icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

ababunk
24. říj 2016

@kristynahn ani mi to nepovídej, měla jsem na krajíčku, prostě představa nemoci s tak fatálním koncem a to, že bych tu neměla být pro dceru mě přiváděla k šílenství....děkuju

ababunk
24. říj 2016

@janicac ahojka, zkus kaloricke tabulky, ale se selským rozumem.

terezapetrova
24. říj 2016

@ababunk jsem take rada, ze vysetreni dopadlo dobře 🙂

ababunk
24. říj 2016

@terezapetrova děkuju za starost a podporu..byli to krušné dny...jsem zvědavá, co to nakonec bude....

terezapetrova
24. říj 2016

@ababunk treba to bude nakonec jen od nervu? umim si to trochu představit. I když
z trochu jiné strany. Měli jsme se starsim synem mnoho zdrav. potizi a dokonce nam třeba hrozily syndromy, kde se deti dozivaji třeba stezi skolniho veku.. to byly krusne dny tehdy pro mne.. cekani třeba tyden na výsledky, pamatuju, ze jsem brecela při vstavani brecela když sla spat.. no porad proste hruza. Hlavne ze jste vyloucily to vazne..

terezapetrova
24. říj 2016

@ababunk a není zac..

broskvicka6791
24. říj 2016

@ababunk no tak sláááva!!! To jsem fakt ráda, že je to OK. Jsem zvědavá, co Ti řeknou z čeho to máš rozhozené...
Pořádně se na oslavu najez!😉

dokument
24. říj 2016

@ababunk mne teda prislo, ze cvicis az moc a jis mene, ale bude to dobre, uvidis, hlavne, ze jsi celkem v poradku. Zvolnit bude urcite nejlepsi. Ja mam od brezna necelych 10 kg a rekla, bych, ze to tempo je uplne akorat. Ted vlastne od leta na to trosku "kaslu" a odpocivam taky 🙂 A vyhovuje mi to tak 🙂

zuhur
24. říj 2016

@ababunk to je super zpráva. Tak hlavně opravdu zvolni.

Já jsem teď taky cvičila víc asi než bych měla, ale je to tím, že se mi teď sekla jak váha tak centimetry a strašně mě to naštvalo. Zvlášť když se to snažím dodržovat. Ale asi taky uberu. Třeba jsem se na to už moc upnula, navíc je fakt, že mi to jde celkem pravidelně - jeden měsíc hubnu váhu i centimetry, jeden měsíc se spíš držím a úbytek minimální a tak dále.... teď mi opravdu vychází "udržovací" měsíc.

Mě by zajímalo jestli jste na sobě - vy co běháte - viděly nějaký úbytek v cm i když jste neběžely ve správné tepovce. To se mi totiž zatím pořád nedaří. Pokaždé mi to vyletí hodně nahoru a to mám pocit, že kdybych běžela ještě pomaleji tak stojím. Takže sice pálím, ale spíš cukry než tuky ☹

zuhur
24. říj 2016

Jo a k té mé švagrové - dnes mi nahlásila první kilo dole. Takže se tělo umoudřilo a pochopilo, že už nebude hladovět. Navíc mi hrdě oznámila, že dnes poprvé nefuněla už ve druhém patře, ale začala až ve třetím. Pro spoustu z nás je to nic, ale pro ni je to neskutečný pokrok. Navíc začíná vynechávat některé zastávky MHD a chodí kus pěšky.

dokument
24. říj 2016

@zuhur tak kdbys mela 150 kg, tak ti to pujde rychleji, nez kdyz mas 63 a hubnes na 60 kg. To je normalni.

zuhur
24. říj 2016

@dokument vím, ale vysvětli to té mé "choré mysli" 😀 😀 😀

dokument
24. říj 2016

Vcera jsem byla na oslave a vsimla jsem si jedne veci. Nikdo me nepochvalil nebo ani nezminil, ze jsem zhubla. Pred dvema lety, kdyz jsem jen trochu pribrala, to komentoval kazdy, zrovna stejna skvadra lidi tam byla, a letos nikdo ani muk 😀

broskvicka6791
24. říj 2016

@dokument zaviděli🙂

ababunk
24. říj 2016

Děkuju Vám holky a posílám Vám kus Marlenky♥

Dávám si oddychový čas, pauzu od cvičení.....

olga_
24. říj 2016

@dokument Holky, já vás tu nějakou dobu tiše sleduju. Toto ale musím komentovat. Zaznamenala jsem stejný jev. Jedna osoba s chutí komentovala moje poporodní kila a povislé břicho. Zlepšení už ale přechází mlčením. Vysvětluju si to tak, že ona svoje špeky řeší (slovně), ale není s nima schopná reálně nic udělat. Tehdy si potvrdila takové to, nejsem v tom sama. Teď už zase nemáme nic společného 😀 😀 😀.

