Snažíme se zdravě a vyváženě jíst - jídelníčky
Ahoj holky,
od března se snažím shodit kila nabraná v těhotenstvích a následným obdobím, kdy jsem neřešila vůbec sebe, ale jen děti, práci a domácnost. Sebe jsem odbývala a výsledek byl 15kg nadváhy. Od března už mám nějaké to kilo dole, ale ráda bych, kdybychom se tady v diskuzi mohly navzájem inspirovat stravou - moc mne nebaví vymýšlet jídla, abych to měla pestré.
Hubnout se snažím vyváženým stravováním + pohybem. Tak pokud chcete, přidejte se a budu ráda i za "hodnocení" - resp, co se vám třeba v jídelníčku nezdá? Co jak upravit? Předělat?atd.🙂
já dnes - třeba inspirační, ale dokonalý není určitě (hodně pečiva,ale dnes to bohužel jinak nešlo):
sn: do horké vody jsem vmíchala trochu sojového mléka a trochu proteinu + vločky,rozinky,chia, káva s mlékem a cukrem
sv: skyr jahoda+ jablko
o: 2malé tortilly plněné kuřecím, zeleninou a trocha dressinku
sv: rohlík, žervé,šunka,miska zeleniny
**běh 4,5km**
ve: tenký plátek chleba, 1 vejce, šunka, 10g eidamu30% a miska zeleniny
a dneska🙂
sn: tvaroh+ovocný jogurt+mandarinka+vločky a rozinky,káva s cukrem a mlékem
sv: chleba, šunka, žervé, zelenina
sv2: bebe sušenka s jogurtem (myslím ty plněné -né že bych k nim měla další jogurt😀)
o: pečené brambory,hovězí burger zapečený s rajčaty a sýrem+ sosík
sv: ovocné malinové pyré (bez cukru)
ve: lehká - patička chleba s eidamem, zelenina a vrchovatá lžička arašídového másla (bez soli) + káva s cukrem a mlékem
Večeře byla malá,protože jsem i oběd měla posunutý kvůli druhé sváče...hlad jsem dnes neměla... ALE musím udělat něco s tou kávou :-P
ja vcera dobre, vse mi vicemene vyslo. Ale dnesek. Takove same po synovi dojidani... Snedla jsem jeho skolkovy obed 😀 (nechtel) a ten urcite nebyl dietni. Svickova - avsak vyborna. A bylo toho malo, tak si z toho hlavu nedelam. Pak jsem zkusila upect babovku z fazoli. Velmi dobra, pak mi z toh bylo uz zle, je dost syta, staci kousek a taky mi prisla dost sladka. A ted jsem povecerela chleba s kvasnicovou pomazankou (kvasnice a jedno vejce). Rano chleba se syrem a mleko, svacina napoj z mrkve, pulky jabka a kousku zazvoru a lzickou slunecnicovych seminek. Odpoledni svacina ta buchta s kefirem. A kousla jsem do kureciho stehna s ryzi, coz byl muj hlavni obed, a to mi nejak nejelo, tak jsem to nechala byt. Teprve si to jdu napsat a spocitat 🙂
Ahoj holky,tak vaha stale stoji i po 14 dnech :-/ Holky ja bych si nejradsi dala par dni oddych,abych proste na chvilku vypla a nemusela furt premyslet nad tim,co budu jist.Uz mi to leze na mozek,vaha je pro me silna demotivace 😈 ach jo
@martina468 tak se nevaž - klidně měsíc - ono každý týden nemusí být výsledek😉 po měsíci bych se zvážila,jen abych věděla,zda jsem nepřibrala a jídelníček nech selskému rozumu 😉 Já si třeba jídla neplánuju nijak předem,ale podstatné je doma mít zdravé suroviny a pak už jím na co mám chuť,ale kdybych doma měla jen prasečiny, tak se můžu na hlavu stavět...Taky se mi to stalo, že jsem se nedostala na nákup a doma jen "pečivo a paštika" 😀
@ababunk no...nezlob se na mě...já si stále myslím, že tohle už není v pořádku a že jde o nějakou PPP, jak jsem psala nedávno - co třeba taková ortorexie ? http://www.hlidejsizdravi.cz/stravovani/vyzivov...
