Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
A je to tady. Uz ase nemam na nic chut, ale pak mam hlad a nevim co mam jist. Smeje se tady na me kureci stehno s bramborama a mrkvi a nemam na to vubec chut. Vcera to same. Staci mi polivka. Mne to jidlo obtezuje proste. Ale zase buchticku nebo neco takoveho , to si dam rada. Co s tim? No snazim se aspon treba si dat ovoce a k tomu kefir. Ale to mi po cely den nevystaci.
Rekla bych, ze cim vic jsem zamestnana, tim mene resim jidlo, ale az tak, ze toho jidla mam malo. Co varite? Ja dnes nakoupila schvalne to, co manzel nema rad, protze me rano nastval. Bylo mi blbe, teplota a on si chrapal a ja jsem valila na nakup. Tak at si dojde nakoupit, jestli chce jist... Udelala jsem brokolicovou polivku (tu si dal, pritom brokolici, jak tvrdi, nenavidi), tvarohovo syrovo celerovou pomazanku na slunecnicovy chleb a pecene kure, brambory, mrkev. Svacina podmasli s ovocem.
@koolombina tak to je pak boj, ale kdyz se budes hybat a vybirat vhodne potraviny, tak ani tak stradat nemusis 🙂 Ja mam problemy, ze me vzdycky vraceli s jidlem, sedela jsem u stolu, zatimco si ostatni deti hraly... nervy akorat. Pritom jidla jako jsme tehdy ve skole mivali, bych nejedla ani ted, to hrozne maso sama zila... dnes uz je nastesti skolni stravovani na jine urovni.
@dokument sup na itesco, rohlík.cz, kosik.cz, koloniál.cz 🙂 ale když můj manza zlobí tak bych ho taky pretrhla 🙂
Ahoj holky,nevím,jestli to patří zrovna do tohohle tématu,ale jste tu zkušený maminky a zároveň toho víte dost o hubnutí,tak mi třeba poradíte☺ už pár týdnů úspěšně pokračuju v hubnutí,vážím jídlo,počítám kj a mám celkem dobrý výsledky na kila i na centimetry. Akorát mám problém s břichem,pár cm ubylo přes pas i přes břicho,ale asi za poslední dva týdny nic neubylo,spíš se to vrátilo k původnímu stavu.. Je pravda,že se s manželem snažíme o miminko,ale hodně čerstvě,i kdyby se nám zadařilo hned první měsíc,tak bych teď byla max ve třetím nevo čtvrtým týdnu a to by na břiše znát nebylo,při prvním těhotenství jsem měla znát břicho až někdy po čtvrtým měsíci. Takže to spíš vidím na nějakou chybu v jídelníčku,ale nevím na jakou.. nemáte s tím někdo zkušenost? Jsem z toho docela nešťastná,jsem typická hruška a teď když jsem se koněčně částečně zbavila boků a zadku,tak mi zas nejde dolů to břicho...😐
@mandarinkka ahoj, jestli se snazis o miminko, tak bud v klidu. Brisko bude stejne vetsi 🙂
Jez dal dobre, hybej se a uvidis.
Koukala jsem na tve fotky a myslim, ze se ti to po porodu uzasne podarilo 🙂
Ja mam vzdy pribiraci obdobi kolem jednoho roku ditete. A ted mi to trva nejak dlouuuho.....
@mandarinkka ahojka,,buď baštíš hodně vlákniny a ta tě nafukuje, nebo čekáš miminko:o)
@mandarinkka ja mam jen jedno dite, tak zkusenost nemam, ale holky, co mame v terminove skupine a cekaly druhe dite, vsechny psaly, ze brisko jim roste rychleji nez pri prvnim 🙂)
jinak ja mam pravidelne nafoukle bricho pred ms
@dokument to známe snad všechny..ženská musí makat i kdyby nevím co, ale jak má chlap rýmečku, skáče kolem něj i dobrman:o))))
A s tím jídlem....prostě se snaž zachovat pravidelnost. Jinak to poletí nahoru. A večer budeš mít žravky. Já se je učím kočírovat bílkovinou a tuky. Prý mám málo tuků(byla jsem na měření)..prý téměř nic, žádné...(
@ababunk a jakou metodou jsi si nechala zmerit tuky ? Jesli se mohu zeptat 🙂
@mandarinkka nemyslím si že by to šlo vidět tak jak popisuješ tak brzy. Nicméně si neuvedla co jíš a co nejíš. Mě nafukuje a zacpává lepek - dále velké množství vlákniny atd...
