Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
a plán na zítra:
SN: 25g Dobré vlákniny + 25g Bebe light + 180g podmáslí+3 datle (18g)
SV: 50g eidam30% + banán menší
O: 120g brambor, 1 vejce natvrdo, 40g kuřecí prso, 120g zeleninového salátu
SV: hrst arašídů + 250ml JOya sojové mléko čoko
Ve: plátek celozrnného chleba Colorado, 2pl šunky 94%, lučina linie (cca7g namazání?),cherry rajčata
pohyb:posilování a protahování 25minut
a jak se dařilo a daří Vám? @dokument @patrusa @pav_la @mcellinka @martina468 @petru80 @blondynka400 a dalšííí?
@crawler ja vcera jela na oslavu, kde jsem dostala dort a grilovane veprove a k tomu jakysi kus peciva, nevim jaky, takze vsechno spatne. Navic jsem se ve spechu nestihla ani slusne naobedvat, na to jsem snedla banan... proste blby 😅 tuky jsem prekrocila o 60 % ... A dnes taky hruza. Sice vse vyrovnane, ale prekroceno celkove. Nemela jsem moznost si psat tabulky a snedla jsem jakysi tvaruzky, ktery neznam, nebot ty normalni nemeli a tim mi zase naskocilo hrozne moc bilkovin 😅 Zitra zase pojedu podle sebe 🙂
Ahojky,tak hlasim konecne ubytek pod 75kg 🙂 sice jen kilo ale nakoplo.me to dal.Pridala jsem.teda vice na orbitreku a v jidle mi to obcas nevychazi,priznam se nesvacim,nemam hlad ani chut :-/,ale snad se to nejak srovna no
Ahoj holky, tak já dnes:
SN - ovesné vločky, rýžové mléko, goji, lískové ořechy, javorový sirup
SV . 180g Activia bílý nápoj + půl tyčinky Raw Energy
Oběd - červená čočka na kari, jarní cibulka, mrkev + 1 vařené vejce
SV - žitný chléb, Gervais light, eidam 30%, salátová okurka
VE - zapečené brambory s rajčaty a bazalkovým tofu
Včera jsem ráno a dopoledne měla stejné. K obědu pak zapečené brambory s brokolicí, k odpo. sv. žitný chléb + francouzská rostlinná pomazánka+ červená paprika a k VE žitný chléb + mozzarella light + rajčata
Jinak jsem dnes byla po nákupech a prodavačky ve dvou obchodech, kam chodím, mě pochválily, že jsem zhubla, že mi to sluší. Tak to mě docela nakoplo a udělalo radost 🙂.
@dokument Ty oslavy jsou fakt nejhorší, my byli v sobotu také na grilování a je to teda boj odolávat. Teď přes léto máme v rodině hodně narozenin a svátků, kdy se většinou právě griluje. No, bude to těžký 🙂.
@dokument to znám,ale nic si z toho nedělej, jednorázově jsou tyhle akce spíš tělu prospěšné 😉
@martina468 no vidíš! super, že jsi to nevzdala!🙂 takže s chutí dál 😉
@pav_la parádní - složení se mi moc líbí! šikula 😵 a pochvaly od prodavaček hovoří za vše, jen tak dál 😉
@mcellinka cvičím jillian 30day shred a chodím běhat- resp.indiánský běh, ale po něm si dávám den na regeneraci - např. dnes🙂 ale zítra už zase aktivitu, jídlo tak nějak držím - resp. spíš mi to vychází, že míň,což nevím, zda není blbé☹ No a co mi vůbec nejde je dodržovat pitný režim - vím, že je to důležité,ale v práci na to prostě zapomínám ☹ Vypiju za den lehce nad litr ☹
@mcellinka a není tolik tekutin moc? bála bych se toho, že příliš vyplavuješ minerály a stopový prvky,přetěžování ledvin atpod...já bych se chtěla dostat na ty 2,5 (v létě 3litry)- máš pravdu s tou PETkou - zkusím to,abych aspoň v té práci měla víc přehled. Doma to je jasné - ráno mám 250ml a když přijdu domů, tak dalších 250ml a pak večer hrnek 350ml zeleného čaje...
@crawler asi to je hodně ale beru to momentálně jako úspěch když jsem předtím skoro nic nevypila. Zase myslím že když cvičím tak by to tak nemuselo vadit.
No chtělo by to do té práce si vzít pití ve flašce. Třeba do nějaké s tlustým hrdlem a dávat si tam i ovoce, nebo okurku 🙂
Přijde mi že je vždy nejhorší zvyknout si hlavně na to jídlo. Jíst pravidelně atd. Teda alespon u mě to tak je. Snad my ten elán vydrží a v létě budu vypadat alespon o něco lépe i když je mi jasný že do léta nebudu hubená 😀
Ja mela dnes porad nejak hlad, pritom jidelnicek jako drive, kdy jsem z toho hlad nemela. Mozna zase predzvest MS, nevim. Minuly mesic jsem jeden den taky mela hlad a jedla bych a jedla a pak to preslo.
