Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
Díky dámy a kde to provozují?
@gaia06 myslím, že se dá najít mapa, najdeš si ve svém okolí.
Mně se za to moc nechce platit, tak jsem tam nebyla. 🙂
Snažím se sledovat si příjem jidla, nemam doma starsi deti. A jeden den mi to vychazi, ze jim moc, dalsi den, ze jim malo... Kdyz si vezmu buchtu nebo susenku, tak to presvihnu v tucich a sacharidech. Kdyz si nevezmu, mam toho malo 🙂
A prekvapuje me, kolik tuku maji oříšky. Ja se tady jimi dojidam. ☹ a moje dcera taky...
A taky me překvapilo, jak je tucna kurevi polévka. Ta moje urcite ne.?
@mcellinka Moc hezký článek o chybách v hubnutí, taky mívám problém s množstvím, nevím kdy přestat🙂 Už 5 týdnů jím zdravě a přejedla jsem se jen jednou, když mi návštěva donesla chalvu a jí jí celou snědla☹ Chtěla jsem, aby byla co nejdřív pryč. Bohužel, nebo bohudík, manžel sladké vůbec nejí. Celkově jí strašně málo. Odmítá dojídat nedojedená jídla, nebo procházející potraviny, max. porci po dětech dojí. A mě je líto vyhazovat... začala jsem tedy méně nakupovat a vařit menší množství. A funguje to, akorát trochu častěji vařím.
@gabinat Díky za článek od Caramilly, moc hezky se to četlo. Ona má tedy krásnou postavu, ty nožky... na smoothie maker mne teda nenalákala, ale překvapilo mě, kolik do toho dala energie, musí mít doma pěkný šrumec. Takže to jde i se třemi dětmi a podnikáním, šitím, psaním...
Jinak hlásím, že se mi váha pohla z poporodních 80 za měsíc na 77,1kg. Držím se zdravé stravy, kojím, necvičím, tabulky nesleduju ani nevážím. Někdy se nadaří najít čas ani na oběd a pak se dojídám různými zdravými věcmi tak nějak bez režimu...tu tři plátky kuřecí šunky, tu půl jablka, pak hrst křížal, místo svačiny polévku s chlebem... díky neuspatelnému miminku odpadlo riziko večerního dojídání, protože usínám s ním v posteli.
@koolombina tak nějak bych to potřebovala i já......asi jsem se z toho počítání dočista zbláznila a bojím se sníst cokoliv navíc....
@koolombina Děkuji 🙂 . Ale to si hezky zhubla za měsíc na to že nemáš režim v jídle. Kolik potřebuješ zhubnout?
Ahoj holky. Nevíte, jestli bude nějaký běh kde nezáleží na tom kolikátý jste? Třeba okolo května nebo prázdnin. Dostanete medaili i když jste poslední, za účast 😀 . Chtěla bych si to vyzkoušet. Já teda neběhám , ale napadlo mě že by jsme si takhle udělali nějaký sraz vy co by jste chtěli.
Ahoj, máte někdo zkušenost s raw tyčinkama? 🙂 našla jsem ve zdravé výživě luxusní kakaovo-kokosovou, doporučujete spíše před cvičením či po?
@mimiveru hezký večer, tak to nakonec dopadlo takto....celá tyčinka má cca 594 Kj....jsou nepečené a obsahují :
25 g rozinek nesířených
25 g goji
30 g datlí nesířených vypeckovaných
25 g vlašáků
25 g ovesných vloček jemně mletých s brusinkami
20 g medu
Vše suché jsem promíchala, nakoec jsem přidala med, dala do lisu na tyčinky, potom na cca 2 hodinky do ledničky a opravdu dobrota byla na světě......
a nemáte některá vyzkoušené chuťově toto? https://www.chytrasnidane.cz/produkty/
@mimiveru tyhle: https://www.fler.cz/markol-raw-manufaktura a určitě má i eshop -já u ní nakupovala,když začínala a to byla je na fleru...
Tak mne by to na svacinu bohužel nestačilo. Jak je někde kokos, zpozornim, je hodně tučný. Jako OK, přírodní věci, ale i spojeni med, datle, vločky, rozinky...mne by nevyšlo rozložení sacharidu, PAC je mám hojně zastoupeny i při jídelníčku kdy nemlsam. Problém je, ze bych tech tyčinek ztlaskala několik, min 2 a ještě se dojidala klasickou svacinou. Když teda necvicim.
Holky, četly jste v časopise Týden článek o ovocných smoothies?

Promiňte dámy co je to inBody?