@mandarinkka Ahoj, já jsem měla rok po porodu podobné bříško. Při téměř absolutním vysazení pečiva jsem se už za týden znatelně odfoukla. Teď už si zase občas dávám, ale podařilo se mi dostat se lehce pod váhu před otěhotněním. Plus před MS jsem také nafouklá a může to být i ranné těhotenství. 😉
@gabinat
@ababunk
@martinaatru
@dokument
@olga_
Děkuju vám moc za rady,těhotenství to pravděpodobně nebude,i když bych se nezlobila🙂,ale je to fakt brzo,takže dám na vaše rady a zkusím vyřadit pečivo a omezit tu vlákninu a lepek,snad to pomůže☺ a když jste vyřazovali pečivo,tak i třeba takovej ten lisovanej žitnej chleba?
@mandarinkka Já jsem si dávala pečivo kdyžtak jen dopoledne (žitný kváskový chleba), když jsem ho měla pryč úplně (a to mi bylo fakt dobře), tak jsem frčela dopo na vločkách k snídani (s jogurtem, kaše), svačina nějaký tvaroh a ovoce, odpo už bez pečiva vždy komplet.
@mandarinkka chleba ne! Porad jim chleba. Mel by se jist.
@olga_
Mě jako dobře je,nepřioadám si nějak nafouklá,ale vyoadam tak,no😀pečivo jím většinou k odpolední svačině a párkrát do týdne k večeři,takže nijak moc. Jinak jím dost podobně,jak jsi psala ty☺
@dokument
Ale snad by nemuselo vadit,kdybych ho na čas vyřadila,nebo jo? Nemyslím vyřadit sacharidy,jen chleba nahradit třeba bramborama nebo nějakoi jinou přílohou.🙂
@mandarinkka to asi jde
Ahoj, zkus spis nejíst pečivo z bílé mouky a vyřadily i bílý cukr, Žaludek to tak dobře nestráví, a pak se cítí člověk nafouklý a jemu těžko @mandarinkka
@mandarinkka No za mě určitě pšenici vynechat, budeš se 100% cítit líp. Jinak vlákninu každopádně papkej, je pro metabolismus důležitá, jen to nepřeháněj. Ja do toho 12tt těhotenství byla skoro jen na zelenině a trochu jsem to přeháněla :D Ono pokud nesníš asi 2 kg zeleniny na posezení jako já a do toho si dát všelijaká semínka a kašičky, tak to bude ok :D Jinak když už budeš u té mouky zbavila bych se cukru (ono to taky není nic co bys potřebovala a bylo 2x zdravé) . Já díky tomuhle shodila před těhu 24 kg / 4 měsíce a záhadně se mi rozjel i cyklus a bylo z toho nečekaně mimčo , přestože 4 roky neřešíme a antikoncepci nepoužíváme 😉 Myslela jsem že mám nějaký problém a ono ejhle - strava dělá zázraky...
@mandarinkka Já jsem si tak taky nepřipadala - ten rozdíl jsem poznala až po tom odfouknutí 😂. Pečivo za mě není životně důležité. Důležité je mít dostatek složitých sacharidů, tedy dostatek obilovin, ale právě v jiné podobě, než je pečivo. Nabízejí se jako super alternativa snídaňové kaše (sladké i nesladké) - z rýže, pohanky, amarantu, vloček, jáhel, kuskusu, bulguru atd. Ale nenacpávat je už žádným ovocem, medem, sirupem atd. Dobrá je sladěnka (ječmenný slad, tedy opět dlouho trávený cukr), trocha kokosu, oříšky, případně karob, trocha kokosového mléka atd. Nebo pak s tepelně upravenou zeleninou. Po takové snídani se cítím o 100 % lépe než po žitném chlebu (ten si beru občas pro zpestření).
