Předmanželská smlouva - snoubenec už automaticky předpokládá rozpad manželství
Nazdar holky, v rijnu chystáme se snoubencem svatbu, cekame zároveň i mimco. A drahy strašne chtel mit uzavrenou PS. Jde o barak, ktery koupil jeste za svobodna, ktery sme ale vybirali spolu, nastesti jeste unikdy nerekl, že moje nebo muj, ale vždy naše nebo nás. Ale má vetsi časť na hypotéku, kterou bude splácať tak odhadem 15 let, muze se to i zkratit mimoradne splátky nebo tak. Tak kdyz ja pritahnu hejska at nedá nič. Venku jsem se po podpisu rozbulela. Jeste ani nebyla svatba a už si delíme majetky. Hruza to je. To mi až tak neverí? A on si nemuze pritahnu nejakou mladou za 15 let? Rika, že to se nestane, ale vieme? Je mi z toho smutno, ale bez toho tu svatbu nechce. Kdyby necekane Mimi tak je mi to jedno, ale vždy jsem chtela ať dite vyrastali v kompletní rodine, takže asi tak. Jaký máte názor?
Ju, chapu..mas to slozitejsi...
No to by mě teda zamrzel takový nápad, taky koupil dům cca 3 roky před svatbou, ale kupovali jsme ho už jako dlouholetí partneři "spolu".
Teda před svatbou jsme vůbec neřešili co s barákem, moje tu není nic, hypo jde z jeho účtu, což ale neznamená, že se na tom nějak nepodílím, každý platíme co je třeba.
Má syna z prvního manželství, proto by chtěl někdy časem sepsat závěť, kdyby se něco stalo, ať mě tu nepřijde jeho bývalka vykopnout-ale to není na pořadu dne.
Nikdy by mě ani jeho nenapadlo řešit, co bude po rozvodu...
Můj názor zná - nikdy nebudu mít status rozvedená, maximálně mladá krásná vdova. 🙂
On mi sdělil podobnou myšlenku, že už se rozvádět nebude, radši si to odsedí.
@mandala on je materialista, to je to. Včera mi rekl, že o me a dite se vždy postará, že po svatbe jsou i jeho penize moje a že vydelavani penez je to co opravdu dokáže. A to opravdu dokáže, umí odhadnot dobrou príležitost, legalni samozrejme, má na to nos, takže že by nemal penize, to se nebojím, však ja jsem mu rekla, že kdyz pujdu na materskou tak muj príjem rapídne klesne, i kdyz mám takove malej podnikatelskej nápad, ktery by se dal provozovat práve na materský, otázka je zdali to vyjde a bude zájem, delala jsem si pruzkum a v okruhu 20 km to nikdo nedela, podobne veci jo ale tohle presne ne, miliony z toho nebudou, ale alespon neco a budu se svym ditetem. Jako v tomhle me podporuje, rekl, že kdyby to vyšli tak super, vyjde mi maximálne vstric. No protoze pujde o penizky, ale taky by me to bavilo zas a to on vi a na materské každá kačka dobrá.
No mě to teda přijde úplně normální. Manžel si vzal hypotéku dávno před tím, než jsme se poznali, stejně tak měl připravený projekt na dům. Realizovat jsme ho začali až spolu. Já jsem neměla nic, byla jsem těhotná studentka, předmanželská smlouva byl můj nápad, nejsem žádná naivní puberťačka, vím, jak to v životě chodí a nehodlám si dělat nároky na majetek, když jsem sama přišla s holým zadkem a tu hypotéku, jakou je zatížený barák, bych v životě nebyla schopná splácet. Jsme s mužem domluvení, že za pár let to můžeme změnit...
My teda svatbu v plánu zatím nemáme, ale oba víme, že pak bude PS. Já přišla s holým zadkem a partner má majetek. Navíc mám syna z předchoziho manželství. Vše okolo domu financuje sám a z mého pohledu bych neměla právo na cokoliv z toho. Vím tedy, že by mě a děti (spolu máme dceru) rozhodně s holým zadkem pryč neposlal, ale i já bych byla ráda za to, že to máme stanovené.
Co se ale týká zakladatelka, tak nohy má ramena a pryč. Případně trvej na tom, aby se PS ještě předělala tak, abys nebyla tak bita v případě, že by rozpad manželství zapříčinil on 😉
@sfet A vy už jste to podepsala? Tohle se dá přece vyřešit jinak. Najděte si svého právníka a napište smlouvu lépe. Napište tam, že když se rozvedete z vašeho popudu, tak vy odejdete bez baráku, ale když se rozvedete kvůli němu, tak bude platit normálně. To mi připadá v pořádku, on bude chráněný, vy taky. Je škoda, že jste barák vybírali spolu ale není váš společný. Mohli jste si přeci hypotéku vzít společnou a každý platit polovinu hypotéky, tak je to v pořádku, tak to má být. Nevím proč by měl platit hypotéku jen on a vy ne.
