Posílání svatebního oznámení nezvaným příbuzným: Děláte to?
Dobry den
Chci se zeptat posílali jste oznamení příbuzným že jste se vzali ? Myslim tetam atd . Když nebyli zváni na svatbu
Meli jsme svatbu jen se svedky a ano, vsem ostatnim jsme poslali oznámení až potom, v minulém čase.
@nnikola24 My dávali oznámení i s koláčkama všem co mě znali, z manželový strany tam nedávali snad nikomu nic. Koho jsme na svatbu chtěli, tomu jsme dali kartičku s pozváním + jsme to ještě řekli že jsou zvaní.
Ne, kdo nebyl zvany, nedostal ani oznameni. Proc? Automaticky kdo dostal oznameni, byla to zaroven pozvanka dal.
Ne, jen zvaným
Ano. Oznámení, fotku a mini šampáno.
Ano. Měli jsme tři druhy oznámení. Jen oznámení, ze se budeme brát, bez pozvání kamkoliv. Pak oznámení, že se budeme brát a jen pozvání na oslavu, takovou grilovací až déle po svatbě. A pak oznámení, že se budeme brát a s pozváním na svatbu i na tu slavící grilovacku. Kdo byl pozván na svatbu automaticky byl pozván i na oběd po ní. Takhle to zní složité, ale stačilo si udělat ty tři varianty pozvánek a rozhodnout, koho kam pozveme a hotovo.
oznámení, že bude svatba, jsme dali poměrněširokému okruhu osob, kdokoliv se mohl přijít podívat na obřad. Kdo byl zvaný i na hostinu, tak dostal pozvání ke svatebnímu stolu
Posílali jsme dopředu svatební oznámení. Ti, kteří byli zvaní i na party, dostali k oznámení ještě kartičku. Žádné koláčky nebo tak k tomu nebyly, přijde mi to zbytečné, málo kdo je ochoten jíst něco, co mu přišlo poštou a je to doma vyrobené.
Ovšem je třeba počítat s tím, že jakmile dáš někomu i jen samotné oznámení, kde se zpravidla píše, kde a v kolik hodin se vezmete, tak ten dotyčný se může přijít podívat na obřad.
Posílali jsme oznámení, že svatba proběhla tehdy a tehdy.
Ja jsem mela dve verze oznameni, jednu pozvanku na svatbu a jedno oznameni, ze jsme se vzali tehdy a tehdy a to jsem posilala sirsi rodine a kamaradum hned po svatbe.
@kelerub U nás to je taky zvykem,my jezdili s koláčkama do 50 km 😊
U nás dostal koláčky a kartičku s pozváním ke svatebnímu stolu každý kdo byl zvaný. Další pro přátele oznámení plus kartička od šesti hodin a pak lidé kteří dostali oznámení kdy a kde se bereme. Žádný problém nebo nepochopení nebylo. Plus pro všechny oznámení veřejně na soc. sítích. Ale oznámení není pozvání
Můj kamarád z dětství posílal s manželkou i poděkování za účast na jejich svatbě. To mi přijde zbytečné,ale ve schránce to udělalo radost krom podivu😉
@nnikola24
Oznámení jsme dávali všem do obálky a předávali osobně. Komu to osobně nešlo jsem psala zprávy. Koho jsme chtěli mít i na hostině, ten dostal pozvánku ke stolu. Ta byla menší. Žádný koláčky nebo víno před. To jsme dělali až jako výslužku. Měli jsme papírové krabičky na zákusky a v nich si to svatebčané odnášeli. Měli jsme raut a se sladkým pomáhal kdo chtěl. Bylo tolik jídla,že se to nedalo sníst. Všechno sladké byla výslužka.

@nnikola24 ano, oznámení, koláčky a kdo byl pozvaný dostal kartičku s pozváním ke stolu...