icon

Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky

crawler
1. kvě 2016

Ahoj holky,

od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂

gaia06
6. bře 2017

Promiňte dámy co je to inBody?

gabinat
6. bře 2017

@gaia06 tuším, že je to měření, které ukáže podíl tuku a svalové hmoty. Ale možná i nějaké další údaje?

mcellinka
6. bře 2017

@gaia06 je to měření složení těla. Zjistíš tím kolik máš v těle svalů, tuku a vody. Vysvětlí ti jak na tom jsi a ukáží v jaké partii se nejvíce udržuje tuk. To je v tom základním měření. Pak jsou i nějaká rozšířenější. Za ty se platí víc, ale nevím co tam vše je.

dokument
6. bře 2017

@mcellinka na tom pristroji jsi ve spodnim pradle? 😀 abych vedela na co se pripravit..at tam nejdu s nejakyma vytahanyma gatkama 😅

mcellinka
6. bře 2017

@dokument ne ne nejsi 😀 musíš si jen svléknou boty a ponožky 🙂

gaia06
7. bře 2017

Díky dámy a kde to provozují?

gabinat
8. bře 2017

@gaia06 myslím, že se dá najít mapa, najdeš si ve svém okolí.
Mně se za to moc nechce platit, tak jsem tam nebyla. 🙂

Snažím se sledovat si příjem jidla, nemam doma starsi deti. A jeden den mi to vychazi, ze jim moc, dalsi den, ze jim malo... Kdyz si vezmu buchtu nebo susenku, tak to presvihnu v tucich a sacharidech. Kdyz si nevezmu, mam toho malo 🙂

A prekvapuje me, kolik tuku maji oříšky. Ja se tady jimi dojidam. ☹ a moje dcera taky...
A taky me překvapilo, jak je tucna kurevi polévka. Ta moje urcite ne.?

gabinat
8. bře 2017

@gabinat polévka kuřecí 🙂

koolombina
8. bře 2017

@mcellinka Moc hezký článek o chybách v hubnutí, taky mívám problém s množstvím, nevím kdy přestat🙂 Už 5 týdnů jím zdravě a přejedla jsem se jen jednou, když mi návštěva donesla chalvu a jí jí celou snědla☹ Chtěla jsem, aby byla co nejdřív pryč. Bohužel, nebo bohudík, manžel sladké vůbec nejí. Celkově jí strašně málo. Odmítá dojídat nedojedená jídla, nebo procházející potraviny, max. porci po dětech dojí. A mě je líto vyhazovat... začala jsem tedy méně nakupovat a vařit menší množství. A funguje to, akorát trochu častěji vařím.

@gabinat Díky za článek od Caramilly, moc hezky se to četlo. Ona má tedy krásnou postavu, ty nožky... na smoothie maker mne teda nenalákala, ale překvapilo mě, kolik do toho dala energie, musí mít doma pěkný šrumec. Takže to jde i se třemi dětmi a podnikáním, šitím, psaním...

koolombina
8. bře 2017

Jinak hlásím, že se mi váha pohla z poporodních 80 za měsíc na 77,1kg. Držím se zdravé stravy, kojím, necvičím, tabulky nesleduju ani nevážím. Někdy se nadaří najít čas ani na oběd a pak se dojídám různými zdravými věcmi tak nějak bez režimu...tu tři plátky kuřecí šunky, tu půl jablka, pak hrst křížal, místo svačiny polévku s chlebem... díky neuspatelnému miminku odpadlo riziko večerního dojídání, protože usínám s ním v posteli.

ababunk
8. bře 2017

@koolombina tak nějak bych to potřebovala i já......asi jsem se z toho počítání dočista zbláznila a bojím se sníst cokoliv navíc....

mcellinka
8. bře 2017

@koolombina Děkuji 🙂 . Ale to si hezky zhubla za měsíc na to že nemáš režim v jídle. Kolik potřebuješ zhubnout?

ababunk
8. bře 2017

@mcellinka ahojka, dneska budu dělat musli tyčinky podle tebe. Je možná varianta, že by se nepekly a daly pouze do lisu na chvilinku do ledničky?Co myslíš?

