Váha maminky po porodu
Holky, jakou jste mely váhu cca 3 měsíce po porodu? Ja jsem 2,5 měsíce po a furt mam 10 kg navíc :( V těhotenství jsem nabrala asi 22 kilo, v prvních 14 dnech to slezlo nejvíc a ted stojím v podstatě na místě, spis pribiram.. Je pravda, ze uz zhruba mesic nekojim, může to byt tim, ze uz se te vaze dolů nechce?
Já nabrala 13Kg, po porodu mi zůstalo +5Kg. Kojila jsem 11 měsíců, váha se držela. Začala jsem cvičit plus pohyb kolem dítka, které je hooodně živé. Každý den 2x venku s kočárkem, malý spal jen venku. Popravdě, i s cvičením, ty poslední kilča byly odolné. Zkusila jsem kalorické tabulky, pokud popravdě uvedete příjem i výdej, pomůžou hodně! Doporučuju, já zjistila že jím málo-tělo ukládala aby nestrádalo a měla jsem malý příjem bílkovin. Teď mám váhu jak před těhotenstvím a navíc jsem cvičením nabrala spíš svaly, zpevnila jsem, celkově jsem na tom fyzicky líp než kdy jindy dřív🙂 Držím všem palce.
Před porodem 78kg (+16kg)/l178cm, v porodnici zůstalo 8kg. Pak stres kolem kojení. 3,5 měs. Po porodu 59kg, 5m. po 57. Neslo mi 2 roky pribrat. Doufám, že mi tentokrát nějaká kila k dobru zůstanou do zásoby...
@veronika182 Známá otěhotněla s 55, při porodu 105 a dítě 5kg. To už je fakt masakr a taky je potrhaná od hlavy k patě...
@barumat jo kamarádka taky rodila 5kg mimi, užila si dost, ale s tím potrháním to bylo tak hrozné, další kámoška zase dítě "normální" váhy, ale hlava 38cm, takže až ruptura střeva a to byla nastřižená, šití v narkóze apod. Ono si nevybereš, ve výsledku můůže být úplně jedno, jak je mimi těžké.
ty jo 38 cm, můj měl 36 + ruka + 2 pupečníky, škoda, že ho nezměřili 😕
Díky nevolnostem jsem na začátku těhotenství zhubla 5kg, před porodem jsem měla nabráno cca 11kg, z porodnice jsem šla pouze s +4kg a do týdne už jsem byla po výchozí váhou. Miminko mi nespinkalo a pořád jsem někde lítala s kočárem, to byly jediné okamžiky kdy syn neplakal a kojila...kojila...kojila... 😉
@veronika182 no to uplne chapu. Ja si taky priste dam pozor. U me byl a stale trochu je problem pretizene klouby, kosti...jak de vaha doli, je to lepsi a lepsi
Pred otehotnenim 60 kg, rodit jsem sla se 77, v porodnici jsem nechala jen pet kilo! Behem sestinedeli to spadlo na 67 a behem dalsich asi ctyr mesicu na63-64 a to uz mi zustalo. Druhe tehu ted tedy startuju se 64, koncim prvni trimestr a porad stejne.
@barumat voda dela hodne,mohlo to byt tim...
Váha před posledním těhu 48 kg, do porodnice jsem jela se 70 kg, tam jsem nezhubla nic, asi jsem zadržovala vodu, protože mě po porodu trápily dost otoky. Teď skoro 8 měsíců po mám zase 48 kg. Nekojím a jím vše, ale dost se hýbu.
@astyna tehdy určitě nekompenzovanou že...
Před prvním těhotenstvím 66, rodit jsem šla se 74 kg, po porodu to šlo dolů hned,kojila jsem rok,pak hned druhé těhotenství a to jsem začínala s 63 kg,rodila opět se 74. Po porodu hned šlo 7 kg,zbytek do půl roku a rok po porodu jsem měla 60 kg. No 4 roky poté mám zas 66 😝 asi budu muset znova otěhotnět 😀
Mně kojení nepomáhá. Mám 170cm a přibrala jsem z 53kg na 69kg tedy 16kg. Po navratu z porodnice jsem měla dole 7 kilo, během dalších pár dní další 2 kila pryč. Teď mj konci šestinedělí a za celých 5 týdnů doma jsem nezhubla ani prd. Váha mi kolísá od 59 do 60kg. Už 4 týdny držím zdravý jídelníček a neflákám se. Doma fungujú jako dřív, tedy denně úklid, vaření a teď ještě péče o malou, kojeni 8x denně, asi 4 tydne větší procházka. Tedy pohybu dost a poslední týden už i cvičím. No a neleze dolů nic. Ani kila ani centimetry. Před těhotenstvím jsem držela přísnou dietu. Možná si to tělo pamatuje a nechce pustit ani gram tuku, aby bylo dost energie na živení miminka.

@kaja2016 bohužel fakt...jsem zvědavá, jaké to bude při druhém 😀 fakt už nechci tahat tolik kilo, kor v létě