icon

Jak se rozhodnout při svatbě s rozvedenými rodiči?

18. dub 2022

Řešil ste někdo svatbu s tím, že byste tam chtěli mít oba svoje rozvedený rodiče, ale jeden tam nesnese druhého a už teď jsou z toho jen hádky? Jak ste se rozhodli? Pro mě dilema biologicka matka, která moje dětství prochlastala, která teda už 15 let nepije a ta tam prej nevkroci s ním do jedné místnosti vs taťka, který se poctivě staral a i vztah máme lepší a nikdy by po mě takovou volbu nechtěl..

Strana
z3
nijij
18. dub 2022

@inssomnia jenom pro že je to ,,máma" ale očividně se nikdy tak nechovala tak má na cokoliv rodinné právo? Tak to opravdu nemá, ty bys chtěla mít člověk na své svatbě když ti matka do života nedala prakticky nic, jen ostudu?

titina12
18. dub 2022

Jde o váš den jejich problémy mezi sebou by meli jít stranou.

zuzineckah
18. dub 2022

A nechceš ji na plnou pusu říct, co si o ni myslíš? Mám pocit, ze je načase…

autor
18. dub 2022

@zuzineckah já taky myslím, že je na čase

zelenaesmolda
18. dub 2022

Matka s tebou manipuluje a citove te vydira,vykaslala bych se na ni.Jeji chyba jestli nechce prijit.

inssomnia
18. dub 2022

@nijij já neříkám, že za to má mít nějaká práva (jen za to, že je matka), ale naopak že je těžké jít 'proti' ní, i když si to zaslouží. To bylo politování zakladatelky a její situace, ne její matky.

jane46
18. dub 2022

Byl to u nas jeden z duvodu, proc jsme meli tajnou svatbu... Po osmi letech stale nelitujeme a vzpominame na nadherny, klidny a uzasny den. U nas to tedy bylo naopak. Moje mamca (a i zbytek rodin) to vzali naprosto v pohode, nikdo se neurazil. Muj otec me na svoji svatbu taky nepozval, takze je mi fuk, co on na to... 🤔

autor
18. dub 2022

Holky poslední sms byla v tomhle znění : Na pohřeb mě nemusíš,sbohem,už tu nemám pro koho žít..doufám že jednou ti to tvoje dcera jednou všechno vrati

betelgeuzz
18. dub 2022

To je mi líto, že musíš čelit takovému citovému vydírání. ☹ Já celé dětství poslouchala o skákání pod vlak.

korin
18. dub 2022

Něco takového taky znám... Stůj sama za sebou, nic špatného jsi neudělala!

zuzineckah
18. dub 2022

To je mi líto, ze to máma takhle bere… Nic si nevycitej, je to její volba.

zuzkasim
18. dub 2022

Něco podobného jsem též řešila. Pozvání dostali oba, zbytek byl na nich, nikomu bych nikdy neřekla, víš, on tě tam ten druhý nechce, tak raději nechoď. Skutečně tam jeden z rodičů nebyl, vyloženě natruc, protože na mou svatbu dokonce vezl svou maminku (mou babičku) a pak ji i vezl domů. Jeho věc. Dnes, po 17 letech, už to dotyčného asi trochu mrzí. Já sice odpustila, ale zapomenout nejde. Je to tvůj den, tebe a budoucího manžela, vy jste ti nejdůležitější. Nenech si to kazit, jestli jsi pozvala oba, je to opravdu jen na nich.

sikkacirek
18. dub 2022

Moji rodiče se rozvedli,když mi bylo 16 let,já šla bydlet s tátou a sestra s mámou,...rodiče spolu nekomunikuji,vše řešili přes mne...i na maturák jsem musela každého dát do jiného patra sálu a na slavnostní vyřazení nepřišel žádný,protože co kdyby tam byl druhý,byla jsem jediná bez rodičů...promoce opět každý v jiné části...na svatbu jsem zvala oba a každý seděl z jiné strany...na první narozeniny svého syna jsem dělala dvě oslavy...letos jsem se nasrala a řekla,že spolu už nejsou 16 let a že mi zkazil jejich rozvod všechny významné okamžiky mého života a že to je jejich problém a ne můj a pozvala je oba na synovi narozeniny v jeden den a řekla,že nejde o ně a prostě buď přijdou a nebo ne,ale že ja už se nebudu přizpůsobovat jim,protože to oni se měli přizpůsobovat nám! A ejhle oba to přežili v jedne místnosti u jednoho stolu...bylo to divný,ale šlo to 😂....takže být na tvém místě,tak je pozvu oba a řeknu jim,že svatbou to jen začíná a že do konce života nebudeš řešit jen jejich problém!! Pokud se jim to nebude líbit tak hold mají smůlu....ale opravdu ten krok musíš udělat ty a říct že jejich rozvod není tvůj problém.

