icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

ababunk
3. lis 2016

@zuhur to mi říkej, že nikde nic.....je pravda, že já taky sháním a pořád marně....neboj se,držím palce..to by bylo...

zuhur
3. lis 2016

@linetka začínám 3. měsíc.

ababunk
3. lis 2016

holky, hřešíte?Pokud ano, jak často?

zuhur
3. lis 2016

@ababunk jo 😀 podle toho jestli je co - často není. A většinou když můžu = chybí mi hodně kalorií. Každopádně je zajímavé, že už nepotřebuju mlsat tolik. Doma mám většinou jen vysokoprocentní čokoládu nebo mi občas manžel koupí lentilky (a i tam už nesním celý pytlík jako dřív).
Jinak dny kdy jsou nějaké narozeniny vůbec neřeším a do tabulek cíleně nepíšu. Beru to tak, že nedržím žádnou dietu. Kdybych si všechno zakazovala, tak to nevydržím a vrátím se do starých kolejí.
Takhle prostě hubnu opravdu pomaličku, ale nemám pocit, že bych se nějak šíleně omezovala.

zuzi82
3. lis 2016

@ababunk Já jak jedu podle toho on-line kurzu, tak mám jednou týdně volný den a ten hřeším. Třeba tento týden si dám koláč na snídani a na oběd halušky s brynzou a slaninou na půl se šunkou. Přes týden se snažím nehřešit a jako motivaci jsem si řekla, že za každý týden bez hříchu (kromě toho jednoho dne) si koupím odměnu. Buď knížku, nebo naušnice (na obojím ujíždím). 😉

zuzi82
3. lis 2016

A dnes takhle:

ababunk
3. lis 2016

Holky pomóc....dneska jsem se hrozně, ale hrozně přejedla sladkým..co s tím.... 😢 to se mi za celou dobu ještě nestalo....

terezapetrova
3. lis 2016

@ababunk ano kazde rano a nekdy ještě tak okolo 11h dopoledne, později uz se snazim drzet a vaha mi zatím nahoru nejde tam kde bych ji nechtěla mit. To mi pripomina, ze si pujdu z mrazaku vyndat na rano kolac 🙂

terezapetrova
3. lis 2016

@ababunk z toho si nic nedelej, nekdy si o to telo rekne samo.. jedno prejedeni sladkym Ti vahu nezkazi, ver tomu 🙂 mam za sebou zkušenost 🙂

mimiveru
3. lis 2016

Ahoj, hlásím, že po měsíci dodržování cca 5000Kj denně a mínus 6kg, začínám mít hroznou chuť na sladký... ☹ Co s tím? Něco je špatně?

ababunk
3. lis 2016

@terezapetrova držím se dlouho, ale občas se mi stane(cca 1 za 3 týdny), že prostě hlava neposlouchá a sežeru doslova všechno sladké na co přijdu....a pak samozřejmě výčitky. Bojím se jojo efektu, ale snad to nedojde tak daleko. Jím zdravě, ale občas mi to ujede...

ababunk
3. lis 2016

@mimiveru no právě to taky řeším. Je to tím, že máš málo sacharidů během dne, nebo hladem...taky se píše, že to je nepoměr živin během dne a pak je chuť na sladké. Taky když ďobnu do něčeho sladkého, musím si vzít ještě a ještě a ještě...

ababunk
3. lis 2016

@mimiveru taky jsem to mívala,když jsem hoodně cvičila....cvičila jsem každý den, teď 3 x do týdne, prý by to mělo stačit, udržuju, uvidím....ale dneska mě opravdu nemile překvapila ta šílená chuť přejíst se sladkostmi..fuj...

zuzi82
3. lis 2016

@ababunk Jestli je to jednou za tři týdny, tak bych se tím netrápila. Pokud máš ty chutě často, pak bych se zaměřila na jídelníček.