Jenže to všechno je v hlavě a chce to odborníka ...my Ti tady nepomůžeme - znáš mé názory, už loni jsem ti kolikrát psala a všechny to myslíme dobře, ale pokud to chceš vážně porazit a být skutečně spokojená, tak ti nepomohou ani názory mé ani @dokument ani jiných, ale jedině odborník a pevná vůle (ale tu bezesporu máš, protože jsi zvládla zhubnout!), takže úspěch máš z poloviny zaručen 😉
@mrkvicka88 To jsme zase byli my v tom trolejaku 😀
@dokument jak ste vystupovali na osade?
@dokument kolik je synovi? Ja si říkala, ze je velokostne jak moje mala a pak zacal mluvit, tak sem mela pocit, ze je mu tak 6. 🙂
@mrkvicka88 v listopadu mel 3 roky
@dokument tak to je teda sikovnej
@crawler ahoj craw. Tak jsem zaznamenala první, nevím jestli můžu říct, pokrok.Jím bez Kalorických tabulek lépe, než když jsem si zapisovala jídlo dopředu. Zkusmo jsem večer zapsala vše co jsem snědla a bylo to vyvážené jako hrom. Že by intuice? Více poslouchám tělo, necvičím do úmoru, jen když mám chuť, hlava ani tělo nebolí, jsem spokojenější.Jídlo jsem si navýšila, nepřibírám.
Ale bude to na delší dobu, občas si nejsem jistá....
jo a nemám potřebu se přejídat, když mám nyvýšeno.....
@crawler ja nemam moc co psat. Jsem z toho rozpacita. Snazim se jist dobre. Do tabulek nezapisuju, mam pocit, ze mi to sebere dalsi cas. Ale mozna se vymlouvam. Snazim se byt v pohybu a cvicit. Ale často Jillian večer uz nezvladam. Bud neni na to doma atmosfera nebo usnu drive. Ale alespon trikrat tydne. A tak se snažím o par cviku pres den, svihadlo, zabaky, drepy...
... No a moje postava se moc nemění k lepšímu.
ja porad nemam baterie do obou vah, jak kuchynske tak osobni. Mam prvni den ms, takze si rikam, ze je to docela dobry, protoze vcera jsem si zkousela svoje hadry, co jsem nosivala jeste jako stihla, pred tehotenstvim a oblecu je. Tehdy mi teda byly trosicku volnejsi, ale ted jsou mi akorat. Takze to je vlastne vse, co jsem chtela, vic nepotrebuji, ale myslim, ze jsem uz na vahu nezhubla, od lonskeho podzimu. Ze se drzim na stejne vaze. Odhadem. A vrsky jsou mi porad kvuli prsum mensi, ale taky uz se mi t zda o neco lepsi nez pred pul rokem, ze aspon nejaka sacka dopnu. Pritom podprdu nosim porad tu velkou.
@gabinat taky nezapisuju- však to není potřeba - ale bude chyba buď ve složení nebo v množství - zkus sem napsat třeba dnešní den😉 . Co se týče cvičení, tak se ti nedivím - máš 4 děti - já jsem večer totálně grogy a mám jen 2. V životě bych večer necvičila - zkus to někdy dopo - třeba, když vaříš oběd nebo hned ráno 😉 jen tip, každému vyhovuje něco jiného, ale určitě bych to nehrotila přes únavu. Tělo k hubnutí potřebuje i hodně odpočinku, když je unavené nebo přímo vyčerpané, tak určitě hubnout nebude...
Já sem dnešek psát nebudu - je Velký pátek a protože jsem věřící, tak je to den půstu - takže dnes ryze anorektický jídelníček😀
@dokument super, to jsou skvělé výsledky! Gratuluju moc! tak teď už jen udržovat, což si myslím nebude problém - ono by stačilo jen nějaký ten pohyb,protože jsi zhubla jen stravou, viď? takže klidně budeš moci krásně navýšit -se máš🙂
Já ještě v cíli nejsem - chybí mi ještě cca 2kg do předtěhotenské váhy (nyní 62kg na 160cm) a pak bych chtěla hlavně běhat a nějaké to kilo třeba ještě spadne, rezervu tam mám, ale spokojená jsem v těch 60kg byla, takže to nebudu hrotit vůbec🙂
Ahoj, je pro mě nějak těžké sledovat, co vlastně jím 🙂
Dnes jsem sla po dlouhe dobe behat a mela jsem pak dopoledne dost hlad. Možná jsem si měla dat i více ovoce?
Pred běhoprocházkou 1/2 bananu
Sn. Kase z ovesnych vlocek, mleka, pul banánu, jablko,tvaroh, jogurt, skorice
A nestačilo mi to po tom běhu: tak ještě krajíc chleba (s psyliem, ale to nevytrhne), namazaný čerstvým sýrem, šunka kruti a rajče.
