icon

Váha maminky po porodu

katievee
19. srp 2016

Holky, jakou jste mely váhu cca 3 měsíce po porodu? Ja jsem 2,5 měsíce po a furt mam 10 kg navíc :( V těhotenství jsem nabrala asi 22 kilo, v prvních 14 dnech to slezlo nejvíc a ted stojím v podstatě na místě, spis pribiram.. Je pravda, ze uz zhruba mesic nekojim, může to byt tim, ze uz se te vaze dolů nechce?

Strana
z2
veronika182
21. srp 2016

@kaja2016 bohužel fakt...jsem zvědavá, jaké to bude při druhém 😀 fakt už nechci tahat tolik kilo, kor v létě

kadarka
21. srp 2016

Já nabrala 13Kg, po porodu mi zůstalo +5Kg. Kojila jsem 11 měsíců, váha se držela. Začala jsem cvičit plus pohyb kolem dítka, které je hooodně živé. Každý den 2x venku s kočárkem, malý spal jen venku. Popravdě, i s cvičením, ty poslední kilča byly odolné. Zkusila jsem kalorické tabulky, pokud popravdě uvedete příjem i výdej, pomůžou hodně! Doporučuju, já zjistila že jím málo-tělo ukládala aby nestrádalo a měla jsem malý příjem bílkovin. Teď mám váhu jak před těhotenstvím a navíc jsem cvičením nabrala spíš svaly, zpevnila jsem, celkově jsem na tom fyzicky líp než kdy jindy dřív🙂 Držím všem palce.

englerova14
21. srp 2016

Před porodem 78kg (+16kg)/l178cm, v porodnici zůstalo 8kg. Pak stres kolem kojení. 3,5 měs. Po porodu 59kg, 5m. po 57. Neslo mi 2 roky pribrat. Doufám, že mi tentokrát nějaká kila k dobru zůstanou do zásoby...

barumat
21. srp 2016

@veronika182 Známá otěhotněla s 55, při porodu 105 a dítě 5kg. To už je fakt masakr a taky je potrhaná od hlavy k patě...

veronika182
21. srp 2016

@barumat jo kamarádka taky rodila 5kg mimi, užila si dost, ale s tím potrháním to bylo tak hrozné, další kámoška zase dítě "normální" váhy, ale hlava 38cm, takže až ruptura střeva a to byla nastřižená, šití v narkóze apod. Ono si nevybereš, ve výsledku můůže být úplně jedno, jak je mimi těžké.

astyna
21. srp 2016

@veronika182

ty jo 38 cm, můj měl 36 + ruka + 2 pupečníky, škoda, že ho nezměřili 😕

alik25
21. srp 2016

Díky nevolnostem jsem na začátku těhotenství zhubla 5kg, před porodem jsem měla nabráno cca 11kg, z porodnice jsem šla pouze s +4kg a do týdne už jsem byla po výchozí váhou. Miminko mi nespinkalo a pořád jsem někde lítala s kočárem, to byly jediné okamžiky kdy syn neplakal a kojila...kojila...kojila... 😉

kaja2016
23. srp 2016

@veronika182 no to uplne chapu. Ja si taky priste dam pozor. U me byl a stale trochu je problem pretizene klouby, kosti...jak de vaha doli, je to lepsi a lepsi

kaja2016
23. srp 2016

@barumat 55/105 tim myslis vahu? Jestli ano, tak to je tedy opravdu extrem, takovej skok....

ivatko0406
23. srp 2016

Pred otehotnenim 60 kg, rodit jsem sla se 77, v porodnici jsem nechala jen pet kilo! Behem sestinedeli to spadlo na 67 a behem dalsich asi ctyr mesicu na63-64 a to uz mi zustalo. Druhe tehu ted tedy startuju se 64, koncim prvni trimestr a porad stejne.

barumat
23. srp 2016

@kaja2016 ano, opravdu přibrala padesát kilo. Ale nevím, jestli tam třeba nebyla nějaká cukrovka nebo co.

veronika182
23. srp 2016

@barumat voda dela hodne,mohlo to byt tim...

astyna
23. srp 2016

@kaja2016

Tchýně mě abnormální těhotenskou cukrovku a plod velký 5,5 kg při porodu. Málem umřela, rodila přirozeně. Přibrala 62 kg. Ale to je už extrém.

jhoki
23. srp 2016

Váha před posledním těhu 48 kg, do porodnice jsem jela se 70 kg, tam jsem nezhubla nic, asi jsem zadržovala vodu, protože mě po porodu trápily dost otoky. Teď skoro 8 měsíců po mám zase 48 kg. Nekojím a jím vše, ale dost se hýbu.

veronika182
23. srp 2016

@astyna tehdy určitě nekompenzovanou že...

andelka
23. srp 2016

Před prvním těhotenstvím 66, rodit jsem šla se 74 kg, po porodu to šlo dolů hned,kojila jsem rok,pak hned druhé těhotenství a to jsem začínala s 63 kg,rodila opět se 74. Po porodu hned šlo 7 kg,zbytek do půl roku a rok po porodu jsem měla 60 kg. No 4 roky poté mám zas 66 😝 asi budu muset znova otěhotnět 😀

kaja2016
24. srp 2016

@astyna No tak to je sileny, tak zaplatpanbuh ze zo dopadlo dobre. A to pribrala kvuli te cukrovce? Nebo proste hodne jedla?

astyna
28. srp 2016

@kaja2016

hlavně kvůli cukrovce, další dítě už tak velké nebylo...

josslynn
15. říj 2019

Mně kojení nepomáhá. Mám 170cm a přibrala jsem z 53kg na 69kg tedy 16kg. Po navratu z porodnice jsem měla dole 7 kilo, během dalších pár dní další 2 kila pryč. Teď mj konci šestinedělí a za celých 5 týdnů doma jsem nezhubla ani prd. Váha mi kolísá od 59 do 60kg. Už 4 týdny držím zdravý jídelníček a neflákám se. Doma fungujú jako dřív, tedy denně úklid, vaření a teď ještě péče o malou, kojeni 8x denně, asi 4 tydne větší procházka. Tedy pohybu dost a poslední týden už i cvičím. No a neleze dolů nic. Ani kila ani centimetry. Před těhotenstvím jsem držela přísnou dietu. Možná si to tělo pamatuje a nechce pustit ani gram tuku, aby bylo dost energie na živení miminka.

zuzajulie
15. říj 2019

@josslynn Co bys proboha ještě chtěla shazovat? To tu teď asi budeš chtít slyšet 😀 že jsi strašně tlustá?

Strana
z2