levandule_k
18. dub 2022

Mám takový pocit, že tvoje máma žije v pocitu oběti a vydírá tě.

Prosím nepřistup na její hru a nenechej se do toho vtáhnout i když je to nesmírně těžké.

Ona tě činí zodpovědnou za svoje životní trable, ty fakt za její problémy nemůžeš a ani ji nemůžeš zachránit, i když bys jí ve skrytu duše ráda pomohla. Pokud ona sama nevystoupí ze své role, tak ji nijak nezachráníš, akorát si poděláš život tím, že budeš neustále řešit svou matku. Vždy všechno, co uděláš, se obrátí proti tobě.

Přeji ti sílu to ustát a nenechat se rozhodit.

inssomnia
18. dub 2022

@sikkacirek dobře ty!

denski24
18. dub 2022

Nejsem sice ve stejně situaci jako ty, ale celé dětství se ke mě tátovi rodiče chovali jako k největšímu odpadu. Detaili se mi asi rozepisovat nechcou. V dětství jsem to musela trpět co mi taky jiného jako dítěti zbylo. V dospívání a dospělosti jsem si nějak sama v sobě srovnali koho chci ve svém životě a ským nechci mít nic společného. Na svoji svatbu jsem je nepozvala, ikdyž jsem správné měla protože jsou to přece babi s dědou,ale já je tam vnitřně strašně nechtěla, svůj den jsem chtěl prožít v klidu s lidmi, kteří mě maji rádi a já je. Oni mi jen ubližovali(hlavně psychický, což není vidět že jo) nic s nima ve mě nevyvolává hezké vzpomínku.
Být tebou rozhodnu se tak aby to hlavní pro tebe bylo v pořádku. A užila sis svůj den s nejbližšími.

orisek56
18. dub 2022

Z vlastní zkušenosti.....opravdu pozvi jen lidi, které tam chceš mít a výčitky hoď za hlavu. Já na té své polovinu lidí neměla, včetně mé matky a bylo to jen dobře.

orisek56
18. dub 2022

Jo jinak tohle manipulatorstvi znám až moc nechutne dobře. Je to krutý, ale odříznout..

petrasipkova1
18. dub 2022

moji rodiče se naštěstí rozvedli, až když jsem byla vdaná, ale podobné kecy a nátlaky jsem řešila každou oslavu narozenin dcerky, Vánoce atd. Matka od mého tatínka odešla se strašnýma sviňárnama po skoro 30 letech manželství, kdy asi rok žila současně tajně se svým milencem, a po tátovi jezdila domu vyslověně dupat. Můj táta je hodný chlap, který celý život žil jen pro rodinu. S rozvodem se samozřejmě rozvrátila celá rodina, já zůstala bydlet blízko tatky, ve stejné vsi, a tak nějak v srdci tím co mama všechno provedla při odchodu je mi táta blíž, i mi pomáhá s dětma, když potřebuji pohlídat, něco zajistit, je tu pro mě i pro mého bráchu, který u něho bydlí s celou svoji rodinou. Máma mu strašně ublížila, nikdy se z toho už nedokáže vyhrabat, takže kdybych pozvala někam oba, tak tata by tam nešel, ani babička z jeho strany, což jsem nechtěla. Takže nakonec je to tak, že na všechny oslavy zvu jen tátu, případně rodinu z jeho strany. Máma brblala, ale nakonec si zvykla. Je to moje volba a když mě jednu dobu chtěla deptat, odstřihla jsem se asi na 3 měsíce a vůbec nekomunikovala. Je to strašná škoda, když se to takhle podělá.