@mandarinkka pokud budeš vynechávat potraviny tak přes břicho ubereš cm jen tím že se ti vyprázdní střeva, nebudeš třeba tam mít plyn a podobně. Ale pravděpodobně chceš ubrat tuk... bohužel tuk se spaluje přes krev, krev proudí celým tělem a nedá se ovlivnit odkud to ubývá.
Pečiva bych se nebála, třeba kváskový chleba je dobrý
Já se snažím stravovat zdravě, zařadila jsem spoustu nových potraviny, jako quinoa, bulgur, špalda, avokádo, pohanku, pohankovou mouku, otruby.... atd, i když jsem dřív držela diety a vynechávala pečivo, nebo přílohy nebo cokoliv, nikdy jsem se necítila tak dobře jako teď, kdy jím co nejvíce pestře.
Já už se tak těším až se na 100% vrátím ke svému jídelníčku, to těhu mi dává zabrat i v 18tt.
Vaše skupina mi pomáhá se držet v tom, co je správné a potřebné. 🙂 Zdravá a vyvážená strava je moje závislost. A zde vždy dostanu chuť na něco mňamkovního. Hned si jdu dát vejce a avokádo.
A je super, že jak si člověk zvykne být bez cukru, jíst čistě, žádné zbytečné dochucovadla, tak mu ani Milka nechutná a z pizzy je tak špatně, že si říká nikdy více 🙂 Jen se k tomu dopracovat a nenechat se zlákat :D
Ahoj holky tak já jsem teď velmi dlouho jen tichý čtenář. Bohužel vánoce mě zničili :D . Udělali jsme nějak moc bramborového salátu a já ho jedla a jedla pěkně s řízky a klobásou. No a když jsem si pak chtěla obléknout Jeany, nějak to nešlo. Prostě hrůza.
Takže jsem si rovnou poprvé v životě dala předsevzetí že tento rok zhubnu. Šla jsem na InBody 19.1. a začala hubnout. Teda ty hodnoty co jsem tam viděla byli hrozné. Takže mě to ještě více motivovalo. hodím sem fotku. Prý jen svaly a vodu mám v pořádku. To ostatní je hrůza :D . Takže jsem si založila i blog který je vlastně takovým deníčkem a snad to půjde. Nevím jak to tedy máte vy, ale já mám problém, že se koukám hodně na čísla. Měřím se a potřebuj se pořád vážit. Takže jsem si dala sama pro sebe výzvu že se nezvážím do 19.3 . Pořád mám nutkání se zvážit :D . Ale zatím se držím. Kdyby jste chtěli tak si můžete číst věci na mém blogu ať to nepíšu vše sem : http://cesta-za-lepsim-telem.blog.cz/
Tak jsem zvědavá na měření 19.3 . Ale zatím se držím a beru to celé hubnutí úplně jinak než před tím tak to jde lépe.
Děkuji že jste mě vyslechli :( 🙂

@crawler Máš pravdu, dneska jsem se na KT vykašlala a neměla jsem ani potřebu se přejídat. Tak možná přejídání těhotenstvím odeznělo. Půjčím si od kamarádky rotoped a pak to bude hned veselejší.
@dokument Máš štěstí, že nemusíš jíst moc. Já zase celoživotně jím hodně, víc než většina dospělých kolem mě. Pocit nasycení se u mě dostaví výrazně později než u ostatních a zásadně vše dojídám🙂 S tím se špatně hubne. Ale zvládla jsem to 2x, tak snad teď také.
@gabinat Mluvíš mi z duše, většinou jsem se přejídala po nějakém výživném ukládání dětí a představila si ten cvrkot se třemi... zároveň sháníme větší bydlení už od června a nedaří se. Snad se budu lépe ovládat při kojení.