@vitezove už je to podepsane, ale kdyz nebude svatba, tak je to jen kus papiru. Me by tehdy hypotéku nikdo nedal protoze jsem prechazela na živnost a byla tam jen 3 mesice a všechno se to sebehlo rychle a musela jsem cekat rok aby sevto vypocitalo z daňového priznani a on chtel.ten barak koupit, majitel dost spechal s koupit takže bral hyposku jen on, pak jsem chtela aby jsme sepsali, že pulka domu bude moje a ja si ho budu splacet, že s hypotékou pujdeme napul, to se mu nevim proc nelibilo, ja jsem mu rekla, že de facto cizi barak platit nebudu, pak to začal otacet tak, že ted bydlime v podnájmu a tam taky možno nekomu platíme jeho hypotéku. Jenze ja beru v potaz to, že on je pritel, snoubenec a ne rentier ktery ze me žije.
My teda PS taky máme a dohodli jsme se na ní. Ale chování vašeho partnera se mi podle toho co píšete moc nelíbí. Zkuste si o tom ještě v klidu promluvit.
@sfet Smlouva se dá ještě změnit, upravit. To není problém. Před svatbou to tak udělejte, udělejte ten soupis, že když se manželství rozpadne kvůli vám - odejdete prostě s holou zadnicí. Když ale kvůli němu, tak vám musí prostě tu půlku baráku proplatit. Snad bude spokojen. Není to ideální, každý máte jiné podmínky, ale je to aspoň něco.
@vitezove jak může ženská na mateřský, potažmo na rodičovské, platit polovinu hypotéky na barák? :D to asi těžko, že? A když, tak všechny peníze půdou na hypo a co zbytek? To je kravina tohle...
Mám zkušenost s chlapem, který si pořád nechával "zadní vrátka", samozřejmě tvrdil, že ne. Neustálý narážky, že mu stejně uteču, že si někde najdu jinýho, že se s ním stejně rozvedu, že to by on neudělal apod. Nechtěl svatbu, ani děti. Pak přistoupil, že dítě časem a že mi to teda pujde na úřad "podepsat", ( podotýkám, že jsme spolu byli 7 let!!!), když na tom tak trvám, prostě hovado. Byla jsem mladá a blbá. Dělala jsem mu na starým baráku jako kráva, starala se tam o všechny, vařila uklízela dělala debila, naštěstí jsem odmítla mu do něj cpát peníze, koupila jsem jen nábytek. Chtěli jsme si spolu postavit nový dům a takový ty věci, na který se člověk upíše. Díky bohu jsem nastoupila do práce, kde jsem poznala naprosto normálního chlapa, který má srdce a city. Poté, co jsem si vzala svůj nábytek a 5 švestek, jsem se dozvěděla, proč to všechno dělal. Do naší vybudované společné domácnosti si tahal jiný, jezdil, za nimi a pod ... Neříkám, že je to stejný případ, to vůbec, spíše se mi to tak nějak vybavilo. I přes to, jak blbá jsem byla jsem měla nějaký svůj vnitřní pocit, že je něco špatně. Nedošlo ani na barák, ani na dítě, ani na podpis hypotéky. Když mi řekl, že by si to udělal "vyčůraně" po svém, tak to pardon, ale pokud to takhle má a nepočítá s tím druhým rovným dílem, tak to ať mi vleze na záda, 1. velká láska a takto dlouholetá, hrozně to bolelo, ale tohle to fakt ne ...
@aselluska ty jo, to je mi líto, fakt to je hovado na entou, tak ten můj a to mu slouží ke cti za ženskými nechodí, vím kdy chodí a nechodí do práce a vždycky jde rovnou domů, když jede v zimě lyžovat a já nemůžu tak mi posílá odtud fotky jako že je tam opravdu, sklony k nevěrností fakt nemá, to se může změnit, ale zas to člověk nikdy neví. Já už hodila s jedním chronickým kurevníkem s prominutím, takže dokážu odhadnout a dávám si velkého majzla, aby jsem nenaletěla opakovaně, tehdy jsem přišla o hodně peněz, naštěstí si ho nevzala, nebo nepovila s ním dítě, to by byla osudová chyba.
@sfet upřímně? Já bych to nepodepsala. Tak co svatba by nebyla a děti by měli příjmení po mě. Když on tak já
Holky my se třeba na předmanželské dohodli oba. Ani jeden nepředpokládáme, že se rozvedeme, ale to nepředpokládala ani moje sestra a má za sebou rozvody dva (ne, že by ona chtěla)... a důvod? Rozvod je hrůza sama o sobě a řešit krom dětí ještě majetek, je taky něco strašného, takže čím víc věcí se takhle dá ulehčit, tím lépe. V čem je problém? Je to jen papír a pokud vám nejde o prachy, tak co je za problém ho podepsat? V dnešní době to s láskou nemá nic společného. Já bych to po chlapovi chtěla třeba už jen proto, že máme rodinný dům, který kdyby došlo na nejhorší, chci, aby zůstal v rodině a on to má stejně. Oba k těm domům máme nějaký vztah a ani jeden to nebereme tak, že bychom předpokládali rozvod nebo toho druhého nemilovali. Jen víme, jací lidé dokážou být, když se "věci poserou".
