Pozvat partnera svědkyně na svatbu?

28. pro 2023

Ahoj všichni,

omlouvám se za anonym, ale nevím, jestli tady kamarádka náhodou není. A i kdyby ano, tak tě zdravím, ale nepotřebuji, abys znala můj nick.

K věci.

Mám dlouholetou kamarádku, kterou jsem požádala o to, jestli mi půjde za svědkyni. Ráda přijala a ujala se příprav. Jenže problémem je její partner. Známe se už fakt dlouho a v polovině našeho kamarádství začala chodit s jedním klukem. Jenže se z ní stal úplně jiný člověk. Začala řešit věci, které nikdy neřešila, dělat věci, co nikdy nedělala, prostě to nebyla ona. Tenkrát jsem jí to řekla, že ji nepoznávám. No a jelikož je drbna, tak to řekla tomu jejímu. Ten si hned o mně začal myslet, že jsem kr... a podobně. Je to už několik let a já jejího partnera nikdy neviděla. I když nás chtěla seznámit, on nechtěl. Já na něj celkově nemám moc dobrý názor, ke kamarádce se nechová moc hezky, ale respektuji ho, že je to její partner, nicméně jsme se s přítelem shodli na tom, že ho na svatbu pozveme pod podmínkou, že se seznámíme - nechceme trávit náš den s někým, koho ani neznáme. Když jsem jí to řekla, odpověděla mi, že se to bude snažit vyřešit, ale že jí řekl, že když ho nepozveme, tak on nepozve na jejich svatbu nás (kamarádka chce, abych zase odsvědčila já jí, ale mají svatbu až za dlouho, tak pořád váhám, jestli na to kývnout nebo ne... přecijen, nelíbí se mi, jak se k ní chová, v podstatě ho ani neznám). Jenže už je to několik měsíců, my už začínáme rozdávat oznámení a on pořád není schopný udělat ústupek.

Pozvaly byste ho? Kdyby to byla jen svatebčanka, tak bych to asi tolik neřešila, ale tím, že je to moje svědkyně, tak je blbé, aby tam neměla partnera, ale zase na druhou stranu je od jejího přítele sprosté, že když má ona takovou důležitou roli na naší svatbě, není schopný udělat ústupek.

jelenice_zavodnice
28. pro 2023

Je to tvoje svatba, pozvat si muzes koho chces a taky davat podminky. To si udelala, ted je rada na nem. Neudelal to, dal bych to neresila, pozvanku dala kamaradce s oduvodnenim, ze partner zrejme o pritomnost na vasi svatbe nestoji, jelikoz jste se seznamit chteli ale on se k tomu nemel.
A davat takove ty podminky, kdyz nepozvete vy mne, tak ani ja vas, to je chovani odpovidajici detem na zakladni skole.
Treba ta kamaradcina svatba ani nebude a nebo zenichem bude nekdo jiny, kdo o vas bude uprimne stat.

leilinka1234
28. pro 2023

Pozvala bych jen kamarádku (bude teda asi hrozit varianta, že i ona tím pádem svojí přítomnost odmítne a budeš si muset hledat jinou svědkyni, nu což). Ale nepozvala bych ho. A že oni nepozvou vás na jejich svatbu? Opět... Nu což 🤷 to si bude muset doma vyřešit tvá kamarádka. Pokud dá přednost příteli a vy opravdu na jejich svatbu nebudete moct, nic s tím nezmůžeš.

irmamala
28. pro 2023

Ja bych se timhle nezabyvala. S manzelem me svedkyne se taky nemusime, choval se k ni hrozne, i od nej odesla ale nakonec se vratila. Presto by mi prisel vrchol neslusnosti ho vyslovne nepozvat, nebo klast podminky. Ja mam zafixovano, ze kazda pozvanka plati 1+1 a muj pozvany svatebcan si jako doprovod muze zvolit kohokoli - i cloveka, ktereho jsem nikdy nevidela🤷‍♀️

