jediné co zvládnu je zpívat si ve sprše a o tom bych radši ani nemluvila :D

No jinak já se držím. Jsem zvědavá jaké budou za měsíc výsledky. Cvičím pondělí, středa, pátek ( doma ) .

Dnes jídlo :
SN - 2 vejce + 2 bílky, zelenina, žitný chléb
SV - řecký jogurt Milko + borůvky
OB - špagety s pomodoro a kuřecím masem
SV - salát s vejcem
VE - krutí maso s rýží

broskvicka6791
19. srp 2016

No a já dneska u kamarádky kus kynuté ho koláče se svestkama a mákem😀 mňaaaaam to byla dobrota🙂

crawler
autor
19. srp 2016

@ababunk hned to vypadá líp ;) a osobně bych navýšila (postupně ať nemáš šok) tu dopo svačinu klidně na dvojnásobek 😉

crawler
autor
19. srp 2016

@ababunk šmankote to je nádhera! tenhle styl malůvek je úžasný- nemáš na fleru taky obchůdek?

crawler
autor
19. srp 2016

@mcellinka parádní! s takovým jídelákem stopro výsledky budou 😉!

@broskvicka6791 švestkový drobenkový mám na zítra zabalený v batohu - s mužem půjdeme túru, tak to spálím jako prd 😵 a sezona švestek se přeci musí užít, ne? 🙂

ababunk
19. srp 2016

@crawler
@zuhur
@jitulka23 Děkuju holky. Ne obchůdek nemám, netrofám si. To už by nebylo o relaxu a odpočinku. Barvy to jsou pebeo, občas něco koupím z Javan, ale Pebeo jsou moje nej:o)
Je to takový můj únik, odpočinek, relax. Malovat se dá na vše, moje dcera má pomalované skoro vše:o)Hodně toho všeho mého tvoření využívám i v práci a můžu říct, že je mi práce koníčkem:o)
Mimoto crawler, taky krásně tvoříš......
Jste holky šikulky 🙂

ababunk
19. srp 2016

@crawler dvojnásobek jo:o)))))))))))))))))))))))

zuhur
19. srp 2016

Tak jsem dnes večer ještě spásla 2 čtverečky 80% čokolády, ale 2 dny po sobě jsem šla spát ve dvě a ve tři ráno, takže dneska jsem na dokončení práce už "doping" fakt potřebovala - ale mám hotovo. Hurá. Můžu jít spát 😀

dokument
20. srp 2016

Vcera jsem byla na vylete, takze jse msi ani nepsala a nevim jak jsem na tom. Obed jsem mela v krabicce 🙂)

Snidane - zhtla jsem ve spechu 150 g domaciho bileho jogurtu s ovesnyma vlockama a jablkem
Svacina - jabko se syrem 30 % eidam (asi 50 g)
Obed - cockovy salat s vajickem (cocka 150 g, ledovy salat, rajce, jedna mensi mrkev strouhana, vajicko na tvrdo, okurka)
Svacina odpo - nevim....myslim, ze zadna 😅 dojedla jsem asi tretinu loupaku po synovi a asi tretinu farmarskeho bileho jogurtu...
Vecere - dynova polevka a chleba s maslem a tvaruzkama (40 g), chleb 80 g, maslo 10 g, polevka plny talir.
Druha vecere - pet piskotu a 100 ml plnotuc mleka

dokument
20. srp 2016

Jsem skleroticka....
To mliko s piskotama jsem mela po veceri a druhou veceri jsem mela banan a 250 ml kefiroveho mleka se lzickou medu a lzickou lneneho drceneho seminka.
A dopoledne jeste k svacine mrkvovou stavu (trochu cervene repy v tom)

mcellinka
20. srp 2016

@crawler Děkuji 🙂 zatím se držím

ababunk
20. srp 2016

Holky tak dnešní jídelníček, trochu jsem "zlobila", ale i tak jsem se vešla a navíc nemám zapsáno 5 hodinový výstup na Travný ....Pitný režim byl celkem 2 lahve magnezie + něco z obyč vody

Snídaně
1 366 kJ

jogurt selský borůvkový Olma
120x 1g
542 kJ
bran flakes Bonavita
25x 1g
380 kJ
banán
100x 1g
394 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
káva turecká
1x 200ml
50 kJ

Dopolední svačina
300 kJ

Müsli tyčinka pomerančová v čokoládě Stilla
20x 1g
300 kJ
Magnesia minerální voda neperlivá
1x 500ml
0 kJ

Oběd
2 793 kJ

žitný chléb pro fit illik
120x 1g
991 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
rajčata
1x 200 g
185 kJ
okurka salátová
1x 150 g
88 kJ
olej olivový extra panenský
3x 1g
103 kJ
balkánský sýr
146x 1g
1 425 kJ

Odpolední svačina
655 kJ

preclík klasický slaný
1x kus (55 g)
655 kJ
voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ

Večeře
1 329 kJ

voda čistá
1x 0,5 l (500 ml)
0 kJ
knäckebrot celozrnný žitný Clever
3x plátek (9 g)
391 kJ
rajčata
1x 250g
232 kJ
kuřecí prsa restovaná
1x porce (150 g)
706 kJ
Druhá večeře
0 kJ
Aktivity
Trávení potravin
10 % přijaté energie
-644 kJ
Bílkoviny celkem:
77 g
Potraviny celkem
+ 6 442 kJ
Sacharidy celkem:
194 g
Aktivity celkem
– 644 kJ
Tuky celkem:
48 g
Celkem
5 798 kJ
Vláknina celkem:
20 g
Pitný režim
2,70 litrů

ababunk
21. srp 2016

@crawler ahojka, jak si píšeš túry....včera jsme šlapali 5,5 hodi normálním tempem a nevím jak to zapsat a zda jsem vůbec něco spálila....

