Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
Snad na to prijdu. 🙂
Holky vím, že proti některým z vás jsem začátečník, ale přesto:
já mám k dnešnímu dni -5kg hurááááááááááááááááááá
půlka za mnou
@ababunk no mám velkej problém beru prášky a ty tomu nedovolí hubnout můžu se rozkrájet a nic. Byla jsem u dietologa tak mi i radil co a jak ale ty prášky dělají své no vlastně jsem po nich přibrala celkem 25 kg. je to hrozný když víš čím to je a nic s tím nejde dělat. jídelníček si píšu, pravidelně i jím , a nic jen 2kg ale to je voda si myslím.
Holky, dneska mi přišly výsledky krve a mám zvýšené amylázy, horší jaterní testy. Jsem z toho vyplašená, čeká mě sono slinivky a docela se bojím. Dávám si pauzu od cvičení a hubnutí.....
@ababunk určitě dej vědět, jak to dopadlo! A neboj, to bude v cajku. Mohla jsi být nemocná a to jdou testy hned do špatných čísel.
Holky, po mesici jsem se zvazila, uz se dlouho nehlidam, presto jsem trosku zhubla. A to si dam obcas i buchtu, bilej rohlik... jako necpu se tim kazdy den cely den, ale i tak to jde pomalicku dolu, jen ne tak rychle jako s tabulkama. Dnes jsem sla na "pohovor" - do byvale prace, jestli me zas vezmou, nemela jsem co na sebe. Vsechno na me vlaje. Dvoje dziny jediny co mam ty jsou mi teda tesny, ale zapnu je, ty co jsem od porodu nikdy neoblikla. Takze je myslim cas na nejake novinky v satniku 😀
Obcas budu muset jezdit mimo domov a budu se stravovat po hotelech - jakoze vlastni strava. To bylo vzdy desne, ta zivotosprava na zajezdech. Nekdy neni kde nakoupit nebo neni cas. Pul dne nekdy i cely na ceste... Takze budu muset popremyslet jak se stravovat plnohodnotne. Varit si nebudu moct, jedine spiralou ohrat vodu (to se ale taky nesmi na hotelech...) . Instatni veci jist nechci. Kdybyste mel nekdo tipy na nejaka jidla, ktera se daji udelat v techto nouzovych podminkach, tak budu moc vdecna za inspiraci. Patrne nejaka raw strava, ze?... 😅
Holky, švagrová se rozhodla, že zkusí hubnout také s KT. Celé roky "hubla" pomocí hladovění, ale teď když začala dodržovat jídlo podle tabulek tak začala přibírat (dle tabulek toho totiž musí sníst výrazně víc než byla zvyklá). Píše si to teprve cca 2 týdny, ale je z toho špatná a já nevím jak jí mám přesvědčit, že se to určitě zlepší a váha dolů půjde. Je obézní a má spoustu zdravotních problémů. Některé nevyřeší, ale některé by se zlepšily právě tím snížením váhy.
Cvičení v jejím případě nepřipadá v úvahu, je ráda, že vyjde schody a o víkendu buď pomáhá manželovi v práci nebo celý víkend prospí.
Nesetkaly jste se některá s tím, že nejdřív trošku přiberete a pak to jde dolů? Potřebuji ji nějak namotivovat. Zatím to vzdát nehodlá, ale už jen ten její pesimismus jí v tom snižování váhy prostě brání.
Už jsem hledala na netu, ale nikde jsem o tom zmínku nenašla.
@ zuhur to se nechci svagrove dotknout, ale znam sebe ☹
@zuhur no ono taky jde o to co jí... Může se do tabulek vejít, ale jestli si dá k obědu guláš s knedlíkem, tak je jasný, že přibírá. Prohlídni jí skladbu jídla, hoooodně zeleniny, žádný bílý pečivo a sladký limonády a donuť jí k procházkám. Pěšky do obchodu, žádný vyspávání, procházky a přidávat pohyb postupně. To je můj názor tedy... No vždyť to sama znáš😉
@zuhur jo a zapomněla jsem Ri pogratulovat k -5kg. Takže moooc gratuluju!!! 🙂
@dokument a jak tam budeš dlouho? Do druhého dne? Objevila jsem u nás ve zdravý výživě "celozrnné špaldové lupínky", k tomu si vzít mlíko, goji, Chia do pytlíku, ovoce, čaj a máš snídani. Určitě mají v hotelu na pokojích milrovlnku. Takže bych do jídlo asi dobře naplánovala a vozidla sebou. Třeba v té přenosné lednici🙂. Oběd Ti taky vydrží, brambory, maso se zeleninou. Třeba si to doma namrazit po porcích a brát sebou. Stejně večeře: chleba s pomazánkou, zelenina a tak... Jen to bude náročné na přípravu. Mě stačí seminář v práci a strava za celý stojí za prd... Ale vytáhno tam krabičku s obědem, že? To jsem hned za blbce🙂)
@broskvicka6791 mikrovlnka nebyva, nevidela jsem, no ruzne, den az tyden na cestach.