titina12
28. pro 2023

Budeme řešit podobný problém ale se svědkem (muž) jeho partnerka mě nesnáší 😅 přesto co jsme si kdy udělaly mi je ta holka úplně ukradená a neřěším jí. Toleruji že je to jeho partnerka ikdyz si myslím že je jejich vztah divný. Ale co nevidím do toho dělám si jen obrázek o tom jak se k sobě chovají a co o sobě říkají. ( a není to zrovna hezký chování a ani vyprávění) Nu partner mu řekne že je to na něm buď jí veme nebo ne je nám to v celku fuk pač je to jen jeden člověk ani s ní nemusíme mluvit bude tam horda jiných lidí. Ale to je pouze náš názor.

cilkat
28. pro 2023

Hele, Já bych především nedávala na začátku tu podmínku, že se musíte vidět před stavtbou. Přijde mi úplně normální, že pokud dělám "velkou svatbu", zvu kamarády i s partnery bez ohledu na to, jestli partnery znám nebo ne (nakolik se 'cizinci' zabaví, je jich problém, ne můj). Pokud nemáte svatbu jen "rodiče + svědci", tak se to prostě ztratí. ... Ale jelikož ta podmínka už padla, tak bych holt pozvala adresně kamarádku a zopakovala dotaz, jestli tedy její partner přijde nebo ne (za předpokladu, že musíte řešit třeba místa u stolu ... pokud nemusíte řešit to, nechala bych to úplně na nich, aťs e kdyžtak zeptají oni. A pokud se zeptají, nechal abych to na tom, "chceš? - přijď.")

hannyss
28. pro 2023

a opačně - mě by se nelíbilo, kdyby byl manžel/partner pozvaný na jakoukoliv svatbu, oslavu sám... I když ho nemusíte, kamarádce bych dala pozvánku a nechala na nich, jestli on půjde nebo ne. Vysloveně bych neřekla, že je pozvánka jen pro ni. Nám taky byli na svatbě lidi, co jsem je neznala - partnerky manželových kamarádů... taky to beru tak, že pozvánka platí i pro partnera, jen jsem se pak ptala kvůli místu, kdo třeba partnera ofiko neměl, jestli přijde sám nebo s někým, popř s dětmi...
Však se sním bavit nemusíš... ale aby tam kamarádka byla sama, když partnera má a třeba by ho tam chtěla, aby byl s ní... já bych asi na svatbu kamarádce bez manžela nešla, kdyby řekli, že ho tam nechtějí 🙂

rebe
28. pro 2023

Dala bych kamarádce pozvánku a ohledně partnera se nijak nezmiňovala, ať si to doma srovnají sami. Přijde mi, že vy jste ho defacto pozvali a blokuje to on. A pokud by se kamrádka výslovně zeptala, řekla bych, že rozhodnutí je na ní, že pokud mu není trapné jít na svatbu lidí, s nimiž se odmítá seznámit, ať tedy přijde. Každý snad musí mít nějakou hranici elementární slušnosti...

fyii
28. pro 2023

ja bych si za svedkyni vybrala nekoho jinyho...pises, ze je drbna a celkove mi to prijde rakovy divny... jejiho partnera ani neznate a on ocividne o to ani nestoji, tak bych o jeho ucas tuplem.nestala. Jako ty ji mas pak jit svedcit a on vas nepozve a to udela jako jak?? no na rovinu, poresila bych to jinak..

zmrzlinka
28. pro 2023

Je to podle mne neslušné zvát někoho bez partnera.

janule0123
28. pro 2023

Pozvala bych ji i s přítelem, přece jen je to její partner … přijde me neslušny ji zvát bez nej … Max si to vyřeší sám a nepřijde … pokud pozves jen ji, muže se stát, ze bez nej taky nikam nepůjde ..obecně se pocita ze když někoho zves, zves ho s doprovodem … ikdyz hi případně ani neznáš … za druhé … nemeli jsme velkou svatbu… a bavila jsem se a vnimala jen lidi co jsem chtěla … spis minus pro nej- když bude svědkyně bude furt někde litat a on se bude muset zabavit …