ababunk
21. srp 2016

@crawler Ještě se budu ptát, jo:o)Všimla jsem si vlákniny co bereš Sci -MX, jaké sleduješ změny? V čem ti to pomáhá? Zasytí tě to více?

zuhur
21. srp 2016

@ababunk doporučuji si časem pohlídat akci v Lídlu na sporttester - stojí kolem 450Kč a já na něj momentálně nedám dopustit. Každopádně na tůry apod. si do mobilu můžeš stáhnout aplikaci Endomondo - manžel ji využívá jak na výlety tak na jízdu na kole. Orientačně ti to spočítá i spálené kalorie.
Každopádně v KT je jako aktivita i chůze různou rychlostí 😉

ababunk
21. srp 2016

@zuhur sporttester jsem měla zapnutý, ale nepálila jsem kalorie v dané zóně, tudíž to nezaznamenalo skoro nic. Celkem za těch 5 hodin to udělalo 220 Kj, což se mi nechce věřit. Prostě to byl pohyb a hotovo:o))))) 😀

dokument
21. srp 2016

Holky, dneska asi prvni uplny ulet za celou dobu co si pisu do tabulek. Chut nebyla, nehonila me mlsna, jen jsem si bohuzel udelala neuveritelne hnusny obed a tak jsem se nastvala a dala si croissant s cokoladovou naplni, ktery jsem asi nikdy v zivote nejedla, protoze mi nechutna ta cokoladova napln (ale ted byla celkem dobra 😀 ). Na obed jsem mela bramboracku, hodne zeleninovou dobrou. A pak jsem sla uspat syna poo a teprve pote jsem si chtela udelat pohankove rizoto s dyni. To bylo neco tak strasne hnusneho... ta dyne, ktera nema zadnou chut. Musela jsem to vyhodit skoro cele. Je mi lito pulky dynicky, kterou kdybych rozmixovala do polivky jak jsem zvykla, tak bych se jeste oblizovala. Ale takto bohuzel ne. A pak jsem si proste vzala croissant a hrnek mlika. Vecer jsem pekla malymu domaci brumiky a taky jsem si vzala a zase mliko k tomu. No tak jako netrapi me to, ale je to pouceni do priste. Netrapi me to proto, ze mi dnes vaha ukazala poprve po dvou letech 63 ... (a neco, ale uz ne 64). Ono se to stejne jeste vrati, ale nejak me to uklidnilo, a tak si dnes jim jak chci.

zuhur
21. srp 2016

@dokument - my zase zítra slavíme synovy narozeniny - do oběda se hlídat budu - pak ne. Jako dort si objednal Pavlovu 😀 mňam.

Však jeden den nic neznamená. A gratuluju k 63 kilům 😉

ababunk
22. srp 2016

@dokument Taky gratuluju. Pobavila jsem se:o) Představa krosánku s čokoškou po nepodařeném obědu, to muselo být:o)))))Taky jsem to zažila, tak vím.

Můžupoprosít o recept na domácí brumíky? 😉

dokument
22. srp 2016

@ababunk dekuju. Brumici http://eatsweet.cz/recept_na_domaci_brumiky/ Nemela jsem doma cukr (jak ho nepotrebuju, tak ho nekupuju a doma nemame 😅 ) a misto toho jsem dala lzici medu.

crawler
autor
22. srp 2016

@ababunk ahojky🙂tak zrovna jsem v sobotu byla s mužem na túře. Na mobilu mám zapnutý endomondo - viz níže výstup (klidně se ptej,pokud to neznáš, dovysvětlím),které měří různé hodnoty - mimo jiné i průměrné tempo a to si pak zapíšu do tabulek, každopádně pohyb je pohyb - určo jsi něco spálila😉
A to whey plus rippedcore není vláknina nýbrž protein, který beru cca 5*týdně - resp. umixuju koktejl s tvarohem a mlékem a do toho vločky nebo semínka. Jedna porce má 20g bílkovin, takže naháním bílkoviny, se kterýma mám jinak problém - chuťově to není špatný, takže to mívám na sváču v den kdy běhám🙂
AD. ta túra níže - měřili jsme vzdálenost a nedávali pauzu aplikace při zastaveních na jídlo, záchod, focení atd atd...proto se zdá, že jsme šli jako šneci😀

crawler
autor
22. srp 2016

@dokument to je úžasný ! gratuluji 😵 mě teď váha kolísá mezi 64 a něco až 65 a něco - pořád jak na houpačce, tak se těším až to bude začínat na 63 😵

crawler
autor
22. srp 2016

sobotu jsem jedla jako protržená -byli jsme na túře viz výše, v neděli jsme byli taky mimo barák a kvůli tomu nebyl pořádný oběd, zato k večeři pizza a 3*kousnutí do tatranky 😝

tak a dnešní:

bílý jogurt hollandia, goji, chia, švestky,dobré z ovsa
sv: kaiserka + cottage, okurka
sv2: broskev
o: rýže s kuřecím (dušené na paprice, cuketě a rajčatech)
sv: whey plus protein s mlékem a vodou, hrstka arašídů
**běh 6,5km **
ve: kousek buchty o vloček a švestek,co jsem upekla a trocha rýže s kuřecím od oběda

ababunk
22. srp 2016

@dokument s cukrem jsem na tom stejně, doma ho mám jen kvůli manželovi a sladím medem, nebo agáve sirupem.
Moc děkuju zabrumíky:o)))

mrkvicka88
22. srp 2016

@dokument Recept na brumíky zkusím, já je taky pekla, podle jinýho receptu a dítě to plivalo 🙂

jitulka23
23. srp 2016

@ababunk vyzkoušej i datlový sirup

Strana