@gabinat @broskvicka6791 chci se jí na to podívat, ale to se mi podaří až za pár dní. Snaží se to dodržovat co to jde, ale stejně jako já na začátku - ještě v tom dost plave. Se zeleninou problém nemá. Zatím je pro ni nejtěžší uhlídat sacharidy, která musí mít jako "cukrovkářka" snížené. Stěžuje si, že většinou když se jí podaří "nahnat" vlákninu tak jí právě vyskočí víc ty sacharidy.
S tím pohybem - já to vím, ale u ní je to fakt problém. Zaprvé je celkem dost nemocná (někdy jí to pohyb dost znesnadňuje) a za druhé - po své práci jede ještě k manželovi a pomáhá jemu. Takže ten víkend jednou za 14 dní opravdu k odpočinu potřebují oba dva. Takže momentálně navýšila svůj pohyb alespoň o chůzi do schodů v práci. Pochopila jsem, že to dřív vůbec nedělala, takže i to je v jejím případě momentálně úspěch...
@broskvicka6791 a děkuju za gratulaci 😉 😀
@broskvicka6791 snidane tam vlastne byvaji, to si staci vybrat to spravne. Ale obedy to je horsi.
@zuhur mne to prijde divne, ale asi to je mozne. V jedne skupine mi psala jedna uzivatelka, ze telo doplnuje a nejaky cas je mozne i trosku nabrat, ae pak to jde dolu. U techto hladovkaru mi ale prijde, ze vetsina rika, ze tolik jidla, co jim tabulky spocitaji, ani nesni. Ze maji ten zaludek tak scvrkly nebo proste jsou zvykle na hlad... moje mamka taky rikala, ze to aby porad jen jedla a jedla, ze neni zvykla tak "zrat"... a taky ma problem celozivotne s vahou, je obezni. A ta teda zacla hubnout hned.
@broskvicka6791 četla jsem, že amylázy souvisí se slinivkou a ani nechci myslet na to, co by to mohlo být. Tohle budou nejhorší dny v životě, než proběhne sono ☹
@ababunk ani na to nemysli!!! Věř, že je to třeba kamínek nebo nějak podrážděné. Mě podráždily slinivku a slezinu děti - mazlily mě a skákaly mi u toho po břiše:-/
@broskvicka6791 pořád na to musím myslet. Zhubla jsem 23 kg, bůhví kvůli čemu. Změnila jsem životosprávu, cvičím a najednou tohle.Nedovedu si ani předstvit, že by to mělo mít fatální výsledek, že bych tu nebyla pro dceru.....prostě mi to v té hlavě šrotí jako hrom....
@ababunk i kdyby byla diagnóza ta nejhorší možná, tak prostě sebereš síly a budeš se rvát a to právě proto co už jsi dokázala a hlavně kvůli dítěti. Nic jiného nepřipadá v úvahu, jen se bít a rvát až do posledního dechu a úderu srdce!!!
@broskvicka6791 to si teda PIŠ.......!!!
Dobrý den, rada bych poprosila, zda by se ti nenasel nekdo, kdo by mi poradil s hubnutim. Kolik bych pri sve vysce, vaze mela prijimat kj abych hubla a celkove za vsechny rady bych byla rada. Dekuji.
Takže děvčata. Dovolete mi, abych se Vám tady trochu vypsala.Dnes jsem podstoupila sono vyšetření. Doktor se zděsil, když zjistil, kolik jsem díky KT zhubla. Je to prý moc a příliš drastické. Od února už je to celkem 25 kg. Je to prý velmi rychle a je třeba zvolnit a odpočívat. Slinivka je naštěstí v pořádku, tak jako všechny orgány trávicího traktu. Musím přibrat, být více v klidu, nestresovat se a hlavně jíst!!!
Za mě tedy, pravidelně, všeho s mírou, občas zacvičit. Né drasticky jako já. Cvičení, málo jídlo, únava a stres zda se vejdu do tabulek. Ještě mě čekají další odběry krve na pankreatickou amylázu a lipázu, tak se uvidí. KAždopádně....nemám žádný nález!!!
ANi nevíte jak se mi ulevilo.
Takže holky, neblázněme pro pár kilo navíc, máme děti a je třeba si jich užívat, vždyť potřebují zdravé maminky♥
@ababunk Uf, tak to jsem ráda, že je vše v pořádku 🙂

@gabinat já si vytiskla některé jídelníčky a občas to točím. Po 3/4 roce se mi daří plánovat celkem vyváženě a můžu si dovolit zapsat až večer a jaké je moje překvapení, když se vejdu do kJ a ještě mám rezervu třeba na čokošku 😀