@mimiveru Já si myslím, že problém je, že máš prostě málo. Já si myslím, že mám dost pomalý metabolismus a přesto mám denní asi 6,5 tis. kJ a 6 kg za měsíc mi taky nepříjde moc ideální. Zkus si na netu (třeba kalorické tabulky, doporučuje je i Havlíček) spočítat kolik máš jíst a uvidíš, jak moc se to bude lišit od těch tvých pěti tisíc. 😉

ababunk
3. lis 2016

a ještě mám poznatek, že v ten den, kdy cvičím, nemám takové chutě, jako ve dny, kdy necvičím....

ababunk
3. lis 2016

@zuzi82 taky myslím že 5000 kj je málo....to nepokryje ani bazál..

terezapetrova
3. lis 2016

@ababunk tak to budev poho 🙂

zuzi82
3. lis 2016

@ababunk No právě, já rozhodně nejsem vyznavačem osmitisícových jídelníčků při hubnutí, to bych fakt nezhubla, ale 5 tis. kJ nemá ani moje mamka, věčná hladovkářka, v šedesáti letech. Ta má tuším spočítáno na 5600 kJ a to považuju za fakt malý příjem. 😉

zuzi82
3. lis 2016

@ababunk Tak mě napadlo, jestli by nevyřešilo tvůj problém, kdybys při prvním náznaku chuti na sladké nešla místo pro čokošku cvičit. 😀

ababunk
3. lis 2016

@zuzi82 je fakt, že když cvičím, nehřeším.....

ababunk
3. lis 2016

@zuzi82 jinak se snažím o udržovací jídelníček na cca 6500- 7000 kj při lehce aktivním dni dle KT...

mimiveru
3. lis 2016

@ababunk Já právě necvičím zatím vůbec a mám sedavé, 12h zaměstnání.. hlad jsem měla první týden, teď už vůbec. Možná jsem se namlsala, protože jsem pekla dýňový koláč a dala si ho místo odpolední sváči a teď bych ho snad sežrala celý 🙂 jak s tímhle vydržím nežrat vánoční cukroví nevím nevím 😀

mimiveru
3. lis 2016

@zuzi82 Se mrknu, díky 🙂

ababunk
3. lis 2016

@mimiveru to mi povídej....tady se asi ukáže naše silná vůle.....

mimiveru
3. lis 2016

@zuzi82 Tak hned první článek a 5000kj je ok... Samozřejmě netvrdím, že teď občas nedodržím svačinu a dávám si více, takže mám větší příjem, ale jde to dolů samo a čekám, až se to zastaví. Vůbec jsem nepila a teď piju 2 litry denně, možná je to tou vodou...

zuzi82
3. lis 2016

@mimiveru A když si tam zadáš svoje hodnoty, tak kolik ti vyjde?

mimiveru
3. lis 2016

@ababunk Tak já určitě ochutnávat budu 🙂 tohle nevydržím. Zmenším si pak třeba sváču... Ty jsi psala, že jsi zhubla vážně moc, takže myslím, že jedny vánoce s nepatrným ochutnáváním ti neuškodí 😎 🙂 😉

mimiveru
3. lis 2016

@zuzi82 Tohle bylo přečtení jen nějakého článku, že 5000kj je na hubnutí ok... Tak jsem se teď zaregistrovala na kalorie.mte a zadala svůj dnešní jídelníček... a 3750kj ☹ ☹ ☹ přitom tam toho mám dost... ok, přidám si... asi vážně 100g masa a 40g suchých těstovin není moc..

zuzi82
3. lis 2016

@mimiveru Nedalo mi to a hodila jsem do kalkulačky tvoje data, tedy ty co jsem se tu dočetla. Pokud se nepletu, tak měříš 170 cm, je to tak? A při sedavém zaměstnání a běžném pracovním stresu mi vyšlo 7000 - 8150 kJ. Zkusila jsem asi pět kalkulaček na internetu. A věk jsem teda zadávala 35, což je mě. Kolik je tobě nevím. 😉

mimiveru
3. lis 2016

@zuzi82 A dáš mi sem nějaký odkaz? Já jsem přímo takhle žádnou online kalkulačku nenašla. Ano, sedavé zaměstnání, žádný sport, max s malou, 30let, 170cm a teď 73kg

Strana