A jinak holky, žárlit je asi trochu třeba, moje ségra poprvé doplatila na to, že mu dávala bezmeznou svobodu, někteří chlapi trochu přitánout potřebují, ale na druhou stranu, kdo chce podvést, podvede i tak. Kdybyste vy chtěly, taky určitě najdete způsob. Vztahy jsou prostě složité. Já tomu svému maximálně věřím a pokud se mi to jednou vymstí... co nadělám, já budu mít čistý štít, že jsem pro ten vztah dělala co jen šlo. Přesto doufám, že nám to vydrží celý život, jen už nejsem tak naivní, když vidím svět kolem sebe.
Jezisi...co to je za frajera...Toto na me zkouset chlap, kdyz ja budu 3 roky na materske a budu se starat o jeho dite...a nemit narok na nic. Toho bych si ani vubec nevzala. Jit do manzelstvi s tim, ze ti chlap neveri. To nema cenu.
když to tak čtu tak být tebou tak si ho nevezmu a ještě teď těhu i když je to těžké od něj odejdu, jinak tě připraví i o dítě. ...to je teda jen můj názor, a snad tím tady nikoho nenaštvu, ale příjde mi že si tě vůbec neváží a bere tě jako něco podřadného, jen někoho kdo mu dá dítě a pak ať si klidně jdeš ale sama bez dětí......což by se opravdu mohlo stát, pokud nebudeš mít bydlení a musela by ses stěhovat k rodičům mimo trvalého bydliště vašich dětí tak má velkou šanci že vaše děti dostane do péče on. Soud vždycky přihlíží k tomu aby děti rozvod co nejméně zasáhl a taková změna bydliště hraje v jeho prospěch......opravdu bych se toho bála. Vlatně si tě pojistil že buď bude po jeho a ty budeš šlapat podle něj nebo nebudeš mít nic ani vaše děti.....v tomhle vztahu si budeš časem připadat jako vězeň, který nemá žádný práva.
@lenkazub tohle je uplne zvraceny nazor, promin, ale musim to napsat. Soud jedna v zajmu DITETE a ne matky. Takze pokud by matka nemela na normalni, kultivivane bydleni a otec by mel dum, je logicke, te dite sveri do pece otci. A je to spravne.
Jsem znechucena tim, kolik bab tu bere chlapa jen jako darce spermatu a dite za svuj majetek... 😕
@sudylichozrout však jsem psala, že soud přihlíží v zájmu dětí a ne rodičů.
@sudylichozrout A tobě přijde v pohodě, že otec sám záměrně situaci dopředu vytváří tak, aby matka měla nutně v případě rozpadu vztahu holej zadek?
@sudylichozrout nejsem zastáncem toho, že děti musí být jen s matkou, ale reagovala jsem na diskuzi zadavatelky. Její manžel jí už dopředu oznámil, že děti zůstanou u něj a ona odejde s igelitkou. Nemá šanci jako těhotná a následně starající se o jejich děti si vybudovat svůj majetek, aby mohla do budoucna pokud se rozvedou dát dětem stejnou životní úroveň jako otec.....to vám příjde v pořádku? Přečtěte si pořádně téma zadavatelky.
Predmanzelskou smlouvu si přáli moji rodiče, protože jsem šla do vztahu s podstatně vyšším majetkem než manžel, ale řekla jsem jim prostě, ze si ho neberu s tím, ze az se jednou rozvedeme , co jako bude...že nehodlám před svatbou uvažovat o tom, co bude až se rozvedeme, ze to bych si ho nemusela brát, ze jo. ..no nepochopili to asi doteď, ze to je přeci jen papír, jen pojistka, nicméně ja to tak nevidím, je to o důvěře a taky o tom, ze ve vztahu beru vše za naše ☺
@sfet tyjo, takového vola bych hnala vidlemi. Nechápu jak vůbec můžeš co by jen uvažovat o sňatku😨 Fakt ti nevadí jak s tebou vyjebává?😠to snad není možné...

Aha..nestoji o svatbu...muj muz take nestal,ale vedel, ze je to dulezite pro me,tak do toho sel..a sam rika,ze je rad....ale...nikdy jsem si nevyslechla to,co ty....
Ja bych ted dala take ultimatum..bud zruseni te hnusne smlouvy a svatba....navic tedy omluva...nebo nic...ja jsem ale tvrda...