oplatecka
28. pro 2023

A já se ti nedivím, že nechceš pozvat na svou svatbu někoho, koho neznáš. Já jsem na naši svatbu pozvala tetu, strejdu, sestřenici a bratrance jako rodinu. Sestřenice si chtěla vzít partnera, se kterým byla necelý měsíc. Řekla jsem jí, že by teda bylo fajn, kdybychom se předtím seznámili, že je to můj den, a ráda bych tam měla lidi, které znám. Ze strany sestřenice iniciativa nulová, její otec mě navíc začal vydírat, že pokud nepozvu jejího partnera, nepřijde ani on, celkem se do mě pustili, padly i nějaké urážky a nadávky. Abych to zkrátila... na svatbu nešel nikdo z nich, teta s bratrancem chtěli jít, ale strejda jim to zakázal 🤦‍♀️ Už je to jedenáct let a i dnes bych se rozhodla stejně. Kamarádce bych dala pozvánku pro ni i pro partnera a trvala na seznámení nebo bych si zvolila za svědka někoho jiného.

brunetka11
28. pro 2023

Upřímně?
Je to vaše svatba a já osobně jsem tuto událost chtěla strávit s těmi lidmi, které mám ráda.
Pokud by se mi přihodilo něco podobného, jako tobě, sešla bych se s kamarádkou a omluvila se jí, že jsem se rozhodla požádat o odsvědčení někoho jiného.
Když tam ten její dorazí, nebudete se cítit komfortně. Když nedorazí, vzdá to ta kamarádka nebo jí to znepříjemní tak, že se s vámi nebude cítit dobře. Prostě nemáte šanci z toho v důsledku jeho dosavadního jednání vyjít bez nepříjemných dopadů na náladu a průběh vaší svatby.
Je to její volba, s kým chce trávit svůj život. Ale to neznamená, že vy jste povinni akceptovat důsledky její volby.
Prostě jste teď každá na jiné vlně, jiný životní styl. To se stává.
Normální člověk by se o přátele své partnerky, kterou si chce asi vybrat i jako svou životní, zajímal. Chtěl by je minimálně poznat a třeba společně probrat původní nedorozumění.

P.S.
A fakt pochybuji, že jí nakonec dovolí, abys jí šla na svatbě za svědka ty.

ckei
28. pro 2023

Nepozvala. Neznám, nezvu. Moje svatba, moje pravidla. Tečka.

levandule_k
28. pro 2023

Tak záleží, jak moc chceš, aby tam ta kamarádka byla.

Jinak přijde mi, že vám drhne komunikace, nejsem si jistá, jestli nemají u vás obě strany, pocit, že se snaží a ta druhá strana na to prdí. Dáváte si ultimáta, ale žádná skutečná iniciativa k seznámení není.

Kdybych chtěla být ta rozumnější, tak bych řekla, tady máš pozvánku, platí pro tebe i partnera. Nezajdeme příští pátek na pivo? Pokud se termín nehodí navrhněte něco jiného.

Na jednu stranu je to váš den, na druhou stranu dávat ultimáta partnerům, protože se mi nelíbí, je dětinské. Prostě, když mám kámošku, tak musím akceptovat, že její partner je pro mě trochu idiot a pokud se umí alespoň trochu slušně chovat a není to alkoholik, pozvala bych ho, protože by se mi nechtělo jí na svatbu bez mého partnera a podmínka, že musím něco splnit by se mi nelíbila. Jsem v tomhle přehnaně hrdá.

tinaprofi
28. pro 2023

To je mazec.. Horsi jak decka ve skolce

levandule_k
28. pro 2023

@tinaprofi Se mi líbí, jak to umíš jednoduše a výstižně pojmenovat.