Uz ted mi prijde, ze toho je moc.
Sv. Topinka s máslem ( nebyla v planu. Dojedla jsem po synovi)
Žlutá paprika kousek, ředkvička, kešu oříšky, jablko. Čaj s mlékem
Ob.krůtí prsa na hořčici, pohanka. Mrkev. Masa nebylo dost, asi 90g. Zelenina
Kousek makove babovky - suší se na lince, nikdo ji nechce,
Sv.chléb, kousek Romaduru, paprika zluta, kafe s mlekem, chipsy 5 kousku par kulicek hrozn.vina. Zase dojidani po detech ☹
Toust zapeceny - syn si ho objednal, nejedl. Ja se do nej pak zkousla, kdyz me neco stvalo. A manzel ho hned chtel... Predtim to tady hodinu lezi a laka me to. A potom to snim a nekdo se toho dožaduje.
Vec. Zapečené brambory se šlehačkou. Okurka salatova, mrkev. Paprika.
Květáková polévka.
Místo brambor jsem si chtěla dát vajíčka s chlebe. Ale už jsem nestíhala a já jedla...
Ted když to píšu, tak si říkám, proč si to víc nehlídám.
Zadala jsem to do KT a vyšlo mi, že mi chybí bílkoviny. A já myslela, jak jsem to dnes přešvihla s tuky a sacharidy a docela to jde. Jestli je to tím během ráno, že mi navýšili příjem.
Chtela jsem sem dat zaznam z KT, ale nejde mi to.
@gabinat ahoj 😉 velkým písmem ti to okomentuju- ber to jako mé názory - nejsem výživový poradce😉
Pred běhoprocházkou 1/2 bananu ZCELA OK
Sn. Kase z ovesnych vlocek, mleka, pul banánu, jablko,tvaroh, jogurt, skorice SKVĚLÁ SNÍDANĚ - NEVÍM MNOŽSTVÍ, ALE SLOŽENÍ SE MI LÍBÍ
A nestačilo mi to po tom běhu: tak ještě krajíc chleba (s psyliem, ale to nevytrhne), namazaný čerstvým sýrem, šunka kruti a rajče. UŽ JE TOHO DOST,ALE NA DRUHOU STRANU - LEPŠÍ TOHO SNÍST VÍC RÁNO NEŽ DOHÁNĚT VEČER, TAKŽE BYCH TO NIJAK NEHROTILA.
Uz ted mi prijde, ze toho je moc.
Sv. Topinka s máslem ( nebyla v planu. Dojedla jsem po synovi) PŘÍŠTĚ PROSTĚ NEDOJÍDEJ - NECH TO SYNKOVI AŽ BUDE MÍT ZNOVU HLAD - JE FAKT ZBYTEČNĚ NAVÍC
Žlutá paprika kousek, ředkvička, kešu oříšky, jablko. Čaj s mlékem
Ob.krůtí prsa na hořčici, pohanka. Mrkev. Masa nebylo dost, asi 90g. Zelenina
Kousek makove babovky - suší se na lince, nikdo ji nechce, ZASE ZBYTEČNÉ
Sv.chléb, kousek Romaduru, paprika zluta, kafe s mlekem, chipsy 5 kousku PROČ? CHUTĚ? par kulicek hrozn.vina. Zase dojidani po detech
Toust zapeceny - syn si ho objednal, nejedl. Ja se do nej pak zkousla, kdyz me neco stvalo. A manzel ho hned chtel... Predtim to tady hodinu lezi a laka me to. A potom to snim a nekdo se toho dožaduje.
Vec. Zapečené brambory se šlehačkou. Okurka salatova, mrkev. Paprika.
Květáková polévka. CHVÁLÍM TU ZELENINU BĚHEM DNE-TO JE SUPER!!!
