icon

Posílání svatebního oznámení nezvaným příbuzným: Děláte to?

nnikola24
16. led 2022

Dobry den
Chci se zeptat posílali jste oznamení příbuzným že jste se vzali ? Myslim tetam atd . Když nebyli zváni na svatbu

apokalismus
16. led 2022

@nnikola24 ano, oznámení, koláčky a kdo byl pozvaný dostal kartičku s pozváním ke stolu...

mamikry
16. led 2022

@nnikola24 Posilali jsme i tem, kteri na svatbu nesli. Nechali jsme si udelat misto oznameni pohledy.

kelerub
16. led 2022

@nnikola24 ano, oznámení jsme dovezli spolu s koláčkama. A omluvili jsme se, že je nemůžeme pozvat ke svatebnímu stolu, protože to chceme jen v nejbližším rodinném kruhu, tzn. rodiče, sourozenci s rodinami a prarodiče. Nesetkali jsme se s nepochopením.

ireniq
16. led 2022

Meli jsme svatbu jen se svedky a ano, vsem ostatnim jsme poslali oznámení až potom, v minulém čase.

klokanka31
16. led 2022

@nnikola24 My dávali oznámení i s koláčkama všem co mě znali, z manželový strany tam nedávali snad nikomu nic. Koho jsme na svatbu chtěli, tomu jsme dali kartičku s pozváním + jsme to ještě řekli že jsou zvaní.

kakba
16. led 2022

Ne, kdo nebyl zvany, nedostal ani oznameni. Proc? Automaticky kdo dostal oznameni, byla to zaroven pozvanka dal.

xnikax1
16. led 2022

@nnikola24 nedávali jsme, jenom zvaným

lenatko91
16. led 2022

Ne, jen zvaným

sigyn
16. led 2022

Ano. Oznámení, fotku a mini šampáno.

biciklissie
16. led 2022

Ano. Měli jsme tři druhy oznámení. Jen oznámení, ze se budeme brát, bez pozvání kamkoliv. Pak oznámení, že se budeme brát a jen pozvání na oslavu, takovou grilovací až déle po svatbě. A pak oznámení, že se budeme brát a s pozváním na svatbu i na tu slavící grilovacku. Kdo byl pozván na svatbu automaticky byl pozván i na oběd po ní. Takhle to zní složité, ale stačilo si udělat ty tři varianty pozvánek a rozhodnout, koho kam pozveme a hotovo.

jipe
16. led 2022

oznámení, že bude svatba, jsme dali poměrněširokému okruhu osob, kdokoliv se mohl přijít podívat na obřad. Kdo byl zvaný i na hostinu, tak dostal pozvání ke svatebnímu stolu

esmeralda11
16. led 2022

Posílali jsme dopředu svatební oznámení. Ti, kteří byli zvaní i na party, dostali k oznámení ještě kartičku. Žádné koláčky nebo tak k tomu nebyly, přijde mi to zbytečné, málo kdo je ochoten jíst něco, co mu přišlo poštou a je to doma vyrobené.
Ovšem je třeba počítat s tím, že jakmile dáš někomu i jen samotné oznámení, kde se zpravidla píše, kde a v kolik hodin se vezmete, tak ten dotyčný se může přijít podívat na obřad.

limali
16. led 2022

@nnikola24 že sme sa vzali, zistili nepozvaní zo sociálnych sietí 😂 ale popravde, vôbec by mi nenapadlo posielať nejaké oznámenie dodatočne 😊 osobne sme pozývali len tých, ktorých sme chceli aj pri stole 😊

nnikola24
autor
16. led 2022

@kelerub no opravdu nebudeme za kazdym jezdit kdyz nebydli ve stejnem meste ☺️

kelerub
16. led 2022

@nnikola24 však mi je to buřt, nejezdi. Ptala ses jak to měli ostatní, odpověděla jsem.
Navíc jiný kraj, jiný mrav. U nás na Ostravsku je zvykem, že se s oznámením vozí svatební koláče. A jede se s nima klidně do jiného okresu.

rnika
16. led 2022

Posílali jsme oznámení, že svatba proběhla tehdy a tehdy.

iris92
16. led 2022

Ja jsem mela dve verze oznameni, jednu pozvanku na svatbu a jedno oznameni, ze jsme se vzali tehdy a tehdy a to jsem posilala sirsi rodine a kamaradum hned po svatbe.

klokanka31
16. led 2022

@kelerub U nás to je taky zvykem,my jezdili s koláčkama do 50 km 😊

intonace
17. led 2022

U nás dostal koláčky a kartičku s pozváním ke svatebnímu stolu každý kdo byl zvaný. Další pro přátele oznámení plus kartička od šesti hodin a pak lidé kteří dostali oznámení kdy a kde se bereme. Žádný problém nebo nepochopení nebylo. Plus pro všechny oznámení veřejně na soc. sítích. Ale oznámení není pozvání

intonace
17. led 2022

Můj kamarád z dětství posílal s manželkou i poděkování za účast na jejich svatbě. To mi přijde zbytečné,ale ve schránce to udělalo radost krom podivu😉

lenulacek
17. led 2022

@nnikola24 jo 🙂

renstep
17. led 2022

@nnikola24
Oznámení jsme dávali všem do obálky a předávali osobně. Komu to osobně nešlo jsem psala zprávy. Koho jsme chtěli mít i na hostině, ten dostal pozvánku ke stolu. Ta byla menší. Žádný koláčky nebo víno před. To jsme dělali až jako výslužku. Měli jsme papírové krabičky na zákusky a v nich si to svatebčané odnášeli. Měli jsme raut a se sladkým pomáhal kdo chtěl. Bylo tolik jídla,že se to nedalo sníst. Všechno sladké byla výslužka.