icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

ababunk
28. lis 2016

zuhur....blbý střih určitě:o)))))Jinak slim ani nejsou zdravé, utiskují žíly. Opravdu.Jinak taky se hlásím do klubu velikosti S......2 měsíce udržuju a jde to. Občas mám pocit, že bych sežrala vola, ale upravila jsem si sacharidy během dopoledne(přidala jsem) a je to v pohodě. Skoro denně mám 10 - 20 g čokolády(poobědové káva).Cvičím 3 x týdně po hodině a zřejmě u toho zůstanu. Vyhovuje mi to.
Ovšem jak přežít nadcházející Vánoce, nevím nevím. Platýze udělám zdravě, ale cukroví neodolám, to už vím teď. To se ta naše vůle ukáže:o)

A co práce zuh...jde to?

ababunk
28. lis 2016

a propo recept na dobré cukroví máte někdo?😀

dokument
28. lis 2016

@ababunk cukrovi prej neni zdravy žádný 😀 divala jsem se na ruzne "zdrave" recepty a je tam jen jina mouka nez psenicna. Vetsinou dost masla i cukru. Ja udelam jen perniky. Manželovi linecký a nic víc neudělám radši. Mně to totiž všechno hrozně moc chutná a mám problém si vzít jen jeden kousek, to prostě nejde, musím si dát víc 😅

ababunk
28. lis 2016

@dokument taky jsem se rozhodla, že udělám jen z poloviční dávky linecké a tlapky, dozdobím peníčky a hotovo....🙂

broskvicka6791
28. lis 2016

Ahoj holky, já už mám pečení v mrazáku: koupila jsem na Jarmarku domácí linecké a banány v čoko. Udělám jedno nepečené a je hotovo.
Můj recept na vánoční cukroví a zároveň heslo pro letošní Vánoce zní: NEŽRAT!!!
Cukroví budou mít děti, udělám vánočku k snídani, k obědu bude kapří polívka (pro mě nezahuštěná) a večer kapr se salátem. To si neodpustím a doufám, že mi nebude zle🙂

ababunk
28. lis 2016

@broskvicka6791 já mám v plánu platýze na másle, bojím se, že by to můj žaludek nedal ve smažené podobě a riskovat se mi to nechce a salát dělám pro sebe bez majonézy, ke kafču a pohádkám si dám 3 perníčky, upeču vánočku a je to. Hlavně, že budeme všichni spolu.
A heslo NEŽRAT se mi moooc líbí:o)

..a když si ďobnu něčeho navíc, tak zintenzivním cvičení, vždyť jde jen o pár dnů.....

zuhur
28. lis 2016

@ababunk blbý střih určitě, slim nosit nechci, protože se mi nelíbí a hlavně mi zdůrazňují ta lýtka. Já vlastně už roky nenosím krátké sukně nebo kraťasy. Mám z nich postě mindrák.

V práci to jde. Dnes jsem zjistila, že nestihnu asi vánoční besídku - Bublina bude mít svoji první a už je mi z toho smutno. Zkusím to v práci nějak domluvit, ale nevím.

Cukroví dělám asi 7 druhů. Kde to jde nahazuji aspoň mouku, používám zásadně máslo místo Hery a cukroví se snažím nepřežírat. A pokud budu mít po vánocích o kilo víc, tak to zase shodím. Salát dělám roky s větší části jogurtu místo majonézy. A smaženého kapra - budu doufat, že to můj žaludek zvládne.

ababunk
28. lis 2016

@zuhur no to je právě to. Taky si říkám, že budu prostě na Vánoce hřešit, ale myslím, že by to skončilo bolestí břicha.Což o to, kus smaženého po skoro 1,5 roce bych si aji dala:o))))

Mě asi nebudou vadit ani 3 kg navíc......však to dáme dolů...

S besídkou Tě chápu, ale třeba Ti to projde. Bylo by mi líto, kdybych dceru neměla vidět.

Holky, držím nám na Vánoce mooooc palce, pak se budou hlásit příbytky:o)))))))))))))))))

kecalka2
28. lis 2016

Ahojky holky tak hlásím že jsem tu pravidelnou stravu podle Břicháče Toma skoro po dvou měsících vzdala :( Mám nějaký blok a nejde mi prostě hubnout.Měla jsem dvě úmrtí v rodině během měsíce z toho jeden byl mladý člověk a do toho další blbá zpráva dneska :( Celý týden jím samý sladkosti a už cítím jak mi roste z toho břicho a akorát tloustnu :/ Jinak jsem si zadala to stravování podle BT do kalorických tabulek a jedla jsem hodně!! Takže nechápu jak mohl někdo s ním hubnout podle jeho jídelníčku.Plno věcí mi to zase dalo třeba ovesné vločky co se měli jíst každý den jsou pěkně kalorické sice je jím každé ráno že mají hodně vlákniny ale to množství co on doporučoval to bych pak nemohla jíst skoro nic za ten den.Štve mě že jsem si to nezadala do tabulek hned.Zkoušel jsem se i držet chvíly tabulek ale mám ted nějaký blok :/ tělo hubnout chce ale hlava ne.Tak přemýšlím že v prosinci až přijde rodičák si udělám jídelníček přímo na míru a snad mě to konečně nakopne!!