Místo brambor jsem si chtěla dát vajíčka s chlebe. Ale už jsem nestíhala a já jedla...PODLE MĚ JSOU TY BRAMBORY ROZHODNĚ LEPŠÍ NEŽ DALŠÍ PEČIVO...JEN TA ŠLEHAČKA NEMUSELA BÝT 😉 ALE PÍŠEŠ, ŽE TUKY MÁŠ OK, TAK JE TO OK
Takže suma sumárum, mi to nepřijde strašný,pokud takhle jíš stabilně -prostě se jen odnaučit dojídat. Já to taky tak měla - deptal mě ten nepořádek s nedojedenými jídly, tak jsem radši vše dojedla, ale v zásadě, i když toho nikdy nebylo hodně, tak za celý den už to něco hodí a nabourává to obecně ten stravovací režim, takže nic - nedojídám a pak prostě znovu ohřeju nebo předložím,když se dožadují jídla...Nebo prostě dávej synovi rovnou toho jídla míň ať ty zbytky takové nenechává...Ale fakt je super to množství zeleniny-to se mi moc líbí!
a já dneska - nijak neplánovaný jídelníček, takže chyby tam určitě jsou,ale přibírací určitě není
sn: odtučněný tvaroh+pudink (více bylo tvarohu)+ 2PL vloček,1kl chia
sv: trocha rizota + bebe sušenky kakaové
o: vepř.plátek libový, štouchané brambory,1 vejce 2lžíce sosu (obed z jídelny - maso celé,ale brambor poloviční množství a sosu tak 1/4)
sv: 3 korbáčiky + půlka krajíce krájeného chleba (ca 25g) + 1/2 jablka + kousek červené papriky,káva s mlékem a cukrem
ve: 1lžíce arašídového másla, chleba 40g, 1vejce, 25g šunky 94%,česneková lučina, malá kedlubna+kus papriky červené
@crawler dekuju. S tou zeleninou se snažím, ale přiznávám, že když mám málo času, tak ji nemám. Těším se na bezpracná rajčata 🙂 neloupou se.
Říkám si, že zapojím víc pohybu. A snad když nebudu jíst hlouposti a jíst mezi jídly (a dojídat po dětech), tak by se snad to břicho mohlo zmenšit.
Zbytky - mám slepice, mají pořád hlad, tak jim nebudu ujidat 🙂)
@crawler ten pudink k snídani je vařený? Když dělám rodině pudink, tak si trochu vmíchám do tvarohu.
Když naší dceři našli diabetes, tak jsem si myslela, že kdyz budu jist podle ni, tak zhubnu. Je hrozné, že od svého dítěte vyžadujeme režim a sama to překračuju. Ne že by u ní bylo vše ok. Ale je fakt, ze ona si hlida hlavne cukr, tuky neřeší, je štíhlá. Naopak tuk zpomaluje nárůst glykemie.
A teď mladší dcera zacina resit svou postavu. Má po mně dispozice k rostoucímu břichu. A tak musím vymýšlet zdravé svaciny a alternativy k různým lákadlům. Zeleninové chipsy, oříšky, jogurty s ovocem. Jak to dostanou pred sebe,tak to sni. Jinak sáhne po sušence nebo čokoládě 🙂
Omlouvam se za dlouhy spis.
Piste taky, hlavne inspiraci 🙂
Ahoj holky, včera jsem se vrátila ze zájezdů, pracovního. Takže strava problém. Tentokrát jsem jako minulé chtěla jist pořádně. Myslím, ze se mi to dařilo. Mela jsem s sebou mrkve, jablka, pomeranče, mandarinka, červenou repu, salatove listy, rukola polnicek, salát listový dva male puky, konzerva tunaka ve vl šťávě, eidam 30%, tresčí játra, 3 vajíčka na tvrdí, pohanku. Chléb, knackebrot, paštika majka nejmenší. Banán, avokádo. Snidala jsem vajíčka míchána. Chléb, trochu zeleniny, zapecene rajče se sýrem, plátek lososa. Pak bílý jogurt , lžíce ovesných vloček a ovoce, salát. Ještě s sebou jsem mela kefír a sušenky. Jezdili jsme z místa na místo, bylo to tentokrát náročné. Přišlo mi, ze jim furt saláty. Ale nic mi nechybělo. Neměla jsem chutě ani na sladké. Jo, ještě salatovou okurku. Ani hlad jsem neměla. A zhubla jsem. Akorát ty listy, to jsem si přišla jak králík. Pohyb, když zpíván a musím opírat vysoký tóny, hned je mi vedro, určité takový koncert vydá za hodinu cvičení.
@dokument to je fajn že jsi zvládla udržet režim i ve stizenych podmínkách! A ty zpíváš v nějakém sboru? Mě zpěv moc moc bavil- zpívala jsem více než 10let v souborech,ale co mám 2deti,tak jsem to zapíchla a občas se mi dost zasteskne.me váha teď stojí, ale kalhoty mi jsou volnější, takže myslím že je to OK.

@martina468 tak snad pomůže 😉