Držím vám tu pěsti. Já jsem se registrovala do KT, ale nejsem schopná to vyplňovat...
Teď jsem zjistila, že mi během dvou týdnu spadly zase o něco špeky na bocích. Stačilo ubrat sladkost po obědě (vyměnit za datle, ořechy) a neuzobávat mezi jídly.
Jinak jsem šla z 90 kg po porodu samovolně dolů během jednoho roku na 69 kg (při 176 cm, původní váha 67 kg). S výživovým poradcem jsem se dostala na 64 kg, které se mi drží. Šlo to všechno jen jídlem. Potřebuju se ale také hýbat a zpevnit, nabrat svalovou hmotu. Jen není čas na pravidelné cvičení 🙄. Abych si mohla dovolit i nějaký ten dortík - takto je každý výkyv hned znát.

kristynahn
24. říj 2016

Holky, pomoc, je to tady- těhotenské chutě! 😠 Co s tím? Já bych jedla a jedla, pořád mám na něco chuť a nejvíc na tlačenku, karbanátky, řízky, steaky, hamgurgery, pařížský salát, rybyčkový salát, no prostě všechny možné masité prasárny, kterým se normálně vyhýbám. ty stejné chutě jsem měla i u první dcery, nabrala jsem 15 kg a nepodařilo se mi to do těď shodit (nějaké 2kg mi zůstaly nahoře), a to jsem nějak extra neprasila. Navíc u prvního těhu mi bylo blbě, což omezovala přísun jídla, ale teď se cítím výborně (doufám, že to nezakřiknu, je pořád dost brzo a všechno může přijít) tak mi nic nebrání se nacpávat. Snažím se držet jídelníčku, který jsem měla než jsem zjistila, že jsem těhotná + každý den cvičím, ale jak dlouho to vydržím? Navíc já se najím a pořád mám pocit, že jsem nic nesnědla a jedla bych a jedla ☹ máte nějakou radu?

zuhur
24. říj 2016

@kristynahn co si dát trošku nebo vymyslet zdravější alternativu. Chutě často znamenají, že ti něco chybí v jídelníčku.
Jinak - domácí hamburger je menší zlo než kupovaný a já občas doma dělám i z červený řepy a je luxusní (to mi tak připomíná, že bych si ho mohla brzy udělat)
řízek - jednou tě nezabije (já mám to štěstí, že ho dělám na crispu, takže téměř bez tuku)
tlačenku si taky čas od času dopřeju, jen si podle toho upravím zbytek dne.
Steak by měl být v pohodě, ne?

kristynahn
24. říj 2016

@zuhur to jo, manželovy domácí burgery jsou luxusní a v podstatě zdravé-libové hovězí, pečené bez tuku 😀 nevím, co mi ale může chybět, když mám takhle chutě na maso?no, to nějak zvládnu, dám si asi zdravější varianty, spíš nevím jak bojovat s tím neustálým hladem, mám prostě pocit, že se nikdy nenajím, že bych pořád jedla, ale bojím se jíst víc nebo navyšovat porce ☹

mimiveru
24. říj 2016

@ababunk To je super pozitivní zpráva.. 🙂

dokument
24. říj 2016

@kristynahn 15 kg přírůstek v těhotenství mi přijde úplně normální

Jak už padlo, jez vše, ale zdravější verzi. Smažené asi neprospívá nikomu, ani těhotným. Jedla bych víc, ale ve správném poměru živin ☺

terezapetrova
25. říj 2016

@ababunk mohu se Te zeptat tak trochu mimo? Ja jsem za posledních 5 mesicu zhubla asi necelých 10kg, ted mam 61,9 - 62,8kg na 182cm, myslis, ze bych kvůli tomu prestala mit menzes? To bych snad ještě musela vazit o moc méně ne? Co myslis? Ted mam spozdeni a zacinam se bat tady toho ale asi je to blbost co? Jinak uz nehubnu ani netloustnu , snazim si drzet tu vahu co mam. Dekuju 🙂

terezapetrova
25. říj 2016

jinak tehotna byt nemuzu 😉 🙂

broskvicka6791
25. říj 2016

@terezapetrova Menzela přestává byt když tělesný tuk klesne pod určitou mez-přesně ji nevím, takže myslím, ze to u Tebe možné je...

ababunk
25. říj 2016

@terezapetrova
@broskvicka6791 také si myslím.....

zuhur
25. říj 2016

Dneska zase jeden den s "pracovní" depresí. Začínám mít ošklivé tušení, že dneska tabulka krásně vyplněná nebude a to se zatím celý den držím....

terezapetrova
25. říj 2016

@ababunk holky dekuju, jen si porad rikam jak to když BMI i tel. tuk mam porad v norme nejsem v podvaze jestli mi rozumite

dokument
25. říj 2016

@zuhur mame prave navstevu, chlebicky s vlasakem....jak ja mam chut na to svoje jabko s mrkvi, ale nemuzu si to ted nastrouhat... 😀 takze tabulka by taky nebyla vzorova, neco jist musim 😅

zuhur
25. říj 2016

@dokument já jsem byla uloupit pár škvarků a kus eidamu. A rozhodně dnes budou lentilky. Já tu "práci" fakt nedávám. Už nějakou chci. Vždycky mě tak navnadí, že si myslím, že ji mám téměř jistou a pak ............ ☹

terezapetrova
25. říj 2016

@zuhur to me moc mrzi s tou Tvoji praci, musí to byt fakt nervy, zazila jsem to jednou a ani jsem nebyla mamou, drzim palce at něco najdes. a lentilky si dej, telo proste rekne kdy co potřebuje a v Tvem pripade je to ted evidentne cukr zrejmne na nervy

Strana