@crawler já "jídelníček" nemám 🙂 Se svojí váhou jsem spokojená. Ale už leta přemýšlím co a kdy jím. Občas ujedu a nebo jsou dny, co to neřeším. Ale celkově nemám ráda chemii v jídle a nechci se dostat do stádia, kdy na sezení budu potřebovat víc než jednu židli 🙂
@dokument já si myslím, že když máš hlad, tak máš tělo poslechnout. Ono ví, proč to dělá a hlavně, když je to jenom krátkodobé....
@blondynka400 tak ten minuly tyden jsem poslechla telo 😀 Dnes jsem se drzela, mozna je to tim, ze jsem chtela bezmasy den a mne to nejak chybi. Bilkoviny jsem hlidala. Uspokojilo me az kureci se zeleninou, prave jim. Spat chodim kolem 1 v noci.
@dokument kuřecí se zeleninou si klidně dej.... 🙂 Jen syrová zeleninna je poměrně těžká na trávení tato večer. Já osobně taky potřebuji hodně živočišné bílkoviny a to jsem na typy masa docela vybíravá, ale bez to nejde.
ahoj holky. Tak jsem se dnes po měsíci zvážila a změřila. Měla jsem to udělat až v pondělí, ale vím že nebudu mít moc času tak jsem to udělala dnes 🙂.
No první poznatek byl že jsem asi rozbila váhu 😀 protože mi tam skákaly pořád jiná čísla.
Takže nevím kolik přesně vážím.
Změna tedy od 16.4 je : váha : -2,7 kg , míry : Stehna: - 1 cm, boky: - 2,5 cm, břicho: - 4,5 cm a paže: - 2 cm . Tak jsem spokojená 🙂 .
Jinak dnes jídlo :
SN: 2 vejce, šunka a žampiony + 2 plátky žitného chleba
SV: salát s trochou balkánského sýra
OB: rýže + vepřové na žampionech
SV: bílý jogurt s ovocem
VE: kuřecí gyros s pečeným bramborem a dip Tzatziki. K tomu trochu zeleniny
🙂
@mcellinka to je krásný výsledek 🙌
Dnešek
Snídaně ovesná kaše s jablkem 50 g vloček, asi 100 ml mléka plnotuc v tom
Svačina 1 fazolovy guláš 200 g
Svačina 2. Podmáslí 250 ml, 1 menší banán, 20 g neškodných arašídů /uzirala jsem.../
Oběd kuřecí prsa dušená na majorance 100 g, ryze paraboiled 120 g
Svačina odpo mrkev 180 g, jablko 1 ks nevazim
Večeře slunečnicová bulka /kostka/ 60 g, tvarůžky 40 g, máslo 7 g /na rohlík/, salát ledový 100 g, žlutá paprika 70 g, okurka 70 g, rajče 100 g, kávová lžička olivového oleje.
Arašídy nesolene
Ahoj holky, můžu se přidat? V neděli jsem se zaregistrovala na stob a snažím se držet jídelníček. Celkem se mi i daří. Akorát dnes už jsem cca na 250%. Byli jsme na pouti (langoš, trdelník, cukrová vata) prostě děs.
Snažím se hodně chodit s kočárkem, dopoledne jsem ušla 8km, ale většinou chodím víc.
můj dnešní hubnoucí:
sn: ovesná kaše neslazená,s mnoha semínky, vařená v mléce
sv: arašídy a kiwi
o: kuřecí dušené na cibuli,brambor, zelenina
sv: tvaroh odtučněný 1,1%,pol.lžíce agáve sirupu, 3 datle
*indiánský běh 5km
ve: celozrnný krajíc colorado,2pl šunky 94%, lučina linie,paprika
ve2: hrachová polévka se zeleninou (nezahuštěná)
Ahoj holky, dnes se mi celkem dařilo držet jídelníček 🙂 Na pohyb bohužel nebyl čas, ale kolem syna jsem se nalítala dost 😉
sn: műsli + bílý jogurt + půl banánu
sv: ovocné smoothie - banán, broskev, hrozny + mléko
o: kuřecí plátek, pečené brambory, zelenina
sv: tvaroh
ve: mozzarella + rajčata

@crawler tak pokud je to castejsi, tak bych asi zvedla i prijem. Preci jen to telo musi mit palivo 🙂. To jsou paradni tury. Na to si jeste pockam, nez deti zvladnou aspon polovinu z toho 🙂