pabka
28. pro 2023

Pokud je to kamarádka natolik dobra, ze jsi si ji vybrala jako svědka (i když tedy já bych o takové své dobré kamarádce nerikala, ze je drbna apod.), tak si moc nedovedu představit, ze by šla na svatbu bez partnera a to já nejsem nějaká konzerva, která se bez muže nehne, ale tady bych to viděla jako základní slušnost. A ze se Ti její partner nelíbí je sice na prd, ale žije s nim ona, je to její volba a její život. Svatba sice vaše, to jo, ale on k ni proste patří a jestli ona ho tam chce sebou, má ho tam mít možnost vzít.
To ze pak vy nebudete smět na jejich svatbu za trest je sice fakt úsměvný chování jak ve školce, ale z jeho pohledu vlastně to samy, co z vašeho. Taky te tam třeba nechce a kdyby tady ti, co Ti radi “nezvat, je to tvoje svatba” byly jeho kamarádky, řeknou mu to same 😉

exbordelar
28. pro 2023

Ja bych kamaradku-svedkyni pozvala samozrejme i s partnerem. A rozhodnuti, jestli tu roli vezme a prijde ci neprijde s/bez partnera, bych nechala na nich.
Nepozvat partnera je de facto urazka, protoze je to jeji soucast, kterou vy jako nevesta a zenich neprijmate. Byt ji, citila bych se v te situaci blbe - jak pred vami, tak pred svym partnerem. A pozvanku bych odmitla.

console
29. pro 2023

Necetla jsem reakce…ale jsi stastny clovek, pokud resis jen takoveto “cicoviny”…a vubec to nemyslim nijak spatne…jinak pokud ti prijde svedkyne pod vlivem sveho pritele, ktery je dle tebe divny, proc sis ji jako svedkyni vybrala?

svha
29. pro 2023

Manžel na naší svatbě měl nejlepšího kamaráda ze střední. Tedy je fakt, že nám i dělal fotky. Kamarád si po několika přešlapech našel přítelkyni, které jsme nejspíš moc nesedli. Na jejich svatbu nás nikdo nepozval a ani s návštěvou později to nevyšlo, z kamarádovi strany. Tím manželovi kontakty skončili. Vím, chlapi to moc neřeší. Ale je to o lidech. Mě to třeba mrzí, chlap moc blízkých, kromě rodiny, nemá.
Takže ti rozumím. Pokud Vás kamarádka na svou svatbu nepozve, nebude tě chtít za svědkyni, nenaděláš nic. Ona si v životě musí udělat jasno, co a koho ve své blízkosti chce.
Jinak přeji, ať si svatbu užijete a máte spoustu krásných vzpomínek.

jirovapa
29. pro 2023

Měla jsme na svatbě 3 lidi co jsem předtím nikdy neviděla, no tak jsme se seznámili tam no. Nějak jsem z toho drama nedělala. V té době neměla svědkyně přítele a vzala s sebou kamarádku (viděla jsem jí poprvé a naposledy na naší svatbě). Nevadilo mi to. 😊 Ale jak to uděláte vy, tak to záleží na vás. Je to vaše svatba. 🙂

urtica
31. pro 2023

Souhlasím s automatickým pozváním hostů plus 1 (výjimkou by byl asi člověk alkoholik se sklonem k excesům, násilí apod.). Jednak to vnímám jako základní slušnost na rovině s pozdravem či s poděkováním - svatba je oslavou páru, partnerství, manželství, za druhé - ano, je to sice naše svatba a naše pravidla, ale primárně nám nešlo o to, abychom se předvedli, ale o to, aby se na naší svatbě cítili všichni příjemně. Manžela jedné kamarádky taky moc nemusím, no, promluvili jsme spolu za celý den dvě věty včetně pozdravu. Ať se Vám Váš den vyvede!

me_druhe_ja
31. pro 2023

Pokud je to tvoje hodně dobrá kamarádka, což předpokládám že je, když sis ji vybrala za svědkyni, tak bych pozvala jejího partnera. Taky jsem si myslela své o exmanželovi mě nejlepší kamarádky, ale prostě jsem respektovala její výběr. Tenkrát jsem je samozřejmě pozvala oba na svatbu, vůbec mě nenapadlo zvát jen ji.
Ale jaký si to uděláš, takový to máš. Jen musíš počítat s tím, že možná přijdes o svědkyni i kamarádku.