radka8888
28. lis 2016

@kecalka2 a mate dobre spocitany kolik mate jist? Ja si myslim ze vetsina lidi, co jako drzi dietu, tak ji strasne malo...a ten metabolismus potrebuje trochu nakopnout. Pokud mate tolik stresu, tak se nedivim, ze nehubnete, ale nevim zda je to stravou.

kecalka2
28. lis 2016

@radka8888 Ted to právě neřeším tu stravu :( i když bych chtěla ale hlava asi není připravená potřebovala bych zas nakopnout.Od ledna mi váha stojí a v září minulého roku jsem zhubla 13kg do toho ledna :/ byla jsem tak namotivovaná a ted nic když se do toho opřu tak ted přišli ty dvě velké rány :(

ababunk
29. lis 2016

@kecalka2 ahoj, hlavu vzhůru. Vyprdni se na jídelníčky a zkus na to po Vánocích najet s čistější hlavou. Kaloricke tabulky Ti pomůžou, uvidíš. Musíš být ale sama v klidu a pohodě. Půjde to, neboj.Držím palce

ababunk
2. pro 2016

Holky, tak mě teď čeká stěhování, malování, uklízení a zařizování nového bytu.Myslím, že cvičit ani nemusím:o)))))

zuhur
4. pro 2016

Dneska má Bublina svátek, takže jsem udělala Pavlovu, když jsem ji zadala do tabulek tak se mi jen protočily panenky 😀 😀 ale co - jednou se to tělo nezblázní. A navíc super zjištění - stačí mi kousíček. Tělo už si na tu hromadu sladkého odvyklo.

ababunk
15. pro 2016

Holky ahoj, tak jak se Vám daří pečení a neuždibování. No mě teda moc ne, ale pořád se držím:o)Nejlepší je, že stačí 2 - 3 kousky ke kafču a jde to. Vzhledem k tomu, že dokončujeme stěhovací práce, ani necvičím a i přesto mám další skoro 2 kg dole.....

A taky si nechci kazit Vánoce. Budu prostě hřešit, mlsat, dám si vaječák a po Vánocích opět najedu na režim.....

A když přiberu? Tak se z toho nepo.....klidně aji 5 kg:o)

Krásné předvánoční chvíle Vám přeju a netrapte se....co bychom z toho života měly♥

mimiveru
15. pro 2016

@ababunk Také si dám ke kafču, stačí trochu a jsem spokojená... Beru to místo svačiny 🙂

olga_
15. pro 2016

Holky, dávám tip na knihy Radost ze zdravých dětí a Radost z jídla. Vychází z principů makrobiotiky. Vlastním je asi měsíc a vařím podle toho dost věcí, snažím se vyloučit komplet jednoduché cukry (jsou tam i recepty na vánoční cukroví), ale samo, že si u rodiny pošmáknu 😀. Za 14 dní mně šly dolů krásně boky a cítím se za poslední dobu celkově nejlépe. Nejsem žádná makrobiotička, ale v knihách najdete mraky receptů a tipů na úpravu zeleniny, všech obilovin, luštěnin atd. Kombinace obilovny a luštěniny jako zdroj komplexních bílkovin místo masa. Tipy na zimní saláty atd.

Shrnu to: Nikdy jsem jídlo nevážila, nikdy nezadávala do tabulek, nikdy pro hubnutí necvičila. Poradce mě zbavil hodně viditelných čtyř zbylých těhotenských kilo (celkově jsem před porodem vážila 90 kg na 176 cm, před těhotenstvím 67 kg), ale pak už jsem z jeho rad cítila stereotyp a štvaly mě všechny ty tvarohy, masa a vajíčka...
Teď jsem se bez práce zbavila boků, které jsem měla vždy a mám asi 63 kg. A vlastně se teď nijak nehlídám.

baleale
15. pro 2016

Já měla skoro půl roku krabičky, pak jsem se v tom naučila orientovat sama a už je to jak automatický všechno.. Jde to ruku v ruce, cvičení, jídlo.. nic nepřeháním, jím víc než kdykoliv před tím a hýbu se každý den, alespoň dlouhý procházky a super. Měla jsem od zdravestravovani🙂

dokument
15. pro 2016

@ababunk letos nepecu, jen perniky, strava hrozna, lakadel je hodne. Po vanoicich najedu zase na rezim, pac to uz neni mozny

gabinat
16. pro 2016

@dokument ja udelala testa na cukrovi. A to je pro me lakadlo nejvetsi. Upecene mi tolik nechutna tak jako syrove. Des... Musim to konecne upect.
Jinak se snazim jist vic zeleniny.