dasipe
18. dub 2022

Slušným pozváním neurazíš. Pozvala bych oba, taťka určitě přijde, co jsem tak pochopila a mamka ať se holt sama v sobě rozhodne. Je to na ní. Můj manžel má taky rozvedené rodiče, na svatbu se zvali oba ale táta nedorazil, protože musel do práce a jeho matka se nechala přemlouvat fakt dlouze a dělala takový ty srdcervoucí scény ať se nezlobime ale že nepřijde, že prostě ne a bla bla bla... Nakonec jsme si řekli že se na ni můžeme vys*at a ani to oznámení jsme jí neposlali..no to víš že si pak všude možně chodila stěžovat ale my jsme nakonec rádi, že tam nebyla...ona je totiž kapitola sama o sobě... 🙈

autor
18. dub 2022

Děkuji moc všem za povzbuzení, kontakt jsem utnula, jednou, že odchází do domova teď zase, že ani na pohřeb jí nemám chodit.. Už na to kašlu

kitycat
18. dub 2022

To su len vylevy a omacky, a dufa, ze zmaknes. Ale nenachaj sa obalamutit. Ja som na Silvestra dostala SMSku, ze som najvacsie sklamanie. Dostane oznamenie "po" a viac neriesim

westie
18. dub 2022

Tohle neni mama, co te podporuje, ale psychicky labilni clovek, ktery na tebe zkousi zakerne vydirani. Ocividne ma pocit obeti a nic s ni nehne, porad si pojede svou pisnicku.
Vuci tatovi, ktery se o tebe staral, by mi to prislo vlastne nefer, kdybys je jako rodice stavela na stejnou uroven. Neco jineho by bylo, kdyby si uvedomovala, jak to vlastne podelala a snazila se chovat normalne. Ale to ona nedokaze a radeji se bude stavet do role chudinky.
Je to hrozny, ale bud budes porad resit podobne sceny, nebo prerusis kontakt. A i kdyz je to ze zacatku hrozne tezky, tak se po case cloveku ulevi, ze uz to nemusi resit a ma klid.

petinos
19. dub 2022

Já bych se na matku vykašlala když s tím má problém.

zelenaesmolda
19. dub 2022

@sikkacirek Dobre ty!

ele_nka
19. dub 2022

Je hodně těžké když je to máma, ale je lepší takové lidi v životě nemít. Přeju hodně sil a hlavně si nic nevyčítej! Může si za vše sama, i když tě bude přesvědčovat o opaku.

klaarusa
19. dub 2022

Nečetla jsem předešlé diskuze...Úplně chápu,jak Vam je.Nasi se rozvedli, když mi bylo 8. Ségra měla svatbu, když mi bylo 15. Pozvala oba rodiče a katastrofa,vyčítani různých věcí i na jeji svatbe. Když jsem měla svatbu já,těžké dilema. Nakonec jsem je posadila úplně od sebe,vcele stolu seděli vedle nás nasi sourozenci. Oběd a zábavu jsme už kvůli tomu měli komornejsi, ať zase není nějaké fiasko. Oslavy narozenin řešíme odděleně. :(

sudylichozrout
19. dub 2022

Pozvala bych je oba s tim, ze tata tam proste bude a povede te k oltari (pokud povede). Ona at se zaridi dle sveho. Bud prijde, nebo ne. A jeste bych ji upozornila, ze jakakoliv scena se rovna okamzitemu vyexpedovani ze svatby a konec kontaktu. Aby na to byla pripravena.

sudylichozrout
19. dub 2022

Teprve ted jsem docetla vse a po te sms s pohrbem bych misto zvani okamzite utnula kontakt. Proste konec, takovehle sproste vydirani, at si strci do riti. Koukam, ze jsi to udelala, takze gratulace, mas ve svem okoli o jednoho toxickeho nymanda mene. 👍❤️

zelenaesmolda
19. dub 2022

@sudylichozrout
naprosto souhlasim.akorat ja bych ji to jeste nejak okorenila,odepsala bych ji neco v tom smyslu,ze na jejim pohrbu uz ji bude stejne jedno kdo tam bude nebo nebude

Strana
z3