mcellinka
9. bře 2017

@ababunk ty jo to vůbec nevím. Já je dělala poprvé a ještě k tomu jsem ten recept vymyslela 😀 takže opravdu nevím. Zkoušela jsi to nakonec nepéct? Zajímalo by mě jak to dopadlo 🙂

mcellinka
9. bře 2017

Ahoj holky. Nevíte, jestli bude nějaký běh kde nezáleží na tom kolikátý jste? Třeba okolo května nebo prázdnin. Dostanete medaili i když jste poslední, za účast 😀 . Chtěla bych si to vyzkoušet. Já teda neběhám , ale napadlo mě že by jsme si takhle udělali nějaký sraz vy co by jste chtěli.

gabinat
9. bře 2017

@mcellinka zeptej se ve skupince Behem za lepším tělem. Tam jsou zkusene bezkyne.

mcellinka
9. bře 2017

@gabinat Já už i něco málo našla, ale spíš by mě zajímalo jestli tady ze skupiny by někdo šel. Že by jsme udělali sraz 🙂

mimiveru
9. bře 2017

Ahoj, máte někdo zkušenost s raw tyčinkama? 🙂 našla jsem ve zdravé výživě luxusní kakaovo-kokosovou, doporučujete spíše před cvičením či po?

ababunk
9. bře 2017

@mimiveru já baštím v práci občas dopoledne Bombus slim švestkovou a banánovou a jsou super.....V práci mám docela dost pohybu a ony zasytí natolik, že vydržím do oběda....

ababunk
9. bře 2017

@mcellinka ahojka, budu je nakonec dělat zítra a nepeču je..pak Ti napíšu.....

mimiveru
10. bře 2017

@ababunk Takže i místo sváči, ok, děkuju 🙂

tomankova
10. bře 2017

@mimiveru obsahují 45g cukru na 100g, takže asi jako čokoláda, takže s nima opatrně. Ale taky si tu kokosovou občas dám, stejně jako i čokoládu 😀😉

ababunk
10. bře 2017

@mimiveru hezký večer, tak to nakonec dopadlo takto....celá tyčinka má cca 594 Kj....jsou nepečené a obsahují :
25 g rozinek nesířených
25 g goji
30 g datlí nesířených vypeckovaných
25 g vlašáků
25 g ovesných vloček jemně mletých s brusinkami
20 g medu

Vše suché jsem promíchala, nakoec jsem přidala med, dala do lisu na tyčinky, potom na cca 2 hodinky do ledničky a opravdu dobrota byla na světě......

crawler
autor
12. bře 2017

@ababunk paráááda! musím také zkusit,jen nemám ten lis...párkrát jsem si udělala takové hrudky, ale pravá tyčinka by se mi líbila víc 🙂

crawler
autor
12. bře 2017

@mimiveru raw tyčinky jsem si kupovala párkrát na fleru a byla výborné- určitě to není nic proti hubnutí - samozřejmě s mírou 🙂

crawler
autor
12. bře 2017

a nemáte některá vyzkoušené chuťově toto? https://www.chytrasnidane.cz/produkty/

crawler
autor
12. bře 2017

@mimiveru tyhle: https://www.fler.cz/markol-raw-manufaktura a určitě má i eshop -já u ní nakupovala,když začínala a to byla je na fleru...

dokument
12. bře 2017

Tak mne by to na svacinu bohužel nestačilo. Jak je někde kokos, zpozornim, je hodně tučný. Jako OK, přírodní věci, ale i spojeni med, datle, vločky, rozinky...mne by nevyšlo rozložení sacharidu, PAC je mám hojně zastoupeny i při jídelníčku kdy nemlsam. Problém je, ze bych tech tyčinek ztlaskala několik, min 2 a ještě se dojidala klasickou svacinou. Když teda necvicim.

dokument
12. bře 2017

Holky, četly jste v časopise Týden článek o ovocných smoothies?

dokument
12. bře 2017
Strana