dokument
16. pro 2016

@gabinat to me taky laka nejvic 😅 ale i upeceny, snedla bych klidne vsechno na posezeni. Vzdycky jsem to mela rada. Ja vlastne letos nepecu ze dvou nebo tri duvodu. 1. obava z tloustnuti, velka 2. nedostatek penez, jsem na pracaku 3. stres z vanoc, ze nestiham.
Ted mi zase nefunguje vaha, ani na potraviny ani na me 😅 , takze mne prijde, ze jen kynu a nejsem schopna ani stravu tolik kontrolovat.

ababunk
16. pro 2016

@dokument Však neboj, v lednu jdeš do práce, bude lépe. Taky jdeme v lednu. Dárky jsem nakoupila hlavně pro dceru a to 4 věci, pánč pak mám pocit, že si s tím vším stejně nevyhraje a jen lítá a navíc se doufám učí i skromnosti. S manželem jsme si dali nový byt a maličkost pod stromeček, aby dcera viděla, že Ježíšek nosí všem.(pořídila jsem věc za 120,-kč). Peču hlavně pro muže, ten je na sladké. Sobě jsem upekla ze zakysané smetany pár kousků, slepím kvalitní marmoškou, taky perníčky.....
Vánoce jsou o klidu, ne o stresu. Letos poprvé nic nehrotím, nakoupím jídlo, nazdobíme stromeček a budeme čučet na pohádky. Tchýně dělá vaječák, tan si taky dám a že přikynu? No a?Však to v práci vylítáme.
Tak hlavu vzhůru❤

zuhur
16. pro 2016

@ababunk já ti nevím. Mám pocit, že teď co jsem v práci se ta váha bude sunout směrem nahoru. Mám za sebou tři náročné dny a ani nechtěj vědět co jsem byla schopná večer spráskat. Nejhorší je, že je mi pak blbě, protože si tělo odvyklo ale stejně si to dám. Fuj. Vánoce asi příliš řešit nebudu a v lednu si to zase pohlídám víc ať tu váhu do léta ještě trošku stáhnu.

ababunk
17. pro 2016

@zuhur no, já když si do tabulek zadala práci učitelky v mš(a to jsem ta, která opravdu nesedí), vyskočilo mi, že spálím asi 4000 kj, to znamená, že bych mohla baštit o 106. Tak mě napadá, jestli toho nemáš hodně, on i mozek potřebuje sacharidy a prý je to velký žrout. Tak proto máš asi hlad. Snažíš se to dodržovat pravidelně?Protože to vypadá, že jíš přes den málo, nemáš čas a večer se napráskáš.
Ale jak píšeš, Vánoce neřeš a po novém roce na to najedeme všichni znovu. Já si prostě to cukroví a vaječák neodpustím.
Dneska jdu na trdelník. Včera jsem se tomu snažila uzpůsobit jídelníček na kt a pak jsem se na to vyprdla.....prostě klid a pohoda o vánocích..tramtadadá....

ababunk
17. pro 2016

Holky..a co nějakou optimistickou zprávu......

Nebojte, Vánoce přežijem, přežerem:o)))))Vždyť je to jednou do roka a chvilenku.....

Hlavně ať jsme zdravé......

zuhur
17. pro 2016

@ababunk já jsem zatím zvládala v pohodě - měla jsem to naplánované a většinou jsem moc nepřestřelila - občas nějaké to procento, ale nic strašného. Ale ty poslední tři dny byly hodně náročné - chodila jsem na přesčasy (takže jsem vstávala ve 4:40 = celou noc jsem se budila, abych nezaspala) a o čtvrt na jedenáct jsem padla do postele jak zabitá. Do toho moje "narozky", které stály za pendrek. Prostě jsem nějak nemohla. Dnes se taky ještě nekontroluju - cíleně. Celý den budu za šicím strojem a od zítřka si jídlo zase hezky plánuju 🙂

zuhur
17. pro 2016

@ababunk já toho přes den moc nespálím - bohužel sedím 8 a půl hodiny na zadku ☹

dokument
17. pro 2016

@zuhur to by me zrovna zajimalo kolik tak muze clovek spalit, merilas to? Zmeri to, prosiiim 🙂 abych si to mohla i pro sebe predstavit, tak by me to zajimalo, zda vubec neco se spali

dokument
17. pro 2016

@ababunk no tak optimisticke je prave to, ze nepecu to cukrovi a tudiz uz ted nezeru jako jindy pred vanocema 😅 citim se tak lehce / i kdyz si dam bily rohlik nebo loupak/, proste nemam v sobe tolik tuku a cukru (ja nekdy tucne veci citim jako by v hrudniku, kdyz je neco uz moc, mam takovej spunt nebo jak to popsat.

zuhur
17. pro 2016

@dokument já se obávám, že tohle nezměří ani ten můj sporttester ☹ Mám zadanou jen podle tabulek práci v kanceláři. Za mých 8,5 hod. v práci mi to na moji váhu spočítalo 821Kj.

Strana